persh

Medlemmer
  • Posts

    356
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by persh

  1. Det jeg har lært på mine trænerkurser er, at man skal varme op før du begynder på noget. Det er der flere gode grunde til, men du skal ikke strække ud, og det skal du ikke, da du ved udstrækning forlænger musklerne og derved øger du leddenes bevægelighed i forhold til deres ellers normale tilstand, og så kommer du under sportsudøvelsen til at bevæge leddene ud over, hvor de normalt opererer, og det skulle ikke være så godt.

    Derimod skulle det vistnok være på sin plads at strække ud bagefter, selv om nogle påstår, at effekten heraf ikke er værd at skrive hjem om.

  2. Et simpelt full body program, trænes 3 gange om ugen:

    Bænkpres

    Squat

    Dødløft

    Kropshævninger

    Mavebøjninger

    Hvordan vil I vurdere det, og kommer jeg igennem hele kroppen?

    Ønsket er ikke at bruge flere timer i fitnesscentret, men samtidig stadig komme omkring hele kroppen.

    Desuden føler jeg, at det giver for lidt at køre 3x12 i basisøvelserne. Kan jeg med fordel køre 5x5 gentagelser?

    Fint program og kør bar los med 5x5. Senere hen kan du begynde at lægge progressioner ind. :4thumbup:

    Vh. Per

  3. Hej Kim.

    Dit indlæg synes at fortælle, at du ikke har styr på dine nerver. Den præstation, du anfører er ikke mere krævende, end det tusindvis af motionister laver hver eneste dag, og kræver, som jeg ser det, ikke andet, end at du fortsætter dine almindelige sunde spisevaner op til prøven. Snak i stedet med dine kammerater og din lærer og få styr på nerverne. Og så iøvrigt ikke spise for meget lige op til prøven.

    Held og lykke.

  4. Når det er tiden eller manglende tid, der afgør, at du kun kan træne ca. 3 gange over 2 uger, skal du træne de stor muskler, og de skal trænes godt og grundigt igennem.

    Jeg ville køre noget der ligner følgende:

    1) squat noget der ligner 5x5

    2) bænk (jeg ville nok alligevel foretrække dips og ikke begge dele)

    3) dødløft

    4) chins

    5) hanging leg raises,

    og så faktisk ikke mere, da de mindre muskler ikke vil vokse, når der går for lang tid imellem træningerne. Og vær så opmærksom på, at du ikke taber dig ved vægttræning. Hvis du har en pulsmåler med kaloriemåler i, vil du kunne se, at du ikke forbrænder ret meget under en times styrketræning i forhold til en times cardio ditto.

  5. Går til boksning, hvor man får trænet hele kroppen, dog synes jeg ikke rigtig jeg får trænet mine biceps særlig meget iforhold til Tricep?

    Så i de dage hvor jeg ikke går til boksning, kunne jeg så evt Løbe, og så træne Pull-ups 5 x 5 ?

    Eller skal jeg til at styrketræne samtidigmed løb?

    Uden at kende til din træning, kan jeg vel gå ud fra, at din boksetræning er tilrettelagt så den passer til boksning, og hvorfor vil du så alligevel vil træne til større biceps frem for stærkere biceps, kunne man spørge om. Det må vel især i en sportsgren som boksning tælle mere, at man er stærk end at man er stor, da du nok ikke bliver hurtigere af støre muskler på bekostning af stærkere muskler, men det var jo ikke det, du spurgte om.

  6. Til Barak112. Hvis du er opmærksom på kroppens signaler, kan du selv mærke, hvornår og hvor meget du kan intensivere din træning. Det du skal huske, er at kroppen skal have tid til at restituere, og med det in mente kan du lægge forskellige elementer ind i din træning. For formens skyld behøver du ikke at ændre på strukturen, men for afvekslingens skyld måske. Er der ikke en motionsklub i nærheden. Selv om det måske ikke passer ind i hverdag at køre med i en sådan, kan det være godt for motivationen og afvekslingens skyld en gang imellem.

    Til KåreS. Jeg medgiver, at der ikke kun er een sandhed. Hvad der passer til en behøver ikke at passe til en anden. Iøvrigt foretrækker jeg modvind frem for bakker til intervaltræning. :wub:

  7. Du starter fra nul hvad cykling angår, så mit bud er at du ikke lægger for hårdt ud med intervallerne.

    Start i stedet stille og roligt med at køre nogle ture på 1 times tid op til måske to i adstadigt tempo. Din krop skal vænne sig til cyklen. Det gælder de muskler du skal bruge til at træde med og det gælder så sandelig også din bagdel. Der er også noget teknink m.h.t klikpedaler, gearskift, kadence osv.

    Når du har vænnet dig til det, kan du begynde at lægge mere ind i træningen, og så ville jeg med de tre dage, du har til rådighed om ugen bruge dem med en af dagene til en længere tur uden pulstræning. En anden dag til noget tempokørsel, hvor du over en times tid giver den gas, og den tredje dag ville jeg køre intervaller. Her ville jeg køre noget som ligner 4 minutter med pulsen oppe omkring 80 (med tiden måske højere) procent af maks og så to minutter, hvor du for pusten igen. Gentag dette nogle gange og kør ikke første interval hurtigere, end at du kan køre alle de øvrige med samme tempo. Glem alt om bakkerne i intervaldagen, da du ikke kan styre pulsen godt nok, men læg dem bare ind på den lange dag og på tempodagen.

