Kafir

Medlemmer
  • Posts

    1,899
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    25

Posts posted by Kafir

  1. Men mine forældre fik lige præcis det guldbryllup, de havde håbet at få.

    Vi var 34 voksne og et barn, og der var en halv snes afbud pga. ferie.

    Musikeren leverede et afvekslende miks af country og diverse danske pop-sange. Det var helt OK.

    Jeg ville ønske, at jeg kunne skrive min tale i hele dens længde, men den var mestendels baseret på noter og nogen improvisation.

    Jeg startede ud med at fortælle om, at jeg to år tidligere havde fået den første idé til talen, og min far havde sagt, at det ville jeg hurtigt glemme igen (han er den fødte skeptiker). Da jeg, 14 dage før festen begyndte at skrive ting ned, sagde han drilagtigt, at det ikke ville blive til noget. Men nu var talen altså klar.

    Jeg startede med at tale til min mor:

    Hun har været plaget af sygdom lige fra barnsben, men har til alle tider udvist en utrolig styrke. Som hjemmegående stod hun tit alene med akutte problemer, og hun kæmpede som en valkyrie, ikke mindst for min skyld.

    Så fulgte lidt om de udfordringer, det medfører, når man får et handicappet barn, og en anekdote om dengang, min mors skarpe stemme fik en kæmpe doberman til at løbe 2 km væk.

    Så talte jeg til min far:

    Han kom fra beskedne kår i en ret patriarkalsk familie, og har et langt, opslidende arbejdsliv som murer og specialarbejder bag sig.

    At han er noget skeptisk anlagt, blev igen belyst, med en anekdote om dengang, han skulle se LOTR, og efter kun 3 min. forlangte fjernsynet slukket (han gider ikke historier om det overnaturlige osv. ), og en anden, om dengang, han blev spyttet på af en lama i zoo, fordi han ikke troede på, at den kunne spytte!

    Herefter kom lidt om jagt, fiskeri og camping, samt en anekdote om dengang, min ellers altid rolige far virkelig skruede bissen på overfor en arbejdsgiver, der behandlede ham urimeligt.

    Nu skulle jeg til at runde af, og det gjorde jeg ved at trække nogen paralleller mellem mine forældres kærlighed og netop guld (uforgængeligt, har holdt sin værdi på den lange bane, samt nogle fascinerende facts om guld)

    Så takkede jeg mine forældre for alt.

    SKÅÅÅÅÅL!

    Der var flere, som græd, og en serveringsdame sagde efterfølgende, at hun havde skyndt sig ud i køkkenet, for ikke at komme til det.

    Det lyder som en god fest tale - guld faktaene kunne være spændende at få uddybet.

    Går ud fra du har Diamant faktaene klar til om 10 år - der burde være historier nok (ikke mindst til den tid :bigsmile:) ?

  2. Står i den situation at jeg skal gæstetræne en flok u13 og u15 badminton spillere, og i den sammenhæng kunne jeg godt bruge lidt kreative inputs til hvad man kunne lave som opvarmning. Jeg regner med opvarmningen skal tage mellem 10 og 20 min, men synes det kunne være sjovt med lidt anderledes træning en traditionel løb og øvelser.

    Nogen forslag?

  3. Så vidt jeg ved tilbyder politiet at banke et stelnummer ind i krankboksen på cykler købt i Tyskland. Det er gratis.

    Næsten alle cykler i den prisklasse du ser efter cykel i, er lavet af aluminium og ruster ikke, men du kan give nogle omgange lak for at forhindre at det korroderer.

    Angående stelnummer, så er det vigtige jo ikke så meget stelnummeret i cyklen (næsten ingen stjålne cykler bliver fundet igen) men at du får et stelnummerbevis, så du ved en forsikringssag kan bevise at der er stelnummer på cyklen og kan få udbetalt erstatning. Uden stelnummer/stelnummerbevis vil dit forsikringsselskab ikke dække, hvis cyklen bliver stjålet.

