JØRGEN STORM

Banned
  • Posts

    458
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JØRGEN STORM

  1. Man forbløffes til stadighed over slankeindustriens opfindsom, - og tåbelighed! :angry:

    Hidtil har Xenical formodentligt været det mest tåbelige receptpligtige slankemiddel, - og det siger IKKE så lidt, - og nu så altså BOTOX!

    Hvorfor IKKE gå skridtet videre og lamme hele kroppen, så maden simpelthen IKKE kan indtages?

    Eller gøre det man gør med tyre før mishandlingen i arenaen, - støb røvhullet til med cement, - det skal nok over tid fjerne enhver trang til fødeindtag!

    MAN GRÆMMES! :teachingfinger:

  2. L-Carnitin øger IKKE fedtforbrændingen, men er nødvendig for at samme kan foregå!

    Problemet er bare, at der trods utallige forsøg IKKE er noget som helst, der tyder på, at kroppen IKKE selv kan tilvejebringe al den L-carnitin, der er påkrævet for at optimal fedtforbrændig kan finde sted!

    En bil kræver som bekendt også benzin for at kunne køre, men kører IKKE af den grund hurtigere med fuld tank end med halvfuld!

    Mere er IKKE altid bedre, - som oftest er det helt lige meget, - og nogen gange er det endda direkte skadeligt!

    Det er der dog INTET, der tyder på er tilfældet mht. L-carnitin, - det er "bare spild af penge!

  3. mdk:

    Nej, det har du misforstået!

    Du var selvfølgelig en af dem, jeg primært tænkte på, da jeg skrev:

    "For fysisk aktive pragteksemplarer som MOL-læsere er det derimod næppe et problem" :D

    PS: Bemærk venligst, at jeg "kun" udtaler mig om det fysiske, - og diplomatisk undlader at tage stilling til beskaffenheden af et evt. til pragtfysikken tilhørende intellekt! :tongue:

  4. DSB Harry:

    På trods af at man kun kan være enig i TJ´s principille teoretiske biomekaniske redegørelse, hører jeg også til dem, der får et umanerligt godt riv og pump i brystet, når jeg i ny og næ hygger mig med en umanerlig tung gang dumbell pull-over, som afsluttende brystøvelse!

    Jeg kan også godt lide den afledte effekt på savtakkerne, - serratus, - men nu er jeg foruden at være en "kosmetisk ballerina", jo også en detaljernes mand! :lol:

    (Det synspunkt er man selvfølgelig nødt til at indtage, når man vedhængsmæssigt er så sparsomt udstyret som jeg fra naturens side! :( )

  5. Som sædvanligt er jeg aldeles uenig med PBM!

    Blandingsforholdet er slet IKKE pointen, - udover at det i modsætning til andre olier tilvejebringer generøse mængder OMEGA-3/alphalinolensyre af bedste kvalitet, som også PBM selvmodsigende erkender vi er underforsynede med!

    Pointen er primært den lousy kvalitet vores spiseolier forefindes i, - de er IKKE fremstillet med henblik på vores sundhed, men UDELUKKENDE udfra kommercielle hensyn til holdbarhed og pris!

    Dette forhold kan man godt vælge fuldstændigt at negligere, - nøjagtigt det samme forsøgte man med held i mere end tyve år med transfedtsyrerne!

    Fra de første latterliggjorte uafhængige forskere råbte vagt i gevær, - og til nu, hvor selv de mest "støvede"

    forskere fra integritetsmæssigt tvivlsomme foretagender som ernæringsrådet, nølende har indrømmet, at netop transfedtsyrerne er en alvorlig selvstændig risikofaktorer ved bl. a. hjerte/kar-sygdomme, har industrien haft frit spil og optimal profit, - og så er alt jo som det skal være!

    Glemte jeg at nævne, at der fremdeles er masser af transfedtsyrer i vores fødevarer på trods af, at det overhovedet IKKE er noget problem i at fjerne dem, - udover selvfølgelig nogle omkostninger til industrien?

