Stenalt

Medlemmer
  • Posts

    112
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Stenalt

  1. Hvorfor ikke spørge om råd på den glimrende side hvor du har kostplanen fra??

    Nå, men den er ikke særlig god. Du skal have mere at spise, mere grønt, mindre frugt, færre carbs og mere sundt fedt. Jeg ville ramme en fedtenergi % på omkring de 30..

  2. Det er helt normalt. Det kaldes supraventrikulære ekstrasystoler såfremt det blot er som du beskriver. Disse er kendetegnet ved at der faktisk kommer et ekstraslag og der herefter er en kompensatorisk pause efterfulgt af et lidt kraftigere slag. Såfremt din din hjerterytme er egentlig uregelmæssig skal du gå til le docteur.

  3. så du er taget på af at løbe... ;) ej ved godt at tallet er omvendt. Hvor mange dage løb du om ugen og hvor lang tid ad gangen?

    Tror ikke tallet er omvendt. Man kan sagtens tage på selvom man løber. Det er jo netop det der står i indlægget.

  4. Diagnose? Jeg stiller ingen diagnose. Jeg fortæller hende blot, at synlige blodårer er et tegn på lav fedtprocent.

    Er ret sikker på at det skyldes lav fedtprocent. Men at sige synlige blodårer er grundet lav fedtprocent er alt andet lige et gæt.

    Det kunne teoretisk også skyldes højresidigt hjertesvigt eller levercirrose omend det er ganske usandsynligt hos spørgeren.

  5. Når du kommer med såadn en kommentar må du meget gerne udbygge den. Hvad er det ved min kommentar der er absolut nonsense? Det faktum at fedt er essentielt for os?

    Lad os vende den om. Hvis fedt ikke var essentielt for os, hvorfor skulle kroppen så overhovedet holde på det? Vi skal have en vis mængde fedt på kroppen for at undgå sygdom o.lign. Vi skal gerne tilføre en vis mængde fedt hele tiden. Med fedt mener jeg ikke friture, eller resterne af hvidt brød der ikke bliver brugt til energi af kroppen, og dermed bliver lagret som fedt. Her snakker jeg om fedt som fiskeolie, mandler, avocado, etc. etc.

    Kroppen lagrer fedt da det indeholder meget energi. Ingen tvivl om at fedt er en vigtig del af en sund kost og jeg sigter selv efter at omkring 30 % af energien kommer fra fedt. Vi har naturligvis også brug for essentielle fedtsyrer. Ingen tvivl om dette.

    Jeg opponerer mod din udtalelse om at "hvis du ikke tilfører fedt til kroppen, så vil den heller ikke slippe det den allerede har lagret". Dette er noget vrøvl. Naturligvis kan kroppen forbrænde fedt selvom man ikke spiser så meget fedt. Alt andet giver jo heller ej mening qua funktionen med det oplagrede fedt.

    Jeg opp

  6. Ja, men meget lidt. Den proteinholdige mad skal tillige være kød, da kreatin i alt overvejende grad findes i muskulatur. Du skal op på flere kg om dagen for tilnærmelsesvis at modsvare det du kan indtag med en lille ske ren kreatin.

  7. Det ser ud til at du indtager relativt mange kulhydrater og ganske lidt sund fedt. Prøv at skære ned i rugbrødsindtaget og få mere sundt fedt fra f.eks. fed fisk, nødder, æg etc.

    Prøv at regn på makrofordelingen af din kost. Dette kan gøres nem såfremt du opretter en profil på bodybuilding.dk og bruger kostplansfunktionen på denne side.

    Prot-pulver mætter ikke så vanvittigt meget, men kan være en nem måde at få proteiner på. Det er dog også ganske vigtigt at få fedt, da lavt fedtindtag medfører lavere testosteronproduktion hvilket vil øge tabet af muskelmasse under vægttab.

  8. Jeg vejer nu 90 kg og er 160 høj, så jeg er i BMI-kategorien "fedme", men meget stor er jeg ikke (har meget kraftige knogler og mit mål er 65-70 kg - det er der jeg er pænest i spejlet) Jeg har engang fået tjekket mit stofskifte og der skulle ikke være noget galt som sådan, men PCO disponerer jo for overvægt pga. tendens til insulin-resistens - forstår dog ikke helt mekanismen, da også PCO-piger uden målbar insulin-resistens typisk er overvægtige.

    Der er nok også en tendens til at de går den anden vej rundt. At overvægt øger chancen for PCO. Man mener at insulinresistens i sig selv kan bevirke til polycystiske ovarier. Der er derfor også en ok chance for at din PCO bedrer sig hvis du taber dig og ikke mindst dyrker masser af motion.

    Btw: Det er meget få overvægtige der har "kraftige knogler" desuden vejer knogler ikke så voldsomt meget.

  9. Du mener vel forhøjet niveau at testosteron og ikke østrogen? ;)

    On topic, har søgt lidt rundt om på nettet, men kan ikke umiddelbart finde noget (pålideligt) der siger, at der er sammenhæng mellem PCO og lavt stofskifte. Men du kan jo have lavt stofskifte uafhængigt at PCO'en - er det ikke noget, man kan få tjekket hos lægen? I og med at du skriver, at du træner let, virker det dog vildt at du skulle forbrænde 3000 kcal om dagen, med mindre du er meget stor (?).

    Testosteton falder retteligt ind under gruppen "androgener". Huskede forkert. Østrogen er ikke forøget, men let nedsat ved PCO.