Andersen80

Medlemmer
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Andersen80

  1. Fandt selv svaret på styrketræningsdelen i artiklen http://www.motion-online.dk/styrketraening...rtigt_gaar_det/

    "Derfor kunne man sige at man skal tage sine pauser med omhu. Hvis man holder 14 dages træningsfri, er det sandsynligt, at man lige så godt kan tage 30-45 dage uden at dette forstærker atrofien voldsomt. Nu er der meget der tyder på at et enkelt træningspas med ganske lange intervaller (6-8 dage) sagtens kan hold fiberstørrelsen oppe i en længere periode (flere måneder), inden der igen skal sættes ind med en ny intensiv periode (data fra andre forsøg). Konsekvenser for bl.a. periodisering kan læseren sikkert selv drage, men vi lover at vende tilbage når der foreligger flere data fra forsøget."

    Spørgsmålet er nu bare om man også kan bibeholde VO2 maks oppe med kun 1 gang hård intervaltræning pr. uge? - sålænge der i ferie spædes op med noget mere træning

  2. Hej.

    Efter jeg har nået den fedtprocent, kondition og styrke/masse som jeg syntes er optimal for mig - og som jeg gerne vil bibeholde med et minimum af træning (for at have mest mulig tid til familie/venner og karriere), så vil jeg høre om i har nogle input til min idé til et ugeprogram (som selvfølgelig forøges i perioder mere mere tid såsom ferier etc.). Mit udgangspunkt er at altid har trænet en del forskellige former for cardio a 1-2 timer et par gange om ugen - og det seneste år har jeg kørt styrke træning for noget mere styrke/masse oveni - og er nu nået frem til mit mål som jeg gerne vil bibeholde.

    UGEPROGRAm

    2 * vægttræning a 1,5 time (full-body med primær fokus på store basisøveler og 3 sæt a 8-10 rep - tung uden at gå til failure)

    2 * cardio (1 gang hård MTB af 1-1,5 time eller 7-8 intervaller a 3 min på AT på landevejen , samt en gang anden træning a en time (typisk løB))

    Min cardio a lagt an på at bibeholde VO2 maks oppe på nuværende niveau.

    Spørgsmål:

    Jeg ved godt det er yderst svært at besvare mine spørgsmål, men angiv gerne jeres mavefornemmelser og egne erfaringer

    1) Tror i at dette program er nok til at bibeholde et nieau som idag - dvs. med et minimumstab af kondition og styrke/masse?

    2) Ville jeg evt. kunne skære helt ned til 1 gang styrk og en gang hård cardio (MTB eller intervaller) per. uge, hvis der i ferieperioderne på året gives en ekstra skalle for at banke formen op igen?

    3) anbefaling til andre måder at gribe tingene an?

    På forhånd tak!

  3. Hej

    Af ren nysgerrighed kunne jeg godt tænke mig at vide hvordan de store enkeltstartskanoner som Cancellera egentlig træner til disiplinen (eksempel som et træningsforløb op til VM eller OL)

    Er der nogen som ligger inde med noget information omkring dette?. Dvs. intervalstruktur (længde/antal/belastning), køres disse på vej/turbetræner, hvor meget trænes der efter scooter, samlede træningstid disse dage osv.

  4. Mange af dem som søger ind er godt fysisk forberedte (og det som tidligere står skrevet omkring HBU og de forslag til øvelser som er angivet her - vil du komme langt med - bare ikke overdriv march-træningen det kan give meget kedelige overtræningsproblemer).

    Af dem som falder fra som aspirant, så sker det oftest pga. det psykiske pres. Man skal altid huske på, at når de gør det allerhårdet og surt så er det alene for at teste dig (du skal have en lille mand siddende o hovedet og sige det til dig) hvilket dog kan være svært at huske når man ikke har sovet/spist i flere dage.

