Serious

Medlemmer
  • Posts

    251
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Serious

  1. Hej Alle.

    Jeg har en gruppe idrætsudøvere, jeg træner.

    Mit problem er, at jeg har brugt for et godt alternativ til dødløft.

    Hvilke øvelser er bedst i et funktionelt perspektiv (læs bedst overførsel til sprint/spring).

    På forhånd tak, Lind

    En øvelse som boxjump ville meget funktionel, når du nu nævner spring og sprint.

  2. tak for svaret trine

    alt dette vil jeg have i baghoved når hun går i gang med hendes træning, jeg vil lave en opfølgning hver måned om hvordan det går.

    ha en go weekend :smile:

    Med andre ord, du har tænkt dig at give den som personlig træner for din kæreste, selvom din faglighed på dette område øjensynligt er utilstrækkelig? Af respekt for din kæreste bør du som et minimum informere hende om dette..

  3. Det bedste du kan gøre for at have så høj gennemsnitlig testosteron-koncentration i kroppen som muligt, er at nøjes med at onanere hver 7. dag. Derudover er basis-øvelser nu rigtigt nok rigtigt gode.

    Prøver du at smadre den unge mands sexliv??? ;)

  4. Hej.

    Jeg er i den situation at jeg før har opnået fine resultater af lidt excentrisk træning. Jeg har dog ikke pt. nogen træningsmakker, og ville derfor høre om i har erfaringer med hvordan det kan lade sig gøre at træne excentrisk alligevel?

    overvejede dips, hvor man så hoppede op til start-position, men ved sgu ikke rigtig?

    På forhånd tak.

    Du kan bruge "cheating". Brug momentum i den koncentriske fase og lav øvelsen "strict" i den eccentriske fase.

  5. Hvorfor mener du at styrketræning er meget bedre til vægttab end cardio?

    Ikke til vægttab, men til kropstransformation. Dvs. ændring af muskel/fedt-ratio. Øget muskelmasse giver øget stofskifte og hermed en øget forbrænding hele tiden - ikke kun når du træner.

    Der er flere andre årsager, men disse har jeg ikke tid til at komme ind på nu...

  6. Hej alle

    har en kettler crostrainer xtr1 med 22 kg svingmasse men ved ikke hvordan jeg ska sammesætte et program så jeg fedtforbrænder, så håber at der herinde er nogle der kan hjælpe mig, så den ikke bare står og samler støv

    hvis du vil smide noget fedt, bør du komme igang med noget styrketræning og få kigget på kosten. Det er de to vigtigste parametre ifht. at ændre på kropssammensætningen (kosten vigtigst). Traditionel cardio kommer ind på en sen 3. plads...

  7. Jeg har en HTC telefon med app. Cardio Trainer installeret. Super fed app, som jeg bruger til at føre log over min træning. Der er gps tracking på løbe og cykelture, men det fungere ikke altid særlig stabilt. Den ene gang mente den jeg havde løbet 14 km ude i nordsøen (den rute jeg løb var 10km), andre gange starter den midt på ruten med at tracke, men har alligevel et for højt km antal med, og igen nogle gange tracker den slet ikke. Cirka 25% gangene virker det ikke.

    Det har jeg accepteret, og det bliver nok ikke bedre. Men kender i til nogle elektroniske dimser som fungere, OG hvor alt data bliver lageret på enheden. Det er ikke altid jeg magter at overføre det til pc'en efter endt træning.

    Nogle bud?

    /xzxzx

    Endomondo ville være et godt bud. Har aldrig oplevet at den var upræcis - den bruger google.maps...

  8. Ha ha, ja du prøver da i hvert fald at få det til at lyde sundt :bigsmile: Selvom dameblade siger det er ok, når chokolade 70% og fløde er øko, så er det stadig en masse dårlig og unødvendigt fedt.

    Fløde er ikke usundt. Dette er naturligvis et postulat, hvis jeg ikke gider bakke det op med henvisninger til undersøgelser/reviews, men dette har jeg ikke tiden til. Mange nyere undersøgelser tyder dog på at mættet fedt slet ikke er nogen skurk - slet ikke sammenlignet med simple kulhydrater.

  9. Det var en ironisk bemærkning, som jeg ikke beskrev som en fordel, hvilket du kan læse i mit indlæg. Jeg vil våge at påstå, at hvis du spørger alle fyrene her inde, vil de fleste svare at de ville foretrække lidt mindre mavefedt i bytte for lidt større kinder. Eller i hvert fald, at de gerne ville tabe sig lidt lettere på maven i bytte for at have lidt sværere ved at tabe sig på kinderne.

