gums5

Medlemmer
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    gums5 reacted to Hr.Kirchebrandt in Vægttab   
    Gjort alt for forenklet, så kan du have ret med energy-in og energy-out forklaring. Problemet er bare, at stort set alle, der taber sig ved at "sulte" i en periode, ender med at tage vægten på igen. Arne Astrup var inde på, at det 9 ud af 10, der vendte tilbage til førvægten eller endda tilbage til en forøgelse.
    M.F Hansen skal ind og spise grundlæggende fornuftigt - dvs. højprotein og lav glykæmisk. Ellers batter det ingenting i længden.
    Jeg giver gerne et par eksempler på en kostplan, hvis det har interesse.
    Hr. K
  2. Like
    gums5 reacted to venaN in minus rygning plus ekstra kilo...Hjælp   
    Lad mig lige starte med at rette mig selv lidt. Det lyder som om rygning slet ikke har nogen effekt på stofskiftet, hvilket egentlig ikke er helt korrekt.
    Rygning udvikler stresshormoner som kortisol, som øger stofskiftet i mindre grad. Nikotin kan også have en mindre effekt på stofskifte. Men det har altså slet ikke den effekt som mange tror. Det er altså ikke noget med at stofskiftet bliver ødelagt eller dårligere, det bliver nærmere "sundere", da det ikke bliver påvirket af diverse hormoner, som rygning forårsager. Så hvis man holder 100% de samme vaner, som man havde da man røg, vil man sikkert ikke tage mere end et par kilo på.
    Grunden til mange tager voldsomt på, er pga. de trøstespiser når de har lyst til noget røg.
    Jeg skal ikke kan sige, hvad der skyldes dine toilet besøg. Højst sandsynligt nogle ændrede spisevaner, som følge af et rygestop, som har forårsaget forstoppelses symptomer.
  3. Like
    gums5 reacted to Nigo in 1700 kcal/dag og i ligevægt?   
    Jo... Ved godt at en mulig sandhed/vej frem er motion, men kan det virkelig passe at jeg som ellers er ganske normal skal dyrke motion for at tabe mig? Mange i min omgangskreds kan sagtens nøjes med samme (manglende) motion som jeg.
    Jeg prøver bare at forstå hvordan det hænger sammen med stofskifteberegningerne - hvis beregningen siger 2400 2700 kcal hvor stor usikkerhed er der så på det? Tror ikke jeg overvurderer noget. 3 timers stå og gå, 15 min let motion, 7 timers søvn og så min alder, højde, køn og vægt = 2771 kcal. Kan den virkelig regne 1000 kcal forkert?
    Og hvis mit ligevægtsindtag er 1700 hvor meget motion skal der så til hver dag for at komme i 500-1000 kcal "underskud" som der skal til for at tabe 0,5-1kg om ugen? Nå ja - beregneren gav mig svaret: 30-60 min hurtig løb/dag. Det er meget for en begynder.
    Umiddelbart skal der vel ret meget til? Artiklen om vægttab oplyser da også kostomlægning som mest effektiv?