Ul C.

Medlemmer
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ul C.

  1. For det første er 1.5 g/kg kropsvægt ikke stort - men helt normalt og lige deromkring videnskaben viser det bør ligge for alle aktive mennesker.

    Hvis beregningen af din aktivitetet er korrekt - og din madlog også er, så er du 2200 kcal i underskud per dag - og 700 kcal under dit basal skifskifte. Ja, det er usundt. Generelt er det en ret god tommelfinger regel ikke at indtage under sit basal stofskifte under nogen som helst omstændigheder - og ikke for meget mere end 500 kcal under sit daglige energiforbrug (et vægttab på et kg. om ugen).

  2. Hvor aktiv er du i din hverdag udover træning?

    Du kan ikke bare følge den samme diæt i størstedelen af et år og forvente at den ikke skal justeres, når du først har tabet 23 kg. falder dit energi forbrug jo også tilsvarende. Jeg ved jo ikke hvem der har lagt diæten for dig, men den trænger nok bare til en revision udfra at din krop har ændret sig siden starten :)

  3. At tabe dig til du er undervægtig er ikke løsningen på at dit selvværd ikke er så godt. Løsningen er at arbejde med dit selvværd og dit kropsbillede - for hvis du taber 10 kg. som et hurtigt fix på spejlbilledet, vil du bare finde noget andet at være utilfreds med, eftersom det ikke er spejlbilledet der er problemet.

    Du kan realistisk godt tabe dig 10 kg. inden studiestart. Bare ikke sundt og fornuftigt. Du er 16 år, og din krop forandrer sig, den vægt du havde som 13 år er helt irrelevant.

    Det er aldrig en helt dårlig ide at spise lidt sundere, og mere motion (i form af noget du nyder, og som gør dig glad for din krop.) - men vægttabsplanen er ikke en god ide.

    (Jeg ville ikke lægge for meget i den der ide om at dit stofsskifte reboundede. Mere realistisk var du bare 15 år, med de kropslige forandringer der hører med til det)

  4. Generelt har alle jeg kender der er gået fra stort sukker forbrug til meget lavt, haft nogle ret sære oplevelser med afvænningsperioden mens kroppen vænner sig til det.

    Prøv at kigge på energi indholdet frem for mængden, for 1500 g. mad siger jo ikke så meget om hvad kalorie-densiteten er i maden. Og så sammenhold med dit energi forbrug, f.eks. her: http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/stofskifteberegner/(kan sagtens være en del forkert, men er nok ikke et helt dårligt udgangspunkt at starte ved)

  5. I den forbindelse er jeg lidt i vildrede, så vidt jeg kan forstå er det nemlig vigtigt at få proteiner før/under træning og kulhydrater efter træning.

    Nope.

    Window of opputunity er stort set komplet tilbagevist, og undersøgelser der viser det modsatte er ret konsekvent useriøse ting betalt af producenter af de produkter.

    Det ER vigtigt at få nok protein samlet set i løbet af dagen - men hvornår du får det er ikke så vigtigt. I hvert fald ikke på "begyndt at træne nogenlunde stabilt for at komme i nogenlunde acceptabel form", højt niveau atleter, og folk hvis liv er fokuseret om træningen er muligvis noget andet.

    Og hvis du gerne vil tabe dig, så er det kosten der er den primære faktor - og så hjælper det ikke meget at holde 400 kalorier i kroppen uden medfølgende mæthedsfornemmelse.

  6. Og de insisterer på at måle i bestemte enheder, frem for effektivitet eller relevante enheder? Men nej, du kan ikke oversætte grosstrainer enhed til løb - det er slet ikke samme type motion, og i øvrigt kommer enheden voldsomt meget an på hvor hårdt den er indstillet.

    Det var dog et rimeligt useriøst projekt, hvem har gang i noget så fjollet?

    Vurderer de også km løb og km cykel ens?

  7. Udover at BMI så er totalt ubrugeligt til at snakke om enkelt individer.

    Det er et fremragende statistisk værktøj til at kigge på hele befolkningsgrupper, men til at vurdere enkeltpersoner lider det alt for meget af det skalerer dårligt med højden (square cube law), ingen hensyn tager til kropsbygning og ingen hensyn tager til muskel eller fedt-procent - man kan have en BMI på 21 og være tyndfed, og man kan have en BMI på 30 og være sund OL-atlet.

