Retchen

Medlemmer
 • Posts

  780
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by Retchen

 1. Wow, det overrasker mig.. Så må det være nogle store/kalorietætte grovboller og en stor portion aftensmad. Men siden du får de kcal, du skal bruge, drejer det sig jo om at flytte rundt på dem. Det er svært at komme med et konkret svar uden at vide mere om det mad, du indtager, men det er jo ikke meningen, du skal gå og være sulten..

 2. Som UI C er inde på, kan du ikke bruge madens vægt til noget. Det er jo fx ikke ligegyldigt, om du spiser 500 g gulerødder eller 500 g chokoladekage. Du kan ved at taste din mad ind på fx madital.dk eller lignende se, hvor mange kcal du indtager i løbet af en dag, samt fordelingen på fedt, protein og kulhydrat. Mit bud er, at du rammer et sted mellem 1000 og 1500 kcal (svært at bedømme uden at kende størrelsen på aftenmåltiden), hvilket er alt for lidt for en mand, der i øvrigt ikke vil tabe sig. Igen ikke noget at sige til, at du er uoplagt - din krop mangler simpelthen energi.

  Du kunne sandsynligvis komme langt med en ordentlig morgenmad - æg, græsk yoghurt, kød er nogle af de ting, du kunne indarbejde for at lægge en solid bund. Du bliver ikke "usund" af at spise mere, end du gør nu, så længe det er nogle fornuftige ting, du tilføjer.

 3. Prøv at kigge forbi [Reklamelink fjernet] som jeg tidligere har benyttet.

  Det er også en stor gratis en i USA jeg ikke lige kunne finde. Prøv at søge efter "calories four needs" eller noget i den dur.

  Hej Søren

  Hvis din kone Mie har brug for reklame for sin sikkert ellers udmærkede side, synes jeg, hun skal betale for den lige som alle andre. :)

 4. Du kan finde læssevis af lækre, sunde opskrifter rundt omkring på nettet. Men det behøver ikke være kompliceret - masser af grøntsager og kød, fx kylling - gå uden om langt det meste af det usunde, som du med garanti godt ved, hvad er. Hvis der er mulighed for mere motion, så smid det ind i planen - en god gåtur eller cykeltur er også motion. Hvorfor blot let styrketræning? Hvis du vil have mest muligt ud af den tid, du bruger på det, er tung styrketræning vejen frem. :)

  En færdig kostplan får du næppe nogen til at skrue sammen til dig, men læs en masse om vægttab og kost både her på siden og i forummet, og andre steder - og prøv så selv at sammensætte din mad.

  Du kan evt. bruge sider som madital.dk eller myfitnesspal.dk til at få overblik over, hvad du egentlig indtager og bør indtage.

 5. Hehe, nu skriver du, at du "skovler ind" til aftensmaden, men det siger jo ikke ret meget om, hvor meget du reelt spiser. Du kan sagtens synes, du spiser kæmpestore portioner uden rent faktisk at gøre det. Taler vi tre kartofler eller 30? 1 stykke kød eller 4? You get my point :)

  Uanset hvad, så må du jo spise for lidt, siden du ikke tager på. Så der er kun én vej frem: Indtag mere. Du kunne jo tilføje en liter sødmælk/kakaomælk om dagen, en masse nødder/mandler, eller andre mere kalorietætte ting, der måske ikke mætter vildt meget.

 6. Har du prøvet at tage en snak med din far/onkler/fætre/brødre om, hvornår de "skød i vejret"? Den slags ligger vel ofte til familien. Du skriver også, at dine forældre er små - måske har du bare nået den højde, du skal, selv om jeg godt ved, det ikke er det du allerhelst vil høre :)

  Hvad med hårvækst og skæg? Igen noget der ligger til familien - har du lang vej endnu til hvad end niveau din far ligger på der?

 7. Det var faktisk det arbejde som jeg håbede at kunne undgå

  Men, hvis der ikke er nogen vej udenom....

  Well, det kan du jo i praksis også godt, men nu beder du jo om en vurdering af dit udgangspunkt, og den er svær at give dig uden info. Men du kan jo se, hvordan det går - om du taber dig eller tager på, eller ingen af delene, og ud fra det kan du jo så vurdere, om du spiser i henhold til dine mål.

 8. Måden du skriver din kost på, efterlader også mange ubesvarede spørgsmål.

  Havregryn til morgenmad - ok, men hvilke mængder taler vi om her?

  Aftensmad - 1½ portion er et vidt begreb. En portion for mig er nok ikke det samme som en portion for dig. Hvad taler vi om af mad? En masse pasta, kartofler, ris, pizza, kylling, grøntsager, ...... ?

  Har du prøvet at tælle hvor mange kalorier du indtager i løbet af en almindelig dag, og fordelingen af kulhydrater, fedt og protein? Tæl alt med, også proteinpulver og flydende kalorier i form af mælk/juice/whatever.. Prøv det i nogle dage og meld så ind, hvordan det så ud. Det giver noget at forholde sig til.

 9. Et batteri koster sandsynligvis ikke mere end 20 kr. i T. Hansen eller lignende, og det er med stor sandsynlighed det. I mit FT7 holder batteriet i uret ca. 1 år og batteriet i senderen ca. 2 år ved brug 2-6 gange om ugen.

 10. Det lyder fint med motionen, så det er sandsynligvis din kost, den er galt med. Man kan sagtens spise "sundere" uden det betyder, at man taber sig. Prøv at skrive, hvad du spiser i løbet af en normal dag - så præcist som muligt med mængderne. Husk også flydende kalorier, som sodavand, saft, juice.

 11. Hvis du gerne vil være større, skal du ikke bare tænke på, hvad du spiser før og efter træning, men hvad du spiser hele døgnet. Det er ikke så afgørende, at du spiser på bestemte tidspunkter, men at du får nok af det rigtige mad, dvs. spiser mere end du forbrænder og får nok protein.

  Prøv at tage et kig på linksene i denne tråd: http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=42685

 12. Et pulsbælte vil nok måle mere præcist end håndtagene. Derudover er min erfaring, at man skal holde meget fast om håndtagene på en crosstrainer, før den registrerer pulsen, og det er irriterende (for mig).

  Jeg har selv et Polar pulsur med bælte til, og den medfølgende sender connecter selv til løbebånd/crosstrainer i fitness world (Technogym, mener jeg de bruger). Hvis du køber et Polar T-34 er det ukodet, dvs. du kan godt bruge det sammen med et ur, men hvis andre i nærheden bruger et tilsvarende ukodet bælte, kan det gå ind og tage forbindelse til dit ur. Køber du et bælte sammen med et ur, er det kodet til uret men burde også kunne bruges til din crosstrainer. Men spørg en, der kender specifikationerne på crosstraineren, for en sikkerheds skyld. Der hvor du har købt den måske?

  Du kan ikke bruge bæltet sammen med Android, da det ikke har Bluetooth.

 13. Som jeg skriver: "Og hvad synes i om min nuværende kost (jeg er 180 og vejer 74kg)?" - og jeg er en kvinde :)

  Det med protein pulver er også noget jeg overvejer fordi det er en billig kilde til protein (22 øre/g hvorimod kylling for eksempel er 33øre) og da jeg er studerende og det er umuligt at få er job er budgettet rimelig stramt :)

  Åh for søren, undskyld, det overså jeg lige i farten! :)

  Det virker umiddelbart som et højt mål for dit proteinindtag i forhold til din træning. Hvis du dyrkede tung styrketræning, skulle du måske op omkring de mængder, du regner med, men det tror jeg næppe, du behøver at tænke på nu. Protein mætter rigtig godt, så det er bestemt fint at få masser af det, frem for en masse kulhydrater. Men det skal ikke være en kamp for dig, og der burde efter min mening heller skulle ikke proteinpulver til. For mig at se er der i hvert fald noget mere livskvalitet - og større mæthedsfølelse - i at spise kylling frem for proteinpulver, men det er jo en smagssag, og i sidste ende dit helt eget valg. :)

  Har du set nogen resultater af dine anstrengelser indtil videre? Din kost lyder umiddelbart fornuftig, men hvis du ikke føler, du ser resultater, kunne du sætte noget ekstra motion ind, alt efter hvad der er muligt ud fra de rammer, du har i dit liv. :)

 14. Jeg tror næppe, at du kan skabe gnist og motivation hos din makker. Det skal komme fra hende selv - ellers føler hun sig bare presset, og det er aldrig vejen frem. Forsøg at opretholde de gode vaner alene - og fortæl gerne din træningsmakker om dine fremskridt og din glæde ved det, så kan det være hun får lyst til at komme med igen. Men hold det på egen banehalvdel i stedet for at tvinge og hinte..