til_lykke

Medlemmer
  • Posts

    741
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by til_lykke

  1. Min våddragt er af mærket Ironman. Og har aldrig været skiftet ud - den har altid fungeret super.

    Den føles også for lille når jeg ifører mig den - men det går helt over når jeg kommer i bølgerne. Jeg tror det er meget normalt.

    Okay, så er det jo ikke andet for end at komme i bølgerne :smile:

  2. Lækkert! Tillykke med det nye grej :)

    Jeg har også været lidt rundt i div. svømmebriller. Jeg svømmer nu kun med seal-mask's eller tilsvarende modeller. De ligner lidt en dykkermaske - men uden næsen. De giver et godt udsyn og jeg kan holde ud at have dem på i de 12,5 time jeg brugte på de 38km svømning ;) De sidder også godt under "slåskampen" i en fælles start på svømningen.

    Husk anti-dug væske og evt. ørepropper/vandskyende vat.

    Sådan en morgen-svømmetur i gummihud er nu ikke helt af vejen i den danske sommer!

    Så har jeg fået min Blue Seventy Energie (ikke Synergie som jeg troede) og den er jo lækker ud. Jeg er dog lidt bekymret for om den måske er for lille, for jeg kan ikke lukke den på ryggen selv og jeg føler ikke helt at jeg har "fri armgang", når jeg tager svømmetag. Dragten er en medium tall, hvilket svarer til 76-86 kg (vejer selv 82) samt 180-188 (er selv 187) og den næste størrelse hedder 80-90 kg og 182-190. Hvad er dine erfaringer?

  3. Hep!

    Våddragt til tri - så skal du købe en rigtig svømmedragt. Ikke noget surfdragt eller lign. Den skal være helt glat i overfladen.

    Den skal passe og sidde godt stramt, det er lige før den skal føles lidt for lille :) Dragten gir´sig lidt når den bliver våd og må godt stumpe lidt ved anklerne. De fleste dragter er tykke på bryst og ben. Et tyndere neopren ved skuldre/arme så du får opdrift samtidig med bevægelighed. Ofte har underarmen et "riplet" stykke for, at du får bedre fat i vandet.

    Der findes mange mærker: Blueseven (tidl. IronMan), QR, Aquaman, Orca, Snugg (mest kendt for special tilpassede dragter) osv. osv.

    Er du ny i sporten kan det være en ide at købe den første dragt brugt. Der er mange der skifter dragter, får købt forkert osv.

    Du kan komme lidt vaseline i nakken så du ikke får slidmærker. Nogle bruger lidt shampoo på ben og arme når dragten tages på, så er den nemmere at få af.

    Skyl dragten igennem efter brug og hæng den til at dryp-tørre - gerne med vrangen ud.

    Er der mere du vil vide så skriv endelig igen.

    Jeg er sprunget ud i en Blue Seventy Synergie - det var også det mærke jeg har fået anbefalet andre steder fra. Jeg fik den for 3200, fra ny, hvilket jeg umiddelbart kan finde frem til er en okay pris. Lyder det helt skævt? Tricket med vaseline vil jeg helt sikkert tage til mig, men umiddelbart lader det til at folket i klubben er fans af babyolie (....det lyder snart som et helt orgie :laugh: ) fremfor shampoo.

    Jeg har i øvrigt problemer med mine svømmebriller. Hvis de skal holde tæt, så skal de sidde så stramt at jeg får meget markante ringe omkring øjnene hvor brillerne har siddet.

    Var det i øvrigt ikke dig der lavede en 10x ironman for et par år siden? :smile:

  4. Hej folks!

    Jeg er på udkig efter en våddragt til triathlon og jeg ved ikke ret meget om mærker, egenskaber, mm. Jeg er umiddelbart på udkig efter en dragt i prisklassen 2500-3000,. Er der nogen der har erfaring med den slags og kan anbefaler mærker mm.?

  5. Dvs. et eksempel på et 2-dages program kunne være (med skift mellem dag 1 og 3):

    Dag 1:

    Squat 5x5

    DB incline bench 3x8

    Military 3x8

    DB curls 3x8

    Rotator cuff

    Dag 2:

    BB Bench 5x5

    Bent over rows 3x8

    Hyperextensions 3x8

    Dips 3x8

    Mave

    Dag 3:

    DL 5x5

    BB incline bench 3x8

    DB shoulder 3x8

    BB curls 3x8

    Rotator cuff

    Bedre?

