laush

Medlemmer
 • Posts

  872
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by laush

 1. Ift linket til youtube er det en "standard"  rotationsmanipulation af C1 eller C2 i begge sider tilføjet lidt extension af nakken. I praksis den manipulation der bliver udført hyppigst. Så ikke det hele, men patienten oplever allerede bedring i venstre side efter det første knæk i højre side. Dette er sandsynligvis en neurologisk "hypoalgesic" (google) refleks. Havde han trykket ham på midt ryg ville han også være mindre øm. Hvis han får sin smagssans igen af denne behandling er han en ud af 1 million vil jeg mene. 

 2. Det lyder ikke som om du har været hos en der også udfører manipulationer ("knæk"). Dette redskab virker hos patienter godt, hos andre er det mindre effektivt. Jeg ville derfor opsøge en kiropraktor eller osteopat i dit område. Gerne en på anbefaling fra andre. Du bør dog altid føle en vis form for effekt i løbet af 2-3 behandlinger...

 3. Et lidt hurtigt svar:

  Så vidt jeg ved er der ingen sammenhæng mellem holdning og smerter. Dvs der er ikke evidens for at sige at s-kurven (lordosen i nakken) er vigtig ift smerter. Ligesom der ikke er sammenhæng mellem let skæv ryg, let scheuermann og smerter. Hvis nogen har litteratur der påviser andet ser jeg det gerne...

  Jeg er enig i at problemer i øvre nakkeled kan resultere i mange problemer (hyppigst hovedpine)

  Smerter er så meget mere komplekst. Jeg vil anbefale dig at søge videre i behandlingssystemet og prøve et par andre behandlere for at se om en af dem kan hjælpe.

  Mvh Lau, fysioterapeut, osteopat

 4. Visse personer vil mene, at jeg ikke træner.. de har ret.

  Dog indgik der 2x3 timers locomotion træning og 3+4 timers locomotion træning henholdsvist lørdag og søndag under Ido Portal i denne weekend. Feeedt!

  Jeg løftede også 80 og 110 kg. sten, som var det vat.

  Nåja... og så har vi købt en gård, hvor vi kommer til at have en total af 24500 kvm. jord. Hestefolde, hønsegårde, frugt i lange baner og grøntsager ad libitum. Det bliver vildt!

  Crazy! Det er jo sådan noget vi andre går og drømmer om. Jeg vil gerne være medhjælper med på gården. Hvor ligger den?

 5. Det der med at tæve hinanden, det var en kortere periode på kollegiet. Det var generelt en ret dårlig ide' og ingen gad lege med mig, da jeg dyrkede shootfigthing på daværende tidspunkt.

  Jeg har en knude i hovedbunden, som voksede til tripple størrelse over 14 dage i julen, så den skal lige væk. Havde det nu været begge sider, kunne jeg i det mindste kalde det horn. En knold kan man ikke bruge til meget.

  He he, ok. Pøj, pøj med det. Skal nok snart tage mig sammen til at smide nogle datoer til fællestræning...

 6. Jeg stemmer for en Næstved historie mere. Stor LOL over pornokiggerihistorien. Var der ikke noget med at i mødtes ind imellem for bare at tæve hinanden?

  p.s.: Skæres i hovedet? Har osteopatstudiet taget en uheldig drejning?

 7. Hey Niko. Glædelig jul til dig og familien. Jeg vil gerne være med til en fællestræning når muligheden byder sig - det lyder jo sjovt. JEg håber dog det er muligt bare at byde ind med curls og triceps kickbacks? Grundet min alder må jeg ikke få pulsen få højt op nemlig..

 8. Efter en god lang weekend i osteopatiens navn ville jeg træne for 2. gang på 8 uger. Denne weekend havde vi om Diaphragma og siden det er et kursus jeg allerede har eksamen på, var jeg primært kanin. Mit Diaphragma blev behandlet godt og mine låsninger ligeså... Det sammen med ny håndposition og derfor bedre føling med stangen skulle vise sig at give pote.

  Hey. Dvs. du er startet op igen for serious, lækkert! Og tillykke med hus (ryd din indbakke, kan ikke sende pm's)

 9. Spørgsmålet er vel nu hvorfor/hvordan sådan en fakirmåtte virker, altså rent fysiologisk? Ved godt det ikke helt er det oprindelige spørgsmål, men det er det nørderiet handler om...