    Derudover, - og hvis vi urimeligt dumdristigt ser bort fra kvaliteten, - er der IKKE "meget" alphalinolensyre/OMEGA-3 i rapsolie!

    7% er i småtingsafdelingen og retter IKKE op på det stadigt skævere forhold, der er mellem OMEGA-3 og OMEGA-6 i vores kost!

    PS: I artiklen FEDT NOK på GET BIG finder du i skema I en gennemgang af de mest almindelige, - og også nogle ret ualmindelige, - oliers sammensætning.

    Muligvis vil en venlig PC-kyndig sjæl forsyne denne tråd med et af disse moderne, men for mig helt uforståelige, - LINKS?

  6. Pasta er også meget energitæt og fylder derfor godt op i energiregnskabet uden at bidrage med noget særligt af ernæringsmæssig værdi!

    For det fysisk inaktive moderne menneske kan det derfor godt udgøre for meget af en kaloriebombe, hvis man skal undgå overvægt og fedme!

    For fysisk aktive pragteksemplarer som MOL-læsere er det derimod næppe et problem.

    Vælg gode fuldkorns- og fibertyper.

    Samme betragtnihger gør sig gældende for ris, hvor man i bekræftigende fald "kun" bør vælge upolerede naturtyper, som f.eks, brune ris!

  7. Hvorfor moderne dybt frigjorte og fantastisk selvstændige samt imponerende individualistiske danske menneskebørn behøver at drikke sig fulde for at turde gøre noget som helst og/eller for at holde sig selv og omverdenen ud, forbliver et helt centralt men ubesvaret spørgsmål!

    Også på dette punkt anser den moderne dansker enhver tanke om en fornuftsbaseret modificering af egen adfærd og egne valg samt af vores opkastfremkaldende kulturarv, for at være rent åndstyrani!

    Danskerne drikker som svin, - vi har verdensrekord i ungdomsdruk, - og vi betaler som samfund en kolossal pris i både kroner og ødelagt livskvalitet for vores kvalmende laissez faire holdning og slappe la-la indstilling til denne samfundssvøbe!

  8. Idet jeg naivt antager, at hele den tråd, - både spørgsmål og svar, - IKKE er en ren joke, så kunne man måske forestille sig, at man fik sig en anden doktormand, - og muligvis en psykolog/psykiater, - når man nu IKKE føler man finder forståelse for sit "problem" hos den nuværende læge?

    Igen under forudsætning af, at alt det forgående IKKE er en absurd joke, kunne man måske samtidigt fraråde den håbefulde pode med den muligvis alvorligt syge lever, at han IKKE søger råd på nettet, hos fiskehandleren eller i den lokale bodega, men henvender sig til individer der har reel indsigt i problemet samt mulighed for muligvis at gøre noget ved det!

    Men du løber selvfølgelig den risiko, at disse fagligt kvalificerede personer vil fortælle dig noget du IKKE bryder dig om at høre, - for såvidt du altså har tilstået dit tåbelige misbrug, så de ved hvilken type person, de har med at gøre!

    (Det kan nemlig indledningsvis være svært for pæne fornuftige mennesker som læger at gætte sig til, at nogle mennesker kan være så vanvittige, at de frivilligt påbegynder ødelæggelsen af deres egen krop med potentielt dybt helbredsskadelige dopingstoffer indkøbt hos den lokale pusher)

    Forhåbentligt finder du i tide ud af, at en rask lever er sjovere end noget i den forbindelse så aldeles ligegyldigt, som et par midlertidigt større overarme!

  9. Det, der er afgørende er hvad man totalt set indtager og kvaliteten af samme!

    Da de fleste danskere får masser af linolsyre/omega-6 - omend som oftest af tarvelig kvalitet, kan man godt argumentere for, at der IKKE er nogen grund til at hælde ekstra omega-6 i løgnhalsen!

    Den bedste løsning hvis man søger en olie med meget højt indhold af Alphalinolensyre/omega-3, er FLAX-olie, hvilket IKKE er det samme som den kvalitet hørfrøolie man kan få kastet i nakken stort set alle steder!

    Den egner sig til gengæld glimrende til at male havevinduer med!

