Spinx

Medlemmer
  • Posts

    163
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Spinx

  1. Halløjsa

    Jeg skriver egentlig på vejne af min kæreste. Hun interessere sig meget for kost, og lige nu vil hun meget gerne have nogle gode bøger som handler om kost.

    Har forslået hende et par kogebøger, men det faldte ikke i så god jord.

    Men er der evt. nogen der kender til nogle gode bøger, det må gerne være helt grundlæggende bøger om kost, og vil da også gerne hører hvis der er nogen der kender til nogle bøger som man bruger på diætist studiet.

  2. ok men hvad så med kreatin pulver/piller er det godt?

    Kreatin er generelt et godt produkt til dem der gerne vil øge sin muskelmasse, men.

    Kreatin er ikke et vidundermiddel og det er ikke noget som jeg vil anbefale nybegyndere. Der er jo ingen grund til at bruge penge på kreatin hvis du ikke har brug for det her i starten.

    Men hvis du bare vil ha en øget muskelmasse, så ville det bedste være en periode på 3 måneder (eller noget i den stil) hvor du spiser seriøst og evt. supplere med en god weight gainer.

  3. Det med c-vitamin er ikke noget jeg selv har en masse indsigt i, men blot noget jeg har læst i en artikel.

    Hvis jeg umiddelbart skulle gætte på en effekt, så kunne det måske være noget med at ascorbinsyre kan hjælpe til spaltsningsprocessen, som sker under optagelse. Men det er som sagt ikke noget jeg ved en masse om :blush:

  4. Elvirus:

    Gruden til at det er godt at indtage kreatin sammen med juice, er fordi de kulhydrater der er i juice, hovedsageligt er hurtige kulhydrater.

    Vitaminerne bl.a. ascorbinsyre (C-vitamin) er godt for optagelses processen af kreatin, kan desværre ikke lige huske den præcise rolle! :blush:

  5. Devious Builder:

    Hvis man laver nogle teoretiske udregninger for de kemiske processer der forgår i kroppen, når man indtager og optager kreatin, så har man fundet ud af at det teoretiske udbytte fra Kre-alkalyn er større end det ved almindelig kreatin.

    Humseper:

    Jeg hvis du skal prøve at kombinere r-ala med noget kreatin, så vil jeg nok anbefale dig at prøve med noget almindeligt kreatin til at starte med.

    Prøv at bland dit kreatin med juice (ikke light juice, gerne noget med noget sukker) istedet for at indtage bananer og kakao sammen med dit kreatin.

    Grunden til at juice skulle være bedre er at juice indholder sukker og vitaminer som er godt. Desunden er der ikke rigtig noget fedt i juice, så kuldhydraterne blive ikke brugt på at binde det.

  6. Har du noget mere dokumentation vedrørende Ethyl Ester kreatin? Jeg responderer umiddelbart ikke særlig godt på kreatin bortset fra at jeg tager et par kilo på, så jeg vil gerne vide lidt mere om dette specielle kreatinprodukt.

    Hvis du ikke reagere optimalt på Kreatin monohydrat så kan de skyldes flere ting, endten at dit insulin niveau er lavt eller at din nedbrydning af kreatin er meget høj.

    Hvis det er tilfældet vil du umiddelbart få et bedre resultat ud af CEE (Kreatin ethyl ester) da det går "udenom" nedbrydningsfasen og går direkte ind i muskelcellerne hvor CEE ikke er afhængig af insulin for at blive optaget, da alkohol egenskaben går at kreatinen kan komme ind gennem cellemembranen på egen hånd.

    Men hvis du godt kan tage at par kilo på, ved en "kreatin kur" så er det nok bare et spørgsmål om at du skal prøve at indtage nogle "hurtige" kulhydrater sammen med din kreatin.

  7. Hvilke type kreatin benytter 'kreatin transportsystemer' sig af?

    Det ene af de produkter som jeg har haft meget glæde af indeholder TriKreatin

    Det andet som jeg er igang med nu indeholder en blanding af 4 forskellige kreatin typer: Kreatin Monohydrat, Kreatin Anhydros (kreatin som ikke er bundet til vand), Dikreatin Malate og Kreatin alpha-ketoglutarate.

  8. Nu er jeg ikke ekspert på området, men alligevel vil jeg lige tage mig den frihed og udforme en oversigt over de enkelte typer af kreatin, på baggrund af nogle artikler:

    Kreatin Monohydrat

    Kreatin Monohydrat er den mest udbredte type kreatin, og det er også den man har bedst viden om.

    Det meste kreatin monohydrat på markedet er mikroniseret, det skyldes bl.a. at det optages bedre, og at man fandt ud af at en for grov kreatin kunne ikke optages ordentligt

    og det medførte tit diarre. Ved at mikronisere kreatinet bliver partiklerne 20 gange mindre end normalt.

    Kreatin monohydrat består normalt af 88% rent kreatin som er bundet til vand (vandet udgør 12%).