    Så man skal bruge en impedansmåler for at have høj fedt% samtidigt med man er tynd?! Jøsses :laugh: Det har da netop noget med de store kinder at gøre - det er jo fedt.

    Og JA man kan godt have høj fedt% selvom man er lille og tynd. Det har været kendt i ekstremt lang tid og alle med den mindste smule forstand på træning og ernæring kan bekræfte det.

    Jeg er enig i, at det formentligt vil være der, det er sværest for knægten at tabe sig, men er slet ikke enig i at han formentligt skal være "ualmindeligt ripped".

    Desuden giver du mig jo søreme ret nu i vores diskussion om det er muligt at træne "mod" genetiske træk :wink:

    Tjae, du kan vel medgive mig at der er forskelligemåder at måle fedt% på? Impedans ala Tanita, DEXA-scanning (hvilket nok ikke umiddelbart er tilgængeligt for spørger) og hudfoldsmåling med tang. DEXA er absolut den mest præcise, men som sagt nok lidt for dyr for spørger. Da spørger har et kosmetisk problem ville de fleste nok mene at hudfoldsmålingen er den bedste.

    Jeg har vist intet sted påstået at man ikke kan kæmpe mod den genetiske fedtdistribution, men det er blot forbandet svært, og det er meget tænkeligt at spørgers fedt% skal være latterligt lav før kinderne bliver meget mindre. Desuden vil kinderne så også være det første sted han får fedtet tilbage igen, lige så snart han igen øger fedt%.

    Men det er rigtigt at corpus adiposum kan mindskes i puberteten, dog tvivler jeg på at dette vil ske, med henvisning til faderen.

  10. Så du mener ikke, at man kan være tynd og samtidigt have høj fedtprocent?!

    Nu må du holde op. Jeg forholder mig netop til genetikken. Hvis trådstarter har flad/tynd mave og store kinder tyder det jo netop på, at vedkommende har anlæg for at få fedt andre steder end på maven (hvilket han i øvrigt er enormt heldig med) og ikke er særligt trænet. Det er derfor jeg foreslår, at han skulle prøve at se om træning og ændring af kost kan hjælpe ham på vej.

    Genetikken er ikke én stor facitliste, som man slet ikke kan gøre noget mod. Jeg har fx anlæg for mavefedt og tynde ben. Det hindrer mig ikke i at få 8-pack og langsomt få større ben.

    Nej, men visse genetiske træk er svære at ændre på, herunder store kinder. Din bemærkning om at de store kinder og den pæne tynde mave skulle være en fordel, er jo grinagtig.

    Mht. hvorvidt man kan være tynd og have en høj fedt% samtidigt? Tjae sikkert, hvis du bruger en impedans-måler, men det har bare intet som helst med store kinder at gøre.

    Hvis det er et genetisk træk i den familie at have store kinder, så er det sandsynligvis et af de sidste steder knægten vil smide fedtet, og sandsynligvis vil vil han skulle være ualmindeligt "ripped"...

  11. At have en tynd mave er ikke ensbetydende med at have en lav fedt%. Du aner ikke noget om trådstarters træning el. fysiske form. Du aner heller intet om trådstarters spisevaner. Det synes du ikke kunne være interessant at få afklaret inden man foreslår kirurgi?!

    Som tyndfed kan man fx sagtens have flad mave, men masser af fedt. I trådstarters tilfælde lyder det som om det er tydeligt omkring kinderne. Endvidere vil man som utrænet og tyndfed relativt hurtigt se resultater hvis du ændrer din kost og begynder at træne.

    At det skulle være mere provokerende, at stille afklarende spørgsmål og foreslå at trådstarter skal kigge på sin kost og motion, end at foreslå kniven viser tydeligt at du er helt galt afmarcheret.

    Jeg svarer ud fra de oplysninger spørger giver. Din ide omkring flad mave og "masser af fedt" holder ikke. Endvidere skriver trådstarter "pæn tynd mave", ikke flad mave.

    Igen forholder du dig slet ikke til den genetiske oplysning. Er det fordi den ikke passer ind i "din filosofi"? Anerkender du ikke, at der er genetiske træk, det er stort set umuligt at ændre fornuftigt på vha. træning og kost?