    FLAX-olie fra Canadiske Flora er nok det bedste bud på det danske marked, - i USA findes en række fremragende produkter, - herunder bl. a. Barleans, men FLAX fra Flora kan jeg kun anbefale!

    UDO`s er et godt valg, hvis man paralelt nedskærer sit øvrige indtag af omega-6!

    Husk også et par solide laksebøffer ugentligt, evt. tilskud af fiskeolie, hvis man IKKE er fiskespiser pga. indholdet af omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA, som har selvstændige helbredsmæssige fordele!

  10. DSB HARRY:

    "Husk - du får hvad du betaler for"

    Jamen det skal man da vist iøvrigt også have ifølge købeloven, - eller hur? :D

    Nogle gange får man desværre IKKE ret meget for sine kroner andet end varm luft og hype, - og andre gange får man god valuta for sine hårdt beskattede danske lommepenge!

    Lommepenge = løn - konfiskation (skat) :angry:

    Det ENESTE, der IKKE er interessant, er hvem der har flest 4-farvede dobbeltsider prydet af struttende hormonsvin i fordummende amerikanske muskelblade.

    Onde tunger påstår endda, at den gigantiske udgift til en sådan tæppebombning af det konfekt- og protein- samt tilsyneladende alt-ædende publikum, i sidste ende finansieres over en ublu merpris, - samt via besparelser realiseret qua den ofte ret ordinære produktkvalitet.

    Men det er nok bare tomme rygter?.................................... :lol:

  11. Viking Whey er billigt, blandes utroligt nemt, smager godt og indeholder betydeligt MINDRE fedt og laktose end andre betydeligt dyrere mærker.

    DANLAB CFM WHEY er også et glimrende produkt, - omend i en højere prisklasse, selvom det er prismæssigt gunstigt sammenlignet med andre rene isolat-typer!

  12. Træningsmæssigt lyder det indledningsvis fornuftigt, men du bør gøre dig klart, at der IKKE er nogen "automatik" indbygget i et sådant program!

    Altså, - "blot" fordi man træner hårdt og spiser "sundt", så vil man IKKE automatisk ende med den ønskede fysik!

    Hivs du IKKE har smidt noget fedt i den periode, du har været igang, - så har du IKKE været i negativ energibalance!

    Da det nok IKKE er voldsomt realistisk at øge træningsmængden betydeligt, bliver du under alle omstændigheder nødt til at holde omhyggeligt øje med din kost, - både indhold og total mængde!

    Jeg har skitseret nogle retningslinjer for, hvordan man kan gribe "projektet" an i artiklen CUTS, som du kan finde på www. getbig.dk

  13. Som om vi IKKE allerede havde masser af problemer pga. FOR LANG transittid, hovedsageligt fordi vi spiser for ringe, for findelt og for fiberfattig affalds/industri-kost, - og rør os for lidt!

    Yderligere kunstigt at forlænge transittiden skal nok få endnu mere gang i divertiklerne, tarmkræften og alle de andre pudsigheder vores slappe og usunde livsstil har ført med sig! :teachingfinger:

  14. Problemet med L-carnitin og en masse andre kosttilskud er, at når de bliver testet i et meningsfuldt videnskabeligt set-up, kan man IKKE konstatere den postulerede effekt!

    L.carnitin i forbindelse med ønsket om fedttab er spild af penge!

  15. "Dine sidste spørgsmå Jørgen Storm er absurde"

    Ja, helt ligesom det "oprindelige" spørgsmål om hvad "vi" gør ved.........................!

    "Er der nogen der er blevet overvægtige fordi de er lade og dovne - og med stor sandsynlighed ikke kan hjælpes - det er desvære bestemt muligt - men som fordom om alle er det helt ved siden af. "

    Det jeg primært har interesseret mig for i denne debat, er "forklaringen" på den eksploderende fedmeepidemi, som vi står midt i!

    Og den mener jeg uden for enhver tvivl primært skyldes tidens slaphed og laisez faire, - altså tidligere omtalte lystreptilopførsel og afsky for at fornuftsmodificere egen adfærd og egne valg!