  6. Udenfor håndboldsæsonen har jeg fint tid til at træne 4-5 gange om uge, men jeg har måtte erkende, at det ikke kan lade sig gøre, når der skal afsættes tid til 3x håndbold om ugen. Jeg har tidligere kørt 2-dags split, men hvis jeg kun kommer ned og træne 2-3 gange om ugen, så synes jeg ikke det er hensigtsmæssigt.

    Jeg er derfor igang med at strikke noget fullbody sammen som jeg gerne vil have lidt feedback på. Programmet skal ikke nødvendigvis være håndboldspecifikt, men det skal være fokuseret omkring de tre basisøvelser. Jeg træner håndbold tirsdag og torsdag og jeg har derudover kamp om søndagen, så det bliver plads til ca. 1,5 times træning på 2-3 af følgende dage: mandag, onsdag, fredag og lørdag.

    Umiddelbart havde jeg tænkt på følgende (tror måske volumen bliver for stor, men lad høre...):

    Squat 5x5

    DL 5x5

    BB Bench 5x5

    Chinups 6, 5, 4, 3, 2, 1 (hvad jeg lige magter pt.)

    DB incline bench 2x8

    Military 2x8

    Mave (af en eller anden art...)

    Overvejer at smide dips og måske biceps curl på, men så er jeg bange for volumen først bliver for stor...

    Hvad synes I?

  7. Ok - har selv kørt TJ´s program og hr gainet super på det! Måske det skulle prøves på cut på et tidspunkt - tak for inputtet :smile:

    Ligemeget om du kører det under cut eller ej, så synes jeg du skal smide en ekstra øvelse ind pr. træningspas, for ellers bliver det lidt for meget et 4-dags spilt for min smag. Dvs. den dag du kører din bænk-cyklus lægger du en ekstra 3x8-øvelse ind med skuldertræning.

  8. ok og det er mens du cutter?

    Ja, er det ikke det tråden handler om? :smile: Jeg bruger dog også programmet en gang imellem offseason (hvis jeg har sådan en :laugh:), men under cut fjerner jeg typisk en 3x8-øvelse eller et par sæt pr. træningspas.

    Nu ligger mit kalorieunderskud på 8-1100 kcal om dagen, så der ryger lidt FFM, men det kan man vist ikke undgå når man kører med underskud i den størrelsesorden. Men jeg giiiiider ikke cutte over 3-4 måneder, det er jeg for glad for mad til. Så hellere køre det lidt ekstra strengt i 8 uger og lade det koste lidt ekstra masse - det kommer alligevel hurtigt igen.

  9. Jeg har tidligere oprettet denne tråd, hvor jeg spurgte om det kunne passe, at man fik nemmere blå mærker ved en lav BF%, hvilket jeg fandt frem til var sandsynligt.

    Kan man få et kosttilskud som modvirker blå mærker? -jeg er ved at være lidt træt af, at de kommer så nemt som det gør.

  10. Jeg har nu cuttet 4-5kg her i foråret og jeg synes, at jeg nemmere får blå mærker end tidligere. 6-pack'en (in my case 8-pack'en) er ved at være der og måling med fedttang siger knap 10% (omend jeg er ingen ørn til at bruge fedttangen). Hænger de blå mærker sammen med den lavere BF%, kan det have noget med kosten at gøre, er det bare noget jeg bilder mig selv ind, eller er det noget helt fjerde?

  11. Nu ved jeg ikke lige hvad der er kompatibelt med mac, men syntes også madital.dk er en god side at indtaste kost på, og mener også man kan se hvor mange mikronæringsstoffer man får og selv tilføje madvarer/retter
    Der er et alternativt krop og kost program i appletråden, der virker fint. kan ikke lige hvilken side i tråden, men jeg har ikke haft problemer med det

    jeg prøver at tjekke begge dele ud. Tak for hjælpen begge to :smile:

  12. Du skal så også bare regne med at flyes udsætter Rotator manchetten (dine skuldre) for et udnødigt pres, der i længden ville kunne føre til en skulderskade.. men hvis du VIL køre flyes så kør ikke med mindre end 12 gentagelser!

    du kunne også køre noget pullover, den strækker også brystkassen ud!

    Hvorfor er det brystkassen skal strækkes ud??? :blink: :blink: Vil du strække ud så brug strækøvelser...

    Smid flyers langt væk - vægten du kan køre flyers med er alt for lav til at skabe et ordenligt vækstpotential i forhold til øvelser som BB og DB flad/incline bænk.

  13. Og mht. squat er store arme heller ikke mit mål...

    Men med Cable rear pulldown og bend over rows... er det så nødvendigt med endnu en rygøvelse?