    In short: Der er ingen genveje til at vurderer på et enkelt tal, uden yderligere information, om man vejer fornuftigt.

  8. Jeg er fast linse-bruger, men har tidligere brugt briller. Når jeg skal afsted går jeg ned og beder om nogle ekstra linser der er en-dags, fordi at den tørre luft i højden har det med at få mine normale månedslinser til at gå i stykker super hurtigt.

    Men man skal lige være opmærksom på at ens syn er en del anderledes med briller kontra linser - i hvert fald for mig som har kraftig nærsynethed. Størrelsesvurderinger og afstandsvurderinger skifter en del mellem de to, det er selvfølgeligt ikke et problem når man har vænnet sig til det, men jeg ville ikke anbefale at tage kontaktlinser på for første gang samme dag som du skal ud på bjerget.

  9. Skulle vi nu ikke lige...

    Både Payam og jeg (listen af mol'ere er formentlig en del længere) var svært undervægtige indtil vi begyndte spise mere mad og løfte vægte.

    Jeg forstår ikke rigtigt. Hvorfor IKKE søge læge?

    Sandsynligvis er det bare mere mad, og træning der skal til. Men svær undervægt (som det klart er) kan skyldes mange ting, og et helt simpelt lægetjek for det tager ikke meget tid - og vil sandsynligvis resultere i "spis noget større potioner, og flere af dem, og træn fornuftigt". Men der kan også sagtens være noget reelt galt.

    Jeg forstår vitterligt ikke denne her ide om at det er en dårlig ide at søge læge?

  10. Du er seriøst undervægtig ja. Gå til en læge. Snak med nogle professionelle som kan få fat i alle oplysninger de har brug for om dit helbred, før de giver anbefalinger. For med den vægt, er dit helbred ikke noget der skal fuckes med, ved at internetpersoner giver dig forkerte råd baseret på mangelfulde oplysninger.

  11. Hvordan ved man om man får nok? og kender i til andet mad som kan give ekstra energi.

    Ved at gå til lægen og sige "hey, jeg er træt hele tiden, på trods af at jeg sover nok.. hjælp?"

    Der er 10.000 ting der kan føre til at man er træt hele tiden - det virker som en ret dårlig plan at begynde at gætte ud fra stort set ingen informationer.

  12. Hvad synes I? Er det for urealistisk at skifte kaloriebalance hver dag? Skal jeg nøjes med kalorieunderskud i weekenden? Hvis jeg kun er i kalorieunderskud i weekenden frygter jeg lidt at jeg slet ikke vil tabe fedt nok.

    Muskel opbygning foregår når du restituerer, ikke når du træner. Og du undervurderer klart hvor lang restitutionstiden er - for hvis du er i kalorieunderskud 24 timer efter træning, er det lige præcis der ting sker.

    For at være ærlig, så er den smarte løsning altså at acceptere at der ikke er smarte genveje når det kommer til vægt og træning - klø på med noget styrketræning, det cardio du føler passer dig, og ca. ligevægtsindtag alle dage. Og indse at det her nok kommer til at tage lidt tid, og 15% fedt er i øvrigt ikke frygteligt højt.

  13. En måned? Det er jo ingenting, som i - seriøst ingenting. Tænk i "år" frem for "måneder" når det kommer til styrketræning.

    Et forsigtigt gæt er at du reelt ikke spiser så meget som du tror. Det lyder som en fin potion aftensmad, men minimalt morgenmad og frokost. Og hvad med eftermiddags snack? Natmad? Prøv at tælle kalorier i et stykke tid, du vil nok opdage at du slet ikke ligger så højt som du tror. Og med stykke tid mener jeg "hver dag i en uge"

    Som andre siger, nej. Genvejene er der ikke - Det handler om at gøre det til en livsstil, ikke et projekt, som det lyder til at du gør.

  14. Hvordan med mad og motion?

    Hvis begge dine forældre er små i det, så kan det sagtens bare være dine gener der dikterer at du aldrig bliver særligt høj. Sådan er det, og der er ikke det store at gøre ved det, så det er lidt spild af kræfter at bekymre sig for meget om.