    Der er helt sikkert nogle få fede, som er kommet i denne ulykkelige situation pga. af psykologiske og/eller fysiske faktorer, men som tidligere bemærket, er der IKKE belæg for at mene, at hyppigheden af psykiske eller fysiske lidelser skulle være eksploderet, så selv med megen god vilje lader epidemien sig IKKE forklare udfra denne årsagssammenhæng!

    "I vil øjensynligt et koldt samfund hvor en hver er sig selv nok og andre må klare sig som de bedst kan - jeg synes det er sørgeligt."

    Det er noget sludder, - det mest menneskekærlige man kan argumentere for, er netop et samfund, hvor det individuelle ansvar prioriteres meget højt, - man kan selvfølgelig heller IKKE drage omsorg for andre, -- eller tage ansvar for sine medmennesker, - hvis man IKKE engang formår, at tage ansvar for sig selv, sine handlinger eller egne valg!

    Iøvrigt er netop de samfund, der historisk mest højrøstet har postuleret at være skabt for at drage omsorg for menneskeheden, altid endt i de rene folkemord og åndstyranier!

    "At overkomme massiv overvægt - for jeg taler ikke om dem der lige skal smide 5 kg - er ikke bare et spørgsmål "om at tage sig sammen" - det er der mange der har forsøgt og har fået mange nederlag på."

    Det har du ret i, - en meget væsentlig årsag er givetvis, at det moderne menneske er ualmindeligt "dårligt klædt på" til at løse problemer, der kræver selvdisciplin og ryggrad!

    Vi er konditionerede til magelighed, - og vi er fra fødslen indgydt den vrangforestilling, at alt skal være let og nemt, - på dansk kaldes det tryghed -, og at det er acceptabelt, at give op, før man overhovedet er kommet igang!

    Men det er selvfølgelig bekvemt for en socialdemokratisk formynderstat intensivt at promovere en sådan udvikling, - og derfor efterfølgende med rette at kunne sige, - se, vi må bestemme mere over jeg, - for I kan jo tydeligvis IKKE selv!

    "At være fed er ikke et bevist tilvalg og der ingen der har lyst til at blive ved med at være det!"

    Netop derfor bør man voldsomt tilstræbe samfundsnormer, der gør bevidstheden om konsekvenserne af egne valg til en positiv og efterstræbelsesværdig værdinorm.

    Ved samme lejlighed kunne man passende bruge lidt energi på at bibringe folk forståelsen af, at man IKKE kan være ludder og nonne samtidigt, - man må vælge, - helt ligesom med fedme, kost og motion!

    Der er INTET galt i at være fed, - men fri mig for "offer-rollen" - og "det er samfundets skyld" - tiraderne!

    PS: Hvis du har smidt 50kg spæk, er det eddermanemig godt gået!

  16. Hvortil man kunne tilføje:

    Hvad gør vi med folk, der gerne vil lære at svømme, men som IKKE har lyst til at gå i vandet?

    Hvad gør vi med folk, der gerne vil køre bil, men som IKKE har lyst til at tage et kørekort?

    Hvad gør vi med folk, der gerne vil kunne spille klaver, men som IKKE har lyst til at gå til spil eller øve sig?

    Hvad gør vi med folk, der gerne vil have det rent og pænt omkring sig, men som IKKE har lyst til at støvsuge eller gøre rent?

    Hvad gør vi med folk, der gerne vil flyve til Amerika, men som IKKE har lyst til at besøge en lufthavn?

    Hvad gør vi med folk, der gerne vil have en veltrænet muskuløs krop, men som IKKE har lyst til at træne?

    Hvad gør vi med folk, der gerne vil bo i en penthouselejlighed, men som IKKE har lyst til at gå op ad trapper eller køre i elevator?

    Hvad gør vi med folk, der gerne vil gebærde sig på hygiejnisk vis, men som IKKE har lyst til at bade eller skifte undertøj og sokker bare engang imellem?

    HVAD GØR VI MED FOLK?

    (Man kunne tillade sig på fascistisk vis at mene, at spørgsmålet snarere er, hvad folk gør med sig selv, men det skal man nok vare sig for at sige højt, idet man ellers med garanti og plombe kommer i karambolage med den herskende politiske korrekthed og hele hæren af "velfærdssamfundets" yderst velbetalte behandlere!) :devil:

  17. ARNE:

    "Fedme bunder i fysiske eller mentale problemer" :o

    Det er et spændende synspunkt, - personligt lurer jeg så bare en lille smule på, hvorfor vi sådan ret pludseligt i en verden, der aldrig har været lettere og nemmere at leve i, er blevet uskyldige ofre for en epidemi af fysiske og psykiske problemer. :huh:

    Hvis du aner en let venlig ironi i mit retoriske spørgsmål, er det selvfølgeig fordi det du skriver, er det rene skinbarlige ufortyndede vrøvl, selvom jeg er med på, at du har skrevet det i den bedste mening og med uangribelige noble forudsætninger! :rolleyes:

  18. Martin Kreutzer:

    *******

    PBM:

    "Vi skal også huske på, at mange faktorer, der påvirker risikoen for overvægt, er vi ikke selv herre over: Genetisk arv, social arv og samfundets påvirkning."

    Der er IKKE belæg for at mene, at den vestlige verden pludselig er blevet udsat for en spontan forandring af arvemassen forårsaget af dødsstrålerne fra uranminerne i Ballerup tørvemose, - så at skyde skylden for fedmeepidemien på generne er selvfølgeligt noget sludder!

    Det efterlader de to andre af PBM nævnte faktorer, "social arv" og "samfundets påvirkning"

    Set ud fra et ægte socialistisk behandlersynspunkt er det ALDRIG individet selv, der kan tillægges noget ansvar for noget som helst, - og med den indgangsvinkel SKAL det næsten også ende med at blive sådan, -IKKE sandt?

    Jeg spekulerer over om jeg er den eneste, der kvalmes over de evindelige tirader om samfundets skyld, den sociale arv, bla. bla. bla?

    Det er uendeligt trist, at det anno 2003 er blevet rent science fiction at forestille sig, at voksne mennesker skulle tage bare en lille smule ansvar for egne valg og handlinger, men sådan er status quo jo generelt, så der er selvfølgelig en vis pervers logik i også at anlægge denne ryggradsløse og bovlamme synsvinkel på fedmeepidemien!

    Iøvrigt er der er en trist tendens i tiden til at anvende sproget i flæng, - specielt når det gælder alvorlige begreber som racisme, fascisme osv.

    Om det er ukendskab til historien, - eller om du blot tåler lidt kritik ualmindeligt dårligt, skal jeg lade være usagt, men jeg er sikker på, at hvis du bevæbner dig med nok tid og et par historie- og ordbøger, vil du være i stand til at finde på en mindre underbegavet betegnelse end "fascist" om min ydmyge person!

    Jeg kunne f.eks. foreslå idiot, kværulant, ignorant, - eller hvis du virkeligt ønsker at såre mig, - socialdemokrat! :o

    PYT:

    Pyt, som sædvanlig bringer din muntre pen smilet frem!

    Jeg kunne godt navngive et par tvivlsomme selvhøjtidelige personager, som kunne tage ved lære af din lettere ironiske distance til gemytligt tidsfordriv som MOL-debatter, men det forbyder min medfødte høflighed og næstent overdrevent diplomatiske tilgang til tilværelsens tilskikkelser mig! :tongue:

  19. CLAUS B:

    "nej tak, jeg har ikke for vane at fornærme folk som standardreplik"

    Nu kopierede jeg såmænd blot din egen "standardreplik", hvilket tydeligvis IKKE bekom dig særligt godt!

    Iøvrigt kan sandheden vel også dårligt være mere fornærmende end at anvende håbløst forkrampede, let gennemskuelige og dybt patroniserende eufemismer udfra et misforstået kærlighedsforhold til politisk korrekthed? :unsure:

    "Faktisk er det rette ord overernæret - fed er tvetydig og er derfor ikke det rette ord."