    Min pointe med den artikel var, at når du træner store muskelgruppe som især ben, så hjælper det til vækst i resten af kroppen fordi testosteron-niveauet øges væsentlig mere end ved at træne mindre muskelgrupper (så vidt jeg husker :innocent:). Det kunne være, at det kunne skabe motivation til at køre det alligevel.

    Smid dit kabel-gejl langt væk og kør noget ordenlig frivægt i stedet. Dødløft i stedet for "cable rear puldown" vil du få langt mere ud af.

  14. @Til-lykke

    Altså jeg skal først lige køre 8 uger igennem uden ben. Mest fordi mine ben er enorme i forvejen.

    Og Hvilken ryg øvelse vil du foreslå mere så?

    Dødløft som mini-fisker foreslår er et godt bud. Wide-grip/assisted wide-grip chin-up kunne også være et bud.

    Synes du skal køre squat alligevel - prøv som motivation at læse artiklen "Squat dig til større arme" på getbig.dk.

  15. Hey Zuffox. Den kan jeg hjælpe dig med - håber jeg.

    Nu har du jo ikke specificeret, hvor mange hundrede kroner, urene må koste, men jeg går ud fra at 4-500 er fair nok.

    Tjek i så fald Nike's ure af serien Triax. De har tre udgaver, Triax 10, 50 og 100 hver i to modeller - med smal og bred rem.

    Jeg vil tage udgangspunkt i 50'eren, der er et 500 kr. ur. Det har flg. funktioner:

    Interval segmenter: Det er muligt at indstille fem segmenter ad gangen, og deres varighed kan være fra 1 sekund til 9t 59m og 59sek. Denne serie af 1-5 segmenter kan afspilles 99 gange.

    Mellemtider og stopur: Tallene i modellen (Triax 50) fortæller hvor mange mellemtider, der kan laves. Desuden er der også almindeligt stopur.

    Dataindsamling: Du kan gemme op til 10 løb hvert på op til 50 mellemtider. Her kan man se snitfart per runde, hurtigste tid per runde, langsomste og antal runder.

    [Alm. funktioner:] Udover træningstingene har uret to tidszoner, er vandtæt til 10 bar (100 m) har to alarmer og man kan self. skifte mellem 12 og 24 timers display.

    Hehe, det ligner nærmest en reklame, men det er virkeligt et godt ur. Hvis du vil slippe 300 kr. mere kan du få det med lidt flere funktioner - bl.a. pulsmåler.

    - Samuraien

    Hvad vil du anbefale, hvis man gerne vil have både pulsur og interval segmenter?

  16. Jeg er lige begyndt at træne efter et HST program.

    Programmet for overkrop lyder:

    Bænkpres

    Flyes

    Cable front pulldown

    Cable Pushdowns

    Barbell Bent over rows

    Skulderpres

    Preacher Curls

    Barbell Hyperextensions

    + mave self.

    Jeg fokuserer primært på at få stort bryst og pænt selvfølgelig. Og efter at jeg har læst flere at indlæg om incline press og normal bænk, kan jeg se at det lidt bedre for det øvre bryst at træne incline, men stadig at normal bænkpres er en optimal øvelse.

    Så jeg vil gerne have Incline presset ind i programmet og det er her jeg kommer i tvivl.

    Kan jeg godt have 3 bryst øvelser presset ind i det der lille program, eller skulle man skifte mellem Incline og normal hver træningsdag?

    Kommetarer til programmet generelt accepteres med kyshånd.

    /Hanberg

    Det er et helt skidt program du har gang i! Du har ingen bentræning overhovedet og du har reelt set kun en effektiv rygøvelse (BOR).

    Jeg mener bare at have læst at man ikke strækker brystmusklen ud ved pres øvelserne, så for at få den flotte form skal man supplere med flyes, den da den øvelse strækker brystet helt ud.

    Strække brystmusklen?! :blink: Du kan ikke "forme" dine muskler, det er genetisk bestemt. Det eneste muskler kan er sådan set at vokse (eller blive mindre) - markeringen kommer ved at sænke BF%. Flyers har stort set intet vækstpotentiale, de vægte du kan køre med er alt for lave. Hvis du kører et seriøst HST, så kør BB bænk og incline/decline BB bænk (evt. DB for afveksling).

    Jeg synes ikke det ville være for meget.

    Hvorfor ikke også træne dødløft? Det er en øvelse som giver utroligt meget til faktisk hele ryggen + en masse andet. En multiøvelse. Og hvorfor vil du ikke træne ben? Det giver i overkroppen også.

    Jep :smile: