Trixi

Medlemmer
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Trixi

  1. Jeg er enig med Retchen. Hvis man igennem længere tid har spist for lidt begynder kroppen at holde på det den har og vægten står stille.

    Når man så begynder at spise mere så begynder man pludselig at tabe sig igen.

    Jeg ville køre med et dagligt kalorieunderskud på 500-700 kcal, helst ikke mere

  2. Jeg fik et for mig overraskende resultat af min sammenligning af pulsur og runkeeper i går. Jeg troede, at runkeeper ville være yderst gavmild med kalorierne, men det var slet ikke tilfældet! Jeg var ude i en halv time (3,6 km - jeg er stadig på nybegynder-stadiet :) ), og runkeeper mener, at jeg forbrændte 221 kalorier. Pulsuret siger derimod 354 kalorier! Så nu ved jeg ikke, hvad jeg skal tro.. :P

    Det med at løbe hver dag, vil jeg ikke rode mig ud i at svare på, da jeg ikke ved noget om det :)

    jeg synes 221 kcal lyder mest realistisk, tror man siger at man forbrænder ca 600 kcal på en time hvis man løber med 10km/t

  3. Sødeste Chabber, hvad er det du vil med denne tråd?

    Du starter med at sige at du gerne vil have at det ikke er så surt og ikke ønsker at det påvirker dig så meget at skulle tabe sig. Samt at du bliver ved med at falde i og så tager et par dage med ædeflip.

    Ved du hvorfor? Fordi du spiser for lidt! 1200kcal er ikke nok, hverken for dig eller for mig. Det er naturligt at man falder i og bliver trist når man sulter sig selv og ikke giver kroppen det den har brug for.

    Men du virker fast besluttet på at du ikke skal have mere end 1200kcal om dagen og så kan vi ikke hjælpe dig

  4. Har du overvejet at køre med et større spisevindue? Jeg kører selv med IF med 16 timers faste og 8 timer hvor jeg må spise og på de to måltider ligger jeg på en 1800 kcal plus minus - og jeg er altså en pige på 62kg.

    Du sulter dig selv ved kun at spise 1200 kcal om dagen og så er det klart at du kører død i det efter kort tid.

    Du bør se på det her som en livsstilsændrig og ikke bare en kur, og så begynde at leve derefter.

  5. Arrrrh...

    Det der med "sultemode" er altså ikke relevant med et antal kcal som det Justalittlebit beskriver. Ud fra alt jeg har læst så skal man langt længere ned i kcalindtag og det er også ledsaget af en del symptomer som f.eks. nedsat kropstemperatur osv.

    Det er selvfølgelig som udgangspunkt rigtig at fordi du vejer mindre end Justalittlebit så har du brug for mindre kcal, men det er altså ikke fedtvævet som har brug for kcal så selv om der sikkert er en forskel i at Justalittlebit har større muskler end dig fordi hendes krop har tilpasset sig til at bære rund på den ekstra kropsvægt så er forskellen ikke nødvendigvis 1:1 pr kilo kropsvægt.

    Jeg er dog enig med dig i at hendes vægttab måske går lidt langsomt i forhold til at hun indtager 1400-1500 kcal på en normal dag. Men der tror jeg altså svaret skal findes andetsteds, i at enten så indtager hun faktisk flere kcal i og med hun ikke tæller kcal konstant er det HELT UFATTELIG PIKKE LET at komme til at ligge højere end man tror. Eller også så er der også nogle "unormale" dage til at balancere kcal indtaget ud. Med unormale dage så mener jeg dage hvor hun har overspisinger, netop på grund af den restriktive kost, eller trøstespiser da hun jo for ikke så lang tid siden skrev at dette faktisk var noget som hun mente ville være en udfordring for hende.

    Dette ved jeg selvfølgelig ikke med sikkerhed, men det er mine gæt, og hvis det er sagen at der eksisterer "unormale" dage så kan man forsøge at eliminere dem ved enten at justere det daglige kcal indtag op, lave refeed dage, eller ved følelsesmæssig overspisning at arbejde med sin håndteringsstrategier og selvværd. Hvis der ikke eksisterer dise unormale dage, så kan det være at man slavisk skal til at tælle kcal.

    Når alt dette er sagt er jeg dog forvirret over hvorfor du ønsker at justere Justalittlebits kost i første omgang? Hun skriver jo selv at hun ikke blot når sit mål, men endda ser det som muligt at gå efter sit bonusmål. Så lige meget hvordan og hvorledes hun gør det, så virker det jo for hende og hun når de mål hun ønsker at opnå...

    Både og, det er set gang på gang at folk ikke taber sig/taber sig nok og når de så sætter deres energi indtag op går det pludselig super hurtigt.

    Jeg kom med et forslag som hun så kan vælge at lytte til eller ignorere, det lyder på TS som om at hun gerne vil tabe sig og hvis man kan få det til at gå lidt hurtigere ved at indtage lidt mere så er det vel værd at tage med.

    Hvis hun ikke ønsker at folk kommenterer på de ting hun skriver kan hun jo lige så godt bare skrive i en dagbog derhjemme

  6. For et stykke tid siden talte jeg kalorierne for en almindelig dag sammen og mener det lå omkring 1400-1500 kcal. Har fine energi til at træner hver dag og passe skole og arbejde, så energiindtaget er meget passende for mig. Er enig med dig i at jeg skal spise flere grøntsager og forsøger også på det :smile:

    Man kan sagtens have god energi selvom man ikke spiser så meget. Men kroppen tror at den sulter og derfor holder den på det den har og så sker der ikke noget, eller meget lidt, på vægten.

    Hvis jeg var dig ville jeg prøve at finde ud af hvor meget du egentlig forbrænder på en dag med og uden træning og så spise 500 kcal under det.

    Til sammenligning vejer jeg 62kg og hvis jeg spiser 1500kcal på hviledage og 1800-1900 kcal på træningsdage så taber jeg mig. Og eftersom jeg vejer mindre end dig er mit basalstofskifte også lavere end dit dvs min krop har brug for mindre mad.

  7. På en almindelig dag består min kost typisk af

    Morgenmad: 150g yoghurt med 30g musli

    Frokost: 1-2 stykker rugbrød med pålæg, oftest kyllingepålæg eller æg

    Aftensmad: Kyllingefilet eller fisk med grøntsager til eller pasta. Mest pasta på det sidste, da lysten til mad har været meget lille og så er pasta nemt.

    Mellemmåltid: 1-2 æbler eller 1 stykke rugbrød med pålæg.

    Efter træning drikker jeg et stort glas skummetmælk med nesquick pulver.

    Det er godt nok ikke meget du får at spise på en dag, har du prøvet at tælle kalorier? Man kan sagtens spise for lidt og derfor ikke tabe sig, Det øjeblik man så sætter sit indtag op ryger kiloene pludselig af.

    Jeg ville nok også skrue op for kød og grøntsager og så ned for pasta og rugbrød.

  8. Jeg dyrker crossfit 3-4 gange om ugen og prøver at komme ind og træne tungt 2 dage også - nogle dage i stedet for CF og andre dage bagefter.

    Målet er generelt at blive stærkere og de øvelser vi ofte fokuserer på er squats (front & back) samt dødløft. Jeg har døjet med et skulderskade som stadig brokker sig engang imellem så øvelser som press og push press kan jeg desværre ikke tage så meget i.

    Andre forslag til øvelser er velkomne, målet er jo at blive stærkere all round.

    Som det er lige nu kører vi 3x8 reps men jeg er i tvivl om dette er den rigtige måde at gøre det på hvis målet er øget styrke og muskelmasse.

    Forslag modtaget med kyshånd :bigsmile:

  9. Tak:)

    Har googlet en del, men savner en side med konkret info omkring mængder af mad. Altså hvor mange gram kød, grøntsager og fedt.

    Stenalderkost (den "originale") går ud på at du må spise kød, frugt, nødder/kerner og grøntsager og du skal holde dig fra mel, ris, pasta, kartofler, mælkeprodukter og bælgfrugter - og selvfølgelig også sukker

    Det er ikke noget med at du skal spise x gram af de forskellige ting, du skal bare spise til du er mæt og sørge for at du får noget fedt i din kost også såsom avocado, olivenolie og nødder/kerner

    Hvis du følger dette så burde du tabe dig da der skal rigtig mange grøntsager til for at få mange kcal.

    Mark Sisson har noget der hedder "Primal Blueprint" og det er meget ala Paleo (stenalderkost) men her må du så også få lidt fede mælkeprodukter såsom fløde og smør i moderate mængder

  10. Vægten kan sagtens svinge med et par kilo fra dag til det afhængigt af hvad man har spist dagen før. Hvis du fx har spist meget pasta, ris eller salt kan det binde væsken og så tager du på.

    Vægten kan også svinge hvis du er ved at skulle have din menstruation eller du har den, så får du også ekstra væske i kroppen.

    Du siger at du gerne vil tabe dig på en sund måde men så skal du ikke sulte sig som du gør nu. Men den højde og vægt du har nu så er du normalvægtig (i den lave ende) og det vil derfor være meget svært for dig at ryge ned på de 60 på en fornuftig måde.

    Kroppen har det med at finde en vægt den har det godt med og det lyder ikke unormalt at din ligger på omrking de 65kg.

    Hvis du vil tabe dig så skal du til at spise mere så du er i max 500 kcal underskud om dagen, så burde der begynde at ske noget langsomt

  11. Hvor i Storkøbenhavn er du fra?

    Jeg har selv kickboxet i BKK (Bispebjerg kickboxeklub) og der synes jeg træningen er super - den er hård men det er så alle kan være med.

    Man kan få en gratis prøvetime så der kan du jo tage ud og prøve det og se om det er noget for dig :)