Eruption

Medlemmer
  • Posts

    1,792
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Eruption

  1. Jeg tror lige du bliver nødt til ud underbygge dine udsagn lidt mere :blink:

    Alle de artikler jeg har læst, mener at frie vægte er mindst lige så gode som at bruge maskiner, ofte bedre, da frie vægte ikke træner lige så isolerede muskler som maskiner gør, men rammer lidt flere muskler på en gang.

    De fleste er enige om, at frivægte er et bedre valg end maskiner ja. Men de har fri-vægte i alle centre af nogenlunde kvalitet.

    Jeg kan godt se at det begrænser antallet af rygøvelser man kan udføre, men det er jo bl.a. derfor jeg spørger om råd herinde.

    Hvorend man får noget ud af 14 kg pr håndvægt eller ej, er det vigtigste vel at vægten passer til ens muskler. Som det er lige nu, kan jeg ikke løfte mere end 14 kg med 12 gentagelser, så de passer jo til mine muskler, og når jeg forhåbentlig bliver stærkere, bliver der sat flere vægtskiver på dem. Jeg startede med 8 kg på hver, og har arbejdet mig op til at kunne klare 14 kg. Vægtene kan i hvert fald udbygges til 22 kg hver.

    Ja, vægten skal passe, men der skal være plads til "korrekt" øvelsesvalg, og progression. Tunge basis-øvelser er det bedste sted at starte, og her er 22 kg's håndvægte nok lidt for lidt. Hvad med squat-variationer, tunge presse øvelser, tunge træk-øvelser?

    Det kan da godt være 14 kg er latterligt lidt for en der har trænet i længere tid, men man skal jo trods alt starte et sted :blush:

    Nej, du skal ikke misforstå. Det handler ikke om hvad du kan løfte, det handler om mulighed for progression, og at vælgte nogle øvelser der tager dig fra A til B hurtigst muligt., Som du siger, vi skal alle starte et sted, og du er allerede kommet langt, med dit flotte vægttab.

    Mht træning hjemme kontra træning i center, er muligheden for at træne hjemme netop det der gør at jeg får holdt min træning, hvis jeg skulle til at tage i et center, ville det aldrig blive til noget, da jeg i forvejen bruger omkring 6 timer om ugen på det andet motion, jeg dyrker ved siden af styrketræning

    For det første, så vil du med 14 kg's håndvægte højst sandsynligt aldrig opnå dit mål, kroppen skal presses mere end det.

    For det andet - handler det ikke om, at opnå de resultater hurtigst muligt? Ellers spilder du i hvert fald tiden. Brug 2 år hjemme på stuegulvet med dine 14 kg's håndvægte, eller brug 3 måneder under vingerne hos kompetente folk i et træningscenter. Jeg ved godt hvad jeg ville vælge!

    Desuden, hvis målet er mere muskelvækst, så skær ned på de 6 timer, du bruger på cardio. Drop cardioen de dage du træner vægte, og hold styr på din kost.

    Du må bestemme dig for, om du vil have muskelvækst eller status quo.

    Og jeg kan godt forstå du sikkert er bange for, at skære ned på cardio - din historie og vægtab taget in mente - men du kan sagtens holde det i skakt med kosten - faktisk det vigtigste.

    Jeg leder ikke efter et top professionelt program, der kan gøre mig til en vild bodybuilder, jeg ønsker blot at blive mere markeret og genvinde det muskelmasse jeg har tabt, i forbindelse med at jeg har smidt 52 kg i løbet af de sidste 7 måneder, hvor der desværre ogå er røget noget muskelmasse, se denne tråd http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=55198

    Så kom endelig med lidt flere råd eller konstruktiv kritik af mit program.

    På forhånd tak

    Igen - du vil fra A til B, hvordan kommer du der, og hvordan kommer du der hurtigst og nemmest? Følge bodybuilding principper? Ja! Og nej, du bliver ikke BB'er overnight - men du opnår dit mål hurtigst muligt!

    PS. Jeg syntes vitterligt du har opnået et flot resultat, og du har en god og åben attitude for at modtage råd. bliv ved med det - og bliv ved med at arbejde hårdt!

  2. Produktet indeholder hovedsageligt maltodextrin, kreatin samt koffein. Det er en helvedes dyr bøtte for det du reelt får.

    Muscletech er kendt for, at have en alt for sindssyg markødsføring, der lover mere end det kan holde. Og netop rettet mod nybegyndere og teenagere som hopper på limpinden, fordi de vil have instant results.

    Jeg afskriver ikke kosttilskuds effekter, for jeg har haft mange positive oplevelser - men der er mange andre aspekter af træning, restitution og livsstil som kan "optimeres" førend det kan betale sig, at supplere med tilskud.