    Kreatin monohydrat virker godt for de fleste, men der enkelte som ikke reagere mærkbart på det.

    Men når man køber kreatin monohydrat er det vigtigt at købe det mikroniserede. Kreatin monohydrat er generelt meget billigt, men kvalitet og pris hænger efterhånden sammen,

    så undgå de allerbilligste.

    Selvom kreatin monohydrat er godt og virker for de fleste, så kan man godt få et bedre resultat ud af sit almindelige kreatin.

    Man har fundet ud af at optagelsen af kreatin i muskelcellerne afhænger at insulin. Så ved at tager simple kulhydrater (sukker), sukkeret frigør insulin som hjælper

    til optagelsen af kreatin.

    Man har fundet ud af at man skal ha cirka 20g simple kulhydrater pr. gram kreatin

    Kreatin Malate

    Kreatin malate er et forholdsvis nyt produkt, i teorien skulle produktet virke som almindeligt kreatin monohydrat og så skulle det øge ens energi niveau.

    Der er ingen undersøgelser der med tydlighed bakker teorien op.

    Kreatin Ethyl Ester

    Kreatin ethyl ester (CEE) på det kemiske niveau er CEE kreatin hvor hvert har fået et syre molekyle og et alkohol molekyle påsat.

    Det er en kemisk teknik som man har brugt til at forbedre optagelsen af C vitamin og prohormoner (da de var lovlige).

    Det som denne teknik gør, er at den forbedre kreatinens evne til at komme igennem cellemembranen og blive optaget.

    CEE er specielt godt til folk der ikke reagere optimalt på almindeligt kreatin monohydrat, da de optages direkte i muskelcellerne, og derfor ikke afhænger af insulin.

    Andre fordele ved CEE er at det ikke kræver en loading fase (en opstartsfase hvor man tager store mængder over en kort periode), og ved brug af CEE kan man nøjes

    med at indtage 1-2g før og efter træning.

    Kre-Alkalyn

    Kre-Alkalyn er buffet kreatin, hvilket vil sige at man har påvirket kreatinen så det omdannes til affaldsstoffet kreatinin ved en højere pH end normalt kreatin.

    Teorien er at Kre-Alkalyn skulle optages mere optimalt og man skulle få et større udbytte, men der er endnu ikke nogen studier det kan bakke det op.

    Kre-Alkalyn kræver ikke en loading fase ligesom CEE, og man behøver kun at tage 1½-3g Kre-Alkalyn før og efter træning.

    Kreatin Methyl Ester

    Kreatin methyl ester (KME) er stort set det samme som CEE, bortset fra at der i KME er påsat en methyl kæde på kreatin molekylet.

    Denne methyl kæde er med det at beskytte kreatinen under ens fordøjelse, hvilket gør at nedbrydelsen af kreatinen bliver mindre, og man får større udbytte.

    Man mener dog at når man sætter en methyl kæde på kreatinen (eller andre stoffer) for at hindre nedbrydningen i leveren, så kan det skade leveren,

    men der desværre ikke nogen undersøgelser der kan bekræfte eller afkræfte dette.

    Kreatin blandingsprodukter

    Det fleste kreatin blanndingsprodukter som f.eks. V12 og Cell Tech virker normalt meget godt, og er utroligt efektivt, men desværre er det som regel dyrer produkter

    Men mange gange kan man selv gøre det billigere, ved f.eks. at indtage simple kulhydrater og noget whey protein sammen med sin almindelige kreatin monohydrat.

    Men det er svært at opnå lige så gode resultater med "almindelige" kreatin produkter, som man kan opnå med mange af blandingsprodukterne.

    Men man skal huske at der er mange af blandingsprodukterne som indeholder elementer eller mængder af kreatin som ligger på grænsen af det anbefalede.

    En anden ting man skal have i baghovedet når man snakker blandingsprodukter, er at der er mindst lige så meget fusk på markedet som der er kvalitets produkter.

    Håber der er nogen der kan bruge dette til noget.

    Jeg vil forsøge at opdatere hvis jeg finder noget nyt information om andre kreatin typer eller de ovennævnte typer.

  9. Husk på at 20 procent af alle mennesker ikke reagerer på kreatin. Så hold øje med om det rent faktisk giver en gavnlig effekt, eller om det bare er spild af penge.

    Nu er jeg selv en af dem der normalt ikke har reageret mærkbart på almindeligt kreatin monohydrat (har forsøgt med 2 forskellige mærker) men har til gengæld haft stor succes med de såkaldte kreatin transportsystemer.

    Så jeg kan varmt anbefale at bruge de lidt dyrer produkter, jeg synes personligt det meste af det er pengene værd :4thumbup:

    Kjaers-->

    Det sidste jeg læste og har fået at vide af min læge er følgende:

    Man må maksimalt indtage 20g kreatin pr. dag, overskridelse af den mængde kan føre til nyregrus, noget som skulle være ret ubehageligt!!!!

    Spørgsmålet om hvor meget man kan optage, afhænger meget af hvem man er, det afhænger bl.a. af hvor store ens "naturlige" kreatin depoter er!!!

  10. Det her er fandeme IKKE clean!

    gym37.jpg

    Nogen som stadig tror han er clean? :laugh:

    Det ser da fedt ud, men ved ikke om han er clean.....TVIVLER!!!!

    - men det kan da være han er et af naturens vidunder, og hvis han virkelig er clean så må han da lige komme forbi min addresse med en stykke messing, så skal jeg da lige banke en trompet og spille ham en lille fanfare :4thumbup:

  11. Hej, jeg faldt lige over det banner med [produktnavn og forhandler fjernet af MOD] og en af mine venner har tænkt sig at cutte på den måde.

    Har hørt fra ham at de skulle skulle forbrænde 500 kcal dagligt og det er jo lige det, som man skal være i underskud for at kunne snige fedtet af.

    Men er de piller overhovedet så gode, som de giver sig ud for?

    For det må da være 100 gange nemmere at tabe sig på den måde.

    Jeg har selv brugt lignende piller (samme indhold) flere gange, og de er gode. MEN kun som supplering til en fornuftig kost, ellers kan du lige så godt lade være med at bruge penge på skidtet!!!!

  12. Først det med fedt og æg, hvis du spiser mange æg så skal du ikke spise blommen fra alle, da der er et højt indhold af kolestorol i blommen, plejer selv at spise 6 æggehvider og 2 blommer (altså når jeg spiser æg :wink: )

    Jeg har været ved at rode nogle af mine blade og bøger igennem for at finde ud af om der er en sammenhæng mellem ens testosteron produktion og indtagelsen af æg, og det eneste jeg kunne finde var at i 2 ud af 3 kostplaner som skulle booste ens testosteron produktion (og være optimal til opbygning af muskler), er der smidt 4 hele æg ind under morgenmaden.

    Men der står desværre ikke nogen begrundelse for det, så jeg ved ikke om det er nogle erfaringer man har gjort sig, eller at æg simpelthen bare er en god protein kilde om morgenen.

  13. Det ser også ud til at det var før han fik hans "pæne" vækst vom..

    Ja, det ser fandme tosset ud når de får den møg vom, de ligner sådan et bade dyr der er blevet pustet lidt for meget i!!!

  14. Okey, her er det:

    5 x 5 x Bænkpres

    5 x 5 x Incline Bænkpres á 40 grader

    5 x 5 x Military Press

    5 x 5 x French Press - Skullcrusher

    Okay, nu ved jeg ikke hvor lang tid du har trænet i, men jeg går ud fra at du gerne vil opnå noget masse osv.

    Jeg ville nok ændre bryst programmet til følgende:

    Bænkpres: 1x15 1x10 3x5-8

    Incline: 4x10

    DB Flyes: 3x10

    Pull over: 4x12

    Kør evt. Cable cross over: 4x8-10, hvis du gerne vil have lidt til midten og bunden

    Hvad angår dit triceps program vil jeg nok ændre det til noget ala det her:

    Rope pressdown: 1x15 1x12 2x10

    French Press: 4x10

    - kør evt. 3x10 kick-backs hvis du lige skal ha det sidste pump på, men 2 øverlser er nok.

    Og ang. military press så skal du nok køre det sammen med skulderen.

    Nu kan jeg desværre ikke prale af at mit program forslag bygger på en helt masse teori, andet end jeg selv kører noget der minder om, og det virker sgu :4thumbup:

    Men hvad er det for et program du kører lige p.t.????

  15. Argh, en god kop Java fra morgenstunden, det er da for labert. Hælde den dampende op fra stempelkenden imens kl 7 nyhederne starter og sippe den første slurk mens man smider havregryn i shaken.. så er man fint i gang.

    Du giver jo fandme næsten en løst til at drikke kaffe :wink:

  16. Ville det være bedre at gøre: En Incline Close Grip Bænkpres, istedet for Incline Bænkpres+SkullCrusher?

    Jeg rammer allerede Pec Clavicular, i MP og normal BP. Så burde det egentligt gøre den store forskel med at skifte?

    Og der skal lige noteres, at jeg lægger rimelig stor vægt på at Pec Clavicular bliver markeret.

    Nu ved jeg ikke hvordan resten at dit program er sat sammen, så det kan godt være lidt svært kommentere om du skal skift incline BP + skull crusher ud med incline close grip BP, men synes ikke umiddelbart der er nogen grund til at skifte de to øvelser ud med en, og glose grip vil, mht. til øvre bryst bare ramme mere på midten af det, og så får du ikke en ordentlig træninng af hele toppen.

    Men smid resten af dit bryst og triceps program så vil det være lidt nemmere at komme med et rigtig konstruktivt svar. :smile: