Eventyren

Medlemmer
  • Posts

    143
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Eventyren

  1. Bogen er skrevet af både Ebbensen og Lars Nybo, som begge er cand.scient i human fysiologi, hvor Nybo må betegnes som en af landet førende forsker inden for sit felt. 

    Nu fik jeg læst bogen ret hurtigt på en flytur til Barcelona, og den er klart primært skrevet til "motionisten", men prøve at ramme bedre uden at tabe folk med videnskablige diskussion. Kort fortal er bogen bygget på træningsfilosofien 80/20 princippet (http://home.trainingpeaks.com/blog/article/using-the-80-20-rule-to-balance-triathlon-training-intensity) og arbejder overordet med 3 zoner  

    zone 1: Lavintenst aerob kapacitet træning, som dækker: restitutionstræning, opvarmning/nedvarmning, grundtræning/fedtforbrænding/udholdenhedtræning. Typisk betegnet som Z0-Z2

    zone 2: Højintenst aerob kapacitet træning, som dækker: Tempo træning, sub AT/sweet spot samt AT/FTP træning. Typisk betegnet som Z3-Z4

    zone 3: Aerob effekt og anaerob kapacitet/effekt, som dækker: iltoptagelse/VO2max samt alle typer anaerob træning inkl. styrketræning. Typisk betegnet som Z5-Z6a/b/c

    "Det største problem for hovedparten af alle motionister er, at de træner for hårdt når de skal træne let, og for let når de skal træne hårdt" Citat tidligere landstræner i cykelcross. 

    Så hvis du kun har 3-8 timer til rådighed om ugen fordelt på 3-4 pas, giver det størst effekt at holde sig til zone 1 og zone 3, da zone 2 ikke forbedre den aerobe effekt særligt effektivt i forhold til zone 3 træning. Typisk 2-3 høj intense pas og et langt pas. 

    Kort fortalt er det overordnet mål med både zone 1 og zone 2 trænet at forbedre den aerob kapacitet, mens zone 2 er mere udtrættede men mere tidseffektivt. 

    Hvis man kigge på hvordan verdenseliten inden for udholdenhedssport træner, er det næste udelukkende zone 1 og lidt zone 3. hvis man skal træne 25-35 timer om ugen er zone 2 for hårdt, og vil ikke træne den aerobe effekt for en med et kondital på 75+. Hvis man til gengæld kigger på hvordan en dansker normalt træner, er det typisk zone 2. 

    Har zone 2 så ikke sin berettelse? jo for supermotionistene (5-7 træningsdage om ugen og 10-20 timer træning om ugen) samt specielt for dem der kører konkurrencer af 1-3 timers varighed, da det er konkurrence specifik træning. Hvor kan supermotinister vælge at træne zone 2? Fordi de ikke har muligheden for at ligge nok timer til at få det maksimale ud af zone 1 træning, selvom det ville være optimalt. Så for at opnår nok træthed og dermed mulighed for fremgang kan zone 2 anvendes. 

    Tidsmæssigt vil et zone 1 pas kunne være hvad som helst, men en cykeltur der skal forbedre udholdenheden skal helst være 2.5 time+ mens løbe kan klares med 1 time+. 

    Zone 2 træning har typisk en varighed på 30-60 minutter effektivt zone 2 arbejde. 

    Zone 3 træning har typisk en varighed på 10-20 minutter effektivt zone 3 arbejde. Dog vil et anaerob effekt pas (f.eks. 10x8sek sprint) være noget kortere. 

    For alle aerobe sportgerne (80 sek+ konkurrencetid) spiller den aerobe kapacitet en stor rolle, det er derfor ikke for sjov at banelandsholdet i 4000 holdforfølelsesløb cykler 6-8 timers zone 1 træninger. Det samme kan man sige om roer eller for den sags skyld mellem distanceløber. Det der kendetegner alle disse atleter er, at de primært arbejde i det aerobe effekt område (4-8 minutter), men også er afhængige er en meget høj aerob kapacitet. Derfor man skal både træne langt og langsomt og kort og hårdt, ligemeget hvilket form for udholdenhedsport man dykker.

    Normalt vil man fokusser på et type energi system per træning, men man kan godt blande det, dog skal man træne det hårdeste målt i intensitet først. Dog kan man godt have konkurrence specifikke pas, hvor man træner hårdt mod slutning og evt. afslutter med spurter. Tænkt f.eks. på cykelløbsintervaller eller fartleg.  

  2. Uge 31 indtil nu: 

    Mandag:

    45min højintenst havsvømning 2.8km (16 min/km) - opvarmning, 2x700m med 2 gange Australian exit (1500m pace), let, 2x250m spurter og afsvøm. 

    Tirsdag:

    1. pas: 45min intervalløb

    10min opvarmning
    Løbeteknik og 2 stigningsløb
    3x bakke Vo2max intervaller (2.45, 2.50, 2.45) m. stave ST: 6min
    8min jog 
    5x30-31sek trappespurt p. gang ned.
    5min afjog

    2. pas:

    150min havkajak i roligt tempo (6.4 km/t)

    Onsdag: 

    65min kajak fart/styrke:

    15min opvarmning
    5x 40/80s
    4min let 
    3x 500m anker/modstandstræning
    afroning

    Torsdag: 

    180min grundtræning cykling (indedørs) ved 188 watt (forsøg)

    Så blev det august, hvilket betyder at mine kajakuge hold er startet op igen. Det var første gang efter ferien, så tirsdag blev det til 2x75min let turroning, og onsdag holdt regnen folk væk på første hold. Det betyde at jeg selv kunne ro et pas, men fokus på fart (40sek spurter) og noget funktionel styrketræning, hvor jeg havde et anker på sleb. Så ror man ligepudselig AT intensitet med 4.5 km/t. Derefter en 5.5 km rotur i "gå tempo" med det andet hold. Fint og sjovt arbejde, men farten på dette hold var for lav til at det kunne tælle som træning, men man skal absolut ikke klage over at få penge for at ro en tur.

    Mandages svømmepas, var et pas med hjernedød høj intensitet, det var det hurtigste jeg har svømmet i lang tid. Lidt det samme kan man sige om tirsdages intervalpas. For da jeg løb samme pas for to måneder siden (31 maj), løb jeg 2.57-2.58 på bakkeintervallerne og 33-34sek på trappeintervallerne, så formen er klart i fremgang. Cyklingen virkede ligeledes noget nemmere i dag, og det er trods alt samme belastning og forhold hver uge, så det må betydet at formen overordet kun går en vej og det er fremad. Den formtest  der for alvor betyder noget bliver søndag, hvor den står på mtb duathlon. Jeg skal se om det kun er "maskinen" er der forbedret, eller om jeg også kan omsætte det til fart på sporet, men mtb træningen med DMK skulle alt andet end lige havde givet real fart på sporet. 

    3 timer indendørs cykling er ret kedelig, og hvis jeg ikke fik penge for det ville jeg ikke overveje at gøre det, men hvad gør man ikke når man er "fattig" SU studerende med masser af tid... Dog fik jeg i dag se både "Den gode strømer" og "I Kina spiser de hunde", det gjorde det meget mere overkommeligt og langt sjovere end f.eks. da jeg cyklede til Touren. Om cykeltræning er super overførlig er et helt andet spørgsmål, problemet med forsøgscyklen er at sadel er ret langt bagved krakboksen. Muskulært er det i hver lidt andreledes end min landevej/mtb i setup.  

  3. 1 time siden, Devious Builder skrev:

    hvad er dit træningsmål / formål for tiden?

    Primært er det fokusset imod "kortere" udholdenhedskonkurrencer dvs. cross duathlon og cross triathlon, altså trail/mtb multisport konkurrencer af 1,5 til 3 timers varighed. Det stille krav til en høj iltoptagelse, FTP/AT niveau og funktionel styrke samt evnen til at komme sig over anaerobt arbejde. Kort fortalt ligge cykel/løbe delen af disse konkurrencer intensitet mæssigt primært i den høje ende af sub AT/sweet spot, men der er også stejle bakker/skrænter der stille krav til styrke og anaerobt arbejde. Svømning handler primært om at ligge på fødder og lære at arbejde over AT, da jeg gerne skulle ned omkring 23 minutter på en 1500m i fladt vindstille vand. Da løb klart er min stærkest side, her det ikke særligt fokus, men kan på den anden side ikke glemmes, dvs. de højintense pas typisk ligger på cyklen og svømning.

    Dog har jeg oplevet at jeg kan presse mig selv mest på løb, så et virkelig høj VO2max/konditionspas skal foregår på løb. Dette kunne f.eks være 2x3x3min med 3min pause SP 5min. i bakket tærren inkl. stave, som jeg skal løbe onsdag middag, da jeg pga arbejde tirsdag og onsdag aften i august ikke kan når mtb klubtræning eller intervalløb med kvik tri. Forøvigt gør bakkerne at pulsen kommer meget højt op hurtigt og stavene at der involverede mere samlet muskelmasse, så vil mene at jeg kan arbejde meget tæt på min maksimale puls i næste alle 3 minutter, og dermed presse mit hjerte bedre end ved f.eks intervaller på et atletik stadion. 

    Forøvrigt blev jeg slået af Anders Bregnhøj på første løbetur til 1. afdeling af mtb duathlon sommercuppen. Det skal siges han kører på mtb landsholdet, men har sagde selv det var første løbetur i 2016, så et kondital på 80+ og en masse mtb træning, kan sagtens gøre en til en hurtig løber. Jeg vil skylde på at han kan løbe sub 16 på 5km, så kom ikke og sig at cross træning ikke virker...

    Sidst men ikke mindst, har jeg også fokus på at opbygge lidt udholdenhed, for skal en tur til Asien og kører et non-stop løb (40-60 timer) i slut september. Så veksler imellem høj intense uge og uger med fokus på udholdenhed. Uge 29 var en højintens uge, mens uge 30 var med udholdenhed lidt mere i fokus. Dog er min tilgang træning til at man skal ramme alle intensitet hver uge, og styre træningen ud fra tæthed. Så vælger typisk nogle nølgepas (2-4 per uge) som kan være de lange pas eller de højintensepas, derefter bliver resten flyd og efter dagsformen, så her tit tænkt at jeg skulle cykel/løb det dobbelt, men endt man det halve i restitutions tempo. Jeg bruge ikke klassisk pariosering, men styre min træning udfra tæthed, så i off sæsonen er jeg meget mere frisk i hverdagen og til hver pas, mens jeg for tiden er træt i større eller mindre grad 24/7. Det hænger sammen med at juli var en trænings måned uden konkurrence hvor formen skulle forbedres, så der måtte godt akkumuleres lidt træthed. 

    Træning uge 30:

    Mandag: 

    1. pas: 110min landevej - teknik/kadance/styrke træning:

    10min opvarmning
    2x2x1/1min et ben p. 1min rul
    15min 50-60 RPM 
    10min 110+ RPM
    4min rul
    5x tungt gear op af motorvejsbroen 
    50min rul

    2. pas: 55min havsvømning grundtræning (3.4 km/t) -  Amager Strandparken halv rundt: medvind inden i Lagunen og modvind/bølger ude i Øresund.

    Tirsdag:

    155min MTB (licenstræning) inkl.  4x3min p. 2min og et 18min tempo interval.

    Onsdag:

    55min rolig løb (5.30 min/km) asfalt/sand + 20min coretræning

    Torsdag:

    1. pas: 50min svømning indedørs 

    400m opvarmning (2x 150m crawl/50m bryst)
    200m teknik m. svømmefødder (4x50m skodøvelser, balance ben, en arms crawl, balance ben)
    200m svømmefødder
    200m teknik m. svømmefødder (4x50m skodøvelser, balance ben, en arms crawl, balance ben)
    4x25m Sprint (16-17s) ST 50sek
    100m løs
    4x25m PB Sprint (18-19s) ST 1min
    100m løs
    5x200m HP/PB tempo (1.40-1.41 min/100m) P. 20sek
    100m afsvøm

    2. pas: 180min grundtræning cykling (indedørs) ved 188 watt (forsøg)

    Fredag 

    115min løb -  lavintenst grundtræning trail/asfalt inkl. rygsæk og stave.

    Lørdag: 

    60min restitutionssvømning (3.1 km) + 90min restitutionsjog asfalt (5.26 min/km) 

    Søndag: 

    200min landevej inkl. 3x20min sweet spot (gennemsnit fart uden for København 34.5 km/t, men lå på hjul stort set hele vejen) 

    I alt: 18 timer

    Træning uge 29: 

    Mandag:

    50min højintenst havsvømning - opvarmning, tempo svømning, et 1000m interval med 3 gange Australian exit dvs. lidt sand/vandløb på omkring 15min og nogle korte spurter som fælles standstart til sidst. 

    Tirsdag:

    1. pas: 45min restitutionsjog asfalt (4.47 min/km)

    2. pas: 170min MTB inkl. (3x15min under/over AT træning)

    Onsdag:

    1. pas 55min rolig grundtræning trailløb (5.15 min/km)

    2. pas 60min svømning: 1100m opvarmning, 1800m HP/PB, 100m afsvøm

    Torsdag:

    1. pas: 62min cykling (3x9min mikrointervaller) + 4km off bike AT løb(3.37 min/km)

    2. pas: 42min havsvømning (2x600m hårdt)

    Fredag:

    60min restitutionsrul landevej (27.5 km/t) 

    Lørdag: 65min havkajak (8.7 km/t den første time)

    10min opvarmning
    2x5min p. 1min let
    4x2min p. 30sek let
    6x90sek p. 30sek let
    8x70sek p. 20sek let
    SP hele vejen 1min let
    7min Afroning

    Søndag:

    270min MTB -  Grundtræning+ (kæden blev holdt stram hele vejen) med DMK primært på singletrack + 15 og 20km transport asfalt.