    Nej det rette ord er FED, - den overrepræsenterede substans disse mennesker slæber rundt på, - og ønsker at komme af med, - or so they say, - ER FEDT! :teachingfinger:

    "Så det lader til, at du bør ændre praksis - selv efter dine standarder."

    Standardreplik - dream on! :w00t:

    "Endnu en standardreplik, som jeg endnu en gang har svært ved at se, hvor den kommer til udtryk i dagens DK."

    Har du prøvet at pudse dine briller, - eller blot tænke dig om et øjeblik? :lol:

    "Hvor er det, du mener, det går galt i opdragelsen af den almindelige dansker"

    Fra vugge til grav! :angry:

    "Giv også meget gerne sammenligninger med andre lande."

    Andre vestlige lande er såmænd IKKE specielt meget bedre, - derfor skriver jeg også, - i en anden af mine mange standardreplikker - "det moderne menneske" - men nu er vi jo som bekendt i DK, - så det er først og fremmest det, jeg forholder mig til!

    "Og til sidst så jeg også gerne, at du efter din mening udpegede den bedste metode til at øge en overernærets compliance mht. vægttab:

    1) råb: "Tag dig sammen!"

    2) forklaring: sådan taber man sig!

    3) gør alt, hvad der er muligt for at øge compliance. "

    Jeg antager at du, - IGEN-IGEN af politisk korrekthed - , har udeladt den korrekte betegnelse, - FED -?

    Iøvrigt kunne jeg da IKKE bare et øjeblik finde på at overveje at begrænse mig selv til at vælge imellem tilfældige løsninger opstillet af andre i rent retorisk øjemed! :teachingfinger:

    PS:

    Da vi nu begge for en stund har hygget os gevaldigt med vores "standardreplikker", - og du IGEN har illustreret med frygtindgydende tydelighed, at du tager dig selv voldsomt alvorligt, kunne man måske forestille sig, at opmærksomheden igen blev rettet mod det, der er denne tråds emne, - den (tåbelige) påstand om at motion IKKE "virker"? :devil:

  20. CLAUS B:

    "sandt, men intet i sundhedsvidenskaben er isoleret, hvorfor udtrykket er ubrugeligt - specielt i diskussioner, hvor vi gerne skulle holde os over det niveau."

    Omvendt kan man jo også relativisere alt indtil det absurde, - jeg antager at det vi alle bestræber os på er at inddrage de forhold vi anser for væsentlige, - og borteliminere dem vi anser for unødvendige distraktioner!Iøvrigt er den stramt definerede årsag/virkning-sammenhæng selvfølgelig ALTID relevant at minde folk om, - IKKE mindst i fedmedebatten, hvor en hel industri tæppebomber de fede med søforklaringer vedr. årsagen til deres fedme, - manglende æblecider, manglende krom, manglende kinesiske alger, manglende CLA, manglende magnetarmbånd, manglende overensstemmelse med blodtype, manglende makronutrientkombination, for mange slemme kulhydrater, manglende forståelse for GI-indeksets velsignelser, - fortsat venligst selv - listen og søforklaringerne er uendelig!

    "Og til en anden gang kunne du måske overveje at bruge andre ord, når du omtaler andre personer - "de fede" klinger ikke så godt. Alternativer kunne fx. være korpulent, overernæret, overvægtig eller velnæret - prøv dem og se"

    Nu har jeg IKKE for vane, at modtage undervisning i politisk korrekt sprogbrug fra tilfældige personer på nettet i min yderst sparsomme fritid, - og jeg har desuden den uvane, at jeg altid bestræber mig på at kalde folk, ting, begreber m.m. for deres rette navn!

    Slæber folk rundt på 20kg overflødigt spæk, er de IKKE, runde, velnærede eller trivelige, - de er FEDE!

    Alternativet kunne jo være, at du selv forsøgte dig med dette udmærkede princip, - prøv det og se!

    "Yoyo-effekten; de omtrent 90%, som tager på efter en "diæt" er jo dybest set en afspejling af dårlig compliance - folk kan altså sagtens finde ud af, hvordan man taber sig, men de kan ikke holde det ved lige.