  Og om Capsaisin ala Chili Olie ville ha samme effekt?

  :innocent:

  Den mest plausible forklaring må være den Kauf selv kommer med. Mechanoreceptorerne hæmmer smertesignalet i dorsalhornet. Derudover måske en descenderende smerteinhibition fra områder i hjernen.

 10. Trykreceptorerne er ikke de samme som temperaturreceptorne og derfor ville jeg ikke mene, at Capsaisin kan erstatte en mekanisk påvirkning. - Dette er skudt fra hoften, da jeg som sagt ikke vil dykke ned i fysiologien nu. Tinapigen kan måske hjælpe? Jeg kan se at du læser med Tina :tongue: UH, Nu er Lau også med - den burde han kunne klare i et snuptag! :w00t:

  He, he umuligt at være anonym. Jeg vil gerne hjælpe, men ved simpelthen ikke hvad spg er? ! :eh:

 11. Der ryger en dåse makrel ned en gang eller to om ugen, og nogengange fisk på arbejdet i løbet af ugen. Men det er nok i underkanten er jeg enig i.

  Jeg har tidligere haft et fast indtag af udo's choice olien eller oil of life, men det var mest da jeg var på fitness smalkost og prioriterede de sunde fedtsyrer nå det endelig skulle være. Men det kunne da være at man skulle prøve igen, der er ikke noget som at starte dagen på en olie-shot :cool:

  Der er væsentlig fysiologisk forskel på de omega-3 der er i udo's choice (Alfa-linolensyre) og dem i fiskeolie (EPA & DHA)

 12. Fiskeolie har jeg også taget tidligere, men jeg synes at jeg får udslet af de caps som de kommer i, så jeg har indstillet indtaget. Men jeg kan fint anbefale det til de som ikke har de problemer.

  Du vil have god gavn af fiskeolie og de omega-3 fedtsyrer der er i medindre du spiser fed fisk 3-4X per uge. Hvis du får udslæt af kapslerne bør du prøve eskimo-3 flydende eller nordic naturals flydende olie. 1 spsk /dgl. Matas har vist eskimo-3. Nordic naturals kan du købe på nettet. Der er forskel på både harsked og indhold af tungmetaller i olierne på det danske marked. De to jeg nævner scorer højt. Jeg har intet økonomisk med mærkerne at gøre. Køb en flaske og se om de også giver udslæt. Mit bud er nej. :bigsmile:

 13. Der er ingen tvivl om at kosten har en effekt på inflammation. Ikke kun CRP, men også TNF-a, Il-1, cytokiner etc. Transfedtsyrer, højt insulinniveau, mangel på antioxidanter / fytokemikalier vil øge inflammationen. En kost der sænker inflammationen bør indeholde:

  rigelige mængder rå grøntsager, frugt, bær og nødder

  En del omega-3 (min 2,5g. EPA & DHA dgl)

  et passende kalorieniveau der ikke skal ligge i plus ift hvad du forbrænder, dvs. du skal ikke tage på.

  De fleste rheumatologer vil desværre ikke kunne hjælpe og vil sige det ikke har nogen effekt. En klinisk diætist vil kun kunne hjælpe dig hvis han/hun har speciel interesse i området.

  Jeg vil anbefale dig nordic clinic i KBH

 14. Tjek lige op med Quackwatch før du kaster penge efter en osteopat...

  Her er søgeresultaterne på Quackwatch for ordet "Osteopathy"

  "Quakcwatch - Osteopathy"

  Ikke for at disse osteopater og deres lange uddannelse, men der er bare elementer af den behandlingsform, som hviler på temmelig begrænset evidens. Mindre hokus pokus tak.

  Jeg er rimelig enig i dine betragtninger. Har kort læst på quackwatch. Det skal siges at en amerikansk osteopat ikke kan sammenlignes med en europæisk. Og ja den kranio-sakrale del af osteopatien bygger på et meget skrøbeligt fundament (læs intet!). Flere af skolerne er også ved at udfase dele af dette. Ift at shoppe behandlere kan det nogle gange være nødvendigt. Vi er mange forskellige fagrupper indenfor behandling af bevægeapparatet og har forskellige indgangsvinkler til problemerne. Nogen gange er det kiropraktoren der rammer hovedet på sømmet - andre gange fyssen, osteopaten, afspændingspædagogen, psykologen, ortopædkirurgen osv. Mennesket er komplekst og det samme kan diagnostik og behandling være. Problemet er hvis en behandler bilder sin patient ind at det kræver mange behandlinger gennem længere tid for at se effekt. Dette gør sig ikke gældende for langt de fleste problematikker. I så fald handler det kun om omsætning. De fleste muskuloskeletale smerter bør blive bedre i løbet af 2-4 behandlinger. Bemærk bedre, ikke væk. Hvis ikke, henvis videre..

 15. Hej Laush

  Tak for dit svar.

  Hvad vil sådan en kunne som ikk en fys kan??

  Skal man forbi en læge for at få en henvisning eller hvordan??

  Har du nogle råd/erfaringer du kan give videre hvis jeg skulle overveje det nærmere.

  Osteopatuddannelsen er en 5-årig videreuddannelse efter fys. Langt mere grundig anatomi, biomekanik, manuelle teknikker ( teknikker til led & muskler), undersøgelse / behandling af organer/organfascier.

  Der er ikke tilskud til en osteopat fra sygesikringen. De fleste osteopater er også fysser og der kan hos nogle opnås tilskud til den fysioterapeutiske del. Evt. pm mig

 16. Hvis ikke kiropraktor hjælper efter 3-5 gange vil jeg mene et besøg hos en osteopat er relevant. Symptomer ved skulderbladende kan være refereret smerte fra f.eks. leveren, galdeblæren eller mavesækken. Dette ses også uden at der er noget decideret "galt" med disse organer. Organernes vedhæng (ligamenter) kan være fibroserede. Dette kan via nerverne skabe smerter omkring skulderbladende. Dette kan løsnes ved manuelt at arbejde med organerne. Dine symptomer ses oftest efter tidligere galdesten, mavesyreproblemer eller lign. De kan dog også være til stede uden at du har haft disse problemer.

  Mvh Lau Saugman

 17. Jeg kan fremprovokere 'nervesmerterne' på ca ½ time hvis jeg skriver så hurtigt jeg kan. Det er ret træls for man går nærmest sukkerkold og bliver virkeligt træt bagefter.

  Problemet mener fys. skal placeres ved th4, og han kaldte det et th4 syndrome xx

  (et eller andet jeg ikke lige husker, må hellere spørge igen)

  ved th4 går der en nerve ud der har med respiraton at gøre, desuden mener han en sympatisk nervestreng irriteres (derfor varme, hjertebanken)

  mvh michael pedersen

  Din fys er kompetent hvis han ved hvad "T4 syndrome" er og han har forklaret dig det fint :-) Du bør spørge ham om hvilke øvelser du ellers kan lave for brystryggen. Jeg går udfra han har behandlet Th4 med manipulation ("knæk"), mobilisering eller anden behandling?

 18. Uden at garantere noget:

  Hvis det er en hælspore, eller mere sandsynligt, bare en irritation af fascie plantaris så virker tapening i 90% af tilfældende rigtig godt. Du bør derfor ringe til nærmeste fysioterapi-klinik og spørge om der er nogen der har styr på at tape en hæl op. Shockwave er også en mulighed

 19. Dine squats er jo her 20 gange bedre. Kun på den helt tunge kommer du for langt frem med overkroppen og krummer lidt i ryggen. Dog ses også lidt bækkenkip (rundryg) i bunden af dine squats, hvilket jeg ved kan være RIGTIG svært at undgå når du squatter helt i bund med din rygtype. Det er dog ikke sundt for dine discs i ryggen. Du har selv delvis ret synes jeg. Det er måske knap så meget et smidighedsproblem, men ganske enkelt et teknikproblem / neuromotorisk problem. Fra nu af squatter du aldrig som på den første video!

  Ift hoftestrækket hvor der er forskel skal du ikke forcere strækket på den der er mindst smidig. forskellen er højst sandsynligt ikke muskulær, men drejer som et "anteverteret femur" (google it) og ikke spændt piriformis/balle. Du må gerne strække, men forvent ikke at de to hofter bliver ens.