qaz

Medlemmer
  • Posts

    433
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by qaz

  1. Hvad er egentlig den præcise forskel på Bodybuilding og Fitness? Hvis jeg går ind på http://www.dbff.dk/ kan jeg naturligvis sagtens se at dem som stiller op til Bodybuilding konkurrencerne som regel er en del større end dem, som fx stiller op til AF, men er der et eller andet, som præcist kendetegner forskellen på Fitness og Bodybuilding, udover størrelsen for eksempel?

    Eventuelt måden der bliver trænet på, livsstilen, osv. - Håber der er nogle, som kan klare det lidt op for mig ;)

    BB - Stort set alle bruger krudt, og har gjort det mange gange.

    Fitness . Mindre forbrug af krudt, og få gange, men ikke alle bruger det. Dette giver sig også udtryk i størrelsen mellem BB udøverer og fitness udøverer.

    Herudover nogen af det konkurrencerelementer som indgår til forskel og beskrevet af andre tidligere i tråden.

  2. Det er også dette jeg har hørt, dog med den lille tilføjelse, at det var smart at smide overskydende vægt, inden man begyndte at styrketræne fast. Derfor cykler eller løber jeg stort set hver dag, for at få den pokkers vægt af.

    Jeg har ikke vejet mig i et stykke tid, så ved ikke om det virker endnu. Men hvis stort set daglig motion ikke virker, så forstår jeg ikke kroppen længere. Jeg nægter at tro at min kost er problemet. Jeg spiser eller drikker intet usundt i øjeblikket!

    Det er forkert, Kom i gang med vægtene... og forsæt med konditionstræningen

  3. Det er altså en generel misforståelse, at styrketræning gavner et vægttab så meget, som du gør det til. Du har ret i dét du siger mht. at muskelvæv er aktivt, men udviklingen af den aerobe kapacitet, hjælper et vægttab langt mere end udviklingen af den anaerobe kapacitet, som det er tilfældet ved decideret styrketræning. Styrketræning er jo ikke den eneste metode til at få muskelmasse på; det er bare den mest effektive i henhold til at få størst muskler. Ved at træne musklerne aerobt, forbrænder det ikke bare mere imens det gøres, men musklerne udvikles også til at have en større aerob kapacitet; hvilket gør, at der kan arbejdes mere.

    Jeg ved godt, at undersøgelser har vist, at styrketræning kan hjælpe i forbindelse med et vægttab og ingen tvivl om det, men jeg mindes også, at det var i sammenhæng med intens cardio.

    Styrketræning har signifikant effekt på vægttab sammen med cardio, det kan der ikke kommes uden. Jeg kan ikke forstå den problematik du opsætter. Det kommer ikke bag på nogen at jo støre motoren er jo mere kan den sluge. Så har du mere muskelmasse kan du potentialt forbrænde mere under cardio, stiger din mængde af muskelmasse, stiger dit basalstofskifte også. For mig at se kommer aerob kapacitet først ind i billedet når det snakkes præstation, og ikke nødvendigvis når snakken går på at øge energi forbruget.

    Aerob kapacitet er et mål for udholdenheden, evnen til at udføre arbejde i længere tid, og afggørende for når man begynder at tale om substratvalg i forbindelse med arbejde. Det er altid godt at at have en god aerob kapacitet, fordi man derved kan spare på glykogendepoterne og vælge fedt som energisubstrat. Ved vægttab gælder det om at forbuge energi, og det er ligegyldigt om det kommer fra fedt eller kulhydrat i den henseende. Så på den led hjælper en forbedret aerob kapacitet ikke.

    Anaerob kapacitet synes mere væsentlig. Det er et udtryk for den største anaerobe energifrigørelse. Det er afgørende for hvor længe man kan arbejde med højintensitet.

    Men igen er det først vigtigt når der skal snakkes præstation.

    Det er sgu begrænset hvor meget muskelmasse kan øges ved cardio!!!! Du bliver nød til at se på hvilken type muskelfibre som er de primært belastede ved cardio (de røde), og hvilken der har det største potentialle for at vokse (de hvide)

    Det mest optimale er uden tvivl en god kombi af både cardio og styrrketræning.