    I alt 15 timer

    Skærmbillede (72).png

  4. En hård dag på kontoret, torsdag var planlagt som hårdeste dag intensitetsmæssigt, med en del xterra pace og hårdere. 

    1. pas - krydspas middag 

    cykling P9 (landevej)

    15min opvarmning (inkl. 3min tempo)
    Intervalserie: 
    1. pas (18x 5/5s, 12x 10/5s, 9x 15/5s)
    3min rul
    2. pas (6x 20/10s, 4x 30/10s, 4x 40/10s)
    3min rul
    3. pas (3x 50/10s, 3x 60/10s, 2x75/15s)
    14min afrul

    + 4km off bike løb i AT tempo (3.37 min/km) 

    2. pas - havsvømning aften 

    580m opvarmning 9.45 (16.50 min/km - medvind) 
    600m hårdt 9.35 (15.58 min/km - medvind)
    600m hårdt 10.09 (16.55 min/km - modvind)
    580m afsvøm 11.59 (20.58 min/km - modvind)

    For at forbedre min mtb fart  kørte jeg P9 cykelcross programmet. For det første er den er god konditionstræning, da pulsen kan være rigtig høj i lang tid, grundet de små pause der er imellem "mikrointervallerne". For det andet træning det min evne til at køre ryk, accelerationer og on/off som man gør meget på mtb, men som jeg ikke er god til. Det med at kører ryk og anaerob fik jeg i hvert fald bekræftet at jeg mangle en del på, da jeg deltog i min første licens træning på mtb i tirsdags. Jeg har nemlig meldt mig ind i DMK, og fandt ud af at jeg skulle træne med på licensholdet. Målet er at rykke mig teknisk og fysisk. Pt. er jeg fint med teknisk i cross duathlon/triathlon sammenhænge, men der er stadig meget gratis tid at hente. Og ja teknik spille en stor rolle på mtb'en, jeg ville ikke kunne slå en hurtig triatlet som Simon Langvad på en enkeltstart på nogle tænkelig måde, men kører klart fra ham på mtb'en. Så træningen med DMK skulle gerne give hurtige cykeltider og mere holdbarhed overfor at kører korte anaerobe bakkeryk, så også off bike løbetiderne kan forbedres. 

    Uge 29 indtil nu: 

    Mandag: 50min højintenst havsvømning - opvarmning, tempo svømning, et 1000m interval med 3 gange Australian exit dvs. lidt sand/vandløb på omkring 15min og nogle korte spurter som fælles standstart

    Tirsdag:

    1. pas: 45min restitutionsjog (4.47 min/km)

    2. pas: 170min MTB inkl. (3x15min under/over AT træning)

    Onsdag:

    1. pas 55min rolig grundtræning trailløb (5.15 min/km)

    2. pas 60min svømning: 1100m opvarmning, 1800m HP/PB, 100m afsvøm

    Torsdag:

    1. pas: 62min cykling (3x9min mikrointervaller) + 4km off bike AT løb(3.37 min/km)

    2. pas: 42min havsvømning (2x600m hårdt)

    Nu kommer der nogle rolige lange dage, men jeg når nok ikke de 20 timer, men det gør ikke noget nu, hvor der har været så meget kvalitet i træningen. Lørdag bliver en ben fri dag, med distance kajak på programmet, dog skal jeg også til Roskilde og besøge nogle gamle efterskole venner, så det afhænger lidt af om jeg stå tidligt op, eller bliver det en bare kort og hård træning. I morgen er der forsøg igen (3 timer ved 190 watt på kondicykel) og søndag står den på et langt kyrdspas omkring 4.5-5 timer. 

  5. Der er sket meget på det seneste, i start maj var jeg i Spanien for at køre et etapeløb. Det gik efter omstændigheder godt, da vi vandt overall, men det var sku nogle lange dage, når man var ramt af sygdom. Specielt på dag 2-3 og også 4, så havde først lidt fysisk overskud på sidste dagen, og skal hilsen at sige at 8 timer i bjerge ikke går hurtigere af den grund... Planen var jo endelig at jeg skulle sidde i en flyer på vej imod Spanien pt. for at deltage i EM. Dette blev ikke til noget grundet flere skader, så beslutningen blev at melde fra, istedet for at stille med et "sidste minut" hold. 

    Jeg fik også kørt Xterra Tisvilde Hegn. Optakten havde været alt fra optimal, da juni måned havde været præget af eksamener og andet, så træningen mængde havde kun ligget på 10-12 timer om ugen, men udtagelse af en forlænget trænings weekend til Bornholm. Samtidig havde jeg brugt ugen op til Xterra på at lave frivilligt sikkerheds ledelse på Roskilde Festival, så der var også røret lidt for mange øl indenbords. Jeg havde en svær dag, specielt på svømning som var præget af store bølger og meget strøm, på cykel havde jeg tekniske problemer og oversatsende på nedkørserne som måtte også lige "kramme" et træ eller to. Dog sluttede jeg som nr. 7 med 1.5 minut op til podiet, så det viser at jeg i fremtiden godt kan være med i den "sjove" ende. 

    Det har givet blod på mere solo multisport, men tro stadig jeg vil køre meget adventure race, men bare ændre lidt i min træning. Dvs. jeg vil pille orienteringstræningen helt ud, og løbe/cykel en del mere intervaltræning i sommerhelåret og samtidig passe min svømmetræning hele året rundt. 

    Mål for resten af sæsonen: i august/start september er der fokus på lidt "kortere" konkurrence dvs. cross mtb duathlon cuppens sidste tre afdelinger skal gerne ende ud med en samlet podieplads, samtidig er DM i ocean race (havkajak) også et vigtigt stævne. Sidst men ikke mindst er "hovedmålet" at tage et Hawaii slot til Xterra Denmark (Møn) ikke fordi jeg har mulighed for at jeg tager til Hawaii, men vil jeg se hvordan jeg ligger når konkurrence er så høj den kan blive herhjemme pt. Når ja så er der også et lidt vildt langdistance projekt på den anden side af jorden i støbeskeen i slut september. Heldigvis tager jeg et sidefag i erhvervsøkonomi til efteråret, og jeg skal primært have første år basis fag fra økonomi (Polit), så jeg får et relativt let semester, hvor jeg godt kan rejse lidt. 

    Fysisk er jeg ret godt kørende jeg blev fornyligt testet til 71 i kondital på cykel og lige også stabilt omkring de 72kg (185 cm). Målet er dog at ramme en 74kg, for at få lidt mere power i benene, nu hvor lange bjergløb ikke har 100% fokus, men ved bare at 72 kg har været min kampvægt en del år nu. 

    Træningen uge 28, en uge hvor jeg havde kajakkursus mandag-torsdag, men fik omkring 4 timer reel roning i langsomt tempo, dog tog jeg en bøje med på en af turene, for at få lidt modstand. Vi spillede også lidt højintenst kajakpolo, samtidig fik jeg lavet en del funktionel coretræning, når jeg skulle forvise sideforflytning, høje støttetag osv. 

    Mandag: 2x4km transport jog + 30min højintenst havsvømning

    Tirsdag: Intervalløb

    3.3km opvarmning
    Interval
    2 x 1000m (3.21, 3.21) p. 2min 
    4 x 500m (1.33, 1.31, 1.29, 1.32) p. 2min
    2x 1000m (3.18, 3.08) p. 2min
    1.4km afjog

    Onsdag: 2 timer landevej ( inkl. 5x1min Max p. 2min rul og 3x8min AT p. 4min rul)

    Torsdag: fri (kun kajakundervisning) 

    Fredag: 3t rolig grundtræning ved 190 watt (forsøg konstant belastning på kondicykel) + 25min core/elastik træning 

    Lørdag: 3.1km (3.2 km/t) moderet svømning + 110min restitutionsjog 

    Søndag: 2.5t MTB (2x30min Sub AT p. 5min rul) + 20min trappetræning.(fokus på styrke i form af hop og hink) 

    Inkl. 13 timer + 4 timer kajak = 17 timer. 

    Denne og næste uge har jeg helt fri, så regner med at ramme 20+ timer begge uger. 

    En lille film fra Spanien 

     

  6. Siden sidst har jeg haft lidt problemer med min højre fod, noget der opstod under delta adventure race, og formentlig skylde inliners, der har fået senerne i mit højre underben til at spænde helt op. Men det skyldes igen min gamle svangsene skade, men har fået behandlet det godt med infrarød varme og rul med golfbolde mm. Så jeg kan forhåbelig når et par "bjergpas" i næste uge. Dog handler det dog om at blive maks klar til Etapeløb i Spanien næste mandag (d. 1-5 maj). Derfor har den stået på crosstrainer og trappetrainer, men ikke løb og rigtig trappeløb de sidste to uger. 

    Mandag: 60min crosstrainer, 30min styrketræning og 80min kajak

    Tirsdag: 60min spinning (hård intervalpas) + 30min crosstrainer

    10min opvarmning
    3x30sek sprint p. 30sek 
    rul
    3x3.5min Vo2Max p. 2min rul
    rul
    2x2.5min styrke (40-50 RPM) 1min rul + 30sek et bens sprint/30sek rul. 
    rul
    9min "enkeltstart" 

    Onsdag: fri

    Torsdag:  

    Middag: 40min crosstrainer, 20min trappetrainer og 45min styrke

    Aften: 45min svømning

    Fredag: 240min MTB (Transport (landevej), mtb-o i Tokkekøb og Ravnsholt + lidt af det røde spor på vej hjem og lidt singletrack på amager fælled)

    Lørdag: 65min kajak,  30min crosstrainer 20min trappetrainer og lidt styrke ( Trap Bar dødløft: 3x15x90kg,Trap Bar rumænsk dødløft: 2x15x70kg)

    Søndag: 85min MTB, 45min o-løb, 80min MTB

    I alt 16,5 time

    Når det ikke lige kører på løbefortet er det fedt at man "bare" kan cykle. Jeg havde helt "glemt" hvor fedt det er at kører spor også her i DK, for sidste år kørte jeg primært MTB i Frankrig og landevej herhjemme. Dem der siger at MTB er en vinter aktivitet, har aldrig kørt tørre spor, MTB er og bliver en sommersport (primært). Teknik og fysisk sker der også meget for tiden, hvilket jo bare gør det sjovere. I dag lykkes det f.eks. at kører mange flere af skrænterne/bakkerne på Uganda bakkerne som jeg aldrig har kunne kører før. 

    Dagens træning bød på lidt MTB på amager fælled, hvor der var lige et Strava segment hvor hurtigste tid lå lige til højrebenet, så det skulle jeg lige kører efter og fik den. Efter det kørte jeg lidt MTB-O omkring natur centeret på normalt o-kort. Derefter lidt leg ved Uganda bakkerne, inden jeg sluttede af med MTB-O på faste poster og normalt O-kort i Kongelunden. Jeg løb derefter et lille o-løb på faste poster, hvor jeg løb helt stille og roligt for at passe på foden. Min tri klub kørte 200km på Tonseren og de var godt i gang, men hoppede med de næst hurtigste gruppe, der havde kørt 140km. Jeg gik hurtigt med i rulleskiftene, og jeg fik faktisk en del føringer den time jeg kørte med. Jeg indrømmer gerne at en MTB med knopdæk, kortbord og 2 bar ikke er optimalt, men fik da holdt 33 km/t. 

  7. Delta adventure race var en god lang træning/konkurrence, med gav også nogle "konkrete" data. Altså jeg kan mærke at forlårene og lænden er blevet stærk nok, men at baglårene hang bagefter samtidig er der også plads til mere læg træning. Derfor blev sidste uge både lidt restitution men også den gamle "kamp" imellem mængde og styrke hvor styrke vant. Det er et træningsdilamma jeg konstant står i, for træning af styrke og muskeludholdenhed giver "onde" DOMS og give nogle korte træningspas, mens mængde/udholdenhedstræning vil være alt for udmattede hvis det var ren højdemeter træning, hvilket jo heller ikke kan lade sig gøre på amager. 

    Når uge 14 så sådanne ud: 

    Mandag  - 90min kajak restitution (turroning/USG arbejde)

    Tirsdag - 45min svømning (primært HP/PB og svømmefødder) + 60min o-løb (momenttræning korthusk/forenkling)

    Onsdag - styrketræning

    Walking overhead lunges: 20x20kg
    Lunges: 2x30x40kg
    Romersk dødløft: 2x20x40kg
    Seated Calf Raises: 2x20x40kg
    Farmer walk: 3x70mx2x25kg
    Military press: 15x30kg, 10x40kg, 7x45kg, 4x50kg
    Siddende en arms træk (kabeltårn): 3x6x85kg
    Straight arm pulldown: 2x20x40kg
    + core og underarm

    Torsdag - 1t  Trappetræning på Riget inkl. funktionel styrketræning.

    Fredag - 75min svømning

    800m (4x150m Cr, 25m Ryg, 25m Br)
    2x400m HP/PB
    4x200m Cr MF
    8x100m HP/PB
    16x50m MF (4 ben, 4 rullende medley, 4 HP, 4 afsvøm) 

    Lørdag - MTB 2x20km transport og mtb sporet i Geelskov (Arbejde USG, meget lavintenst træning) + overkrop/core træning 

    Søndag - 200min MTB ( transport til Geels, 25km MTB-O på topografisk 4 cm kort, Geels mtb spor, transport til amager) 

    I alt 12 timer 

    Noget helt andet. Jeg er i gang med en større metode/statskundskab opgave, hvor jeg skal indsamle data og analyser sammenhængen imellem ens boplæns kommune, syn på fordelingspolitik og holdning til hovedstadsudligningen. Så hvis du bor i hovedstadsregionen, vil jeg være rigtig glad, hvis du vil deltage i nedenstående undersøgelse, hvilket ikke burde tager mere end maks fem minutter. https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=6Y5L8A2L3J11

  8. Opsamling på uge 12 og 13

    Uge 12

    Mandag - 95min kajak restitution (turroning/USG arbejde)

    Tirsdag - 50min svømning (primært HP/PB og svømmefødder) + 70min o-løb postudsætning og nedtagning (USG arbejde)

    Onsdag - 50min trailløb m. stave + 70min landevejcykling inkl. 3x1 min et bens cykling + 45min overkrop/core træning. 

    Torsdag - 110min trailløb m. stave/rygsæk og 15min trappeløb

    Fredag - 185min MTB (transport + det røde spor)

    Lørdag - 135min o-løb m. rygsæk

    Søndag - fri

    I alt 14 timer

    Uge 13

    Mandag - 65min o-løb + 90min inliners 

    Tirsdag - 90min trialløb (inkl. 30min konkurrence o-løb) + 20min coretræning

    Onsdag - 60min spinning

    opvarmning inkl. 2x1min et ben
    3x8sek max kadance lav belastning ST. 1min (max kadance 178)
    5x6sek peak power ST. 1min (peak power 812 watt) 
    rul
    5min VO2max 65 prm (355 watt)
    rul
    4x1min 430 watt p. 1min 
    3x30sek sprint p. 30sek (omkring 480 watt) 

    Torsdag - 40min svømning (primært HP/PB) + 45min intervalløb

    3km rolig opvarmning
    lidt løbeteknik og 2 stigningsløb 
    intervaltræning 4x1km p. 90sek 
    1. 10km pace (3.27 min/km)
    2. 15km pace (3.31 min/km)
    3. marathon pace -> tempo ryk -> 10km pace (3.32 min/km) 
    4. marathon+ pace (3.50 min/km) 
    afjog

    Fredag - fri

    Lørdag - 650min Adventure race - 7.15 km løb (skov/asfalt), 21.45 km Inliners, 11.35 km Bike n' run, 9.75 km O-løb (svært meget kuperet nat o-løb), 16 km Kajak (K1 havkajak), 41 km MTB, 5.6 km By o-løb og 22.8 km MTB + Bike n' hike på strand

    Søndag - fri

    I alt 17.5 timer

    Det blev til en sejr i Delta Adventure Race, rigtig dejligt at slår nogle af de folk vi har ligget og kæmpet tæt med hele vinteren. Løbsrapporten kan læses her: https://www.facebook.com/TeamMerrellDenmark/

     

  9. Træning kører ret godt for tiden, der er kommet fokus på mængde og fedtforbrænding i i træningen, da jeg kun træner på vand pt. Torsdag blev det til 110min trailløb med rygsæk og stave + 15min trappeløb, fredag 185min MTB (transport og samt hele det røde spor i Hareskoven) og i dag blev det til 135min o-løb (uden poster på vinterlang kortet over amager fælled). Planen er 140km på landevejen i morgen, men bliver måske lavet om til mtb i stedet for grundet tidspres. 

    I efteråret var jeg en tur i Canada og køre et etapeløb, nu er filmen fra løbet udkommet til fri afbenyttelse. 

    https://vimeo.com/156405071

  10. En kort løbsberetning. Som tidligere nævnt valgte jeg at køre Xterra duathlon Hedeland i dag. I min forberedelse havde jeg hørt at mtb ruten var hurtig, hvilket den også var. Derfor valgte jeg at montere min faste forgaffel (købt i efteråret men havde ikke været i brug). Problemet er at "star nutten" ikke passer, så den må files til, nej det var ikke den version der kan bakkes fast med en gummi hammer. Jeg glemmer dog at sætte top "spændebåndet" på, hvilket betyder jeg havde en ekstra høj spacer på, men kan ikke udgå lidt slør i headsettet. 

    Selve løbet: Løberuten er ret teknisk med mange små stejle skrænter og tekniske passerer, altså ægte off road hvor o-løbstræning ikke var nogen ulempe. Jeg kommer selvfølge til at ligger lidt for hårdt ud, men vil også gerne ind blandt de første på single tracket (800m), hvorefter jeg prøver at holde igen og finde min egen rytme, for jeg ved af erfaring at man kan tabe rigtig meget på anden løbetur, i forhold til hvad man kan vinde på første tur. Derfor prøver jeg også at går op af de stejleste stykker. Kommer ind fra første løbetur som nr. 7, men laver en ægte rookie skiftezone, hvor jeg ikke kan komme i min cykelsko, fordi jeg har glemt at løsne dem. Jeg kommer ud lidt bagefter en grupper, som jeg burde have siddet med i. Cykeldele går rigtig fint på grusvejene og de bakker der er undervejs, hvor jeg virkelig kan mærke den ekstra fart der er i den faste forgaffel. Jeg kører mig rigtig godt op i feltet, hvor jeg lige pudselig kan se nr. 4, men så kommer single track stykkerne, hvor jeg overhovedet ikke har min normale styreevner, primært fordi jeg har et løst headset, men også fordi jeg er vant til afdæmpning i forgaffelen. Dvs. jeg burde nok havde trænet med gaflen inden for at lærer dens kontante afregning... Jeg taber nok 1-2 min på min rookie skiftezone og dårlige kørerevner pga. anden opsætning. Det betyder at jeg går ud på sidste løbetur som nr. 8, ikke lagt op til nr. 6 og 7 men også med et par stykker lige i røven. Løberuten er bygget op omkring en meget teknisk singletrack del, hvor jeg taber tid og ikke rigtig kan finde moment. Anden del er et "langt" grusstykker, hvor jeg var lige ved at blive indhentet bagfra, men får fundet nok fart frem og skabt et hjul igen. Sidste del er en rigtig lækker sag med off road skrænter og et par gode lange grusbakker. Jeg får indhentet en og fundet et godt flow, hvor jeg godt kunne have brugt et par km mere for at hente endnu flere.   

    Alt i alt ender jeg som nr 7: http://www.sportstiming.dk/Results/IndividualResults.aspx?Id=3872&Round=9874&Page=1&Theme=xterranordic

    56eee5657a09b_Skrmbillede(47).png.4ff556

    580403_487752494766155_32278062619368315

    10405228_487793231428748_905818589580608

    Konklusion på den faste forgaffel pt: Den skal helt sikker bruges til danske adventure løb, da de typisk indenholder en del asfalt og grus, hvor der er meget fart at hente, samtidig er der så lidt teknisk (typisk) som køres relativt langsomt. Jeg har bestil en ny star nut (fik den gamle op) og nogle spacer, så jeg skal nok få spændt det headset op. Derefter skal der køres en del spor for at lære cyklen at kende, og vurderer om det også kan betale sig til mtb duathlon løb, hvilket jeg ikke er 100% sikker på. 

  11. Uge 11 indtil videre 

    Mandag - 60min svømning primært HP/PB og lidt svømmefødder. 

    Tirsdag - 90min løbebånd bjergtræning

    15x2min (1,3,5,7,9,11,13,15,14,12,10,8,6,4,2 %)
    10min -3% 15 km/t
    10min 5% - 12 km/t
    20min 15% - 7 km/t (gang)
    10min -3% 15 km/t
    10min 12,5 km/t

    Onsdag - 165min landevejscykling: rolig grundtræning inkl. 7km sub AT og 2x10x30/30sek Intervaller med 20min rul imellem

    Torsdag - 80min trailløb med stave og rygsæk + 20min trappetræning inkl. funktionel styrketræning (hop/hink og lange skridt) + 20min overkropstræning (core og elastik øvelser)

    Fredag - 85min restitutionsrul (landevejscykling) og 150min kajak

    indtil videre 11 timer

    Bjergløbebåndspasset er set ned i intensitet så det holder sig inden for udholdenhedzonen, primært fordi fokuset er ændret i retning mod lange bjergløb frem for danske korte bakker. Samtidig er vejret blevet så godt at landevejscykel kan luftes frem for spinningscyklen. Kan ret godt lide den fællestræning vi pt. kører som ligger omkring 1,5 time med nogle gode intervaller, dog vælger jeg lige at rulle en time inden træningen for at få lidt mængde. på Kajakfronten bygger jeg stille og roligt op imod et 3 timers pas, hvilket nok skal komme inden for de næste par uger. Næste uge er samtidig påsken, hvilket betyder undervisningsfri, og dermed en del mængdetræning (skal i hvert fald have en 4t+  cykeltur), når der ikke lige skal skrives opgave. 

    Denne uges base burde danne grundlag for en god base, som kunne kommer i hus med weekends mængdetræning, men jeg har istedet valgt at kører sidste løb i vinteren cross duathlon sæsonen i dk, nemlig det "danske" Xterra mesterskab i Hedeland på søndag. Jeg er ret motiveret for at give den gas, hvor top 10 er meget realistisk, top 5 er muligt og top 3 hvis alt går op i en højere enhed. Ruten er 5-15-5 km, hvilket jo er en fordel for den gode løber, så jeg burde jo være glad, men der er ret mange gode løbere til start. Samtidig skulle cykelrute være hurtig, men ikke teknisk hvilket er ikke er til min fordel, specielt når de hurtige løber skal sættes. Dog fremgår mit navn ikke er den måske længste favorit/outsiderlister set i mands minde til et motionsløb, hvilket bare motivere mig endnu mere til at give den ekstra gas. http://xterranordic.com/kamp-om-topplaceringerne-til-xterra-hedeland/

     

     

  12. Den ugelige opdatering er blevet til en månedlig, når... Der er sket lidt siden sidst, jeg kørte ikke DM cross duathlon, da jeg ikke følte jeg var 100% skarp og samtidig stod mit adventure race hold og manglede en person samme dag. Derfor kørte jeg Lillebælt Adventure Challenge i stedet for, hvor det blev til en tæt kamp om første pladsen overall, som vi desværre tabte med en meget lille margen efter 6 timers race.  

    Træning er i en overgang fra tung styrke til mere funktionel styrke, og fra intensitet til mængde. 

    Uge 10

    Mandag

    middag krydspas:

    25min løbebånd (5min 0%, 10min gang 15%, 5min 15%, 5min -3%)
    20min crosstrainer
    15min trappetrainer

    aften - 2.8km svømning

    2x150m (50m Cr/50m Br/50m Cr)
    2x100m (75m Cr/25m ben)
    2x anden omgang med svømmefødder
    6x100m Cr - tempo
    100m løs
    5x50m (25m hårdt/25m løs)
    100m løs
    200m udsvømning

    Tirsdag

    formiddag - styrke

    Lunges: 2x20x50kg
    Push-pres: 2x6x50kg
    ATG squat; 2x15x50kg
    Seated Calf Raises: 25x40kg, 15x60kg
    DB bænkpres: 2x10x25kg
    Siddende en arms træk (cabeltårn): 2x6x85kg
    Straight arm pulldown: 3x15x25kg
    + core

    aften - trappeløb på riget: 

    1-3. hvert andet trin - gang
    4. hvert trin 
    5. hvert tredje trin - gang
    6. 1. etage et bens hink/1. etage gang
    7. hvert andet trin - gang
    8. hvert trin 
    9. hvert andet trin - gang

    Onsdag 

    middag - 14km kajak (K1 havkajak) 

    Torsdag

    formiddag - 55min rolig trailløb

    Fredag

    eftermiddag - krydspas

    160min landevejscykling -  Rolig grundtræning inkl. 6.5km sweet spot og 2x3x3min VO2max (lave enden) p. 3min rul SP 12min rul

    20min off bike trappetræning 

    Lørdag

    formiddag - havkajak (K1) intervalprogram med SP. 1min
    10min opvarmning
    2x5min p. 1min
    4x2min p. 30sek
    6x90sek p. 30sek
    8x70sek p. 20sek
    5min Afroning
    Første time roet med 8.55 km/t i en plastisk havkajak må siges at være godkendt på denne tid af året.

    Eftermiddag - 75min roligt trailløb med rygsæk

    Søndag

    formiddag- krydspas

    2x30km transport cykling (MTB på asfalt)

    85min o-løb 

    i alt: 15.5t 

     

  13. Altså intervaller er jo "bare" træning opdelt i arbejde/pause (evt. aktiv pause).

     

    Den første tur: Jeg vil forslå at du løber en langtur du bygger op til 2 timer, hvor du ligger 5min til om uge indtil du når 120min. Dvs. hvis du pt. løber 10km på 60min, skal du på din næste lange dag løbe 65min. Jeg er af den holdning at den lange tur skal være på tid og føles behaglig (udholdenheds/fedtforbrænding træning). Samtidig mener jeg ikke der er meget at hente på at løbe meget længere ifh. nedbrydning over fremgang. Kig på en standard ultraløber, der ikke træner intervaller, og du vil se at personen er vildt langsom.

    Den anden tur i løbet af uge skal du ramme dit forvente marathon tempo (ja en form for interval træning om du vil) f.eks opvarmning 2x5km i marathon tempo med lidt jog imellem og afjog til sidst. Målet er at når op på 15-20km i marathontempo 3 uger inden maratonet.

    Den sidste tur vil jeg prøve at ligge noget tempoleg ind, det kan være lygtepælespurt eller sprint op af alle bakker man møder. Det kan også være at tage squat ved lyskryds eller hvad man nu ellers finder på. Det handler om at lege og lave nogle tempo skift, så man får løbet stærkt og langsomt i samme pas uden at det er i "faste" rammer.

    Hvis du flere gange om uge, så hold dig til 5-8km jogge turer.

  14. Lang tid siden sidste update, dog jeg har holdt dampen oppe, hvor det bl.a. er blevet til et syv timer adventure race (3. overall). Samtidig fik jeg også kørt de sidste par afdelinger af MTB duatlon vinter cuppen (Sjælland), hvor jeg ender på en 3. plads samlet

    56c0a885a5524_mtbduathlon4.afdeling2.jpg

    Billedet er for sidste weekend, aktuelt er jeg inden i en tre uger cyklus hvor det handler om at bliver klar til DM cross duathlon. Da cykling er min svageste disciplin, var denne uge helliget til cykeltræning omkring sub AT/MTB duathlon intensitet. Næste uge er temaet volumenen, og så slutter jeg af med en uge med sprint/vo2max træning, inden den står på restitution.

    Uge 6:

    Mandag: 105min spinning (inkl. 50min sub/AT)

    Tirsdag: 60min spinning (inkl. 35min sub AT) + full body styrketræning

    Onsdag: 60min restitutionsvømning

    Torsdag: 30min løbebånd (bjerg pyramide) 30min trappetræning (stepmaskine) + full body styrketræning

    Fredag: Løbebånd 50min (15min sub AT/AT) + 1t spinning (inkl. 40min sub AT)

    Løbeprogram:

    10min opvarmning - 13.5 km/t
    8x5min:
    1.   0% - 17.5 km/t
    2.  -3% - 20    km/t
    3.   0% - 12.5 km/t
    4. 15% - 8.5   km/t
    5. 10% - 10    km/t
    6.   5% - 12    km/t
    7.  -3% - 15    km/t
    8.   0% -12.5  km/

    Lørdag: 80min spinning (inkl. 50min sub AT) + full body styrketræning

    Søndag: 1t spinning (mix intensitet) + 1t svømning (primært HP/PB) 

    I alt 12 timer

    56c0ac0b5ef45_mtbduathlon3.afdeling2.jpg56c0ac22f210d_mtbduathlon3.afdeling1.jpg

     

  15. Overordnet set skal du regner med at være ude i 3-4 timer hvor svømning er det "nemmeste", det afhænger dog af hvor godt svømmede du er, og om hvor tryk du er ved hårdt vand/høje bølger (svømmestarten ligger ved et af Sjællands bedste surf spot).

    MTB-ruten er primært singletrack men ikke sindssygt teknisk, men kræver dog at man kan kører nedkørsler og rødder mm. Ruten kan være teknisk svært hvis det bliver rigtig våd, samtidige er underlaget tungt, da det bestå af meget sandholdigt jord.