    Omkring at du er spinkel, så udover at det handler om ens stofskifte, så er det også hvor meget man spiser og hvor meget man træner. Hvis du spiser minimalt og eneste træning du får er lidt cykling rundt, så bør det ikke overraske vildt at du er spinkel. Styrketræning og solide store potioner er vejen frem :)

  15. Nu er det ikke voldsomt nemt for nogen når du ikke skriver hverken højde eller aktivitetsniveau, men det ville nok være en god start at tage en uge hvor du skriver alt hvad du indtager (husk juice og andre flydende kalorier, de ender ofte med at være en del) ned og regner ud hvor meget det er i energi. Og hvad dit ligevægts indtag er.

    Husk at når du taber dig falder dit ligevægtsindtag, så vægttabet går automatisk i stå på et tidspunkt hvis man ikke løbende justerer.

    Basalt set, det er komplet fucking umuligt at give dig et nyttigt svar på en to ugers kostplan, hvis man ikke ved hvad betingelserne er.

  16. Hvis du spiller på højt niveau - snak med jeres fysioterapeut.

    Hvis ikke - indse at dit helbred er vigtigere end sport, og at du i øvrigt ikke hjælper holdet hvis du spiller på halv kapacitet. Når man bliver skadet er man somme tider nødt til at stå nogle kampe over, sådan er livet.

  17. Det er en rigtigt god ide at skrive hvad du vejer, hvad du vil veje, hvor aktiv du er i hverdagen o.s.v. hvis du forventer noget reelt hjælp - for der findes ikke en universel kostplan som man bare kan følge for at tabe sig. Det afhænger af ens situation og mål.

    Eventuelt også start med at beregne hvad dit ligevægtsindtag er (her f.eks.: http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vaegt/sundhed_generelt/beregn_dit_energiforbrug/) og brug et par dage på at tælle og måle alt du indtager nøjagtigt, så du ved hvad du indtager.

    Så er der noget at arbejde ud fra.

  18. At det her med at motionere sig til et vægttab alle dage har været håbløst - selvom motion er en vigtig del af et vægttab, så er det i køkkenet det reelt finder sted.

    Endnu mere relevant når du er så skadet som du er. Så bliver det bare endnu mere umuligt at motionere dig til et vægttab.

    Eneste vej frem er at lære at potions kontrollere, og kalorietælle.

    Og så skal vægttab, hvis det skal fungere i mere end 3 måneder, ikke være et projekt. Men en ny livsstil - og jeg synes meget her du lægger op til et projekt.

  19. 750 normalt? o.O Det er satme ikke meget til et solidt måltid.

    Kommer jo meget an på potions størrelse, men ja, pasta+fløde+ost løber hurtigt op. Personligt kan jeg dog ikke rigtigt se værdien at følge en stram kostplan for at følge en stram kostplan. Burde det ikke være for at gøre ens liv rarere, federe og mere vidunderligt? Inklusiv at kunne sige "fuck it, I feel like doing this!" en gang imellem?

    Kogt pasta (alt efter type suger det forskellige mængder vand): ca. 200 kcal. per 100 g.
    fløde: 364 kcal. per 100 g.
    Parmasan ost: 357 kcal. per 100 g.


    Så 200 g. pasta + 200 g. fløde/oste blanding = 1250 kcal.

    Smid så en 200-300 oven i til grøntsager/kød. Så har du nok ikke et helt dårligt estimat hvis det er en ret der er beregnet til at man kan 'nøjes' med at spise en.

  20. Muskulær ømhed og træthed - og den vil helt sikkert kompensere. Det er klart. Jeg vil bare meget gerne foran i det spil, så selv hvis der er en dag hvor jeg har de håndleds belastende opgaver meget intensivt, ender det ikke med at sætte grænser på min effektivitet.

  21. Hej, jeg har fuldt med på sidelinien, og set en masse interessante post - nu blev det så nødvendigt at poste her.

    Sagen er den at mine arbejdsopgaver på arbejdet for 1½ uge siden ændrede sig, og mine håndled er IKKE glade for den ændring. Resten af kroppen følger fint med, men vil meget gerne snart være fri for at have ondt i håndledet og hånd efter et par arbejdsdage i træk.

    Så, hvilke øvelser kan man bruge til at isolations træne håndled og grebsstyrke ved siden af det fullbody program jeg normalt bruger?

    Generelle oplsyninger: Jeg er 29, træner 4 gange om ugen lige uger, 2 gange om ugen ulige uger (meget, og fysisk krævende, arbejde) - jeg træner et fullbody program.