fcqv1st

Medlemmer
  • Posts

    61
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by fcqv1st

  1. Hej

    Først og fremmest pisse godt initiativ!

    Helt simple råd, som måske kan hjælpe og som ikke har karakter af en "slankekur" som du jo gerne vil undgå (med god grund!!)

    1. Spise mere morgenmad (og frokost) og mindre aftensmad. Lidt specielt råd, og rent teknisk måske ikke så relevant, da det afgørende er hvor meget energi du indtager kontra hvor meget du forbrænder. Med det sagt, synes jeg personligt der er 2 gode grunde især til at følge det nogenlunde. 1) Du kan bedre styre hvor meget energi du har brug for. Du spiser god morgenmad og spiser først igen når du er sulten. Du spiser kun aftensmad i det omfang du er sulten. Mange spiser slet ikke morgenmad, ofte fordi de spiser så meget til aften at de ikke er sultne når de står op! 2) Den mad man spiser om morgenen og til frokost er ofte sundere end aftensmaden (sjældent man spiser 1/2 grillkylling og fritter til morgenmad).

    2. Spise kun når du er sulten. Lær at lytte til din krop om du er sulten eller ej. Hvis du har levet som du beskriver er du sikkert konstant oppustet af pizza og cola og aldrig rigtig sulten. Vent til du er sulten, og spis så igen.

    3. Spis lidt af gangen og langsomt. På den måde kan du bedre styre at du kun spiser det din sult rent faktisk strækker til.

    Ved ikke om disse råd kunne hjælpe noget, men det er forholdsvis let at følge. Og min mening er at du sagtens kan drikke en cola engang imellem. Hvis du skal veje 85 kilo er målet vel at blive ved med at veje 85 kilo og ikke at komme ned og veje 85 ved en kur og så drikke cola til du er tilbage på de 130. Skal det lykkes at tabe sig er det for langt de fleste fulstændig urealistisk og heller ikke nødvendigt at afstå fra alt hvad man godt kan lide. Men du kan måske nøjes med 1 cola en gang imellem, men jeg gætter på at det sommetider er flere om dagen og det er ikke sundt.

    Held og lykke med det!!

    /fcqv1st

  2. Hvis jeg forstår dit indlæg rigtigt, så har du følgende spørgsmål:

    1) hvordan skal jeg styrketræne den rette måde uden at tage på eller tabe mig?

    2) Hvordan skal jeg træne for at få "stivere" muskler for at klare fysisk hårdere træning.

    3) HVilke maskiner og træningsmetoder skal jeg bruge.

    Til 1) Styrketræning vil typisk forøge din muskelmasse, hvilke vil gøre dig tungere. Hvis du vil undgå at stige i vægt, er det måske bedre at undgå styrketræning. Træner du alligevel 4-5 gange om ugen, er det måske bedre at satse på at yde mere til dine cykel- og fodboldstræninger.

    Til 2) Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår, hvad du mener med "stivere" muskler. Hvis du mener markede (synlige) muskler, så får du det gennem muskelvækst og/eller lavere fedtprocent (tabe sig).

    Til 3) Det kommer an på, hvad dit mål her. Hvis det udelukkende er for at forbedre din fysik i fodbold og cykling, så er det cykle- og fodboldstræningen, du skal satse på.

    Måske har jeg misforstået dit indlæg? Sig endelig til i så fald.

    Måske kan denne artikel hjælpe dig: Spis dig til resultater.

    Hr. K

    Jeg må indrømme, jeg synes det er et rigtig dårligt svar du har fået. Øget muskulstyrke er på ingen måde lig med større muskelmasse og at du bliver tungere, tværtimod.

    Du kan sagtens øge din muskelstyrke uden at tage på i vægt. Du får evnen til at aktivere mere af dit nervesystem, derved kan du bruge mere af din muskels kapacitet = du bliver stærkere. Det er på ingen måde = at du bliver tungere/langsommere. Øget styrke vil kunne øge din hurtighed, da den bedre evne til at aktivere mere af musklen vil kunne øge din eksplosive styrke. Jeg vil derfor starte her:

    http://www.motion-online.dk/styrketraening/styrke_-_oevelser/essensen_af_et_godt_styrketraeningsprogram./

    Simple helkropsøvelser, til at øge din samlede styrke. Om du så på et senere tidpunkt skal bygge nogle disciplinspecifikke (fodboldspecifikke) øvelser på er af mindre betydning. Start med at vænne kroppen til træningen = rimelig mange gentagelser, rimelig lav vægt. Som du bliver stærkere øger du vægten og går ned i gentagelser. Brug helst frie vægte, da dette er bedre for din funktionelle styrke.

