loth

Medlemmer
  • Posts

    122
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by loth

  1. Fedt isoleret set indeholder ikke vitaminer og mineraler. Fødevare du indtager kan også indeholde vitaminer, men det sidder ikke i fedtet så at sige. Når man snakker om sundt fedt menes der helt generelt "essentielle fedtsyre" eller "enkelt/flerumættetfedtsyre" eller "omega 3-6-9 fedtsyre" hvilket i bånd og grund er det samme. Det er forholdsvis vigtigt at forstå, du ikke bare kan indtage "sundt" fedt, og så regne med du får diverse vitaminer og mineraler med, for det gør du ikke som udgangspunkt, men fødevare der indeholder fedt, kan jo også sagtens indeholde diverse vitaminer.

    Fruktose er bestemt ikke et kompleks kulhydrat men faktisk lige det modsatte. Fruktose går under betegnelsen "monosakkarider" og er i kategori med glukose, som er det mest simple kulhydrat overhovedet.

    Det er rigtig nok ris og pasta indeholder stivelse, men kartofler er til hver en tid at foretrække frem for ris og pasta, da der er en del mere næring i kartoflerne.

    Omkring den fedt, kan jeg godt se hvad du mener, jeg har bare ikke gået så detaljeret til værks, men mere set det på et mere overordnet kostniveau.

    omkring fruktose, mener jeg hlt bestemt bare at have læst noget omkring at det som udgangspunkt høre under monosakkaider, men blev nedbrudt som et polysakkaid, kan desværre ikke finde artiklen jeg har læst, og må indrømme at min viden ikke er så kompleks at jeg kan uddybe det :unhappy:

    men til gengæld har du lige givet mig noget teori jeg skal bruge de næste par dage på at terpe :4disguise:

    Og ja, ingen tvivl om at kartofler er at fortrække, frem for ris og især pasta.

    Vh. Loth

  2. @ VenaN,

    Jeg mener ikke at det kun er de essentielle fedtsyre der går under sundt fedt.

    jeg er ikke den vilde expert, så kan muligvis have misforstået noget, men jeg vil da mene at nødder, mandler og frø er fødevare med sundt fedt og de inholder protein, vitaminer og mineraler.

    Fed fisk og forskellige olier som eks. oliven, raps og hørfrøolie inholder vitaminer og mineraler.

    ja jeg er helt enig i at fedt giver en god mæthedsfornemmelse og er mere energikrævende at nedbryde end sukker, det er bla. også derfor, sammen med overstående, at jeg mener at det er en bedre energikilde.

    jeg er også enig i at det også er nødvendigt med carbs, og at de komplekse kulhydrater er at fortrække, og dem finder du bla. i fruktose som kroppen omdanner til Glykogen, og stivelse som du finder i kartofler, men også ris og pasta.

    Men vil mene at alt er vigtigt for kroppen, det gælder om at sammensætte sin kost på en måde at man ikke udelukker det ene frem for noget andet.

    Mange der går på slank opfatter eks. sukker og fedt som no go, men det er jo en lodret misforståelse.

    bottumline er at jeg er overordnet set er ret enig i det du skriver, der er bare lige den med det sunde fedt :smile:

    Vh. Loth

  3. fiber og proteinholdigt er godt fordi kroppen bruger mere energi og tid på at nedbryde dem, i forhold til carbs og fedt.

    sundt fedt er en bedre energi kilde end Carbs, da den inholder vigtige mineraler og aminosyre som kroppen skal bruge til at opretholde imunforsvaret, reparere og genopbygge væv/fibre osv.

    Sørg for at få din carbs igennem frugt og grønt.

    Spis varieret, med Kcal underskud på en 300-500, så du ikke mister for meget muskelmasse, sørg for at ingen af dine måltider overstiger 500 kcal, og så husk lige at motion og sund kost rent faktisk giver krop og sjæl et energi bust... :wink:

    og nå ja, unskyldninger til ikke at motionere kan man altid finde, men så hop i dit træningstøj imens at du finder en god en, og tag så din beslutning når du er dresset op til en gang kondi... :superman:

  4. Det var allerede tøet op i køleskabet.

    Ellers plejer jeg bare at ligge det i varmt vand, hvis det er frossent. Her oplever jeg ikk noget lign.