    Hvis du virkelig brænder for det - og det er jæger som du virkelig vil være (for det SKAL det være), så brug tiden op til apirant kurset til at få noget god fysisk træning mv. som tidligere beskrevet men find dig også en god psykolog (gerne med speciale i krisehåndtering) fortæl hvad du vil, og lad vedkommende forsøge at nå "ind til dig" og give dig nogle redskaber som du vil kunne bruge i de pressede situationer. Dette vil selvfølglig koste nogle knaster (tror ikke du for en lægehenvisning :-)) - men fordelen vil være at du også kan bruge den "indsigt" senere i en civil-karriere, hvis jæger-drømmen skulle briste.

    (((Bemærk iøvrigt at jeg skriver psykolog og ikke en selvbestandet coach, vejleder eller noget af alt de andet som findes på markedet for personlig udvikling og lignende - lad en proffessionel person med en universitetsgrad kigge på dig)))

  5. Hej Alle

    Jeg har læst med i gennem mange år på dette forum, og synes det er fyldt med kompetente mennesker.

    Nu er jeg kommet i den uheldige situation at min elskede Cube LTD Pro er blevet stjålet i weekenden.

    Derfor skal jeg have en ny cykel og vil spørge Jer til råds. Har læst alle tråde om cykler så jeg har ikke fundet mit svar der.

    Jeg er en stor fyr på 110kg+ og 184cm høj, så cyklen må gerne kunne holde til mit forholdsvise tunge tråd. Endvidere bliver cyklen pakket med barnestol, barn og taske med bærbar, såå...

    Jeg har trænet styrketræning i godt 6 år og har tidligere været mere overvægtig så benmusklerne er ok selvom alt jo er relativt ;-)

    Nå til sagen, hver gang jeg skal have en ny cykel så overvejer jeg en city/hybrid/et eller andet der ikke er en MTB. Men jeg ender alligevel altid med at købe en MTB.

    Jeg bruger primært cyklen til og fra arbejde dagligt, cykler 16-20km/hverdag året rundt.

    Den sidste cykelbutik jeg var i i dag sagde at MTB ikke er lavet til at sidde på, men stå op og at jeg burde vælge en hybrid med det brugsmønster.

    Så mit spørgsmål er om det kan lade sig gøre at finde en hybrid med ligeså meget cykelglæde (MTB er jo let at navigere og sjov at cykle på) og er det bare en vane at jeg synes, det er øv at sidde på en hybrid? (føler mig 5 år ældre)

    Overvejer en Cube Cross http://www.billigecykler.dk/HYBRID+-+CROSS...CUBE+CROSS.html

    Og Hvis det skal være MTB så er jeg nok til Cube igen eller en Merida TFS 900 V http://www.borandia.dk/Merida/TFS+mtb/Merida+TFS+900-V.html

    Andre forslag modtaget meget gerne

    På forhånd tusind tak

    /Xej

    Hej

    Altid svært at svare på hvad andre skulle vælge - men jeg ville helt sikkert selv vælge en MTB (gerne en 2008 model hvor man burde kunne presse prisen markant)

    Såfremt du gerne vil have den lidt "hurtige" på den meget landevej-kørsel - så kan du altid sætte nogle slicks på...

    Og endelig så vil jeg sige at du ikke skal gå alt for meget op i ramme mærke og hvilken gruppe der sidder på osv. (så længe du ikke køber noget billiget ragelse) - det betyder nemlig ikke en skid og du kører ikke stærkere af den grund. Så er det bedre at have en billigere cykel som kan skiftes oftere.

    Eksempel:

    http://images.google.dk/imgres?imgurl=http...l%3Dda%26um%3D1

    jeg plejer altid at henvise til 10 år ældre udstryr som virkede fint dengang. De cykler ville mange idag grine ad (måske ikke lige dette eksempel :-)) - men det kommer ikke an på cyklen men manden som sidder på den.

  6. Hej Andersen80

    Som Vastus siger er core træning en rigtig god ting. Men du er nødt til at rette ryggen og skyde brystet frem når du går (og evt spænde let i maven). Det vil muligvis føles unaturligt i starten (specielt hvis du er høj) men det bliver en vane, er godt for ryggen og ser bedre ud.