    Held og lykke med projektet! Der er ingen nemme veje:)

  3. Det gør de heller ikke. De siger, at der i 1999 var 10-15.000 anslåede misbrugere totalt set. I den nye undersøgelser fra 2010 er der derimod 31.000 personer i gruppen af mænd fra 17-45 år, der har svaret at de har erfaring med sterioder.

    Er du helt sikker på de har spurgt 31.000?? Har de ikke udtrykket en stikprøve og derefter generaliseret til populationen? Ellers er det en omfattende undersøgelse i hvertfald...

  4. Hej Folkens :)

    Spg. 1 Kan varmen have en effekt på ens ydeevne ? Løb i dag ikke så langt for jeg følte mig udmattet efter kort tid.

    -----------------------------------------------------------------

    Spg 2 Nu løber jeg tit hvor jeg løber 1 km. i næsten højeste tempo hele vejen. Holder en lille pause og gør det så igen. Ville det være bedre at løbe længere da jeg gerne vil have en god tid på 4 km inden for 1 måned

    Ja varmen kan godt have en effekt på din ydeevne. Får du nok væske skulle det dog ikke være det store problem. I forhold til spørgsmål 2, er det rigtig fornuftigt det du gør, en slags interval træning, hvor du først løber en km pause og så igen. Helt rigtigt for at få mere tempo. Du kan senere godt gøre intervallerne endnu kortere, så du kun løber en halv km endnu hurtigere. Jeg vil dog anbefale dig at lægge en tur ind hvor du løber turen i et stræk, altså fx 4-5 km i træk. Men fortsæt endelig med det interval løb du har gang i! Hvis du kombinere disse 2 måder at løbe på skal du nok få en god tid på 4 km!

    held og lykke!

  5. Jeg har det problem at jeg på ca. 2 måneder har taget lidt over 10 kg på. Jeg er gået fra 85 til 96 kg. Siden starten af juni har jeg ikke taget på. Dette synes jeg er ekstremt, og uforståeligt, da jeg slet ikke har indtaget store nok mængder føde til at retfærdigøre sådan en vægtøgning. De sidste par uger har jeg én gang om ugen brugt den avancerede vægt i mit trænings center, en Tanita hvis jeg ikke tager fejl. Nu ved jeg ikke rigtig hvor præcis sådan en er, men ifølge den er min fedt %8 hvilket jo er godt, men kan se at min TBW - Total body water er på 65 kg, hvilket jeg synes er ret meget, uden at vide noget særligt om det.

    19 år

    190 høj

    96 kg

    Spiser sundt og motionere lidt mere end gennemsnittet (løb er dog ikke så nemt som det var da jeg vejede 85)

    Spørgsmål: kan man forestille sig at noget af min ekstreme vægtøgning skyldes væske ophobning?

    hvad kan en evt. væskeophobning skyldes

    Hvad er en normal TBW og kan ovenstående vægt overhovedet bruges

    På forhånd tak for hjælpen

    En vægt der kan måle fedtprocent og TBW er i bedste fald ekstremt upræcis i værste fald stærkt vildledende.

  6. Det kan godt være du har en helt speciel mentalitet som er særdeles egnet til at træne hårdt og kedeligt... Men som den diamentrale modsætning af dig har jeg dyrket sport siden jeg var 5 og har gjort det lige siden og har aldrig kunnet leve uden. Min pointe er at det helst skal være sjovt i hvertfald til en hvis grad. Det er selvfølgelig ikke sådan jeg klukker af grin, mens jeg styrketræner, men det er i forbindelse med at kunne komme tilbage i klub og snakke med de andre træningskammerater.

    Mit bud er at det vil hjælpe dig utrolig meget hvis du har en ven som måske vil være med?? måske en anden der også er lidt nørdet og så kan i gøre det til et fælles projekt. Mit bud er at du får mod på at bevæge dig uden for din egen habitat med din træning, så vil du få en masse oplevelser. Du vil opdage hvordan din krop reagerer på forskellige ting. Kommer du langt med din træning oplever du måske ligefrem at dine ben bærer dig frem, mens du løber etc. Dette er oplevelser det er min erfaring man har langt mest ud af hvis man har nogen at dele sine oplevelser med.

    Det kan godt være du nu sidder med en masse motivation og har læst en masse bodybuilder fifs, men mit bud er at din plan bliver rigtig rigtig hård at gennemføre, og derfor skal træningen helst være en fornøjelse i længden. Jeg mener desuden lidt ligesom forrige indlæg du måske har lavet lidt et overkill i studiet af træningensøvelser. Lidt groft sagt bliver du ikke veltrænet af at læse om god træning. Det er også ualmindeligt svært at lære teknik ved at læse om det. Der er du næsten nødt til at opsøge en der har forstand på det som vil hjælpe. Et træningscenter er i øvrigt for folk der gerne vil i bedre form/blive stærkere. Ikke kun for folk som ER i god form/er stærke.

    Det kan selvfølgelig godt være du er hel speciel hvad angår motivation og held og lykke ligemeget hvordan du giver dig i kast med det!

    /fcqv1st

  7. Mit spørgsmål er egentlig om det har noget effekt med mange gentagelser fremfor tung løft med få gentagelser..

    jeg plejer at køre 3x8 i diverse øvelser, målet er en mere atletisk krop, dvs ikke blive stor men markeret og kunne bruge det i min fodbold træning..

    håber der nogle kloge der kan svare..

    Che

    Jeg ville nok begynde at køre sådan her som det foreslås i artiklen: http://www.motion-online.dk/styrketraening/styrke_-_oevelser/essensen_af_et_godt_styrketraeningsprogram./

    Altså nogle lettere sæt først, så et tungt sæt med få gentagelser og til sidst et sæt til udmattelse. Du risikerer med dit 3X8 at stagnere lidt. Det kan selvfølgelig godt være du har en god rytme der, men min personlige erfaring er at det er lettere at udfordre sig selv, når man har fået de 2 lettere sæt først som opvarmning og så kan man lige tage 2,5kg mere end sidste uge i de tunge. En anden grund er at når du går op i kg = stærkere, som vel er målet, så kan det være svært at tage 8 gentagelser. Heh måske lidt indviklet forklaret, læs artiklen:D

  8. Jeg forstår umiddelbart ikke helt hvad du mener med det du skriver om din kost. Skal det forstås som at du har minimeret dit kalorie indtag til morgenmad og frokost = at du spiser mindre end du plejer til morgenmad og frokost? Og at du så spiser normalt til aften, for dine børns skyld? Er dette først og fremmest rigtigt forstået?

    Hvis det er rigtigt forstået vil jeg foreslå du laver det om. Du får meget nemmere ved at styre dit kalorieindtag ved at spise solide morgen og frokostmåltider (ganske glimrende med havregryn). Jeg tror ikke dine børn vil bemærke om du tager én eller to gange til aften. Det er jo ikke sådan du ikke skal spise noget til aften, du kan bare nøjes med at tage en gang, og så måske knap så mange kulhydrater. Grunden er egentlig enkel nok, du har brug for energien først på dagen inden dine træninger, derfor giver det bedst mening at spise solide måltider der.

    Med hensyn til dit løb, lyder det da til det går fremad. Det er klart skal du op at have gode løbetider, skal der smides en god mængde kilo - no doubt about that. Det belaster naturligvis dine knæ især voldsomt at have god vægt, men kan du langsom tilvænne dem til noget interval/bakkeløb vil det som de andre siger, virkelig skubbe processen hurtigere frem.

    Hvis jeg var dig, ville jeg udskyde marathon planerne. For mig og se er der ingen grund til at udfordre skæbnen og risikere skader for at kunne banke sig selv på brystet og sige man har løbet en marathon. Hvis dit mål er at fremme din sundhed er det jo fuldstændig ligeså sundhedsfremmende at træne til et kortere løb, hvor du så tilgengæld måske får mere overskud til at tænke fart. Når det er sagt, er det selvfølgelig helt op til dig selv hvad du ønsker at deltage i:) Min personlige oplevelse er bare at marathon blevet noget man skal træne til hvis man løber... Hvad er der blevet af den gode gamle 10k som man så kan have et mål om at komme ned på 40 min på.

    HELD OG LYKKE!

    fcqv1st

  9. Jeg synes det er lidt svært at forbrænde mere end man spiser, jeg plejer normalt at træne en 1 time på cross, og udfra måleren på den forbrænder jeg kun 500 cal, der jo ingenting iforhold til hvad jeg indtager, 100 mL morgenmild indenholder jo 60 kCal... hvordan kan man forbrænde mere end man indtager ?...