    Hmm, svært at sige hvad det skulle være, måske det er baktusser fra slagteren eller nogle af dine køkkenredskaber eller måske også din karklud eller hviskestykke...

    kilderne kan være mange...

  5. At gå en tur er selfølgelig bedre end at side og hænge i sofaen, men som kåre S skriver, så skal pulsen op, start evt. med at løbe 7-10min. i et godt tempo 3 gange om ugen, og ja sæt dig lidt ind i kosten, læs nogen af de artikler der er her på siden og brug evt. den nedstående side til at sammensætte din kost så den indholder den rigtige mængde Carbs, Fedt, protein, kostfibre, kcal, og så videre...

    http://kalorietabel.dk/

    Den her side kunne måske også være interessant for dig,

    http://iform.dk/

    Vh. Loth

  6. det med de løse spændeskiver er der råd for, få fat i et par gummi parkninger i en ok tykkelse og læg imellem spændeskiver og yderste skive, det skulle give noget modspænd, pakningerne kan fås til en fornuftig mønt hvor der handles vvs udstyr.

    Ang. den samle muffe på den store stang, køb noget garn til gevind, det burde afhjælpe det, det fås ligeledes hos en vvs forhandler.

    vh. loth

  7. Hmm, det kunne muligvis være noget med fiberene i de forskellige ris sorter, brune ris er ikke bare brune ris der findes mange forskellige sorter, og hver sort har sikkert også meget forskellige fiber type/struktur.

    Det er nok mit bedste bud.

    Vh. Loth

  8. jeg er ret sikker på at problemet ligger i at dit Kcal intag er for lavt, hvis det er tilfællet, så taber du for meget muskelmasse og det ser skide godt ud på vægten men meeen ikke helt så godt ud i spejlet.

    Find ud af hvad dit ligevægtsintag er

    http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/beregn_dit_energiforbrug/

    og hold dit Kcal underskud med max 500 Kcal.

    og så skal du ikke være bange for at spise fedt og carbs, din krop skal altså bruge både fedt, carbs, proteiner, mineraler, vitaminer og vand.

    udelukker du det ene så udelukker du også noget af det andet, se det som et pudslespil, udelukker du en brik, så har du ganske simpelt ikke et helt billed.

    Vh. Loth

    Ps. iøvrigt flot at du har smidt så mange kg, Tillykke :4thumbup:

  9. Sagen er simpel, lyt til de signaler kroppen sender dig, ellers ender det med 100% sikkerhed op med at du udvikler en skade der holder dig helt væk fra den motionsform der har pådraget dig skaden...

    Tro mig, bin there don that... jeg har haft 2x skinnebensbetendelse fordi at jeg løb hver dag trods advarsler fra erfarne løbere, men ville ikke lytte, fordi at jeg havde udviklet en afhængihed, det endte op med 4 og 6 måneders ufrivillig pause.

    og lige for tiden er jeg ved at være klar til at påbegynde min BB træning igen, efter 9 måneders ufrivillig pause, 9 måneder med fysioterapi, medicin og genoptræning, på grund af at jeg ignoreret nogle smerter i min albue, og det endte op med en voldsom inflammation.

    bare fordi at jeg ikke ville lytte til til de garvede udøvere.. but i have learned the hard way now :hmmm:

  10. Så vidt jeg er orienteret, er det noget med at kuren omfatter nogle kostråd af en eller anden form, og de råd alene gør at du taber dig...

    Så nej, nupo er ikke noget mirakelmiddel eller nogen nem udvej, det er vist bare mere eller mindre en protein shake.

    kan kun sige igen og igen, der findes ikke nogen nem udvej til vægttab.

  11. Kig på listen af tilsætningsstoffer.

    Vægttab kommer som regel som en konsekvens af at spise sundt, men vægttab behøver ikke at havde noget med sundhed at gøre.

    Præcis, det med at man er sund hvis man spiser fedt, og kulhydrat fattigt mad er den støreste misforstålse folk har fået printet i skalden.

    kroppen skal bruge både fedt, kulhydrat, sammen med alt det andet... folk forstår ikke helt at "sunde" fødevare også kan fede.

    det at være sund handler om at tilføre kroppen den næring den har brug for.