    Forsikringen dækker også selvom der ikke er dansk stelnummer i (det skal de gøre, og har en skriftlig bekræftigelse på det fra GF). Jeg har f.eks. en tysk cube købt hos bikediscount, og den har jo også et type nr. og produktionsnr under kranken så man kan identificere den blandt andre cykler. Så ingen grund til at bøvle med at få banket dansk stelnummer i cyklen.

  4. Det er jeg helt enig med dig i - altså ikke det med at høns smager godt :P - men jeg var til diætist og hun sagde jo det modsatte. Og hun burde vide hvad hun taler om! Og som jeg skrev: det er fordi jeg har nedsat forbrænding pga. at jeg ikke får nok KJ

    Mit gæt er at du hos diætisten "glemte" at oplyse om diverse små mellemmåltider, du ved flødekager, chokolade og andet stads, og at hun derfor gik ud fra du fik mindre energi end hvad du reelt gjorde innocent.gif .

    Så vidt jeg ved er det meget begrænset hvor meget kroppen kan nedjustere sin daglige energibehov selv under kraftig udsultning (mener det var omkring 10 % af BMR?, hvilket jo ikke betyder det store) , der var et link til en undersøgelse omhandlende netop det emne herinde engang men kan ikke lige finde det, så måske nogen kan huske det?

  5. Hej :)

    Jeg ville høre om der var nogen der havde nogen ideer til hvordan jeg ville kunne tabe mig?

    Jeg er vegetar, men desuden også kræsen hvilket, sammen med at jeg ikke spiser så meget, gør at jeg langt fra for de proteiner, jeg burde få. Samtidig - som jeg lige nævnte - får jeg ikke nok KJ i forhold til det normale behov for en 15-årig pige. Faktisk kun lidt over halvdelen. Det er noget jeg arbejder på at få op, hvilket gør det svært for mig at skære ned på den energimængde jeg indtager, og jeg spiser heller ikke så meget udsundt, men til gengæld en masse frugt. På grund af jeg ikke får energi nok er min forbrænding også nedsat..

    Lidt uheldigt.. Specielt eftersom jeg gerne vil tabe mig! (Gerne fem kilo)

    Er der nogen der har en ide om hvordan jeg kan gøre det? Jeg har travlt i skolen så har ikke tid til at gå i fitness-center eller lign.

    Jeg vejer omkring (min mor vil ikke købe en vægt :O ) 68 kilo, tror jeg, og er 168 cm. høj..

    Selvfølgelig får du nok KJ, ellers ville du ikke være overvægtigt... Det logik for høns, som du i øvrigt burde spise da de er yderst delikate wub.gif

  6. Jeg kender hverken det Polar eller det Suunto ur du nævner, men har netop købt et Garmin FR60 med footpod. Så vidt jeg kan se, kan det alle de ting, du efterlyser; dog er jeg i tvivl om vand-delen. Der står at uret er vandtæt til 50m, men jeg har ikke undersøgt om senderen også er det, og ved dermed heller ikke om der er muligheder for at få pulsdata i vand (det er meget færre ure der kan det, end som kan tåle at være i vandet). Jeg kan dog se, at Garmin 310XT markedsføres som et triatlet ur, og sælges med den nye softstrap pulssender, som jeg også har købt til mit FR60.

    Mht. præcisionen, så er det muligt at du skal kalibrere footpoden først, men så vidt jeg kan se er det meget enkelt at gøre.

    Endvidere synes jeg overførslen til pc er supernem. Man skal lige downloade noget software, og ellers er det bare at smide en usb-pind i, og så er der trådløs overførsel i begge retninger. Fx har jeg siddet på pc'en og angivet mine pulszoner, og de er automatisk blevet overført til uret. :smile:

    Jeg tilslutter mig anbefalingen af Garmin FR60 m. footpod og softstrap som jeg også lige har fået købt, virkelig lækkert ur som også fungerer med OS X.

  7. Hej.

    Jeg ønsker at tabe mig 150 kg, jeg er desværre kommet op på en vægt der lyder på hele 230 kg fordelt på 175 cm.

    Jeg ved ikke hvordan jeg skal tabe mig lige meget hvad jeg gør taber jeg mig ikke :(

    dette har jeg spist de sidste par uger, uden at tabe noget som helst:

    Morgenmad:

    3 skiver grovtoast med marmelade.

