D3S2A1

Medlemmer
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    D3S2A1 reacted to Flemming Nielsen in Vægttab og motion - hjælp ønskes   
    Hej D3S2A1
    Fedt at du er gået igang, jeg har ikke opskriften på hvordan du skal tabe dig hurtigt, men vil da godt lige dele lidt ud af min egen erfaring da jeg har tabt 55kg for 3 år siden, hvor jeg havde en startvægt på 150kg.
    Madlog.dk er en rigtig god start, jeg bruger den selv, man har et godt overblik over antal kalorier du spiser, og antal protein/fedt/kulhydrater som netop er sundt for dig.
    jeg valgte at se på hvad der kunne gøres mht. motion, jeg valgte at gå 7 km til arbejde om morgenen og 7 km hjem igen eftermiddagen, det var også med til at få gang i min fedtforbrænding.
    derudover havde mit arbejde et fuldt udstyrret fitnesscenter som jeg brugte 3 gange om ugen, det gør jo både noget ved musklerne, men det styrker også din selvtillid når du har dine små sejre, f.eks den store sejr det er at man kan cykle 30 minutter, små sejr, som virker små banale for nogle, men når man er i den vægtklasse så er det sådanne små sejr du skal bruge til at styrke din selvtilld.
    Da jeg gik igang valgte jeg at gå ned til min læge for at blive kontrolvejet en gang om ugen, mest af alt for at have en udeforstående der kunne være med på sidelinien, og give råd og lign.
    Jeg ved ikke om du kan bruge det til noget, men jeg har skrevet min historie her http://www.detfedeliv.dk/ernaering
    Der er sikkert folk som er for og imod den måde jeg gjorde det på, men alt jeg kan sige er at jeg smed 55kg på 18mdr. så jeg ved at det virker :-)
    Dog vil jeg ikke anbefale dig at spise 1000-1200 kcal om dagen, jeg ville nok blive på de 1500kcal som du gør nu, set i bakspejlet, jeg havde dog lige en deadline jeg skulle nå, derfor kørte jeg det lidt hårdt.
    Motivation er noget af det mest vigtige for dit vægttab, jeg havde en nyredonation som motivation, du har et bryllup du gerne vil tabe dig til, andre vil tabe sig for at se deres børn blive gamle, men find den motivation der gør at du holder det vedlige og holder dig til planerne.
    Lav delmål med dit vægttab, istedetfor at sige 20kg inden oktober, så evt. sig at du vil tabe 5kg på 3 uger, og kæmp for det.
    En anden ting bed jeg mærke i, at du gerne vil tabe dig for at få mere selvtillid, ved ikke om jeg har ret, men tit og ofte forveksler folk selvtillid med selvværd, som man har minus af når man er i den vægtklasse.
    Ens selvværd kommer ikke af at tabe sig, man taber sig når man får sit selvværd tilbage.
    Du er velkommen til at sende en mail hvis du har evt. spørgsmål, også hvis du er ved at løbe træt i det, vil da gerne se om jeg kan hjælpe lidt med min egen erfaring.
    Keep up the good work
  2. Like
    D3S2A1 reacted to Retchen in Vægttab og motion - hjælp ønskes   
    Hej! Flot at du allerede har smidt nogle kg. Du er helt sikkert på rette vej!
    Du kan være ret sikker på, at størstedelen af det tabte er fedt. Der vil også ryge noget væske og noget muskelmasse, men det har ikke noget at gøre med om du motionerer eller ej. Dog kan styrketræning et par gange om ugen hjælpe dig med at bevare din muskelmasse. Her er jeg på ingen måde ekspert, så den del af dit spørgsmål efterlader jeg til dem, der ved mere end mig.
    Det jeg dog gerne vil give dig råd om, er motionen. I et vægttab tæller alle former for motion - ikke kun løb og cykelture! En god gåtur på en halv time hver dag, i det tempo du nu kan holde til, er en rigtig god start for dig. Svømning kunne også være en mulighed? Det er nok en god idé at vente med at begynde at løbe (hvis du da vil det, det er ikke en nødvendighed :) ) til du er kommet lidt ned i vægt for ikke at belaste din krop for meget. At du kun kan løbe 2 min. uden at være helt kvæstet skyldes nok en dårlig kondition, og den slags kan trænes op, hvis man har mod på at prøve det. På iform.dk ligger der flere begynderprogrammer til det formål. :)
  3. Like
    D3S2A1 reacted to Gregers TF in Vægttab og motion - hjælp ønskes   
    Sejt, at du har taget tyren ved hornene og allerede er godt af sted.
    Du kan være helt rolig: du forbrænder fedt. Lige i starten ryger der en del væske men det punkt er du forlængst ovre.
    Du behøver ikke at motionere. Laaangt det vigtigste i et vægttab er kosten med mindre du er ude og løbe et marathon hver anden dag, kører med i Touren eller er sportsidiot på anden vis. Der er naturligvis nogle sundhedsmæssige aspekter i at være fysisk aktiv men i forhold til dit ønskede vægttab er det irrelevant for nuværende.
    Motion må ikke være en plage for så gider man ikke. Lav noget som du har lyst til - eller i hvert fald ikke er alt for ked af. Med 147kg er det alt for hårdt for dine knæ at løbe, så det skal du slet ikke overveje før du er under 100kg. Gå nogle ture, cykl - det er skånsomt for knæene og du vil nok finde udfordring på bakkerne som helt automatisk får pulsen op. Jeg kunne dog forestille mig at vægten er lidt besværlig så hvis du ikke har lyst lige nu, så vent. Hvis du begynder at træne nu og løber skigende væk, er det bedre at du venter til du føler for det. Jeg læser lidt mellem linierne at du ikke er helt syg for at komme i gang men det er måske en fejlfortolkning.
    Har du mulighed for et motionscenter er styrketræning alle tiders under vægttab. Kroppen vil nemlig ikke kun tære på fedtet men også muskulaturen og vægttræning får kroppen til at være lidt mere varsom med at kanibalisere musklerne når de bliver udfordret styrkemæssigt. Det er også derfor man anbefaler at tabe sig langsomt, idet man så i støre grad taber fedt end muskler. Du har dog, trods alt, en del af tære af endnu så de næste 20-25 kg, ville jeg slet ikke være bekymret i den retning.
    I et motionscenter er det også nogle motionsmaskiner som er skånsomme mod dine led, men ved ikke om det er noget du har mod på? Og selvom det ikke er en mirakelkur, så skubber motion jo trods alt i den rigtige retning for vægten.