  12. Det er det første du foreslår - ingen ekstra spørgsmål for at afklare eventuelle detaljer og ingen andre forslag/muligheder. Du giver trådstarter de værste forventninger overhovedet muligt.

    Det synes du ikke er provokerende?

    Som jeg opfatter spørgsmålet, så er de store kinder et træk spørger har arvet fra sin fader, dvs. en genetisk feature. Disse er overordentligt svære at slippe af med. Spørger nævner selv, at han har en pæn tynd mave, hvilket for mig lyder som om, han i forvejen har en ganske lav fedt%. Så ærlig talt, så er det IMO næsten mere provokerende at foreslå alternativer i form af ændret kost og yderligere motion for at sænke fedt% yderligere, da dette sandsynligvis ikke vil ændre noget som helst på hans kinder størrelse/form, før han er sygeligt tynd.

    Men hvis du har nogle gode råd der virker (ala øget motion af m. masseter og m. buccalis for punkt-slankning), så kom da endelig med dem. Jeg synes blot, at det er at stikke spørger blår i øjnene, at han sagtens kan ændre på sine kinders størrelse.

  13. Tror jeg har et ret godt billede af hvad du mener... Og desværre er der ikke andet quick-fix end fedtsugning. Den delle du snakker om forsvinder sandsynligvis ikke før din fedt% er sygeligt lav.

    Men uden billeder er det selvfølgelig svært at vurdere..

  14. Gætter på at Vastus jokede med dig.. Det er overhovedet ikke muligt at udtale sig fornuftigt om ud fra de sparsomme oplysninger du stiller op, og under alle omstændigheder er der store individuelle forskelle.

  15. Nu ligger hovedfaren for tænderne, i forbindelse med sodavand, i syreindholdet, da dette blødgør den calciumholdige emalje. Sukkerindholdet kan bidrage som substrat for de bakterier, der kan drage nytte af den svagere emalje, men det kan en hvilken som helst anden fødevare også.

    Du har ret i, at syreindholdet i læskedrikke er et stort problem. Men syren gør ikke emaljen blød. pH-faldet er så langt under det såkaldte "kritiske pH" at emaljen vaskes/slikkes af tænderne lagvis. Dette ændrer ikke den tilbageblevne emaljes kvalitet, men gør den blot tyndere, resultatet er en erosion

    Sukkeret tjener som næring for den bakteriefilm/plaque de sidder på tandoverfladen. Når de sakkarolytiske bakterie fermenterer diverse sukkerarter sænkes pH, og der sker en demineralisering af emaljens dybere lag = caries. Denne demineralisering standses når bakterierne fjernes og pH atter stiger. Herefter kan en remineralisering finde sted, hvilket fluoridholdig tandpasta hjælper med til (forsimplet forklaring).

    Denne remineralisering kan IKKE finde sted ved erosionsbetinget emaljetab.

    Afgiftsnedsættelsen på sukkerfri sodavand er IMO et forkert signal at sende, idet dette på ingen måde kan kaldes sundt.

    At afgiftsændringerne så er så små, at det næppe vil flytte forbruget nævneværdigt, er en anden snak.

    Endvidere er der hele dsikussionen omkring læskedrikkenes negative indflydelse på knogledensiteten (og denne er vel for de fleste MOL'er mere interessant).

  16. Skoletandlæger er uduelige - der er en grund til, at de er i den offentlige sektor og er sikret job på en skole.

    For det ved du vel alt om?

    On topic: Hvis tanden (eller tænderne, hvis det er begge det drejer sig om) er ved at falde ud, kan den på sigt erstattes med et implantat. Men dette kræver, at du er udvokset. Mht. tandkødet, så vil det initialt sandsynligvis være flot, men det kan på sigt trække sig tilbage og afsløre kronekanten, dette vil dog være et mindre kosmetisk problem, med mindre du har "gummy-smile". Mht. holdbarhed er det svært at være eksakt, idet der er mange faktorer der påvirker implantaters levetid, men 15 år skulle du nok kunne regne med - så begynd at spare de 25 kilo sammen allerede allerede når du får sat første implantat i.

    Når du skriver at tanden er en smule løs, vil jeg gøre obs på, at det er normalt med en smule mobilitet.

    Men det kan da ganske sikkert være en god ide at få en second opinion på problemet, men vær obs på at du ikke kan få det kommunale til at betale en implantatløsning til dig, idet det offentlige kun betaler billigste løsning, og ikke nødvendigvis den bedste. Og slet ikke så længe problemet er af kosmetisk art.