    1 glas juice

    kl. 10

    3 grovtoast en med ost og 2 med nutella

    kl. 12

    en sandwich med kylling

    1/2 liter coca-cola

    engang imellem et stk. kage

    kl, 15.00

    en plade marbou daim

    2 grovrundstykker med ost

    kl. 18.00

    kylling, fisk, eller en gang imellem pizza burger og andet varmt mad

    sen aften. 1 liter is, 1 plade chokolade eller andet sukker.

    kl. 18.00

    en

    Hej Brian

    Synes det er super du gerne vil tabe dig. Norsk giver et udmærket forslag til hvordan du kan gribe det an, men det kan selvfølgelig være svært at omlægge kosten fuldstændig på en gang. Derfor kan det evt. anbefales at du starter med nogle små skridt. Evt. læg ud med en sund morgenmad og frokost i en uges tid, hvor du efterfølgende spiser normalt. Så kan du langsomt vænne dig til den nye kost, hvor du så gradvis lærer at leve sundere og sundere.

    Pas også på at du ikke kommer til at leve for fanatisk, der skal være plads til lidt chokolade ind i mellem, ellers er det min erfaring, at det ikke holder i længden. Du kan evt. sige at du hver lørdag må spise en pizza og lidt chokolade, så har man noget at se frem til i løbet af ugen.

    Jeg har selv tabt mig 60 kg, og ved det kan være svært, men du skal bare huske at det er det hele værd i sidste ende, du bliver et meget gladere menneske.

    Og ja, aftal evt. en fast vejedag hos lægen, så har du en der holder dig i snor, og du har noget at arbejde fremad. Når du har den vægt du har, taber man sig heldigvis normalt meget i starten, så når du først er kommet igang, er det med til at holde motivationen

  8. Jeg har faktisk oplevet, at nogen er dumpet på kravet om at svømme de første 50 meter under 1½ minut. Til gengæld skal man være i rimelig god form, hvis man skal "overleve" det sidste tværdyk, hvis man giver den fuld gas og svømmer de første 50 meter på omkring 30 sekunder, som rigtig mange konkurrencesvømmere vil kunne gøre uden problemer.

    Men jeg kan næsten regne ud, at du ikke blev testet i brugen af ilt. Altså kombinationen af HLR, AED og ilt, som er særdeles effektiv genooplivning ?? I gamle dage skulle man blot kunne sin HLR på 2 aldersgrupper og så fik man forevist brugen af ilt af livredningsdommeren. Der er heldigvis sket et markant løft her i de færdigheder og den viden, man skal have om fx saunaulykker, faldulykker, håndtering af chlor og syre, sikkerhedsafstande ved chlorudslip (chlorgasser). Det handler jo i bund og grund om at højne sikkerhedsniveauet i landets svømmehaller.

    Hej, ja du har ret i at dobbelt dykket krævede godt med luft. Jeg svømmede de 50 meter på 45-50 sekunder, så ikke nogen prangende tid, men har heller aldrig gået til svømning, så teknikken halter lidt.

    Jeg skulle give førstehjælp på 3 aldersgrupper, bruge HLR samt ilt til genoplivning. Udover det var der de frigørelsesgreb du omtaler, dukkeløft, generel førstehjælp, alameringsplaner, noget om bakterier i vandet, optagning af person med mulig nakkeskade på stabiliseringsbræt, og nogle andre ting som jeg ikke lige husker.

  9. Det var måske lidt hurtigt at skrive på.

    Der må være nogen ervhvervslivreddderdommere, der ikke er bekendt med Dansk Svømmeunions gennerelle retningslinier eller bevidst overtræder den. Senest i 2008 har Dansk Svømmeunion, som administrerer E-prøven indskærpet, at man kun udsteder erhvervslivredderprøver til ansatte i svømmehaller. Jeg er dog bekendt med at nogle kommuner har lavet deres egen E-prøve med eget bevis. Disse "kommunale E-prøver" har ofte en lavere standard end den E-prøve, som er udviklet af Bademesterforeningen i samarbejde med bl.a. Dansk Svømmeunion, og som netop Dansk Svømmeunion administrere.

