panser

Medlemmer
  • Posts

    479
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by panser

  1. Nøgleordet, i det du saksede fra hjemmesiden, må være, at alt sukker bliver nedbrudt til glucose efter optagelsen.

    Vil sige at det centrale er følgende: "Efter optagelsen bliver alle sukkerarter, dvs. også frugtsukker og mælkesukker, omdannet til druesukker" :smile:

  2. Har jeg forstået jer rigtig, hvis jeg siger at det er bedre at få sine kulhydrater efter træning fra maltodextrin end fra druesukker?

    Har lige søgt ligt nærmere om det. Det ser ud til at druesukker faktisk er det mest optimale:

    Efter optagelsen bliver alle sukkerarter, dvs. også frugtsukker og mælkesukker, omdannet til druesukker som er den form for kulhydrat kroppen kan udnytte. Kulhydrater i brød, ris, pasta og kartofler er hovedsagelig i form af stivelse der under fordøjelsen bliver spaltet til adskilte enheder af druesukker. Kulhydrat fra stivelse bliver derfor optaget som druesukker til blodbanen. Uanset om man spiser kulhydrat som stivelse, frugtsukker, druesukker, mælkesukker eller almindelig sukker, så ender det i sidste ende som druesukker i blodbanen.

    - Druesukker (glukose)

    - Frugtsukker (fruktose)

    - Mælkesukker (laktose)

    - Stivelse

    http://www.druesukker.dk/

    Hvis det er helt forkert må folk som ptpoul, elvirus og linis ml. lige sige til. Men da alle kulhydrater bliver omdannet til druesukker alligevel, er det hurtigste og mest hensigtmæssige vel at tage lige netop det.

  3. 200? Den forstår jeg ikke  :blink:

    Hvad er der at ikke forstå? Kirchebrandt's indlæg var et lille selskabeligt :poking: til Jarvig, om at hans log ikke er specielt træningsrelateret.

    Synes faktisk bare det er fedt der ikke er noget træning i loggen – tror bare det ville ødelægge den lidt… :wink:

  4. Problemet er vores manglede viden om TUT betydning for hypertrofi. Det er ikke forsket særlig meget i det, og det kan der derfor slet ikke sammenlignes med meget mere velkendte parametre som eksempelvis progression, periodisering, volume, tonnage.

    Det meste er derfor gætværk eller personlige erfaringer. Min personlige erfaring er, at TUT ikke spiller den store rolle ved hypertrofi, andre mener at det er en af de aller vigtigste parametre.

    Derudover har jeg bemærket at folk opfatter TUT meget forskelligt. Nogle taler om TUT som værende tiden under spænding i det enkelte sæt, mens andre ser det som tiden under spænding i det enkelte træningspas. Suma sumarum, indtil der forligger videnskabelige undersøgelser skal man nok affinde sig med at stifte bekendskab med forskellige synspunkter med forvirring til følge...

  5. Det vil da også være dumt at træne bagskulderen isoleret, det får man da immervæk ikke nogle pæne proportioner ud af.
    Følger der en argumentation med til denne påstand!
    Mener helt klart at det IKKE er nødvendigt at køre isoleret læg-træning.

    Squat og dødløft rammer også her.

    Her tror jeg du tager meget fejl. Kan simpelhen ikke se, hvordan man skulle kunne opnå andet end minimal hypertrofi i læggene af squat og dødløft, da de jo kun trænes statisk ved disse to øvelser.

    wank.gif

  6. Din eneste benøvelse er squat, selvom dødløft naturligvis også bidrager med lidt. Men dine lægge bliver ikke slet ikke trænet nok uden decideret læg-træning. Er du bodybuilder skal proportionerne jo passe, og et par store lår med små lægge er ikke flot i bodybuilder øje.

    Nogle vil muligvis anbefale noget træning til bagsiden af skulderen, men det kan diskuteres herfra og til dommedag. Med både dødløft og bent-over vil jeg personlig mene at det er rigeligt, men du kan jo overveje det.