    Løberuten bestå af en blanding af sand og skov, dog er den første km (efter 300m) er ekstrem teknisk og bestå af 4-5 små meget stejle bakker/skrænter med tilhørende nedløb.

    Så jeg vil forslå at du får løbet noget teknisk trail, kørt dit mtb niveau op på et fornuftigt niveau. du kan evt. deltage i noget gratis fælleds teknik træning, kig her https://www.facebook.com/Xterra-Træning-Aarhus-1551888671795306/?fref=ts

    Jeg vil kunne hjælpe dig med at lave et program, for et mindre beløb, hvis det kunne have interesse.

  16. På ‎06‎-‎02‎-‎2016 at 17:35 , Gregers TF skrev:

    Deres tomahawkcykler bruger ikke ftp men ftw (dog ret tæt på det samme men lidt højere watt som resultat), der bliver udregnet efter en trappetest. Gustent, for det tog tre kvarter at køre i hegnet. Mentalt var jeg der ikke, da det strammede til og i kombi med trætte stænger, var jeg pulsmæssigt slet ikke oppe og ringe og vejrtrækningen var heller ikke totalt panisk, da jeg måtte slippe wattene og trykke stop. 

    Kort fortalt er en FTW test en MAP test dvs. mere en vo2max/konditalstest watt test end en FTP test. Grunden til dette er, at de fleste fitness motionister, vurderes til ikke at kunne kører 20min all out, hvor en trappetest er mere relevant. Hvis du vil regne dit FTW tal om til FTP skal du gange med 0.8. Det er rigtigt at der står procent af FTW i displayet, men zonerne er regnet ud fra procent af FTP, dvs. hvis du kører på dit FTW tal, kan du holde den gule zone i 3-20 min og ikke 20-120min som træningen er bygget op på. Håber det giver mening.

  17. Lad os lige tage den kost diskussion igen, jeg vil gerne være djævels advokat omkring Burger King. Nej det er ikke sund og nærende mad, og bør ikke udgøre ens grundkost. Men efter en lang træning, hvor man typisk vil indtage et restitutionsmåltid der består af hurtige kulhydrater (sukker) og protein samt væske og evt salte. Når hvad består så en mellem Whopper menu af: Cola mellem ca. 42 gram hurtigere kulhydrater, koffeinen (har en positiv effekt på restitutionen) og væske: Whopper 2.500 kj heraf 36g fedt (af den dårlige slags). Pomfritter 1200 kj heraf 12g fedt. I alt 4.400 kj: kulhydrat 128g, protein 30g, fedt 48g. Som restitutionsmåltid (og hermed ikke aftensmåltid) efter 5t + fungere det, om end det ikke er helt optimalt. Men klart mere optimalt end en gulerod og en rygbrødsmand.

  18. Uge 1 2016: en lidt mærkelig uge der ender godt. Søndag sidste uge "kolder" jeg den til spinning 40min inden i passet, så de sidste 20min bliver ren rul. Mandag bliver en træningsfri dag. Tirsdag stå på hårdt spinning og styrkepas, som kroppen nok ikke helt var klar til. Onsdag/torsdag er lavintenst dage med lidt mængde. Fredag er jeg stadig træt, så tager en alternativ træning i form af TRX kombineret med ekstra core og stabilitetstræning. Dette smadre min core fundstædig, så ingen træning lørdag. Søndag stod den på MTB duathlon. Forholdsvis friske ben, men træt core og kort nattesøvn (7 timer) da jeg så nogle gamle højskolevenner lørdag aften. Når løbet gik alligevel ret godt, gode løbetider og et mtb niveau der er hævet gav en samlet 3. plads. Så fokusset på cyklingen og tubeless setup på mtb'en, har lige givet noget af den fart jeg manglede i mudret vinterforhold. Når ja, så skal jeg lige træne det der "taktisk overblik", for jeg vender lige skiftezonen i mit hoved, så ender med at løbe 2x2x40m ekstra, end dem der sætter der cykel tæt på ind cykle og ud løb... Dagens fun fact: jeg holder Eskild Ebbesen bag mig hele vejen, for da han på anden cykel ruten er ved at overhæle mig, op af en bakke, knækker hans kæde, lige præcis når vores forhjul er parallelle. Han har dog et powerlink med, så ikke noget med at udgå. Nej hurtige rep og op på "hesten" igen, respekt herfra.  

    I tal:

    Mandag: fri

    Tirsdag: 25min ski-ergometer + 1t spinning (mix intensitet med et par all out sprinter) + 45min full body styrketræning

    Onsdag: 45min restitutionsløb + 2t grundtræning MTB

    Torsdag: 1.5t MTB + 1t o-løb + 45min MTB lavintenst grundtræning med rygsæk

    Fredag: 45min TRX suspension + 15min core/stabilitet

    Lørdag: fri

    Lørdag: 105min cross duathlon

    i alt 11 timer

    5692a6e76994a_Skrmbillede(24).thumb.png.

  19. 1 time siden, AlexanderBojsen skrev:

    Det er dejligt at kunne give den gas indendørs, nu da sneen for alvor er faldet. Så lige drengene fra Amager skulle ud og køre fire timer i morgen. Godt det ikke er mig. Jeg tager 2 timers intensiv spinning samt lidt løst bagefter, hvilket jeg tror er lige så effektivt som deres 4-timers dødstur i sjap og minusgrader. 

    Jeg kørte 2 timer mtb onsdag aften og 2.5 time mtb + 1t løb i går. Det var faktisk ikke så slemt, men har også fået en den store vinterpakke fra Gripgrab "kastet" i hovedet, hvilket klart hjælper på varmen i fødder og hænder. Så det er bare om at kommer ud på landevejen... Nej indendørstræning har helt klart sine fordele pt.

  20. Torsdag d. 31/1
    formiddag: 80min løb - 15km restitutionsjog med lidt tempoløb og spurt til sidst.
     
    Fredag d. 1/1
    Eftermiddag:
    spinning
    1t primært tempo/sweet spot intensitet med nogle styrke/lav kadence intervaller.
    Styrke
    Trap bar dødløft: 3x15x80kg
    Et bens box squat 2x6xBW
    Et bens dødløft 2x6x20kg
    Ring dips 2x10xBW
    Ring kropshævninger 2x10xBW
    Siddende en arms træk 3x8x65kg
    + core træning på BOSU
    ikke et af de træningspas der går over i historien, men på den anden side... Til gengæld er trap (hex) bar dødløft, løsningen på mit dødløft problem. Jeg er allerede fan, så mere af den øvelse i fremtiden.
     
    Lørdag d. 2/1
    Løbebånd 80min:
    15x2min (1,3,5,7,9,11,13,15,13,11,9,7,5,3,1 %)
    5min -3% - 17 km/t
    10min 15% - 7.2 km/t (gang)
    10min 10% - 10 km/t
    10min 5% - 12 km/t
    10min -3% - 15 km/t
    5min 13.5 km/t
    + 10min trappetræning
     
    2016 er i store træk ved at falde på plads, i hvert fald frem til september. Første mål bliver DM cross duathlon d. 6/3. Dette betyder at cykling og løb få en hovedrolle de næste par måneder. Konkurrencen er omkring 100-110 minutter, så det kræve lidt fart i benene, hvilket passer perfekt med min tilgang til vintertræning. Derefter kommer jeg ikke uden om solid udholdenhedstræning, og struktureret kajaktræning. Hovedmålet bliver nemlig EM i adventure race i Spanien (Pyrenæerne) i midt juli, det er et non-stop 72 timer løb. Inden da står den på lidt etapeløb i det sydlige Catalonien og hjemlige løb. 19 uger til at komme i kajakform burde være rigelig, hvis jeg bliver ved med at holde overkroppen ved lige de næste par måneder. Men inden da er der jo også Kong vinter, et 8 timer adventure race om to uger, og en flytning til den anden side af Øen (Amager). Så kommer til at skifte strandparken ud med fælled, som mit primære daglige trail løbested fra februar.

  21. opsamling på de sidste par dage:

    Søndag d. 27/12
    Middag: 1t svømning mix af crawl, ben og primært HP/PB. relativ let dag, men fokus på funktionel styrketræning.

    Uge 23 mængde træning er i gang igen:

    Mandag d. 28/12
    Formiddag: 110min løb, klassisk amager strand trail grundtræning med rygsæk og stave.
    Aften: 105min spinning, dobbelt spinningtime (45min+1t) primært omkring tempo/sweet spot intensitet, men også nogle Under/Over intervaller. en del kadance arbejde både tungt (60-70 RPM), men også lidt 110+ RPM.

    Tirsdag d. 29/12
    Formiddag: 170min landevej, Lavintens grundtræning (kraftig vind og koldt vejr) inkl. 2x5 funktionel styrketræning på henholdsvis Mallorca (Høje Skodsborg) og VM bakken. havde lidt trætte ben, og et par af turene blev kørt med 53-12 gearing, hvilket ikke er for sjov...

    Onsdag d. 30/12
    Middag: 50min svømning, mix af crawl, ben og HP/PB.
    Aften: 70min spinning
    15min opvarmning
    30min - 11min 280 watt, 4min 330 watt, 15min 285-290 watt
    2min rul
    6min 230 watt
    4x 30/120/30sek 250/340/100 watt
    5min rul

    Planen var en kort omgang styrke men kunne ikke lige overskue det. Planen er et social restitutionsjogge tur i morgen, fredag er der igen planer for, men mærke lige hvordan benene og hoved har det, og tager stilling til det. Weekenden ser ond ud, alt for meget vind og minus grader, så den lange tur på landevejen, bliver nok desværre til 2t spinning i stedet for.

    Jeg vil i fremtiden skure ned for styrketræningen, men op for den funktionelle styrketræning og muskels udholdenhedstræning. Kan mærke at styrketurene på bakkerne i går, gav en meget specifik træning og er vejen frem.

  22. Træning de sidste par dage:

    Onsdag d. 23/12
    middag: 2t mtb på det røde spor i Hareskoven. Fint lige at få kørt lidt teknik mtb igen, men sporet var rart våd. Jeg kunne så efterfølgende læse, at man ikke bør køre på sporet pt., da man ødelægger det. Dette vil jeg så lade vær med, selvom det var sjovt igen at køre lidt mtb på spor.

    Torsdag d. 24/12
    træningsfri

    Fredag d. 25/12
    Middag:
    1.5t spinning
    15min opvarmning
    40min intervaller omkring sub AT/AT i varieret belastning med korte rullepauser.
    5x4-5min intervaller (VO2max) med 2-3min rullepause
    30min of bike run
    10min -3% stigning og 15 km/t
    10min 15% stigning "gang" ved 7.5 km/t
    10min -3% stigning og 15 km/t
    5min ved 13.3 km/t

    Lørdag d. 26/12
    Formiddag:
    krydspas
    1t spinning - opvarmning, 3x15min tempo/sweet spot med varieret belastning
    15min trappetræning (stepmaskine)
    20min løbebånd - 8x2min (2,4,6,8,10,12,14,15 % stigning)+ 4min -3% stigning / 16.5 km/t
    Styrketræning
    et bens benpres: 2x8x80kg
    et bens dødløft: 2x6x16kg
    et bens box squat: 2x6xBW
    + stabilitetstræning på Bosu
    Stående militærpres: 15x20kg, 2x5x42.5kg
    chest pres: 3x8x60kg
    close grip pulldown: 3x6x75kg
    Rows: 3x6x75kg
    + coretræning

    Hvorfor så alt det fokus på højdemeter? Jeg fandt lige denne video fra et svensk hold, jeg kørte imod i Baise (Kina) tidligere på året. Videoen giver et god indblik hvad det er for noget terræn, vi konkurrerer i.

  23. Den står på jule/læseferie den næste månedstid, og selvom vejret er overraskede varmt og mildt har jeg ikke for alvor, fået ændret på mine træningsvaner. Jeg holder stadig fast i en hvis form for intensitet, selvom der er kommer mere mængde på, men det kan nås inu, altså det med mængde.

    Træning de sidste par dage:

    Lørdag d. 19/12
    Morgen: MTB 2t rolig grundtræning på amager fælled
    Middag: O-løb 2. afd af vintercuppen, løbet i grundtræningstempo

    Søndag d. 20/12
    Eftermiddag 2t havkajak (K2) grundtræningstempo + 1t spinning (AT/VO2max arbejde)

    Mandag d. 21/12
    middag: løb med stave 1.5t klassisk amager strandpark trail + 10min coretræning

    Tirsdag d. 22/12
    Eftermiddag
    Spinning eget program:
    5min opvarmning (200 watt)
    20min lave ende af FTP (290--300 watt) - 5x4min 65/95/65/95/65 RPM
    5min rul (160 watt)
    8min Under/Over interval - 2x3/1min 270/350 watt
    2min rul (150 watt)
    9min et ben + kadence - 3x1/1/1min 90/90/110+ RPM
    6min (290-305 watt) tungt (55 RPM)
    5min afrul (160 watt)

    Bjergspecifik of bike run (Løbebånd)
    4x2min (2/4/6/8% stigning) 13->12 km/t
    5x1/1min med 15% stigning - 1min "gang" ved 7.8 km/t, 1min løb med 8.4 km/t.
    2min ved -3% stigning og 16 km/t
    5min ved 10.5% stigning og 10.5 km/t
    3min ved 12.5% stigning og 10.5 km/t
    2min ved -3% stigning og 16 km/t

    Styrketræning
    Bentræning i Smith stativ og BOSU/vippebræt
    Lunges: 3x6x50kg
    Læg: 3x15x50kg
    et bens squat: 3x6x50kg
    + stabilitetstræning

    DB en arms row: 10x38kg, 5x44kg, 4x46kg
    close grip pulldown: 2x6x68kg
    chest press (maskine): 2x7x56kg
    Dips: 2x15xBW

    Synes stille og roligt at kunne mærke lidt formfremgang. Det er i hvert fald nærmere at holde wattene når der køres tungt, og bjergløbepasset er også nærmere selvom tempoet er øget. Vægtmassivt ligger jeg stadig omkring de 72 kg, det er ligesom blevet min kampvægt, så tro det bliver svært at ændre meget på det.

    I går var første gang, jeg trænede med stave i forbindelse med løb. Det gav lidt ekstra fart i sandet/klitterne og samtidig en god ryg/coretræning, så vil til at gøre det noget mere. Man kan jo ligeså godt være tidseffektiv, når man løber,og få et godt full body træningspas ud af det.

    Noget helt andet. Hvis man er til tossede projekter og eventyr,er nedenstående film et kig værd.