  4. Okay, jeg har prøvet beregneren og den siger:

    Basalstofskifte: 10200 kJ / 2440 kcal.

    Totalt energiforbrug: 17456 kJ / 4176 kcal.

    Hvad betyder de her tal?

    Mht. min kost, er det lidt svært synes jeg!

    Hvis vi nu siger at jeg spiser 5 skiver rugbrød og 1/3 agurk hver dag + pålæg som måske ikke er det bedste? Leverpostej, hamburryg osv. Så spiser jeg også tun og kippers, og jeg ved faktisk ikke om kippers er godt for vægttab?

    Jeg spiser ikke meget varieret, og det skal også ændres. Men jeg mangler idéer til rigtig god mad at spise, hvis man vil smide kilo.

    Nogle der kan give mig et råd eller 10? :)

    Det lyder som opm du har sat dit basalstofskifte noget for højt, uanset om det er et program som har regnet det ud for dig.

    Du skal tænke over hvilklen type væv der er energi krævende. Fedtvæv minimalt energi krævende, hvorimod muskelmasse kræver meget energi, både for at kunne arbejde, men også for at kunne vedligeholdes. Jeg gætter på dit basalstofskifte måske ligger mellem 7000 -8000 kJ. Det er nok ikke meget ved siden af.

    Derudover skal du være godt oppe i alderen (læs: ca. 45-50 år) før at arbejde med en puls der ligger på 160 er høj intenst arbejde!!! 160 er moderat intensitet og ikke mere. Det skal dog siges at det ikke er ensbetydende med at arbejde denne puls i 50-60 min er hårdt, men det er ikke højintensitets træning uanset hvor hårdt det er. Det fortæller arbejdstiden også noget om.

    Som det allerede er nævnt så indtager du mere energi end du forbruger eller også indtager du præcis det du forbruger, nu hvor du ikke taber dig.

    Hvorfor styrketræner du ikke? Det er meget sværre at opnå dit mål, hvis du kun fokusere på konditionstræning.

  5. hej.

    det som du føler som løber knæ kan have 2 årsager. Det kan enten være et rigtig løberknæs, som er fordi et sneen, iliotratutibialis er spændt op af m. tensoer fascie latae. Den anden årsag kan være at din astus lataralis er med spændt hvilket igen giver problmer med tractus iliotibialis.

    Hvordan strækker du ud? , det stræk som er nødvendigt er meet svært at lave selv, det det kræver en mindre adduktion i hofteledet, samtidig med at der ekstenderes i hofteledet, plud at det skal ske fleksion i knæleddet. Og dette er lettest udført hvis en anden person gør det for dig, dette er dirkekte udsprænind af tractus iliotibialis. ellers vil udstrækning af vastus lataralis nok også hjælpe.

    Ellers kan jehg klart anbefale at få massage, det er møg ubehageligt at blive masseret når man har et løberknæ, men det hjælper altså, så find en massør som ved hvad det er og som også kan tage fat, det er vil hjælp meget.

  6. ´hahahaha comark jeg griner af din uvidendehed. du spiller så smart, men i sidste ende ved du ik en skid.

    HGH kan sagtens køres alene over en 3månders tid, og jo det har en bemærkelses værdig muskelopbygnings værdi. folk bruger ikke kun vækst i bodybuilder verden. hvis du ikke vidste det bruger man i legeverden, til folk som er syge og sengeliggende, som har brug for ikke blive fede. derfor. der er ingen negative bivirkninger ved HGH med mindre man er i puperteten.

    lad vær med at diskutere hvis du ik har forstand.

    lad vær med at svine Bodyhouse til.

    hvis en 16årig går derind for at spørge om diverse stoffer, så bliver han af ALLE brugerne frarådet til det. forstår ikke hvorfor BH har sådan et dårligt omtale. du hjælper jo kun folk som har brug for det, så de ikke kommer galt afsted.

    btw tårdstarter lad vær med at bestille fra udlandet, det bliver 100% nakket i tolden.

    gå ind på BH, og bliv rådgivet af nogle ordetlige, som har forstand på det.

    men mit råd er at lade hver med at røre før du er 20 år .