    Held og lykke med det.

    sunek

    Tak for svarene.

    Jeg har nu et par dage fokuseret på at presse skuldrebladene sammen bagpå ryggen - og dette ser faktisk ud til at virke ( i hvert fald indtil videre, har nemlig ikke har ondt efter længere gåture - som normalt er der problemet er størst)

  7. Det nye program jeg har lavet, har 5-7 øvelser med frivægte og kan køres igennem på 45-60 min, hvilket er passer meget bedre til mit temperemant :smile:

    Lyder som en rigtig god idè

    Jeg kører følgende program:

    Mandag: styrke (fullbody)

    Tirsdag: cardio

    Fredag: styrke (fullbody)

    Fredag: cardio

    Cardio dagene laves enten: løb 1 time (roligt i starten 10 min - og efterfølgende 40 min. med højere fart/ høj puls op 10 min nedvarmning) / alternativt 1,5-2timers cykling med 3 minutters intervaller.

    Min erfaring er, at det er lettere at få høj puls (som giver konditionen jeg går efter) når cardio-træningen foregår udenfor hvor der er nogle bakker / vind.

    Og så syntes jeg at det er vigtigt at pointere, at det ikke er valg af træningsform og/eller intensitet som giver resultater på den lange bane. Det der handler om er at finde noget med syntes er sjovt at lave, således man orker at bibeholde minimum 3-4 ugentlige træningspas

  8. Hej

    Jeg har nogle problemr med min ondt i lænden, som følger af at jeg går og "falder sammen" i overkroppen.

    jeg søger efter nogle øvelser som kan styrke min holdning og jeg er faldet over denne artikel :

    http://www.netfyssen.dk/tr%E6n%F8vreryg1.htm

    - under træning -> ryg

    med 2 maskinøvelser.

    Jeg vil høre om i har bud på andre (frivægte, eller kabeløvelser) samt nogle supplerende øvelser som vil kunne hjælpe på mit problem?

    På forhånd tak!

  9. Vil skyde på det har handlet om "undulation periodzation", som de sidste par år har været buzz-word i den internationale styrketræningsverden.

    Der er eksempelvis en artikel om konceptet HER, men som med al træning handler det stadig om at lære sin egen fysiologi at kende og justere ud fra dagsformen.

    Helt enig - ville bare gerne læse den originale artikel, da det - ifølge iform - var et studie som var lavet for ganske nyligt

  10. Hej

    Læste den anden dag i et iform blad at et forskerhold havde fundet frem til at det gav både mere masse og styrke at kombinere træning med få og træning med mange reps i samme uge-cyklus

    Desværre var bladet ikke mit eget, og jeg ved ikke hvad nummer det var (men tror det er det nyeste). Kan ikke finde noget på deres hjemmeside, og jeg kan ikke huske kilden men det var vist nok et tidsskrift.

    Er der nogle som kender til disse forkningsresultater? - eller alternativt kan finde artiklen og henvise kilden herinde??

    på forhånd tak

  11. 15 min ’opvarming’ med dette mave program
    , med vægt.

    Rigtig godt valg af opvarmning - specielt fordi hun har nogle gode Core øvelser med også.

    God idé at starte hjemme og senere søge ind i et center. Selvom man kan lave god træning hjemme og det er ganske gratis, så er der en god stemning i de fleste træningscentre, som kan være rigtig godt motiverende for ens lyst til at træne på den lange bane (hvor det jo for alvor give gode resultater).

    - og man kan sagtens træne alene i et motionscenter, selvom mange ikke tror det - men jeg nyder personligt selv at træne alene - og jeg gør det vel omkring 75 % af alle mine træninger, og der er rigtigt mange som gør det.

    En sidste lille ting. Pas på med at blive alt for seriøs her i starten med speciel kostprogrammer, beregning ag ligevægtsindtag osv. Mange brækker nakken på det på den lange bane. Sørg heller for at spise sundt med en masse proteiner og undgå slik, kager, alkohol i store mængder og junkfood. Dette kombineret med fornuftig træning, med de rette pauser ind imellem (eks. hver 4. uge kun løfte 50-60% af det man kan - for at restituere og blive stærkere) så er du kommer rigtig lang allerede om et par måneder!

    Held og lykke med projektet

  12. Jeg vil mene dine definitioner af pulszonerne er forkert.

    Din AT er 162 og formentlig 80-85% af max, dvs dit max er et sted mellem 190 og 200.

    En puls på 140, det højeste du opnår på din "tilbagetur", er altså et sted mellem 70-73% af max, og hvis det typisk ligger mellem 120-140 vil snittet være 65-68% af max.

    Under 70% er ikke at betragte som hård træning.

    tak for svaret Maxpower men jeg tror du misforstod mit spørgsmål.

    jeg kender godt alt omkring de gænge definitioner af hård,middelhård træning osv. baseret på % af ens maxpuls.

    Mit spørgsmål gik isoleret set bare på, forskellen i træningsudbyttet imellem a og B)

    a) kører 30 min. med 150 watt og pulsen er 100-120 (dette er under opvarmning inden intervaller)

    B) kører 30 min. med 150 watt og pulsen er 120-140 (dette er afrulning efter intervallerne)

    Vil a og b give det samme udbytte af træningen (pga. samme watt-belastning) også selvom pulsen er forskellig ((((og her menes ikke at B) gør turen længere og dermed giver bedre form og lignende))))

  13. Hej

    Måske et noget kryptisk spørgsmål - som netop beskriver et af de problemer der er med at bruge pulsen som 100 % korrekt rettesnor for træningseffekt.

    I mit program har jeg 2-3 daglige træningsture (på cykel) med intervaller a 3-5 min. på AT (puls 162 selvom det for spørgsmålet er underordet :-)).

    Personligt ligger min puls på 100-120 under opvarmning på 30-40 min. Efter intervallerne under rulleturen hjem, der køres med en balastning tilsvarende opvarmningen men her liller pulsen ofte imellem 110-140 - selvom belastningen som nævnt er lav. Jeg antager at denne højere puls skyldes ilt-gæld tilbagebetales fra intervallerne, eller træthed ophober i musklerne.

    Mit problem er bare, at jeg ikke ved hvordan jeg skal tolke "træningsudbyttet" af de 20 min. med puls 120-140 - som under andre forhold (bl.a. når pulsen skal op efter opvarmningen) svarer til en ganske høj belastning hvor der virkelig skal ligges nogle watt i pedalerne.

    Jeg registrerer nemlig min træning i pulszoner som jeg skriver ned, og her indgår de 20 min. afrulning som en hård belstning, selvom der reelt var lav intenstitet.

    Hvordan gør I? - og er de 20 min. at regne som "hård" træning pga. den høje puls, eller skal man rettere omklassificere den til rolige kilometer?

    På forhånd tak!

  14. Hej.

    Det blev målt med fedttang.

    og tak for linket :-) fandt det kort efter jeg havde postet spørgsmålet.

    Hej igen

    lige en opdatering og et yderligere spørgsmål.

    For godt 4 uger siden fik jeg målt min fedtprocent til 23,6 (vha. Durnin & Womersley 4-punkts måling http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vae...unkts_maaling/)

    og med en vægt på 114 gav det en LEAN body mass på godt 87 kg.

    Jeg har siden da cuttet intensivt (samtidig med hård vægt træning og cardio) og idag ligger min fedtprocent med samme måling på ca. 21 -> hvilkt vil sige jeg skulle veje 110 kg., hvis LEAN body mass er holdt kontant. Det skal lige siges at jeg HAR tabt mig, hvilket både kan ses i spejlet, på tøjet og pga. folk kommenterer det.

    PROBLEMET er bare at jeg fortsat vejer 112,5-114 afhængig fødeindtag/træning dagen inden. Mit spørgsmål er først og fremmest om andre har oplvet lignende? - om det kan passe at de besrkevne "begyndergains" som jeg beskrevet i forholdet imellem vægt og festprovent i denne artikel, http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vae...on_og_vaegttab/ - forløber meget længe (jeg var jo ganske godt trænet inden jeg startede på at cutte)?? - eller kan det muligvis skyldes at jeg gainer muskler på mit intensive vægtprogram (imod de alle de teorier der er omkring vægtgain under cut) - da jeg forsøger på dagen jeg træner vægt at spise godt protein resten af dagen og godt med hurtigt optagelige kulhydrater under og efter træning

  15. Jeg fandt en artikel om mavetræning på getbig, http://www.getbig.dk/article.php?id=137&am....20til%20sommer?, hvor der er 3 forskellige mavetræningsprogrammer. Da hvert program indeholder en 4 øvelser og jeg i forvejen træner 3 x fullbody om ugen, så tænkte jeg på, om man kunne tage 2 dage om ugen, hvor man kun trænede mave? Altså 3 x fullbody + 2 mave dage. Maven bliver jo også brugt i dødløft, suqat osv. Så er lidt i tvivl om det ville gavne at smide 2 mave dage ind - specielt mht restitutionstiden på mavemusklerne - og omvendt synes jeg 4 maveøvelser oven i mit fullbody virker af lige lovlig meget..

    Mvh

    Hej

    Hvad med bare at ligge en af øvelserne på hver gang på træner fullbody, så når du trods alt 3 forskellige øvelser i ugen. Og som du korrekt skriver, så træner maven meget i squat, military og de andre stående presseøvelser som jeg regner med du har med i dit program.

    Jeg ville selv ligge en ekstra maveøvelse på hver af de 3 dage, og så holde fast i en fridag imellem dagene som du har nu og ikke ligge mavedage ind. Altarnativt kan du overveje at køre split program som vil frigave lidt mere tid/energi de enkelte træningsdage til mavetræning

  16. Hej

    Har igennem længere tid oplevet, at jeg bliver meget træt på 3. dagen efter et træningspas dvs. efter 2 foregående dages hvil.

    Eksempelvis så har jeg længe kørt et program som hedder mandag/torsdag cardio, trisdag/fredag styrketræning og onsdag/lørdag/søndag hviledage. Jeg har nu igennem flere uger i træt følt med frisk og restitueret søndag (hvor jeg altså ikke træner), men når vi så rammet mandag så føler jeg må slap i ugidelig.

    (det skal lige siges at jeg er på barsel så dagene er mere eller mindre ens, og jeg fyrer den ikke vildt af hele week-enden ;-))

    Når jeg så har tvunget mig til træningen mandag (for når den er igang er det helt ok) så er det lige som om kroppen er på igen.

    Faktisk oplever jeg lignende tendens når jeg tager i afslapningsuge, her bliver jeg helt vildt træt på 3. og 4. dagen (bliver nødt til at sove tid middag etc.) for så at blive mere frisk på dag 5,6 og 7.

    Er der nogle som oplever det samme? og evt. nogle som har en fornuftig forklaring på det jeg oplever? - og gerne nogle med gode råd til hvordan jeg skal undgå det fremadrettet.

    På forhånd tak

  17. Hej

    Jeg er som de fleste klar over og fuldt overbevist om at der ikke ligger noget biekemisk rationelt faktum bag dogmet at man kan "omdanne fedt til muskler".

    Jeg syntes dog alligevel at der måske er noget om snakken alligevel (for visse kredse af løftere) - og jeg har igennem min tid set mange eksempler på at mere velpolstrede personer bygger hurtige masse og styrke end tilsvarende tynde personer. Men hvad er det som ligger bag dette - og hvorfor er det at det oftest ses hos nybegyndere og ikke erfarne løftede/byggede -- eller sagt på en anden måde hvorfor er det at mange nybegyndere netop oplever at de kan "omdanne fedt til muskler"?

    Jeg tror der er 2 faktorer som spiller ind hvis man sammenligner person a) med en fedtprovent på 25 og person B) med en fedtperson på 10 som starter sammen med at træne vægte.

    1) person a) har naturligt er større kalorie indtag i forhold til sit ligevægt (som jo har givet ham de ekstra kilo fedt) som han for positv udbytte af når vægttræningen starter. Eller sagt på en anden måde, i løbet af et døgn vil han "som en gennemsnitsbetrgtning" have flere anabole periode sammenlignet med person B). ((((Det er klart at der er andre faktorer som kan nulstille deres indbyrdes forhold - eks. at person a har haft en stabil vægt igennem lang tid inden træningen, og således ikke kan forventes at ligge i et naturligt lille overskud))))).

    2) I løbet af et døgn hvor man skifter imellem anabole og katabole perioder, der vil person B) nedbryde forholdsmæssigt mere muskler (i kraft af den lave fedtprovent) sammenligned med person a). Derfor vil person a) som en helhed opleve at han "omdanner fedt til muskler" sammenligned med person B) som vil opleve en meget lille muskleropbyggende effekt af træningen.

    MEN MEN MEN alt dette ses kun hos de uerfarne løftere, da de erfarne kender til vigtigheden at fornuftig ernæring på de rigtige tidspunkter og i rette mængder, således at person b (som erfarenløfter) dels vil ligge lidt i plus (og dermed lette opbygningen af muskler), og han vil - alt andet lige (dvs. hormonrespons etc) - have et lige så stort potentiale som person a) for muskelforøgelse, og endda markant større såfremt person a) ernæring ikke er optimal

    Konklusionen er derfor, at når man i kredse med lidt viden om korrekt ernæring osv. oplever omdannelse af fedt til muskler - så skyldes dette underliggende faktorer bag en persons individuelle kropsbygning, som kan have markant betydning for hvorledes ens muskelopbyggende respons er på vægttræning

    Kommenter gerne med andre syn på sagen

  18. Hej

    Har tidligere fået god hjælp herinde – mange tak for det.

    En bekendt har bedst mig poste hans program mhp. kommentarer – håber i også vil være behjælpelige hermed.

    Hans mål er generelt fit krop og styrke – plus hypertrofi på diskomusklerne 

    P.g.a. lænderygproblemer kan han ikke køre dødløft og BOR – og han vil kun squatte en gang pr. uge (mener at mere squat giver smerter i ryggen – også selvom teknikker er god)

    Ugeprogrammet er tiltænkt er være følgende (et fullbody program med fokus på store basisøvelser - plus et par specifikke øvelser til triceps/biceps):

    Dag 1: 1-2 timers cykling, spinning eller anden sport - plus core øvelser på bold

    Dag 2 Styrk:

    Køres i den beskrevne rækkefølge

    Squat 5*5

    Bænkpres 5*5

    One arm row 5*5 til begge sider

    Military press 5*5

    Close grip træk til bryst 5*5 (er ikke helt stærk nok til chinups)

    Barbell curls 5* (5,5,10,10,15)

    Hammercurl 3*10

    Barbell Lying Triceps Extension 5* (5,5,10,10,15)

    Supersetted med

    Close grip bænkpres: 5* (5,5,10,10,15)

    Dag 3: fri

    Dag 4: 1-2 timers cykling, spinning eller anden sport - plus core øvelser på bold

    Dag 5: styrk

    Samme som dag 2 men squat erstattes med

    Benpres 5*5

    Hase curls 5*5

    Leg extenstion 5*5

    Calfpress 5*10

    - For at undgå problemer med lænden ved for meget squat som tidligere nævnt

    * styrken vil køres med løbende progression

    Dag 6 og 7 fri

    Spørgsmål:

    For mange eller for få øvelser og er sæt/rep vælger fornuftigt?

    Bør der suppleres med flere rygøvelser i træningslokalet? – lænderyg og stabilisationsmuskler trænes ved bold-træningen

    Bedst at køre cardio-styrk-fri-cardi-styrk dage – eller styrk-cardio-fri-styrk-cardio??

    Nogle forslag til ændring i programmet

    På forhånd tak!

  19. Nu magter jeg næsten ikke hvis vi skal til at diskutere alle påstående i ovenstående indlæg. Du kan sikkert komme mad-olie på kæden og det vil virke fint. WD40 virker i en snæver vending.

    Mit argument går på, at WD40 ikke betragtes som smøremiddel (kun en meget lille del af WD40 er smøremiddel). Det tiltrækker skidt og nedbrydes hurtigt (generelle påstande). Det bruges bl.a. til at fjerne fedt og vil trække ind i f.eks. lejer og "æde"/fjerne fedt. WD40 kaldes også "water displacemet spray". Der findes så mange andre og bedre smøremidler - så hvorfor ikke bare bruge dem?

    Det blev meget kraftigt påpeget at man IKKE kunne bruge WD40 - som rigtigt mange hr stående hjemme. Der er dog absolut ingen grund til at købe dyr olie hos cykelhandleren da WD40 sagtens kan bruges - og bruges af rigtigt mange cyklister (inkl. dem der kører konkurrence)

  20. Hej

    Kører et træningsprogram med 3 gange hård styrk om ugen (a 2 timer pr. gang) og et par gange cardio - og jeg forsøger ca. hver 4./5. uge at indlægge en pause-periode (gerne langt ind i de periode hvor jeg ikke har tid til at træne så meget - og så træner jeg hårdt op til denne lille restitutionsuge (på 5-7 dage normalt)

    Denne gang - har jeg siden torsdag (sidste styrketræning onsdag) holdt pause - min idé er at holde total pause indtil onsdag morgen.

    Under denne deload oplevede jeg - som jeg så ofte har gjort - meget træthed (og stor sult!) på 3. og 4. dagen som på 5. og 6. dagen er ved at gå væk (mere energi)

    Oplever i den samme træthed under en pause??? - som jeg formoder skyldes at kroppen er ved at overkompensere (dvs. blive stærkere) - og derfor den store træthed og sult.

    Desværre oplver jeg også (selvom jeg siger til mig selv at det ikke er korrekt) at jeg i pauserne bliver markant slappere og tykkere - men det er nok pga. de manglende endorfiner som frigives ved træning???

  21. Men dødløft fra plateau eller med mindre skiver er nok ikke smart, når trådstarterens problem er som han skriver.

    Lige præcis

    Men stangen skal altså ligge omkring 20 cm over gulvet. Jeg vil vha. lidt hjælpemidler få det arrangeret at dette er tilfældet.

    tak for svarene

  22. tak for svarene

    jeg vil træne mere smidighed i baglårene således jeg kan gå helt ned (jeg tror det er der problemet ligger)

    hvor store vægte (diameter) kører i med - mit problem er nok også delvist, at vægtene jeg har på er små således at stangen reelt kun ligger 6-7 cm over gulvhøjde.

  23. Hej

    Pga. en maget aflang ryg - så har jeg udviklet en "teknik" til dødløft hvor stangen ikke går helt til gulvet men omkring 20-30 cm- over inden det efterfølgende træk op. Dette skyldes jeg jeg ved at gå helt ned simpelhen bliver nødt til at runde i ryggen grundet min føromtalte fysik. Indtil videre kører jeg "kun" 60 kg., og jeg mærker et rigtigt godt træk i hele ryggen og lænden som virker korrekt. Jeg vil høre om jeg er helt på gale veje og vil pleve store problemer ved højere vægte? - og om der er andre som har samme problemer? -- alternativt er det vil også muligt for mig bare at køre med 60-70 kg. som nu, og så bare få den effekt som dette kan give???