    Selv bruger jeg kun tilskud til pre-mid-post workout (og må ikke linke herinde), og så olietilskud samt proteinpulver til erstatning af nogle måltider for nemhedens skyld.

  3. FB er en udmærket måde at få bygget noget masse når man er begynder og kun træner 3 gange om ugen. Flere andre metoder bruger træning 3 gange om ugen, men er mere stilet efter mere avancerede folk.

    Hvad jeg forstår er, at du vil have et alternativ til nedenstående øvelser, og så skifte i en slags ABA-BAB stil. F.eks. tirsdag = A, torsdag = B, lørdag = A, næste mandag = B osv. osv.

    Iøvrigt ved jeg ikke hvordan du forstår 5x5, men foretrækker personligt at det ikke er statiske sæt, men man kører op til en 5'er.

    Har givet nogle eksempler på andre øvelser under, tjek om det er nogen du kan li'

    Squat: 5x5 (lunges i alle afskygnigner, leg-press, prowler push (vægtskiver på en bænk og så skub eller træk)

    Deadlift: 5x5 (rackpulls, stifflegged deadlift, good morning, pull through, cleans, etc.)

    Benchpress: 4x8 (incline bench, dumbell bench, dumbell incl. bench, decline press, floor press etc.)

    Bent-over Barbell row: 4x8 (dumbell rows, pendlay rows, kroc rows, cable rows, reverse row etc.

    MIllitary press: 4x8 (dumbell press, one hand db press, half top press, lateral raises i alle former?)

    Chinups: 4x8 (pull downs, pull ups håndflade ind og ud, etc.)

    Barbell Reverse Curl 4x8 (alle mulige former for curls - hammer curls, etc.)

    Barbell Curls: 3x12 (samme som ovenfor)

    Weighted Bench Dip 3x12 (har ikke mulighed for "rigtig" dips i mit trænings center -.-)

    Weighted Decline Crunches 3x10 - hanging leg raise, rope crunches, dragon flags, wood chops etc. etc.

  4. :laugh:

    Helt seriøst. Se på hvordan man bygger muskelmasse, og så gør det omvendte - som i det jeg skrev i det første svar.

    Lad være med, at lave cardio som involverer de muskelgrupper, såsom roning, men begynd at jogge e.l. kom i kalorieunderskud, gerne ved indtagelse af mindre protein.

  5. Spis mindre, drik mere alkohol, sov meget mindre, få lidt mere stress, spis kaloriefattigt mad, spis mindre protein, spis en mindre varieret kost så du ikke får så mange vitaminer, drop fysisk aktivitet og hvis du laver fysisk aktivitet, så lad være med at spise før og efter. Helt seriøst, læg dig i sengen og lad være med at lave noget i flere uger, så skal du nok miste noget af dine freakishly muskuløse ben.

    PS. pics or GTFO. :blink:

  6. Så længe jeg íkke er presset, tror jeg faktisk at der ser ret fornuftigt ud, squatskoene giver liiige det som min elendige smidighed ikke gør og kiropraktorens knæk i vinters løsnede en eller anden blokering.

    Men hvis centeret en dag er nogenlunde tomt, kunne jeg selvfølgelig skyde en videosekvens og lægge op.

    Grunden til at jeg ikke tør komme tæt på max er at jeg har busted min lænd så ufatteligt mange gange i squat og DL. Alle gange inden jeg fik indlæg under det højre ben som man opdagede var kortere end venstre. Nu har lænden været fin så længe, og er derfor en kujon og tør ikke udfordre den af frygt for at skulle begynde forfra. Sansynligvis ville der ikke ske noget men er bange for en forkert bevægelse hvis jeg jeg er presset og at lænden straks vil kvittere med at gøre ondt et par måneder igen.

    Undskyld hvis det lyder hårdt, men mand op, og få nogen til at kigge på din teknik face 2 face. Der er flere kompetente folk derude, som hungrer efter, at få lov til at vise nogen noget teknik. Og så er der desuden masser af andre øvelser, som vil være mindst ligeså effektive, måske endda mere i din situation.

    Det du skriver med frekvensen - det tegner mod: mindre volumen men hyppig træning fremfor en ordentlig skalle knap så tit.

    Efter onsdagens træning er jeg nu nået så langt at jeg kan gå normalt hvis jeg tænker over at det skal se pænt ud :4thumbup: (dog ikke ned ad trapper endnu)

    Jeg får mindre doms hvis frekvensen er højere ja, og anekdotisk syntes det at være sagen for mange. Hyppig frekvens er ikke lig med mindre "skalle" btw.

    Ekstreme DOMS kan have forskellige årsager. En ting kunne også være din kost. Hvordan ser din pre-post træningsmåltider ud? Får du nogle simple kulhydrater og hurtigt protein ind som f.eks. valle? Hvad du får ind rager mig, for der er så mange versioner af protokoller, og de fleste er bedre end ingenting. Hvis jeg ikke får noget at spise inden og efter træning er jeg betydeligt mere øm.