    Du skal jo heller ikke forbrænde mere end du indtager:D Jeg forstår egentlig ikke hvad du spørger om et glas morgenmild, går ud fra det er juice er jo på på 180 kcal måske. Hvad er problemet i det? Du har måske et ligevægtsindtag på alt mellem 2000-3500 kcal alt afhængig af hvor stor du er, men det er jo for at beholde dine vægt, deraf LIGEvægtsindtag. Hvis du så forbrænder 500 kcal så kan du jo indtage dit ligevægtsindtag og stadig være 500 kcal i underskud = DU TABER DIG.

  10. Hej med jer,

    Jeg søger råd til hvordan jeg kan tabe mig uden løb/cykling etc.

    Jeg har tidligere løbet en del, men jeg brækkede uheldigvis to tæer sidste år, og det har givet mig nogle problemer efterfølgende. Jeg skal opereres i foden senere på året, men jeg ville rigtig gerne tabe nogle kilo i mellemtiden, da min vægt er steget de sidste par måneder. Jeg er naturligvis klar over at der skal mere fokus på kosten - og det kommer der, men er der nogle alternative metoder til at forbrænde nogle kalorier hjemme hos sig selv?

    Det skal siges at jeg sagtens kan gå - men løb, cykling o.s.v. er desværre udelukket.

    Der hvor jeg primært skal tabe mig er på maven - den er begyndt at blive lidt for stor.

    På forhånd tak for hjælpen!

    Skal det være hjemme? Ellers var romaskine måske en mulighed, men svært at sige om det vil gøre ondt i din tå umiddelbart. Ellers er det jo for at tabe dig som du selv siger vigtigt med kosten, så du kan reelt godt tabe dig uden den helt store træning, det er bare i realiteten svært i praksis. Når du siger du godt kan gå kan du sagtens tabe dig på den måde, gå nogle lange ture og så supplere med et hjemmestyrketræningprogram : http://www.motion-online.dk/styrketraening/styrke_-_oevelser/et_styrkeprogram_til_alle/

    MVH

    fcqv1st

  11. Jo, det er skam ganske definitivt, at høje reps IKKE opbygger markerede muskler. Det er indiskutabelt. At man har lettere ved at bringe sig selv i kalorieunderskud via MERE træning er totalt irrelevant for diskussionen. Det vi snakker om er hvilke fysiologiske tilpasninger der sker i musklen i respons på træning. Og sæt af 20 reps gør ikke noget som sæt af 8 reps ikke gør. Og når nu sæt af 8 reps så oveni hatten er bedre til at skabe hypertrofi end sæt af 20 reps er det, hvorfor skulle man så lave sæt af 20 reps ?

    Guess that makes my point exactly! Her ser man virkelig at videnskaben slipper ud som den endegyldige sandhed. For yderligere at understrege pointen tilføjer vi lige et: Det er indiskutabelt. Det interessante er at normalvidenskab foregår inden for et paradigme, indtil det revolutioneres. Nu tror naturvidenskaberne selvfølgelig ofte ret meget på love, men ikke specielt frugtbart for diskussion dette indlæg.

    I øvrigt "tror" jeg ikke du har helt ret i at høje reps ALDRIG fører til markerede muskler. Læg mærke til markeringen af tror. Med andre ord, jeg tror godt du kunne opleve en der har en yderst markeret krop og som træner med lav vægt mange gentagelser. (rigtig mange piger kører denne type træning og har markerede og meget flotte kroppe:) Det virker bare lidt mere maskulint at ligge med 30kg håndvægte.

  12. Jeg er fuldstændig enig i det i siger. Det er bare så ærgeligt at en "nybegynder" får "endegyldige" råd og dermed ikke vil lytte til at der måske kommer andre informationer der kunne være værd at overveje. Slutter såmænd af med at sige det KUNNE have været et rigtigt godt råd ThomasJ kommer med.. Der er som sagt bare ikke noget der er definitivt. ;)

    Nej, Sokrates gik jo rundt i Athens gader og talte med indbyggerne og ledte efter kontekstuafhængige sandheder. Til sin store fortrydelse var det eneste han kunne få, konkrete ex. og ikke de kontekstuafhængige definitioner han ledte efter. Han kunne fx have spurgt på sin vej, hvad er god styrketræning? Da han jo som bekendt ledte efter kontekstuafhængige sandheder (teori) skulle vi således kunne nå frem til ét svar. Problemet er at den alment kloge beboer i Athen højst sandsynligt vil svare at det kommer an på hvem der er tale om. Hvis der er tale om en erfaren kriger er der en type styrketræning der er bedst, hvis der er tale om en ung dreng en anden type. Da Sokrates blev klar over dette fik det ham til at sige sin berømte sætning: Det eneste jeg ved, er at jeg ingenting ved!