    Nu udtaler du dig om noge8underfirstået hos rasket som du ikke har forstand på. Hvis du siger at HGH har en bemærkelsesværdi fremgang i muskelmassen (underforstået at det er hos raske), har du slet ikke sat dig ind i emnet. Der er en voldsom synergi effekt hvis det kombineres med et steroid, men ikke før.

    Jeg synes det er foruroligende at du mener at du kan rådgive om den slags.

    Jeg er ikke modstander af at folk som er "motionister" vælger at bruge doping. Synes det er en helt privat sag, men man bør sgu efterforsker det ordentligt hvis man vil give sig i kast med det.

  7. Et par døde cykelryttere er bare noget pjat. Erstatningerne til Østtyske atleter var på baggrund af falske krav og dumme dommere og læger.

    Tour de france er meget sjovere at se når de kører 40km/t frem for 38km/t.

    Kvindehåndbold er mindre populært end herrehåndbold fordi... Nå nej det er omvendt :wink:

    Der er et massivt pres fra økonomiske bagmænd på atleterne. De får skader pga. vanvittige kampprogrammer der skal passe ind i TV tid og sælge ekstra billetter. Dog kan jeg ikke se at doping gør idrætten mere interessant. Jo mere fysikken kommer til at betyde, jo mindre teknik og taktik ser man typisk. Et eksempel er forskellen på Amerikansk og Europæisk basketball.

    Herrehåndbold vs kvindehåndbold. Herrehåndbold er for fysisk og brutalt til at teknikerne får plads til at udfolde sig.

    Det gør håndbolden kedelig at se på.

    Nej det er ikke doing der gør idrætten mere interessant, Det er præstationen. Der ville ikke være mange der ville synes det var interessant at se nogen som løb 100m på 12 sec, mod 9.72 sec. Den intense jagt på præstation overskygger fuldstændig midlet.

    Med hensyn til håndbold, så ses der væsentligt mere herrehåndbold verden over. Den eneste grund til at der er blevet set damehåndbold her i DK, er fordi de ligepludselig lavede nogen god resultater gennem en årrække. Igen er det præstationen som er den styrende faktor. Så vidt jeg husker er hrrehåndbold blevet væsentlig mere interessant, efter de igen er begyndt at lave resultater også.

  8. Sport/Elite-sport og doping hænger uløseligt sammen. Hvis man mener det kan skilles ad er man mindre begavet.

    Det er ikke i sportens natur ikke at bruge doping. Det vil jeg gerne give en forklaring for.

    Det er har altid været således at sport er underholding, og det er det specielt når det er på højeste niveau. Der vil altid blive stræbt efter den største og mest ekstreme præstation, Og det kan vi takek os selv for. Tilskuerne vil se det som er det vildeste og det største. Et godt eks. er, hvem vil se kvinde håndbold i forhold til herrehåndbold? kvinder løber langsommere, har et meget blødere skyd, hvor alt hos mændene måske har ca. 30% mere fart og stryrke over hver eneste bevægelse. Og hvad vil man så helst se, selvfølgelig det med mest action, og det er bestemt ikke kvindehåndbold.

    Helt tilbage fra det antikke grækenland har sport været underholdning, og det har det fortsat været, og massere af udvikling er sket. Totalisering, hvor materialer til sport, så som bolde, sko, hockeystave osv, bliver hele tiden udviklet og forbedret. Dette med det formål at forbedre præstionen og derved letter opnå nye rekorder, og derved også bedre underholdningsværdi. Dette er er udelukkende den sportificering som konstant er kørende. Det gælder udelukkende om at opnå den ultimative præstation, så hvorfor skal doping ikke være en del af det, hvis det er et middel som gør man kommer tættere på målet?

    Til sidst skal det nævbnes at der ikke findes nogen videnskabelig dokumentation for at doiping skulle have invalideret en masse mennesker, der findes kun indicere, og om det er rigtig eller ej, er en anden snak, men der findes ikke videnskabelig dokumentation.

