No Enigma

Medlemmer
  • Posts

    130
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by No Enigma

  1. Don't underestimate the power of endorphins...!

    - og heldigvis for det ...for udover den opløftethed man/jeg altid nyder efter en løbetur, var gårsdagens 5,6 km en deprimerende oplevelse: Beton-ben med blyindfatning! Efter sådan en tur, der aldrig synes at ende, er det rart at erfare (herinde :smile:), at man ikke er den eneste, der indimellem har den slags ture.

    Da benene stadig har noget træthed/ømhed i sig og det er lige efter "den tid på måneden", der ofte følges op af en letterer hovedpine (note to self: husk jerntilskud!), er det besluttet at holde, en ellers ikke planlagt, hviledag i dag.

    Dvs. det bliver 3 hviledage i alt, da de næste 2 dage bliver lange arbejdsdage med Aarhus Uni.

    Måske er 3 hviledage for meget (!?) - det vil vise sig på fredag...

  2. Hvorfor en logbog her?

    Løbetræning med dertilhørende overvejelser udgør efterhånden en integreret del af hverdagen. Statusopdateringerne på min FB profil, som vedrører løbetræning, er da også oppe på en vis frekvens.

    Men da jeg hverken er eller har intentionen om at få prædikatet som sundheds-/motionsapostel og ej heller ønsker utilsigtet at pådrage andre dårlig samvittighed, blev det besluttet, at en logbog herinde måtte være mere formålstjenlig og relevant. :bigsmile:

    Løbehistoriens første kapitel:

    Det begyndte... engang for længe siden.

    ...I så mange år, jeg ikke husker hvor mange, har drømmen om at løbe den magiske maratondistance eksisteret som en forførende genie i sindet...

    Pragtfulde solbeskinnede, frostklare dage i starten af januar brød med vinterens mørke. Jeg vågnede op af vinterens hi, som havde indhyllet mig i eksamenslæsning og ditto –opgaver. Ikke siden (min) hygge-golf sæsonen tog sin afslutning i september (!), havde min krop været nævneværdig aktiveret.

    Lysets tiltagende styrke og dobbelt op på effekten ved refleksionen på sneen og rimfrosten, fik spiret lysten til at løbe i den friske natur med vinden i håret! :smile:

    Et halvmaraton!?!

    - skal det gøre ondt, skal det have et formål!

    Som en afgørende motivationsfaktor byder min mentalitet mig at have specifikke mål på sigtekornet. Med en (ikke altid kærkommen) tendens til at efterspørge mål, formål og mening blev beslutningen at motionsløbningen skulle sigte mod en halv maraton til efteråret (http://www.fjordmarathon.com/ruter/21-km.aspx).

    Sites, artikler og debatter herinde - samt øvrige af relevans – granskedes nøje. Konklusionen pegede på, at det både ville være en rimelig og overkommelig fysisk udfordring med 8 måneder til at optræne en stabil og solid kondition og fysik til formålet.

    En langsom start, men stadig en start.

    I starten af januar gik startskuddet... med sølle 2,4 km.! :eh: Efter halvandet års pause fra flittigt at have gæstet fitnesscenteret og siden med hygge-golf som eneste motionskilde, var et lavt bundniveau frygtet. Men de 2,4 km syntes trods alt at være en relativ anselig undervurdering og blev to dage efter opgraderet til 3,4 km.

    Alligevel, af respekt for optimismens fælde og den implicerede risiko for at pådrages trivielle skader, forblev distancen på 2,4 til 3,4 km de første 4 uger.

    Med gradvis øgning var distancen i starten af marts 5 km. Tiden blev vurderet moden til 3 uger med hhv. 5 – 5 – 7 km. pr. uge (sådan cirka jf. http://www.motion-online.dk/attachments/loebeprogram2b.pdf).