    Det gør altså compliance til noget nær det vigtigste problem, når man taler om overvægt i dagens DK - det er ikke McD, uvidenhed(jo, men mht. complianceforbedring) eller simple beregningsteorier"

    Eller også gør det først og fremmest de desperate nu-og-her tiltag a la medicin eller pulver-plat til IKKE hensigtsmæssige metoder, idet de netop IKKE medvirker til forståelsen af, at det der virker og er brug for, er PERMANENTE ændringer af kost og motionsvaner!

    Men du har da ret i at manglen på disciplin og viljestyrke er et kardinalpunkt, når man ønsker at ændre uhensigtmæssig og helbredsødelæggende adfærd til fornuftig do!

    Dette gælder selvfølgelig UANSET om vi taler om at holde op med at ryge, drikke, bruge narko eller æde som svin!

    Vi kunne f.eks. starte med som samfund IKKE at tvangsindoktrinere folk med den fejlopfattelse, at alt skal være let og at selvdisciplin, ryggrad og viljestyrke IKKE nødvendigvis er fy fy skamme væmmelige monopolkapitalistiske og asociale karakteregenskaber!

  21. Isoleret set ER vægtab KUN et spørgsmål om energiunderskud, - men hvordan man får de fede til at være med på at tilvejebringe dette inddrager naturligvis en række andre forhold!

    "Compliance" er jo også blot et lidt finere ord for, hvad man nu sådan i gennemsnit kan få folk med på!

    I dette tilfælde er det selvfølgelig bare IKKE noget, der en gang for alle er hugget i sten, - jeg har tidligere brokket mig over det moderne menneskes infantile vrangforestilling om at alt i livet skulle være let, - også i tilfældet fedme fungerer til vores ugunst!

    Det er efter min mening derfor af afgørende vigtighed, at man stiller krav og gerne høje krav til de fede, - samt banker ind i hovedet på dem, at alting nødvendigvis IKKE skal være let og ubesværet!

    Jeg frygter, at man ved at indtage det stik modsatte, men mere moderne (mindre stenaldermenneske) la-la-approach og koncentrere sig voldsomt om den lavest mulige fællesnævner, er medskyldig i at frembringe en selvopfyldende profeti, - og dermed endnu et dybt forudsigeligt nederlag for den fede!

  22. Enten betyder "vigorous" exercise at læse avis eller pille næse, - eller også er der andre "indbyggede" fejl i protokollen!

    Øget energiforbrug skal jo finansieres et eller andet sted fra!

    Nu er 1/2 T 3 x ugentligt selvfølgelig også i småtingsafdelingen, når der er tale om overvægtige begyndere, som IKKE er i stand til at træne med nogen grad af intensitet!

    At motionen også er fuldstændigt uspecificeret, gør det også vanskeligt at drage nogen som helst fornuftige konklussioner ang. motionens betydning!

    Man kunne f.eks. sagtens forestille sig, at de fede motionerende forsøgskaniner i imponerethed over den halve time 3 x ugentligt de tusser omkring, valgte at tilbringe endnu mere tid bag rattet, i sofaen eller foran fjerneren, og således udlignede det beskedne energiforbrug deres ydmyge nye motionsindsats har bevirket!

    Heraf kan man selvfølgelig IKKE med nogen grad af rimelighed konkludere, at motion IKKE virker, - kun at der designes mange dårlige forsøgsprotokoller, drages mange forhastede og forenklede konklussioner, - og at menneskets potentiale for ugidelighed er svært at overvurdere!

    Som tidligere nævnt af Ivan, har alle der har "hands on" erfaring med træning af overvægtige helt andre og positive erfaringer med betydningen af et ordentligt træningsprogram!

    Under alle omstændigheder er der iøvrigt INGEN som helst grund til at udskyde det tidpunkt, hvor de fede kommer igang med at bruge deres krop til det den er beregnet til, - eller til at forsyne dem med noget, der bare ligner et alibi for at fortsætte passive, helbredsødelæggende og fedmeforårsagende livsstil!