    Jeg tog den da svømmhallen lige havde ansat en livredder, så de skulle alligevel have en dommer forbi. Han blev informeret om at jeg søgte ind til politiet, og han havde ikke noget problem med at skulle bøje reglerne lidt. For du har ret, normalt er det ikke noget der tilbydes alle, men tror de fleste er til at snakke med.

    Når det er sagt, så er prøven skræmmende nem og bestå. Jeg trænede den fysiske del en enkel dag, og tærpede førstehjælp med dukker og hjertestarter i en halv dags tid.

    Edit: generelt er jeg enig med poul, tværdykket og dobbelt dykket, i mit vedkommende på 4,5meter, var klart der hårdeste. Frigørelsesgreb og bjergning er ingen problem. Det er nærmest til grin at man har 1 min og 30 sekunder til at svømme 50 meter

  10. Når man har svært ved at tage på, kan det ofte være en fordel at indtage flydende kalorier da de ikke giver samme mæthedsfornemmelse. Du kan f.eks. vænne dig til at drikke en halv liter mælk/kakao om morgenen, og og halv liter inden du går i seng. Du skal sørge for at holde en god proteinrig kost, da jeg går ud fra du er interesseret i primært at tage på i form af muskler. Energitætte produkter som nødder er godt at supplere op med.

    Nedenfor har jeg givet et eksempel på hvordan din kost kunne se ud.

    Morgenmad:

    0,5 liter minimælk med 100 gram havregryn, med 1 banan og 20 gram mandler @ 750 kcal

    Formiddag:

    1 stykke rugbrød med 50 gram kylling og 0,5 liter kakao @ 500 kcal

    Frokost:

    Kan evt. laves som nem pastasalat til at have med

    200 gram kylling/tun/etc. @ 750 kcal

    100gram fuldkornspasta

    Salat

    20 gram cathew nødder

    Oliedressing

    Eftermiddag:

    Grovbolle m. pålæg @ 300 kcal

    Aftensmad:

    Hvad der bliver serveret, spis godt til @ 700-1000kcal

    Natmad:

    Knækbrød med pålæg el. 0,5 liter kakao @ 300 kcal.

    Samlet kaloreindtag ca. 3000-3600kcal. Det daglige indtag kan altid reguleres med ekstra nødder, træningsshake osv. efter behov.

    Jeg er overbevist om at hvis du systematisk sørger for at holde dit kalorieindtag på det niveau, så vil du tage på. Synes ofte man oplever folk der mener de har en høj forbrænding som egentlig er ganske normal, men grunden til de ikke tager på er fordi de simpelthen spiser for ustruktureret og alt for lidt. Du kunne evt. prøve og komme med en skitse over hvad du plejer at spise dagligt?

    For at svare på om kreatin virker, så ja, på de fleste. Du kan evt. læse den udmærkede kreatin faq her på siden

  11. På pga finanskrisen er der mange der gerne vil være livreddere. Der er flere indgangsvinkler til at blive det,

    men generelt for dem alle er, at din nye arbejdsgiver/svømmehal gerne vil have sikkerhed for at du kan svømme,

    dykke og bjærge inden de ansætter dig. Har du en bassinprøve fra livredningskurser har du gode odds for at blive ansat i svømmehallen.

    Mange søger pga finanskrisen ind som livredder i div. svømmehaller uden at have en egentlig svømmebaggrund, og

    her vil du med bassinprøven i hånden blive foretrukket.

    I nogle svømmehaller annoncerer de med, at ansøgere skal have en erhvervslivredderprøve inden ansætttelse. Det er er

    noget sludder, da E-prøven udelukkende udstedes til livreddere, der er ansat i svømmehallen. Dansk Svømmeunion, som

    administrere erhvervslivredderprøven, indskærpede i 2008 overfor alle erhvevslivredderdommere, at E-prøven kun

    udstedes til ansatte livreddere i svømmehaller. E-prøven indeholder bl.a. alarmeringsplaner og evakueringsplaner samt

    anvendelse af det genoplivningsudstyr, der findes i netop den svømmehal, hvor i prøven er taget, så det giver sig selv,

    at ansøgere til en livredderstilling ikke kan få E-prøven på forhånd.

