JJ1

Medlemmer
  • Posts

    152
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JJ1

  1. Nu mangler jeg altså en øvelse til at afløse smith decline bench press hvilket jeg syntes er en konge øvelse -> Dumbell decline bench press :smile:

    Problemet her er så bare at jeg syntes det brede greb simpelthen er for bredt på den nye curl stang... Syntes ikke det føltes rigtigt.. Så er der nogen der har et rigtig godt alternativ til denne øvelse? -> Wide Barbell curl (lige stang) eller dumbll curl (wide) eller allerbedst wide grip pullups :smile:

    /Jan

  2. Hej

    Jeg læste for ikke så længe siden (måske endda på MOL) en udtalelse af en dansk professor omkring syre/base i kosten og betydningen i kroppen. Han sagde stort set at det var noget vås; det er jo netop det kroppen har nyrerne til at regulere. Så hvis man ikke direkte har nyreproblemer, så kan man være ret sikker på at nyrerne holder balance (hedder det ikke homeostasis) med hensyn til pH i kroppen.

    På den måde er kroppen jo ret smart indrettet :bigsmile:

    mvh Jan

  3. Hej igen

    I efterlyser videnskabelig dokumentation for Muscle Memory. Det tror jeg ikke findes (endnu). Uddrag fra den føromtalte artikel om Hyper-/Atrofi:

    ...lede tankerne i retning af det fænomen folk der har trænet intensivt i perioder afbrudt af længere pauser godt kender, nemlig at man relativt hurtigt kommer tilbage til tidligere størrelser. Det kan næsten synes som om der gemmes en "parathed" i muskulaturen. Men her er vi ude på de for alvor spekulative nagler, og belysning at det fænomen kræver nogle meget langvarige forsøg.

    Artiklen af Jesper Løvind Andersen er så vidt jeg husker ikke så gammel, så vi kan vel være ret sikker på at han ville medtage det, hvis der var undersøgelser på området.

    Hvis jeg skulle supplere med personlig erfaring. Jeg trænede først seriøst i 7 år, holdt så 11-12 års pause og startede så igen med stort set samme programstruktur og kost og er på under to år nået til stort set samme stadie muskelmæssig, mens jeg styrkemæsssig allerede var på niveau på ca. 1 år.

    Så jeg tror på at mit nervesystem selv efter alle disse års pause kendte bevægelserne og hurtigt fik sat skub i hypertrofien.

    mvh Jan

    Ps. Nu er jeg efter 2,5 år takket være MOL, T-Nation og Thomas Jagd, hastigt på vej forbi mit tidligere topniveau; clean!

  4. Hvis man skal tage den artikel alvorlig, og det ser virkeligt seriøst ud det der skrives i den, så er det jo åbenbart noget totalt bras at dekonditionere????? :confused:

    Noget man jo ellers altid får at vide er godt at gøre hvis man træner for større muskelmasse :eh:

    Sådan læser jeg det ikke. Det fremgår netop at træning hver 6-8. dag sandsynligvis ville kunne vedligeholde muskelmassen, mens det ud over 10 dage begynder at gå stærk med atrofien. Så hvis man skal konkludere noget må det være at en uges dekonditionering er ok, men længere tid end det bør være deload træning.

    Forfatterne kommer dog lidt ind på hensyntagen til dette i forbindelse med periodisering. Uden at det fremgå tydeligt, synes jeg det lyder som om de mener at man aldrig skal periodisere med helt træningsophør, dvs. bruge deload i stedet for dekonditionering og at det skal være ret korte perioder.

    En lille spøjs iagtagelse kunne så være at de håbløs gammeldags BB programmer som ALT for mange i de danske centre kører, med træning af hver muskelgruppe 1 gang pr. uge kun vil være nok til at vedligeholde muskelmassen, så snart man er ud over begynderstadiet eller lige er begyndt træning efter en længere pause (Muscle Memory teorien).

    Er det dokumeneteret man gainer hurtigere og mere hvis man har været stor end nybegyndere eller andre?

    Det ved jeg ikke om det er, men jeg opfatter det som sikkert at konkludere at dette er en af de "Gymscience" konstateringer som rent faktisk holder. Jeg har set det mange gange bl.a. fra mig selv.

    PS. Ang. det som hele tråden startede med; jo selvfølgelig er det svindel og humbug, med det formål at sælge et produkt. Husk på et godt gammel råd i fitnessindustrien: Hvis det lyder for godt til at være sandt, så er det nok ikke sandt!

    mvh Jan

  5. Kort svar: nej, jeg tror ikke det vil være ansvarligt.

    Jeg er på ingen måde kvalifiseret indenfor medicin og sårbehandling, men vil dog sige at er der noget de fleste læger har forstand på så er det sår.

    I stedet for at tænke så meget over hvordan du kan omgå det du ikke må, synes jeg du skulle spørge lægen om hvad du må. Det kunne jo være alm. gang eller på trapper var i orden?

    mvh Jan

  6. Ja ja i snakker. Prøv at kigge lidt efter når der er cykling i TV.

    Det er meget individuel fra rytter til rytter hvordan trådet er; nogle bruger læggen meget.

    En rytter som Armstrong bruger sin læg forholdsvis meget; kører med en ret stejl fodvinkel ved nedtråd og stor vandring. Derimod holder en rytter som Jens Voigt en mere neutral vinkel på foden med meget mindre vandring.

    Jeg har set rigtig mange cykelryttere i alle klasser gennem årene, og ja nogle har store lægge og andre har ikke. Det er individuelt.

    PS. Som et lille kuriosum, så har jeg set at mange ryttere når de stopper og tager på i vægt tit får meget mere muskuløse lægmuskler bare af at bære rundt på de ekstra kg.

    mvh Jan

  7. -> Ugh Tooth

    Det du skriver lyder jo meget fornuftigt. Indtil for nylig ville jeg nok også have set det sådan, men som jeg skrev tidligere så hælder jeg nok mere til at det kommer ud på et om du fordobler microtraumet i halv så mange gange eller du halvere microtraumet dobbelt så mange gange.

    I tillæg til dette tror jeg også de fleste har nemmere ved at holde en progression "kørende" med de små spring (eks. 2,5%) end de større.

    Men nok om dette.

    Noget andet som jeg dog godt vil tage op er metoder hvormed man kan forlænge en cyklus selvom man kører mellem 70-90% og kører med spring på 5%. Normalt vil man som skrevet tidligere kunne have mellem 5 og 15 gange i en cyklus alt efter hvor mange gange man vil blive på den samme vægt (her går jeg ud fra maks 3 gange som vil give 15).

    At forlænge cyklus med eccentrisk er blevet nævnt.

    Der er dog flere metoder som kan være interesante:

    - Old school metoden hvor man fra gang til gang tager en rep mere. Eks. 5 reps dag 1, 6 reps dag 2, 7 reps dag 3 og derefter +5% og 5 reps dag 4 osv.

    - "WSB agtig" metoden hvor man bruger variationer af de samme øvelser. Eks. har jeg eksperimenteret lidt med BP og DL. I BP startes med semi-small og en cyklus på 3-6 uger, derefter alm. greb hvor jeg er stærkere og derfor kan presse yderligere 3 uger med progression. Til sidst bredt (konkurrence) greb hvor jeg er stærkest og kan presse yderligere 2-3 uger med progression. I DL går jeg fra bredt VL greb til alm. greb og til sidst Sumo stil. Forudsætter selvfølgelig at man er stærkest i den rækkefølge.

    - Stretch/Reversal metoden, hvor man indbygger pause (1-5 sek) i den udstrakte position. Eks. i BP med pause som i konkurrence. Dette kan så puttes ind i en cyklus da de fleste er stærkere uden pause som med. Det kan endda kombineres med de ovenfor nævnte metoder, hvor der så er rigtig mange muligheder.

    Det er næsten kun fantasien som sætter grænser, hvis man vil lade sig inspirere lidt fra andre.

    God træning!

    mvh Jan

  8. Forstår dig ikke, hvordan vil du ellers lave en cyklus over 6 uger, det rimeligt urealistisk at tro at du kan slutte på 100% af 1RM..

    Som Ugh Tooth skrev så kan det sagtens lade sig gøre. Du skal så bare have flere gange ind hvor du løfter samme vægt, og så eller stige 5% (eller hvad du nu vælger). Eks. giver start på 70% med 5% spring og slut på 90% i alt 6 uger hvis du kun springer een gang pr. uge og køre samme vægt de 2-3 gange i ugen du nu har valgt.

    Øhm nu fatter jeg ikke noget, selvfølgelig har jeg tænkt mig at blive stærker...

    kan ikke se hvad der er galt ved denne her cyklus. hvis jeg løfter 3 x 6 reps med 70,2 Kg er jeg allerede blevet stærkere..

    (det er min første cyklus)

    <{POST_SNAPBACK}>

    Sorry, jeg havde ikke lige set det med repsantallet. Da du jo nok ikke kan tage 6 reps med 90% i dag, har du jo ret i at du vil være blevet stærkere (og større) hvis du kan tage de 6 reps i slutningen af cyklus.

    mvh Jan

  9. -Wizzung

    Jeg ser to problemer i den cyklus du beskriver:

    - du starter på en for lav %, netop som jeg også skrev i min tidligere post. Start mellem 60-70%

    - du skriver 1RM=78 kg hvilket giver 90% på 70,2 kg. Så er det jeg spørger: har du slet ikke tænkt dig at blive stærkere (og større) på den cyklus. Der er jo ikke meget fidus i at ramme samme niveau igen som 6 uger tidligere!

    mvh Jan

  10. Hej

    Jeg synes nu ikke det Bryan Haycock skriver er så entydigt som i gør det til.

    Taget ud af sammenhæng:

    Until your tissue has finished building up its resistance to the current level of abuse you're putting it through (Repeated Bout Effect), it will continue to respond (i.e. grow) to the workouts even if the weight has not increased.
    og
    In the end it isn't necessary to focus on how big of an increment to make

    Godt nok skriver han det om øget microtrauma, men det vil jo så kun være de (færre) gange man øger eks. 5 kg i forhold til de (flere gange) man kan øge 2,5 kg.

    Så måske det kommer ud på det samme.

    Inden nogen så skriver, at man da bare kan øge 5 kg hver gang, vil jeg lige pointere at der er en nedre grænse for hvor lille intensitet (% af 1RM) der kan give hypertrofi potentiale og dermed startes på. Der er vel rimelig bred enighed om 60-70% er minimum, hvor tallet er højest for den rutinerede. Dette kan selv ikke 7-9 dages SD ikke lave om på.

    Så i praksis har man kun et begrænset antal spring inden man når 90% eller hvad man nu skal ende på, og her hælder jeg som sagt nu til, at det nok kommer ud på det samme.

    mvh Jan

    NB. Rettet en stavefejl

  11. Vi kan vel alle blive enige om at fiskeolie af en lødig kvalitet er et godt supplement.

    I Fakta har jeg set at man kan købe 500ml flasker ren fiskeolie uden fiskesmag (ifølge etiketten) til ca. 70 kr. Det er jo noget billigere end fiskeoliekapsler eller Udo's for den sags skyld. Nogen der har smagt den, og er den til at få ned?

    Et bi-spørgsmål: Levertran af torskelever som vore forældre har spist (nogle har) i en menneskealder. Indeholder det ret meget Omega 3 dvs. EPA og DHA ?

    mvh Jan

  12. Hvilke parametre for stigning bruger i, når i lægger jeres programmer efter progressiv overload princippet.

    Hvad er jeres system?

    - hvor hurtigt øger i?

    - øger i med reps op til given antal og og skifter derpå belastning? (altså et climb princip)

    - stiger i efter et eks. 10% system, med øgning af workload systematisk hver dag, uge etc?

    - mm.?

    - mm.?

    <{POST_SNAPBACK}>

    Hej Trini......

    Det er lidt forskelligt alt efter hvilken programstruktur jeg kører.

    Men lidt erfaringer har jeg da:

    Jeg har fundet ud af at jeg bedre kan stige, hvis jeg stiger i reps indenfor nogle intervaller og derpå stiger i belastning.

    Eksempelvis kører jeg nok en runde HST efter ferien hvor jeg starter med 70% af 1RM på 10 reps. Den bygger jeg så i ugen op til 12 reps. Næste uge 5 kg op (eksempelvis) på 10 reps og så op til 12 igen. Tredie uge starter med 7 reps og 10 kg op og slutter på 9 reps. Osv.

    Jeg slutter i sjette uge på 4-6 reps og ligger her på ca. 90% 1RM.

    Vedr. stigning i belastning bruger jeg altid kg og ikke % da det giver for meget forskydning i afrundingen.

    Hvis jeg laver små spring i belastning, eksempelvis kun 2,5-5 kg pr gang kan jeg starte højere og føler det giver mere styrke, mens jeg ved lidt større spring (5-10 kg) starter lavere og føler det giver lidt mere hypertrofi.

    Jeg justere ikke rigtig workload, men det er en af de "udeståender" jeg har, hvor jeg ikke rigtig kan bliver enig med mig selv. Hver gang jeg prøver at stige i workload på et program med progression i intensitet/belastning kører jeg mig selv ned i løbet af nogle uger. Men logisk set burde jeg forsøge at holde workload konstant.

    Ovenstående var hvad jeg gør når jeg kører HST agtig. Andre gange kører jeg mere styrke orienteret og bruger som regel her at regne baglæns fra den topvægt jeg satser på at ramme i uge xx. Hvis jeg da ikke hopper på et fastlagt program af typen Bill Starr eller WSB.

    Håber du kan bruge det til noget :4thumbup:

    mvh Jan

    Ps. Jeg tager på ferie senere i dag, så hvis jeg ikke svarer, er det årsagen :smile:

  13. Det må være natur eller fuldkornsris, da de indeholder flere af de oprindelige fibre, mineraler og vitaminer.

    Ulempen ved naturris som Urtekram er at de skal koge så pokkers længe. Men jeg har på ferie i Sverige set Uncle Bens Parboiled Fuldkornsris. Så vidt jeg har kunnet finde ud af sælges de kun i Danmark til catering markedet. Har set dem i Metro Engrossalg i 5 kg poser.

    mvh Jan