    Det var såmænd mit bud på at komme i gang med cykling. Held og lykke med dit forehavende, om du lytter til mig eller ikke.

    VH Per

  8. Hvad med benene? Det er altid en god ide at komme hele kroppen rundt, og der ligger rundt omkring en del begrundelser for, hvorfor man også skal træne benene.

    Allerførste linje i tråden: har som sådan styr på alt mave/bryst/arm/ben osv.

    Men ellers er jeg helt ening: Ingen styrketræning uden squat.

  9. En måde at gøre det på kunne være at finde dit max i alle øvelser. Så starter du cycklussen med 60 % eller 65 % og øger derfra.

    Progressionen i dødløft kunne være 3x3 (sæt á 3 gentagelser) med en given vægt, næste gang dødløftet er på programmet 4x3, så 5x3, 3x4, 4x4, 5x4, 3x5, 4x5, 5x5 altså med den samme belastning, og derefter lægger du 10 kg på stangen og køre programmet igen, nu blot med de 10 ekstra kilo og så fremdeles.

    Vh Per

  10. Tror ikke jeg har formuleret mig helt præcist nok.

    Det jeg er lidt nysgerrig efter er kunne målene den relativ belastning ved et givent tempo, der svar til ens ønsket 400,800,1500m tempo. Havde men en sådan parameter kunne man brug den jævnligt for at montere om opnår relevant fremgang... og derved om man træner den relevante parameter.

    Det spørgsmål har godt nok også rumsteret i mit hoved længe.

  11. hej jeg købte den her cykel i dk.http://bikereviews.com/mountain-bikes/trek/2010-trek/trek-4500-mountain-bike/ i nov. jeg er rigtig godt tilfreds med den. og jeg bruger den i skov 2 gange om ugen jeg gav kun 5000 kr.

    Tillykke med cyklen. Du er glad for den, sådan skal det være. God vind og må du få glæde af den i mange år.

    Hilsen Per

  12. hejsa. vil helt klart give Dr. Durden ret i at du først lige skal en tur forbi lægen.

    af øvelser vil jeg helt klart anbefale at du dødløfter, perfekt til træning af læn, og så er der selvfølgelig Hyper-extensions der også er en rigtig god øvelse, men pas på med Dødløft SVAJ i ryggen, ellers kan du ende med virkelige alvorlige skader, tag heller ikke al for mange kilo på for så overbelaster du dig selv.

    Jeg gik i flere år og døjede med ondt i lænden, men efter at jeg begyndte med dødløft, at jeg ingen problemer haft. Dog havde jeg ondt i starten, men ellers ikke. Og til læge med ondt i lænden, jeg tror du får en sludder for en sladder med besked om at gå hjem og se om ikke det holder op af sig selv.

  13. Hej

    Har nu i lidt over en måned trænet benpres (ca. 2-3 gange om ugen) som del af et styrkeprogram for hele kroppen. I den forbindelse kunne jeg godt tænke mig at vide hvad gennemsnittet ligger på for folk i min alder: Er 21 år, dreng, vejer ca. 80 kg og er 1,80 høj?

    Sjovt spørgsmål: Hvad er gennemsnitsbelastningen for 21-årige drenge på 80 kg og 180 cm høj i en benpresmaskine. Du har store forventninger til brugerne på MOL, når du tror, nogen herinde har et kvalificeret bud på det.

    Hvis du vil gøre dig selv en tjeneste, så smid maskinen af h... til og skift til squat og lær det fra bunden. Det vil du ikke fortryde.

  14. Hej Peter.

    Når jeg læser et indlæg som dit (og mange andre også) så undres jeg lidt. Hvorfor pokker skal du vide, hvor du ligger i procent også. Nej inden du starter en træningssession, finder du ud af, hvad du vil træne, og hvor din puls skal ligge, og så træner du ud fra det. Det andet er for mig som om, du (undskyld - jeg kender dig ikke, men alligevel) er et luksusdyr, der nu vil prøve noget fancy noget som blot tager fokus væk fra træningen. Nej på med vanten og træn efter et forudlagt program.

    OK Peter, det var ikke det du spurgte om, det ved jeg, så glem mit indlæg lige så hurtigt som du har læst det. Jeg håber du finder det rette pulsur.

    Hilsen Per

  15. Mit råd til dig er, at du skal køre forskellige programmer. Det gælder vist i al træning. Find noget der passer dig, og lav ind imellem kortere og mere intensive intervaller. Nogle gange kører du et helt pas med lavere puls, nogle gange med lange intervaller, nogle med kortere og nogle med helt korte. Jo kortere jo hårdere og visa versa. Ærgerligt at du bliver nødt til at nøjes med crosstrainer, men selvfølgelig hellere den end ingen træning.