    Har du bestået bassinprøven, har du alle færdigheder i hus til også at bestå E-prøven, som nogle svømmehaller kræver,

    man tager, som noget af det første, når de ansætter en ny livredder. En bassinprøve indeholder en vanddel, som tager

    ca. 10 min inkl. evaluering samt en eksamination i svømmehalsrelateret førstehjælp, som tager ca. 20., hvor du blandt

    andet skal demonstrere sikre færdigheder i anvendelse af svømmehallen genoplivningsudstyr som fx. ilt og hjertestarter.

    Har du set indlægget er over 3 år gammelt?

    Angående erhvervslivredderprøven så har jeg taget den for en lille måned siden i en svømmehal her i Kolding uden at være ansat der. Spurgte bare om du tilbød nogle kurser da jeg har planer om at søge ind til politiet.

  12. Gonza.... :bigsmile: ...jeg har ikke sagt at det er videnskabeligt bevist at svinekød er ulækkert....jeg bryder mig blot ikke om svinekød...

    Energitabet i produktion af svinekød og oksekød er på 90% og er dermed årsag til en stor CO2 udledning til atmosfæren. CO2 nedbryder ozonlaget, hvilket lige pt fører til at jorden bliver varmere og dermed smelter gletchere, indlandsis og poler, hvilket gør at vandstanden i havene stiger, og derved oversvømmes lavt liggende landområder. Derfor og af andre årsager anbefaler jeg at minimere/reducere indtaget af animalsk kød som svin og okse.

    :bigsmile:

    mister larsen

    Har du en kilde til det med at svinekød og oksekød lider et energitab på 90% under produktionen

  13. Bare lige for en sikkerhedsskyld.

    Tatandk lad vær med at lytte til mask1's råd. De er det rene volapyk, og har intet hold i virkeligheden.

    1. Skummetmælk er ganske fint, da du undgår en masse mættet fedt

    2. Du behøver ikke svede under styrketræning, det er komplet ligegyldigt.

    3. Du behøver ikke 10 øvelser med 3x10, det er rent sludder

    Jeg er helt enig med Vastus's råd.

    +1

    Du svarer som forventet :bigsmile:

    Til T

    Lyt ikke til Venan

    mvh

    mr larsen

    -1

  14. Hej MOL

    Man kan få forhøjet kolesterol af at spise 2-4 æg om dagen - ok.

    Men giver kolesterollen i æg højere sandsynlighed for at udvikle diabetes type 2?

    Jeg mener at man tidligere frarådede at spise for mange æg pga. kolesterol, men at denne anbefaling nu eer blevet ændret, så det kun er pga. det høje fedtindhold man skal være opmærksom. Ser lige om jeg kan finde teksten.

    Edit:

    Står lidt om det her, det står bl.a. at det mest er pga. indholdet af mættet fedt at blodens kolesterol bliver påvirket. Og da det anbefales at max 1/3 af det daglige fedtindtag skal bestå af mættet fedt, går jeg ud fra at overdreven indtagelse af dette nok ikke er helt sundt

    http://www.altomkost.dk/Viden_om/Foedevarer/AEg/forside.htm

  15. Hej, er godt igang med træningen til optagelsesprøven, og den eneste øvelse der volder mig lidt problemer, er følgende:

    Kropbøjning

    Liggende på ryggen med fingrene flettet bag hovedet, let adskilte ben og fødderne placeret mellem fjerde og femte ribbe eller højere (vandrette ben og lodrette lår) skal du gentage 15 kropbøjninger, hvor brystet så vidt muligt berører lårene og tilbage til udgangsstilling.

    Mit problem er at få brystet op og røre benene, det er som om jeg mangler noget smidighed. Jeg føler ikke jeg har de store problemer med at løfte mig derop, men mangler bare de sidste 15 cm for at røre lårene. Somom lændet bliver låst når jeg ligger med benene mellem fjerde og femte ribbe.

    Er der nogen der har erfaring med træningen til denne øvelse, eller forslag til hvordan jeg kan gøre det.