    Et level op

    I den forgangne uge stod premieren på 8 km. Efter oplevelsen af den vildeste optur (totally "runners high"! :4thumbup:) på turen/dagen forud for de 8 km, var motivationen i absolut top.

    Og de 8 km. var gode (9,5 km/t.) – ikke helt så flyvende en tur, som oplevet tidligere, men gode!

    På hviledagen i går, oplever jeg, for første gang siden opstart (ikke i tilsvarende omfang, men dog) en ømhed/træthed i benene eller rettere lårene.

    ..Straks går tankerne på, om det skal tolkes som tegn på, at har jeg presset den for meget denne gang eller for lidt tidligere..??

    Well, this is it so far... :bigsmile:

    - Mia

  3. ""Bulk" aldrig op!

    Ideen med at æde sig op i størrelse, ? og dermed blindt fokusere på kropsvægten i stedet for fysikkvaliteten og kropskompositionen, - er et levn fra bodybuildingens verden.

    Her skal man "kun" opvise god form en eller to gange årligt, og allehånde dopingstoffer tages desuden også i brug for at blive fedtet kvit.

    Sådan en fremgangsmåde bør IKKE have nogen plads i en holistisk orienteret vægttrænings-udøvers univers, hvor idealet også må være en god allround form året rundt."

    Ovenstående er citeret fra flg. art.: http://www.getbig.dk/article.php?id=70&amp...ere_fedtprocent!

    Den indeholder eksempler på måltider/diæter og megen anden nyttig viden om kost. Selv om det ikke er en lavere fedtpct. du pt. går efter, så kan fremgår også tiltag til øgning af masse.

  4. Hvorfor gør bananer ikke noget for ham når han lige har styrketrænet? Og hvorfor siger du nærmest tværtimod?

    Var da af den overbevisning at kulhydrater er et plus efter fysiske udfoldelser, også selvom der ikke er protein indblandet i dette billed.

    Denne art. forklarer det meget godt:

    http://www.gomotion.dk/artikler.asp?a_id=1...1&title=art

    At indtage ren kulhydrat med høj glykæmisk load giver en hurtig stigning i blodsukkeret og ligeledes et hurtig fald. Da jeg går ud fra trådstarteren ligger i kcal underskud kan det ikke være en fordel alene at indtage hurtige kulhydrater både af hensyn til mæthedsfølelse og den beskedne effekt hvad angår muskelrestitution.

  5. Uanset om det er cardio eller styrke der dyrkes, har det en fremmende effekt på musklernes restitution at indtage ca. 20-30 g. protein og 50 g. kulhydrat umiddelbart efter træning. Dette indtag har ikke som sådan noget at gøre med muskelvolumen, men muskelrestitution. Så to bananer gør nærmest ikke noget for dig (fristes næsten til at sige tværtimod!)... :wink: Det vigtige er ikke om proteinerne kommer fra en shake eller indtages som fast føde (ex. brød med pålæg) - det vigtigste er at du får dem!

    Held og lykke med six-pack'en :smile:

  6. Så må jeg hellere se at få lidt mere gang i motionen.. (Selvom jeg faktisk i forvejen rører mig pænt meget.) Sørger altid for at få de 30 min. motion om dagen, som er anbefalet af Sundhedsstyrelsen.

    Derudover, tager jeg et smut i motionscentret 3-4 x ugentligt, hvor jeg træner noget cardio-løb 45-55 min. ad gangen.

    Og så er det måske en go idé som du siger, at gå lidt højere op rent kcal. mæssigt.. Selvom det faktisk afskrækker mig lidt.. For så ved jeg, at jeg kommer til at gaine i vægt.. Men kommer det så til at stabilisere sig selv, efterhånden som jeg måske skruer højere op for motionen?

    Jeg håber det skræmmer dig mere at tænke på, at når du i en længere periode ligger for alt for lavt på kcal, så begynder kroppen at æde sig selv; dit hjerte, din lever, dine knogler, muskler osv. og du mærker det ikke rigtigt før det måske er for sent! OG kroppen vil altid spare på fedtet og ikke bruge af disse reserver, da hjernen behøver fedtsyrer for at fungere.. :wink:

    Anyways.. :smile: Hvis du stadig ligger meget lavt på kcal vil jeg tro, at din krop vil respondere på et større indtag ved at binde væske og øge blodvolumen (som tidligere nævnt), men det betyder jo ikke noget, da det vigtigste er fedtpct., ik'! Så lad være med at fokuserer på 1 -2 kg. vægten, men se dig i spejlet og være reel.

    I takt med et større indtag vil jeg tro, du kune yde mere til træning, altså træne med en højere intensitet/puls <-- det er her du brænder fedtet mest hensigtsmæssigt og effektivt.

    Hvis du gerne vil se resultater asap, så handler det om at yde MAX når du træner - jo højere puls du kan træne med, des mere fedt brændes ... og i følge en del undersøgelser er det fedt depoterne på maven der ryger først, når der trænes ved høj intensitet.

    Så bare gå til den - og husk at nyde det hele; både din træning, din krop, din mad :smile:

  7. Hey girl :smile:

    ..så lige du havde smidt en kommentar i en anden tråd:

    "43 kgs...? Og folk herinde har beskyldt MIG for at have en spiseforstyrrelse, og gøre noget ved den.. hmmmm..

    (medmindre det jo selvfølgelig passer i højden..men så skulle du jo være mindre end mig... og jeg er lige omkring de 155..)"

    Jeg er, som du 155 høj...og er dermed også blevet hetzet af de som ser spiseforstyrede såsnart bmi'en ligger under 20 - og sådanne slutninger kan man selvfølgelig ikke drage. Jeg har selv venner og bekendte som i svær grad har lidt af spiseforstyrrelser og at beskylde mig for at have en spiseforstyrelse er lidt en hån eller underkendelse af de problemer mennesker, der virkelig har en spiseforstyrrelse at slås med! Som det fremgår af mine svar i dine tråde, har jeg således heller ikke inddraget dette element. Det er selvfølgelig ærgeligt, at man efterhånden ikke tør spørge/diskutere kost- og eller træningsråd af frygt for spiseforstyrrelsesbeskyldninger, blot fordi man har en bmi under 20 (som i øvrigt er en model med signifikant usikkerhed).

    Når det så er sagt skal jeg lige nævne, at jeg indtager omkring 2000-2400 kcal dagligt og går meget op i ernæring, sundhed og økologi. For 1½ år siden vejede jeg 46,8 og ville gerne trimmes igen efter graviditet. Så jeg tog et ½ år på gns. 600 i kcal underskud. I starten blev jeg da fristet til at ligge lavere på kcal for at speede processen op, men det resulterede bare i bagslag i forhold til vægt samt mental og fysisk overskud, så det droppede jeg hurtigt, men et moderat kcal underskud "did the trick"!

    Pointen er altså, at det handler om at spise rigtigt og sundt for at have overskud til at få maximal udbytte af træning og for at undgå yoyovægt. Når der kun er tale om et 1-2 kg. fedt der skal smides, så skal det "trænes af". Det fedt du skal forbrænde skal du træne/svede af og ikke finde det i dit kcal indtag, derudover er muskler vejen til en varig trimmet krop og et godt stofskifte mv - håber du forstår... :smile:

    Vh No Enigma

  8. 20-50 g.protein og 50 g.kulhydrat er det anbefalede post indtag. Dvs. med cacao (Mathilde skummetmælk) får du for meget kúlhydrat i forhold til protein.

    Bruger selv cultura ligt, da forholdet mellem protein og kulhydrat er mere hensigtsmæssig - og så synes jeg det smager bedre end div. proteinshakes.

    Det kan godt være et problem at få nok protein i den daglige kost, hvis man træner meget (1½-2 g. protein pr. kilo legemsvægt) og i den henseende er proteinpulver jo et fint tilskud.

    Om du spiser 2 skiver rugbrød med 80 g. kødpålæg og drikker mælk til, indtager cultura eller proteinshakes efter træning går nogenlunde lige op i et økonomisk perspektiv. Så det må være en "smagssag" :smile:

  9. Måske skulle du se på om du overhoved udføre øvelsen korrekt

    Du skulle gerne bruge mavemusklerne til at lave crunches, og ikke ryggen :dry:

    Vil også helt klart mene, at du lige skal få set på "teknikken". Har tidligere selv oplevet det samme og fik korrigeret: 1) brug ikke armene til at kompensere for "trætte" mavemuskler. 2) Rund altid i ryggen/lænden skal være "i gulvet". Dvs når du ligger på gulvet må der ikke være "luft" under kroppen - der ligger vist en art. dette vedr.

    For mit vedkommende betød det, at jeg i første omgang måtte gå lidt ned i vægt på maskine og antal på gulv. Tilgengæld forsvandt ryg-problemer!

  10. showtopic=44776

    Det er ingen hemmelighed, at det er rapsolie, som jeg foretrækker.

    Hører det ikke med til "historien" at n3 fedtsyrer er meget følsomme overfor varme, på den måde at de ved høje temperaturer ændre strukturer og derved får en nærmest sundhedsskadelig virkning!?

    Da rapsoile netop er rig på n3 må olivenolie (eller smør:-)) være mere velegnet til fx. stegning, som trådstarter anvender.

    Jeg er selv meget glad for rapsoile, men bruger den kun i kold og koldpresset form.

    :smile:

  11. Der er en vigtig pointe i at det er spejlet og ikke et bestemt tal der afgørende. Mao. bliver man mere tilfreds med sig selv ved at se nogle bestemte tal på en vægt eller er det spejlet på væggen der er afgørende?! Såfremt det er tallene, så har man et problem.

    I virkeligheden kan et være, du måske skal veje 46,5 kg bare med laver fedtpct (=samme BMI). Men under alle omstændigheder opbygges ingen muskler/en tonet krop ved at ligge langt under ens basalstofskifte! Jeg vil egentlig gå så vidt som til at sige, at man istedet nedbryder de musler man har/havde... :wink:

  12. Når man går fra ingen træning til intensiv træning, vil kroppen tilpasse sig denne ændring, dels ved at øge blodvolumen og ophobe vand i kroppen (1-2 kg. el. mere) - dette vil ske indenfor relativ kort tid, men ikke når man ligger i kcal underskud. Dvs. det øjeblik du indtager dit ligevægts-kcal vil kroppen reagere i løbet af få dage.

    Egentlig tror jeg, du spiser for lidt og har gjort det i en periode lang nok til, at kroppen reagere ved at nedsætte stofskiftet.

    60-75% af et gns. LIGEVÆGTS-indtag (ekstra motion ikke medregnet) går til hjerne- og de indre organers funktion, samt fornyelse af hud, hår og negle. Derudover går omkring ca. 10% til fordøjelsesprocesser. Hvis du regner lidt på det, vil du komme frem til at kroppen end ikke kan opretholde disse basale processer! Dvs. du skal ikke regne med, der er sket en nævneværdig forøgelse af muskelmassel, da kroppen skal bruge ekstra energi til at opbygge/reparere muskler. Måske kan det være, at du i virkeligheden har mistet muskelmasse. Så med mindre du fra til uge (da du ikke har været i gang så længe) ikke går jævnt op i styrke, så er det fordi der ikke sker en øgning i muskelmasse.

    Når der, som i dit tilfælde, er tale om et meget lille vægttab (eller rettere: fedttab), skal det listes af, hvis det skal være varigt. Det opnår du bedst ved at ligge 300-500 kcal under ligevægtsindtaget og så giv den max gas med styrketræningen!

    Måske denne lille art. kan inspirere: http://www.getbig.dk/article.php?id=70&amp...ere_fedtprocent!

    Og så overvej i øvrigt, hvor du ser pænest ud; i spejlet eller i tal... :wink:

    Det blev lidt sent, men håber det giver lidt mening.. ellers spørger du bare herinde.. :smile:

    NB! Supergodt du har fået gang i motionen! :4thumbup:

  13. Lyder som om du sparer på fedtedt! Det resultere ofte i voldsom sult efter kort tid! Løsningen ville isåfald være at spise mere fedt så du opnår en mæthed der varer lidt længere!

    Enig, det kunne godt være årsagen! ca. 65 g. nødder om dagen skulle ifølge undersøgelser på idrætsudøvere have en positiv effekt på formen. Der er testet på udholdenhed/kondition. Årsagen til fedtets præstationsfremmende effekt er meget kompleks, men en af de primære årsager er at kroppen bliver bedre til at anvende fedt som brændstof og således sparer på kroppens begrænsede kulhydratdepoter.

    Udover et højt fedtindhold i nødder er der desuden et højt fiber- og protenindhold, som giver en god/vedvarende mæthed!

    Men jeg oplever dog også at for lidt kulhydrat eller protein, kan give manglende/kortvarig mæthedsfornemmelse... :smile:

  14. Hvordan kan man få en instruktør til at hjælpe en ? Skal man ik' betale dem før de gider at hjælpe en ? :o

    Spørg i dit center om man skal betale for instruktør time. I Equinox og fitness.dk er det en del af "abonnementet", så hvis du er medlem skal du ikke betale, men blot booke tider, når det passer dig. Som ikke medlem mener jeg faktisk, man kan få en instruktørtid til kr. 99,- det er jo til at overkommer.

    Mht. program er det vigtigt at få opbygget en god basis. Ryg, mave, ben (lår/læg), arme (bi og triceps), samt skuldre.

    Hellere simple øvelser i starten, indtil du har opbygget styrke til at udføre de lidt sværer øvelser (som fx. squat) korrekt.

  15. Hej alle sammen!

    Jeg har snart styrke trænet i 1,5 år. 4-5 gange om ugen.(split program)

    Min mad er bare et problem, fordi lige meget hvor meget jeg spiser bliver jeg hurtigt sulten igen efter 30 min. Efter min egen mening spiser jeg store portioner når jeg endelig får mad.

    Det kan ikke være rigtigt at jeg skal spise 12 gange om dagen, som om det var aftensmad hver gang?

    Jeg er 186cm og vejer 85 kg.

    Har i nogle idéer eller forklaringer på hva jeg gør forkert?

    Det skal siges at jeg også drikker protein shakes.

    Jeg vil helst ikke æde hele tiden da jeg ikke skal have et bildæk på maven.

    Tak på forehånd.

    Mvh Alex

    Ved du hvad du indtager af kcal pr. dag og (i gram) af protein, kulhydrat, fedt? Såfremt kroppen er i "underskud" af én af delene, er mine erfaringer at sultfornemmelsen er vedvarende/hurtigt opstår igen. Men også indtagelse af kulhydrater med høj glykæmisk load kan give den effekt...

    Så kig evt. på din kost eller skriv en dags fødeindtag ned og send det herind... :smile:

  16. Hvad med efter træningen? Skal jeg fyrer op for kcal der? især proteiner?

    er det lige meget hvor længe jeg venter efter træningen med at spise? for jeg har hørt at man skal spise inden en time?