    Her kan man så sige at Sokrates langt hen af vejen tog fejl, for selvfølgelig vidste han noget og formentlig mere end de fleste, den viden man ligger inde med, skal bare ofte sættes i kontekst. Når vi taler personlig træning skal det praktisk talt ALTID sættes i kontekst. Netop derfor ser man også at MOL brugere stort set altid når en ny MOL bruger spørger efter hjælp svarer med efterspørgsel efter flere kontekstelementer, hvad spiser du? Hvor høj er du? Hvad vejer du? etc.

    Så alle råd der gives skal altså sættes ind i en personlig kontekst. Noget helt andet er, som du siger at rådene er endegyldige. Dette forudsætter jo at den videnskab der foreligger på området har "ret". Som Kuhn udtrykker det foregår al videnskab inden for et paradigme, hvor forskerne ikke stiller spørgsmålstegn ved visse kendsgerninger. Her har vi bare stor fare for at komme ind i relativisme eller nihilisme, altså at alle råd er lige gode/lige dårlige, fordi vi aldrig kan sige der findes nogen endegyldig sandhed.

    For at knytte de 2 forskellige pointer sammen, må mit råd derfor være at lytte til de MOL brugere med stor erfaring, men sætte det ind i en personlig kontekst. Hvad der er bedst for bodybuilderen på 120kg er ikke nødvendigvis bedst for andre. Derfor kommer man i den her forbindelse ikke ud over at tænke selv:)

  13. Fandt det her gamle program, og vil gerne vide om det er nok, d.v.s om det kommer igennem alle muskelgrupper godt nok? Jeg har prøvet alle øvelser, og jeg kan godt lide dem, derfor jeg blev begejstret da jeg så dette program.

    Ryg: dødløft 5x5

    Bryst: Bænkpress 5x5

    Ryg: Bent-over row 3x8

    Ben: Squat 3x8

    Skulder: military press 5x5

    Biceps: Barbell curl 3x8

    Triceps: Cable pushdown 3x8

    Rygbøjninger til failure

    Mavebøjninger til failure

    Håber på nogle gode kommentarer. Kunne forestille mig at der er mange, som har prøvet eller set lignende programmer.

    Der er en god grund til at dette er en klassiker. Burde sådan set være basis i alle programmer more or less. Det giver (med rigtig udførelse) en rigtig god all-round workout, og vil helt sikkert give gode resultater. Om man skal udelade rygbøjninger.. tjah, med squat og dødløft som grund, tjah så kunne du sige det samme med mavebøjningerne. Pointen er, at det er rigtig gode grundøvelsen som aktiverer flere store muskler på én gang. Dermed isolerer du ikke enkelte muskler. Dette gør øvelserne ekstremt nyttige i forbindelse med sport, da et spring i fx fodbold, håndbold eller badminton ikke kun kræver stærke lårmuskler, men også stærke mavemuskler, rygmuskler etc.

    Derfor: Rigtig godt program (mit eget ligner ikke overraskende meget det her:)

  14. Hej alle sammen

    Jeg står lidt i den irriterende situation at selvom jeg træner, så tager jeg på.

    jeg er 180 høj og vejede for en måned siden 83.5

    efter lidt stilstand i træningen i en periode var jeg oppe på 84 ca. Så begyndte jeg i halvanden uge at løbe i 30 minutter hver evig eneste dag. Da jeg så vejede mig, var vægten lige pludselig oppe på 84.5

    Så var jeg væk fra træningen i en uge. Og voila nu vejer jeg lige pludselig 86 :-S

    jeg har aldrig før været over 83, andet i den her periode.