    Selvom biceps og triceps også trænes via basisøvelserne bør du stadig have både triceps og biceps øvelser i dit program. Jeg ville derfor ikke skrotte curls som Krumborg anbefaler.

  7. Du skal helt klart vælge alm. skulderpres, den rotation der er ved Arnold press er ikke god for rotator-cuffen.

    Nu skrev du jo også det var et fullbody program, så kunne du jo sagtens skifte mellem de 2 øvelser.

    Lad være med dette, ikke bare på baggrund af ovenstående argument, men det er også bedre mht. hypertrofi at ramme de samme MU'er igen og igen.

  8. Enig med anyone. Den er god til at træne lock-styrke hvis det er problemet i bænkpres, hvilke det jo er for mange der træner med bænkpres trøje. Men hvordan den helt nøjagtig adskiller sig fra bænkpres med klods (udover at bevægelsen naturligvis er kortere) skal jeg ikke gøre mig klog på.

  9. AF:

    Længden af biceps' sene er medfødt, og kan ikke ændres ved træning.

    Hvilke effekt vil det have på sine biceps, hvis man under biceps træningen kun kører fx 80 procent af vandringen?

  10. Dem kan du roligt købe, da de har Spinlock. Selv har jeg et par uden Spinlock, hvor man i stedet sætter en lille lås på, det er et rigtigt dårligt system.

    Prisen er også ok. Jeg ville købe dem hvis jeg var dig. Om det er den ene eller den anden type skiver er TOTALT ligegyldig!

  11. AGV> Du talte i en tidligere tråd om, at du manglede grebsstyrke til dit dødløft. Hvis det er derfor, at du vil køre øvelsen, tror jeg det er bedre, at du kører statiske hold, som nok er den den mest anvendelige form for grebstræning. Der er direkte overførlig til øvelser som dødløft, shrugs, rows, curls osv.

    TJ skriver således i artikel om grebstræning på GETBIG:

    Øvelserne laves traditionelt med enten en håndvægt eller en vægstang. Med en vægtstang er den bedst metode, at placere stangen i squat racket, så man kun lige skal løfte den en 10-15 cm. Herefter løfter man stangen op, og holder den i 10-30 sekunder. Alt over 30 sekunder og det bliver for udholdenhedspræget. Meningen er at man skal arbejde sig op til min. 20 kg over ens dødløft max. Kan man holde ens 1RM i dødløft + 20 kg i 30 sekunder, så vil man aldrig have problemer med grebet i dødløft. Som alternativ kan man bruge håndvægte, som gør at man kan koncentrere sig om en hånd ad gangen. Det sjove i disse øvelser, er at man kan konkurrere med sin makker om bedste tid. Dette giver også lidt motivation til træningen. En bonus ved at bruge en håndvægt i stedet for en stang, er at ens m. obliquus abdominis (de skrå mavemuskler) bliver smadret totalt af det kraftige stabiliserende arbejde den ene side skal lave.
  12. Q: Kan man smide fedt mens man tager på muskelmasse?

    A: Ja, men hvis man vil begge dele samtidigt vil begge dele foregå langsommere end hvis man deler det op.

    Kan det lade sig gøre?

    Muskelvækst kræver jo at man er i kalorieOVERSKUD...Og fedttab kræver at man er i kalorieUNDERSKUD, hvordan kan man gøre det samtidig?

  13. HST er jo bygget op som værende det første bodybuilding program der anvender egentlig videnskabelig forskning. Videnskabeligheden er ligesom blevet en del af hele konceptet, da dette gør at principperne virker mere troværdige. At forskningen som sådan ikke ligger til grund for HST, men blot er en del af hele HST illusionen, er da meget sandsynligt.

    Ikke på et resultatmæssigt plan. For skidtet funker jo.

    Selvfølgelig virker det, ethvert princip/program der bygger på progression, periodisering og deload/dekordinering vil altid give resultater, det er der egentlig ikke noget underligt ved. Mere underligt er det derimod, hvis alle HST-fortalere ikke har kigget Haycock i kortene, og set med kritiske øjne på den forskning der ligger bag det princip de selv prædiker.