    Det er korrekt, at man taler "the golden window" indtil én time efter træning (se evt. tidl. tråd http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=45637), hvor kroppen nemlig er særlig modtagelig overfor protein og kulhydrat og restitutionen/muskelopbygningen dermed fremmes. Et indtag på 20 g. protein og 50 g. kulhydrat eller 50/50, gerne hurtigst muligt efter træningsophør, skulle således have en positiv effekt. Det behøver ikke nødvendigvis være en protein shake, almidelig sund mad kan oså gøre det. Fx. et par skiver groft brød med magert kødpålæg, 1/4 l. skummet mælk og et stykke frugt, kan gøre det. Mange foretrækker dog en shake, da den er nem at snuppe med.

  17. Angående min forandring har jeg mere overskud og jeg bliver i meget bedre humør når jeg træner. Hvis jeg ikke har trænet i f.eks 3 dage kan jeg mærke at mit humør svinger en del, så er allerede blevet afhængig af min træning. Dog har jeg altid været glad for at træne, har bare ikke trænet lige så meget før. Før i tiden løb jeg 4km 1-2 gange om ugen.

    Når jeg ser i spejlet ser jeg stadig ikke helt det jeg ønsker. Jeg kan se at jeg er blevet bredere om hofterne og jeg ønsker stadig at blive mere trænet ved lårene. Alligevel synes jeg, at det virker som om, at mine muskler bl.a. på lårene er rimelig store, men I mener at jeg bare skal blive ved med at træne dem?

    Min muskeltræning varer omkring 30min, hvor jeg træner rygmuskler, skuldre, arme, lår, balder og mave.

    Jeg tror, som I siger, at det har en del at gøre med min indtagning, jeg føler mig tit meget sulten. Jeg spiser små måltider fra morgen til eftermiddag. Hvorimod jeg så spiser en del til middag, og så spiser jeg ikke efter det før næste morgen. Så må vel bare spise lidt mindre og være tålmodig mht mine ønskede resultater :)

    At spise næsten ingenting i løbet af dagen og meget til aften er det mest uhensigtsmæssige du kan gøre med vægttab for øje. I en tidligere læst artikkel er det netop den fremgangsmåde sumobrydere benytter, netop for at øge fedtdeponering.

    Det bedste du kan gøre er, at sørge for at spise nogle gode solide morgen, frokstmåltider og mellemmåltider, så du har masser af energi til at give den fuld gas til træning. Hermed mener jeg, at du under din kredsløbstræning skal træne ved så høj intensitet som du kan, for at forbrænde så meget fedt som muligt. Højere puls/intensitet=mere forbrændt fedt.

    Årsagen til din vægtøgning kan måske findes i, at kroppen som resultat af træning, tilpasser sig ved at ophobe væske og øge blodvolumen i kroppen (der ligger en art. herinde) - Det kan godt udgøre 1 - 2 kg. evt. mere. MEN kun hvis du ligger på dit kcal ligevægtsindtag eller i overskud. Jeg er dermed tilbøjelig til at tro, du har indtaget for mange kcal og dermed ikke ser et vægttab. Jeg har svært ved at tro at du har øget din muskelmasse med 3-4 kg. på 3 mdr. med mindre du har ligget i stort energioverskud...

    Nu er det ikke meningen, at man skal gå rundt at være sulten hele tiden, det nedsætter bare forbrændingen uhensigtsmæssigt. Det vigtigste er at spise fornuftigt. På den måde kan tilmed kosten bidrage til en øget forbrænding og dermed have en yderligere gunstig effekt på dit dit vægt/fedttab.

    Det kunne således være interessant, at vide hvad du (helt ærlig og præcis) indtager af fødevare i løbet af en gennemsnitlig dag!?

    Håber du kan bruge noget af det.. :smile:

  18. Tak for svarene allesammen :)

    Var på vægten her idag om morgenen.

    Før jeg startede med at tabe mig gik jeg til styrketræning og løb ik rigtig.

    Men så da jeg vejede 119kg så skulle det ændres, da jeg altid har syntes at når folk snakker om tykke personer så er det næsten altid tallet 120kg folk snakker om så det har været min "motivation" til at tabe mig. :D

    Er som sagt til træning 3 gange om ugen og er der mindst 1 time og 45min op til 2 timer 15min, hvor de sidste 20min er løbning, hvilke jeg kan mærke er godt for mig da jeg sveder meget og det er vel godt.. :p

    Idag var vægten på 112.5 og det er jeg glad for selvom det er på tom mave, kommer nok til at tage på når jeg spiser mad, men har ik spist endnu da jeg ligger derhjemme med en forkølelse og ik har appetit.

    Start 119kg, nu 112.5 det er da en fremskridt, samtidig med jeg får en masse muskler også pga styrketræningen. :)

    Men jeg regner med at jeg også vil begynde med at cykle når jeg er blevet rask igen og løbe, og tage til træning alle dage fra man til fredag ned og løbe.

    Tillykke med vægttabet! :4thumbup:

    Ja, det er rigtig godt at svede! :smile:, jo højere puls du arbejder med des, mere fedt forbrændes! Der er flere fordele i at veksle mellem forskellige former for kredsløbstræning, så skift gerne mellem cykel, crosstrainer, løb etc.

    Hvis du vil sætte rigtig godt gang i et varigt vægttab, er der meget at hente, hvis du samtidig har styr på din kost. Her kan du bla. hente noget "gratis" forbrænding og måske slippe for en omgang forkølelse en anden gang... :wink:

  19. Jeg tager altid en shake med 50% Protein og 50% kulhyrat lige efter vægttræning, men giver det også mening at tage en sådan shake efter løb og svømning?

    Der foreligger undersøgelser, der påviser at udholdenhedstræning slider næsten lige så meget på musklerne som styretræning. Så ja, et indtag umiddelbart efter kredsløbstræning på 50g kulhydrat og 20 g. protein, kan anbefales.

  20. Hey, er overvægtig og derfor styrketræner jeg 3 gange om ugen og efter hver gang løber jeg ca 20min.

    Jeg passer også på hva jeg spiser.

    Drikker masser af vand under træning og når jeg løber.

    Jeg vejer mig lige inden træning og efter og efter træning kan jeg tage ca 1.5 kg på, så går der en til to dage så er jeg nede i vægt igen.

    Er det normalt at tage på efter træning, er det pga jeg drikker så meget vand?

    Det er rigtig flot du er i gang med motionen! :4thumbup:

    Umiddelbart tænker jeg to ting:

    1. nu ved jeg ikke hvor længe du har trænet og om det har haft nogen effekt, men under alle omstændigheder varierer vægten hos de fleste i løbet af dagen og fra dag til dag. (Med mine sølle 43 kg variere vægten alligevel med 1,5-2 kg fra dag til dag el. fra morgen til aften!), så at tjekke vægten i tide og utide giver ikke et reelt billede af evt. vægttab. Vej dig hellere én gang pr. uge, morgen.

    Hvis du har indtaget 3 liter vand på 1 time(?)/under træningen kan det godt give sig udslag på vægten, men det vil være ude af kroppen igen i løbet af nogle timer - medmindre du ophober vand i kroppen.

    2. når man påbegynder træning vil kroppen binde mere væske i kroppen ligesom blodvolumen vil stige. Det sker i løbet af relativ kort tid (der ligger en artikkel herinde vedr. dette) - så to spørgsmål melder sig: dels hvor længe har du trænet? og dels ligger du i kcal underskud?

  21. Hvis du mellem to vejninger tager på, skyldes det at du har indtaget eller andet i mellemtiden, sådan må det jo nødvendigvis være. Nu er tre x styrketræning plus 20 min løb en start, men det er ikke så meget motion, at du vil se et vægttab på grund. af det.

    Hilsen Per

    Lad os nu lige holde fast ved at vægttab/fedtforbrænding alt andet lige alene afhænger af, hvor mange hvorvidt man er i energi/Kcal overskud eller underskud!