    Hvad kan man gøre for at garantere vægttab og ikke forøgelse

    Lidt svært at sige ud fra den mangelfulde beskrivelse, men en forklaring kunne være at du bliver mere sulten når du træner, og så spiser du en hel masse når du kommer hjem. Det er vigtigt at du spreder dine måltider ud på hele dagen. Med det sagt, så glem vægten og kig dig i spejlet. Hvis du kan se du bliver tykkere om livet fx er der noget galt. Hvis du derimod bliver mere veltrænet, og vægten stiger så er det vel ikke så galt:)

    held og lykkke

  15. Nej det gjorde jeg faktisk ikke! Jeg må erkende at det var lidt en tam omgang at få lagt det program desværre. Og der var ingen udsigt til at få opfølgning. Et aspekt jeg først kan se mening med nu i øvrigt. Jeg føler mig dog meget klar til selv at tage den udfordring nu - jeg vil ikke ofre et par hundrede mere i håb om at den næste instruktør er bedre forberedt.

    Problemet nu er jo så selvfølgelig de enkelte teknikker hvis jeg skal kaste mig ud i frivægte. Fx læser jeg at en forkert teknik ved dødløft kan være mere til skade end til gavn. Heldigvis er nettet fyldt med videoer o.a. om disse emner. Hmm, måske jeg alligevel skulle ofre en instruktør time mere...

    --

    Werner

    Det er muligvis derfor han har anvist dig et program uden frivægte. Det er og bliver klart bedst at træne med frivægte. Al den støttemuskulatur der findes omkring de enkelte muskelgrupper aktiveres med frivægte, da du ikke alene skal løfte vægten, men også holde balancen. Træning med frivægte er da også langt mere krævende teknisk. Det er ganske enkelt svært at få kroppen til at udføre de bevægelser der kræves. Denne proces kan være enormt frustrerende, fordi man ved præcis hvordan bevægelsen bør se ud (hvis man har fået ordentlig instruktion) men ikke kan få sin krop til at udføre det. Som med alt andet kræver det ØVELSE og TÅLMODIGHED. Har du aldrig prøvet at lave en type bevægelse før tager det måske et halvt års øvelse at lære at gøre det rigtigt. Det er helt og aldeles naturligt. Bare husk på når du er nede i centret at ingen der bænker, squatter etc. med perfekt eller næsten perfekt teknik, helt sikkert ikke har kunnet det hverken første eller anden gang.

    Mit bedste råd er derfor at opsøge en instruktør eller i hvertfald en med forstand på styrketræning. Du kan simpelthen umuligt selv se de småfejl du 100% sikkert vil lave når du starter. Når det er sagt er det selvfølgelig bare at sætte i gang:)

    Held og lykke

    fcqv1st

  16. Ja okay. :D

    Men hvad skal man så bruge vægten af en dl prots til? Det ville være nemmere at finde en vægt end at afmåle alle sine ting via dl-mål. :P

    Jeg forstår ikke dit spørgsmål??. Grunden til at jeg spurgte var jo at jeg havde skrevet jeg ikke havde en vægt. Derfor spørger jeg efter vægten af en deciliter. Hvis du skal vide hvor mange gram protein du får ud af en deciliter proteinpulver, så skal du jo som bekendt kende vægten.

  17. Hej med dig,

    Selvfølgelig kan det blive muligt for dig at løbe hver dag, du skal bare trappe op stille og roligt. Du kan fx. vælge at løbe kortere ture i begyndelsen og øge antallet af træningspas (hyppigheden). Du bør holde intensiteten nede så du føler overskud på dine løbeture.

    Jeg løber selv 13-14 gange om ugen (ca. 150km). Jeg begyndte selv med at løbe 3-4 gange om ugen og har gennem en længere periode trappet op så jeg er i stand til at løbe meget. Det vigtigste her er selvfølgelig om du kan absorbere den træning du udfører? Ellers er træningen meningsløs. Jeg har selv 3-4 dage om ugen hvor jeg løber tempotur, intervaller eller andet høj-intensitetstræning. Mange af mine pas er restitutionspas (lavere intensitet, har en restituerende effekt). Og jeg løber meget i skov (blødt underlag, kuperet terræn - betyder mindre risiko for skader).

    Tænk på overkompensationsprincippet.

    Held og lykke. Vi savner piger/kvinder der virkelig kan løbe.

    Sådan af ren nysgerrighed, hvad træner du så hen i mod? (hvis du træner hen i mod noget selvfølgelig) Med den voldsomme mængde må løb fylde temmelig meget og kunne derfor godt tænke mig at høre hvad formålet er? Skal bestemt ikke opfattes negativt, jeg spørger bare af nysgerrighed.

  18. Jeg vil klart give ovenstående ret, du vil få umiddelbart få mere glæde af at prøve at få mere fart på turene. Som det tidligere er beskrevet i artikler, får de største helbredsmæssige fordele ved at løbe et par gange om ugen, det man løber derudover får man naturligvis også en del ud af, men ikke forholdsvist det samme som de første 2-3 stykker, hvis du forstår. Lidt billedlidt fortalt, så ændrer din krop sig jo også efter den belastning du udsætter den for. Når vi ser VM-spillerne for tiden, der ikke holder sig tilbage for at smide trøjen efter kampen, ses det hvor veltrænede de er på alle planer. Deres krop er lavet til at løbe hurtigt, sparke hårdt, hoppe højt osv. Derfor bliver den strømlinet og tilpasser sig bedst muligt de prøvelser de hele tiden udsætter den for.

    Du er formentlig ikke professionel fodboldspiller, eller noget der ligner, MEN det konkrete råd jeg vil anbefale hvis du kun er til løbetræning, er fartLEG. Prøv når du er ude og løbe, at tænke nu løber jeg sgu så hurtigt jeg kan til den lygtepæl, træ, postkasse, løber foran etc. Læg disse "spurter" ind når lysten melder sig. Spring over forhindringer, spurt op af trapper, mulighederne er uendelig fantasien sætter grænser. Nogen tænker folk kigger mærkeligt på mig hvis jeg gør det i offentlighed, men egentlig tror jeg de fleste tænker at det er meget fedt:)

    Som konkret svar på dit spørgsmål, kan det godt lade sig gøre at løbe hver dag. MEN som tidligere skriver gjorde opmærksom på er det hård belastning og kræver lang tids tilvænning.

    Håber det kunne bruges til lidt!

    /fcqv1st

  19. I et målebæger (fyldt op og strøget) af den slags, der tit følger med i en spand protpulver, skulle der være 30-35 gram.

    For mig at se er et sådan målebæger på størrelse med et deciliter-mål.

    [/quote

    Jeg takker for det hurtige svar:) har måttet overgive mig til det praktiske i proteinpulver når man ikke har tid til at lave mad..

  20. Hey,

    Jeg er ny bruger på Motion-Online, men jeg har været flittig bruger af siden noget tid, men nu er det så min tur til at "fortælle" min historie og komme igang.

    Jeg har haft en yo-yo vægt i 6-7 år nu og jeg er reelt set forbandet træt af det!

    Opsigtsvækkende (da jeg indså det seriøse problem): Strækmærker! Jeg gik i bad den ene dag.. Ingen strækmærker... Næste dag skulle jeg så i bad igen (naturligt nok).. Og BANG så er der 50 strækmærker overalt på maven! Og jeg tænker.. WTF!!

    Men nu har jeg lært at leve med det - det kan ikke laves om, end of story - men nu kan jeg da bearbejde det jeg har at gøre godt med trods alt.

    For omkring 1 års tid siden vejede jeg 89 kilo - det var efter et vægttab på 24 kg - og alt gik forrygende.. Men så skete der noget.. Min kæreste igennem 6 år vælger at slå op! Det slog mig ud, og jeg spiste og gjorde hvad der passede mig. Hvilket resulterede i at jeg nu 1 år senere vejer 104,2(morgenvægt). Og det jeg vil nå inden jul er 80 kilo! Jeg har næsten 6 måneder og der skal smides 24 kilo.. Det er 4 kilo i måneden.

    Det var lige forord.. Nu kommer det betydningsfulde..

    Livsstilsændring! Dette gang bliver det ikke "smide nogle kilo, og så tilbage til gammel livsstil" - NEJ! Denne gang skal der styr på det hele og måden jeg har tænkt mig at gøre dette på er:

    1000 kcal i underskud per dag (fordi jeg er SÅ overvægtig)..

    Hvilket minder mig om mine stats:

    Alder: 21

    Højde: 178

    Vægt: 104,2

    BMI: 32,8

    Anyway:

    1000 kcal i underskud på dag

    1 times styrketræning per dag - TUNGE løft for at beholde noget masse!