  9. Når man løber langdistance er man ikke interesseret i at udvikle specielt meget muskelmasse da man derved har mere at slæbe på, og det koster energi. Men samtidig vil man gerne have de gavnlige effekter af stryketræning, så som øget maksimal styrke samt den den øget den "fjeder effekt" som senerne har. Fjedereffekten kommer sig af ophobet elastisk energi, som skabes i den eccentriske fase, og det vil på spare dig energi i hvert afsæt.

    Dette gøres ved at løfte tung (1-3 rep) med få sæt (max 2 sæt). og Det skal selvfølgelig kun være for benene, da du ikke har brug for denne type træning af overkroppen da det kun er dine ben som er vægtbærende.

    Derudover har jeg for et stykke tid siden læst at tung styrketræning skulle hjælpe til forbyggelse mod skinebensbetændelse. Dette må være fordi at den relative belastning, i forhold til ens maksimale belastning, falder når styrken i muskler og sener stiger.

  10. Dette er lidt en tangent i forhold til emnet, men har nogen af jer oplevet utilpashed/svimmelhed efter blodtapning?

    Rent moralsk/menneskeligt set ville jeg gerne donere blod, men jeg er lidt nervøs for at blive svimmel og falde om (har jo dårlig balance i forvejen).

    Mht. alkohol, så fortæller min far, at man, for år tilbage, kunne få en bajer på blodbankens regning, når man var blevet tappet. Om det mest var for at motivere folk til at være bloddonerer, ved jeg dog ikke.

    Ja, jeg bliver ret svimmel hver gang efter tapning. Men tror mest det er indbildning, og tanken der gør at jeg bliver lidt dizzy...

  11. Tror også det er muligt at indtage 10.000 kcal.

    Da jeg arbejde på et nedrivningsprojekt i allerød (skulle fjerne det indvendige af en børnehave), lå jeg på ca 6-7.000 kcal om dagen - og var stadig i kcal-underskud (vægten dalede).

    Cirkus udsnit af kost:

    morgen: 2-3 stk wienerbrød + ½ L kakao + 2 therma power :blush: (hvis det hele skal med)

    1pause: snack (chokolade eller lign) + dåse sodavand

    2pause: smørrebrød eller pizza + dåse sodavand

    3pause: ligesom første

    Derudover røg der 5-6L væske indenbords i løbet af arbejdsdagen (var midt om sommeren, og TP gjorde ikke at man svedte mindre når man knoklede...) - typisk bestående af 2L's juice (tropical eller appelsin) + 2L mælk (typisk skummetmælk).

    Aftensmaden bestod typisk af 1 stk familiepizza + 1L skummetmælk - var for busted til at gide bruge tid på at lave mad...

    Derudover var der vel enkelte snacks derudover, men ikke noget jeg som sådan husker.

    Jeg ville snildt kunne hente en del ekstra ved at udskifte skummetmælk med kakao o.lign

    Det er jo bare en typisk cutte diæt. :nissetunge:

  12. Kommer vel også lidt an på hvordan man definere usundt? Feder pizza - Ja. Ødelægger det din krop - Nej.

    Her får du lige en nem opskrift på en "sund" pizza.

    Køb 400 gram hakket oksekød max 6 % fedt.

    Køb nogle Jacobs grov pita eller andre pita brød.

    Noget tomat pure

    Løg

    ananas

    fedtfattig revet ost

    etc.

    etc.

    etc.

    Whatever du nu kan lide på.

    Og så er det ellers bare igang med at lave nogle mini pizzaer.. Smager pisse godt og jeg kan ikke umiddelbart se det store problem i at spise det i ny og næ.. Evt. kunne du jo rive nogle gulerødder og smide noget citron over så har du da en gulerodssalat til... Dertil kan du også smide pinjekerner og rosiner i... done deal... smider den sgu også lige under opskrifter også hvis andre skulle være interesseret...

    Vrøvl. Hvorfor skulle pizza fede? Det handler om mængden af indtaget energi i forhold til forbruget....

  13. Da du kun er 15 år, er du jo i vokse alderen, og Der kræver kroppen virkelig meget energi. Som torben siger 1,8 g protein pr. kg kropsvægt. Det anbefaler man faktisk folk som er meget aktive. om man så skal ligge mere til fordi du vokser ved jeg ikke. men endnu flere kulhydrater, og mere fedt, af den gode slags selvfølgelig.