    Ellers, kom i gang med at lave benbøj igen, få noget blod igennem, etc. Men forvent det tager lidt tid - du er begynder igen.

  7. Hvis jeg har holdt pause på en uge eller mere mellem squat, eller andre lign. benøvelser, er jeg også øm i mange dage. Det hører man fra de fleste.

    Endnu en grund til, at jeg er tilhænger af højere frekvens.

    Hvis du ikke stoler på din egen teknik, så få for guds skyld nogen til at give dig råd face to face.

  8. Jeg har trænet med følgende øvelser:

    Bent-over rows

    Bænk

    Close-grip Bænk

    Dips

    Pull-ups

    Dødløft

    Military

    Upright rows

    Squat

    Curls

    Crunches

    I perioder som fullbody med 2-3 sæt(a la HST), i andre perioder som 2-split med 3-5 sæt. Mine cyklusser er som sagt startet med 12-15 reps og så med stigende vægt op til 5-6 reps. Så 8-10 dages pause og forfra.

    Jeg træner for hypertrofi, men bør jeg ændre noget ?. Som sagt har jeg kørt med ovenstående øvelser længe, men varieret mellem fullbody og 2-split.

    Der er jo ikke meget information, at gøre godt med, men så længe du kontinuerligt smider flere skiver på stangen, og du vokser går det vel meget godt? Er du selv tilfreds? Jeg går ud fra, at din næste "cyklus" er med højere vægt end sidst du startede? Jeg foretrækker selv, at blive i nogenlunde samme rep-range i den samme øvelse over tid, så ved man også om man gjorde det bedre end sidste gang. Basisøvelserne i lavere rep-range og hjælpe/iso øvelser i højere.

    Ser dog ingen grund til at holde pause, vil hellere deloade med lavere vægt/volume i stedet.

  9. Jeg synes det er et godt råd, som i hvert fald virker godt for mig :)

    Hvorfor er det dårligt?

    "Jeg må sige, det er noget af det mærkeligste hjemmebryg, jeg nogensinde har hørt :D

    Jeg tror sku, jeg skriver den ned i min "Sjove hjemmebryggede motionstip"-bog :)

    Den er helt deroppe med.. Hvis du vil tabe dig, skal du kun træne i "fedtforbrændingszonen" på 65 % af max."

  10. Jeg bruger straps så lidt som muligt ved dødløft/pulls, da jeg kan mærke det giver kød på underarmene og en god grebsstyrke. Det er så mål jeg gerne vil opnå. Kun ved tunge rackpulls, hvor grebet bliver en decideret limiterende faktor bruger jeg det, eller ved high-rep dødløft f.eks.

    Hvis du har et stærkt greb er jeg overbevist om, at det bliver overført til at du kan løfte mere i mange flere øvelser.

    Er enig i hvad tjr siger, at det er et godt værktøj, og brug dem så som det.

  11. Jeg har fin fremgang med mit træningsprogram, men ellers tak.

    Er det kun værd at hjælpe folk der træner til det næste mesterskab?

    Lad være, at være tøsefornærmet.

    Du kommer ind på et træningsforum på interwebz og siger du er for doven til at indstille udstyret, hvilken respons havde du regnet med?

    HVER eneste gang man træner i et center piller man skiver af stangen (for ingen andre kan finde ud af at sætte dem på plads) inden man bruger den, loader sin egen stang, og piller skiverne af igen. Se det som ekstra træning.

    Hvorfor ikke lave et upper/lower-split? Det lyder da til at passe til dig.

  12. Hvad kan jeg så investere i for at få målt det mere præcist? :P

    En tang eller en dexa-scanner. Tangen er nok billigst :wink:. Men hudfoldsmålinger kræver alligevel en smule øvelse, førend resultatet bliver konsistent.

    Men endnu engang for arveprinsen; hvad er der så interessant ved et arbitrært tal?

  13. Har ganske godt styr på alle teknikkerne og laver i forvejen et bredt udvalg, at de øvelser du lister op. Teknik kan man altid blive bedre til og specielt på disse løft. Men er nu heller ikke derfor jeg har henvendt mig her.

    Leder efter input til det kick ass program der skal bringe mig godt hen af vejen. Har før trænet Sheiko, Jim Wendlers 5-3-1 og er nu igang med en Cyklus af Tj's 10x3. Så er lige så meget få, at kunne hente noget nyt inspiration og hører hvad folk har haft bedst fremgang med :smile:

    No offence, men har haft bedst fremgang ved, at fokusere på svagheder, og på lign. øvelser af dem jeg listede.(og teknik - det er fint, at erklærer du er teknik-konge, men det er de færreste hvor den sidder lige i skabet..)

    Sheiko, 5/3/1 og alm. 10x3 er fint, og der er mange andre lige så fine programmer, men når du har så relativt lave løft, tror jeg du skal have det rette fokus, find noget du syntes er motiverende, og hold dig til det. Med svaghed mener jeg både imbalances (er din lænd svag i forhold til ben i squat?), mobilitet, sticking points(hvor stopper du hver gang i squat?), eksplosivitet (er du mere eksplosiv i squat, kunne boxsquat være noget?) etc. etc.

    Hvis du kender dine svagheder (eller skriver om dem) kunne du også vælge program ud fra det - og ikke fordi det hedder noget smart som WS4SB-II..

    Og så er det ikke programmet der er kick-ass, men den måde det bliver udført på. Folk har haft succes med alle de store populære programmer/metoder. De virker allesammen, og alt efter hvordan dit temperament er.

    Hvor lang tid kørte du wendlers? Han anbefaler netop at køre den i lang tid, og ikke kun 1 cyklus.

    Men.. Hvis du vil have programmer er der masser at hente her; http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=3740

  14. Det kan sagtens lade sig gøre. Meget realistisk!

    Find dine svagheder, og arbejd på dem, mens du arbejder på din teknik. Så er der rigtigt meget at hente, rigtigt hurtigt.

    Vil du være god til dødløft; så squat, dødløft, mavetræning, good mornings og grebsstyrke, (f.eks. høj-rep DB rows)

    Squat; så squat, good mornings, mavetræning, lunges, benpres

    Hvis du vil bænke mere; bænk, military (alt overhead), dips, chins, DB-Rows. (og så tage mere på i vægt og lær ordentlig bænkpres teknik)

    Der er en vis sammenhæng.

    Hvad er dit eget forslag? Og har du andre mål?

  15. Jeg ved godt at både dig og salt har styr på at det ikke skader at styrketræne i en ung alder. Det er bare så vigtigt at fremhæve teknikken. Og det var det jeg ville prøve på, nu hvor de andre netop ikke gjorde det, og I heller ikke gjorde. 6-7 måneder er efter min mening i dén grad nybegynder og mit skud er, at charlietoma ikke aner en skid om teknik.

    Hej, ja, enig, men med 6-7 måneder mente jeg tilvænning mht. led og sener som så mange snakker om.

    Som vi har snakket om før, har 80-90% i alm. fitnesscentre elendig teknik.

    Vores diskussion her er jo same old :smile:

  16. Come on - I ved begge to godt at nybegynderes teknik meget ofte stinker. Desuden er "tungt" jo relativt i forhold til styrke. Så selv "lav" vægt kan være rigtigt slemt for teknikken. Med dårlig teknik kommer - uundgåeligt - skader.

    Men under kyndig vejledning kan nybegyndere selvfølgeligt godt gå tungt.

    Korrekt, men mit "råd" er jo givet ud fra præmissen om, at man selvfølgelig har "korrekt" teknik. Men det er der så også de færreste der har.

    Folk talte imod tung styrketræning p.g.a. charlietomats alder/begynder og det er bare tåbelige mol-dogmer. Folk er blevet fyldt med skræmmebilleder om, at han ikke vil vokse, og vil udvikle slidgigt som 40 årig. Det var det rådene byggede på.

    Han kunne da næsten ikke finde en bedre og sundere "hobby". Han har altså desuden trænet i 6-7 måneder.

    De kunne have uddybet, at der er andre bevægegrunde for, at fraråde ham "tung" styrketræning. Det kunne jeg selvfølgelig også.

  17. *zzzzzzzzz* Hvad er tung styrketræning og hvorfor må han ikke det?

    Det er fordi det er majet farligt for hans led og sener. De kan simpelthen ikke holde til hans tunge tunge løft, som han som nybegynder helt sikkert vil være i stand til at lave. :blink:

    LeCerveau snakker og MOL-røven går. :smile:

  18. Lyle Mcdonald, og flere andre, snakker om "partitioning", altså "p-ratio", hvor går kalorierne hen, muskler eller fedt, både ved kalorieunderskud og kalorieoverskud.

    De hormoner der styrer det er genetisk bestemt. F.eks. insulin-sensitivitet, testosteron niveau, cortisolniveau etc. Disse kan man så ændre mere eller minde ved kost, livsstil, kosttilskud og "tilskud".

    Så selvfølgelig er det genetisk bestemt, men som Elvirus siger er det vel de færreste der bevæger sig langt fra medianen ud fra et genetisk synspunkt.

    PS. Grønt the ekstrakt? Lol! Hvad Elvirus sagde, lyt til ham. Udover det, så kunne du måske tage et ekstra kig på, om din træningsplan og indsats i fitnesscenteret er optimal.