    Derudover prøver jeg noget nyt:

    Jeg er selvstændig IT fyr.. Dvs. jeg arbejder med hjemmesider 8-10 timer om dagen (jeg ligner ikke en nørd :) .. Anyway.. Min idé er at jeg jo sidder på min flade røv hele dagen på arbejdet og tjener mine penge.. Men hva' nu hvis jeg tager mit løbebånd, laver en holder til min computer og mus.. Og simpelthen GÅR 3-4 km i timen mens jeg arbejder! Jeg HAR lavet holderen og testet det.. Det kan sagtens lade sig gøre! Og sådan som jeg ser det, så kan jeg med 3 km i timen i 50% af arbejdstiden gå mellem 12 og 15 km, og med 4 km i timen gå 16-20 km ! Jeg kan SAGTENS gå så lang tid.. Tror i det ville hjælpe mig på mit vægttab (regner med et ja).

    Jeg regner med at kører 1000 kcal i underskud i omkring 6 uger + træning og det med arbejdspladsen - som jeg finder ekstremt fed!

    Derefter vil jeg kører 300-400 kcal i underskud med træning og løbebånd!

    Er der noget jeg IKKE har taget højde for?

    Jeg kender alt til kostplaner da jeg efterhånden har lavet flere hundrede af dem! 2 gram protein per kilo kropsvægt: grønt, samt kylling, kalkun, fisk(tun og makrel) samt andet proteinrigt mad, groft brød, osv. osv. osv.

    Nogle bemærkninger? Det vil værdsættes meget :)

    Ja tag patent på holderen til løbebåndet hvis det ikke allerede findes, og masseproducer lortet:D Ej jeg må indrømme jeg synes det er en ganske glimrende idé og det vil 100% sikkert hjælpe dig godt på vej med vægttabet.

    Nu er der jo forskellige tilgange til det med vægttab, og det lyder som om du har en del erfaring på området. Jeg vil til en hver tid sige, at alt det med kalorietælling er stærkt stærkt overvurderet. Efter min personlige mening handler det om fornemmelse for hvornår man er sulten. Når det kommer til stykket er det meget få der kan blive ved med at måle og veje deres kost hele i længden. Min teori er at det ofte er med til at skabe den yo-yo effekt du selv nævner, fordi man så tæller og måler og vejer i 3 måneder eller noget i den stil, det bliver man træt af, og så tager man det hele og lidt til på igen. Mit råd er derfor: Lær at mærke hvornår du er sulten, når du er ægte sulten, spiser du noget til du ikke er sulten mere, og ikke mere end det. Du er reelt aldrig sulten og aldrig stop mæt. Når man vænner sig til det er det også langt det mest behagelige:)

    Held og lykke!!

    fcqv1st

  21. Jeg tar heller ikke 40?? - skrev at jeg har 3 sæt... 40 * 3 = 120..

    Ja okay, sådan forstod jeg ikke lige det du har skrevet. Det ændrer dog ikke på pointen. Hvis du vil være veltrænet og have sixpack, skal du i gang med et program hvor du styrketræner for hele kroppen, allerhelst med nogle basisøvelser som kerne: Squat, dødløft, bænkpres, chin-ups, military press. Så kan du træne mave udover det, men det er basisøvelserne der er primære. Det vil være en god idé at få en træner, eller en der er erfaren inden for styrketræning til at hjælpe dig med teknik.

  22. Jeg synes ligesom Juliemalou, det lyder lidt uafbalanceret med over et halv kilo kød og ikke særlig meget andet i virkeligheden. Det kan ikke helt forklare hvorfor du ikke taber dig, men det virker voldsomt. Jeg hører jo til den slags, der mener det allermest effektive i forbindelse med vægttab er at lære at mærke hvornår man er sulten. Hver gang man er sulten, spiser man så til man ikke er sulten mere. IKKE til man er mæt. Når man spiser på den måde, kommer det helt af sig selv, at man spiser mere om morgenen og end om aftenen, simpelthen fordi man er mere sulten om morgenen.

  23. Det kan også være fordi du løber forbi EL-master. Jeg løber nogengange i et naturskøntområde, hvor der dog er el-master fordi der ligger et kraftværk. Når jeg løber forbi disse eksploderer pulsen opad, og når langt over de 200. Her kommer fornuften ind i billedet. Ingen kan løbe med en puls på 200 uden at vide det:) Hvis ens puls er deroppe skal man sgu nok være klar over det, og så går der ikke så længe før man er tvunget til at få den lidt ned. Så hvis din måler viser 230, kan du være 99,99% sikker på at det er en teknisk fejl.