allerup Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Jeg er faldet ovet to forskellige værdier for ris i regnearket kropkostHK, den ene er for kogt ris, hvor der er 30 gr. kulh. pr. 100 gr., og den anden er parboiled ris, hvor der er 80 gr. kulh. i. På pakken med ris står der godt nok osse 78 gr. men bliver der så kogt noget ud eller hvon? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris27 Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 De 80g passer meget godt med den rå ris. Så de 30g er nok for den færdige ris, som jo også fylder meget mere og derfor også vejer meget mere, da den "optager" en masse vand, som jo ikke inde holder nogen ting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
allerup Posted October 27, 2003 Author Report Share Posted October 27, 2003 Det vil sige jeg kan sagtens regne med den rå vægt, og så de næringsindhold der refererer dertil! Godt så... :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qaz Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Der bliver ikke kogt noget kulhydrat ud. De fleste der tæller kaloier regner altid med indholdet og vægten af varen inden den tilberedes på nogen måde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Hmm...det synes jeg også lyder lidt underligt med mængder der varierer afhængig af rå eller kogt - men det må der være en forklaring på - for ikke desto mindre, er programmet lavet af Henning, der har vundet Mr. Fit en del gange. Han burde vide en del om kost - og hvis han angiver en forskel på kogt og rå ris - så ER der en forskel, ville jeg mene........................... <_< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chris27 Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Der er vel ikke noget underligt i at mængden af kulhydrat pr 100g afhænger af, om det er rå eller kogt. Hvis man tager 200g ris og koger, så vejer det jo meget mere, når det er kogt pga af at vandet bliver optager, så hvis det vejer 550g (et gæt) når man er færdigt, så er indholdet af kulhydrat faldet til 30g selvom, der er lige så meget kulhydrat i alt ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Ris i ukogt tilstand indeholder ca 80g kulh. pr 100gEfter risene er kogt har de måske optaget mellem 1-1½ gange deres egen vægt af vand, dvs de 80g kulhydrat er nu fordelt på 200-250g80g kulh. / 250g = 32g kulhydrat pr 100g.Hvis man nu er i den situation at man kun kender den kogte vægt, så kan det vel være meget rart at kende energiindholdet alligevel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cilius Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 En superfordel at kende til indholdet i kogt tilstand, hvis skidtet laves til flere dage af gangen... ala noget sticky rice noget ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokr@tez Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Jeg kan bidrage med lidt empiri angående brune ris, som jeg selv har indsamlet ;) Brune ris fordobler sin vægt med 2,4 :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diæt Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Desuden har de brune ris den højeste BV af ris........ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted October 27, 2003 Report Share Posted October 27, 2003 Samt højeste indhold af micronutrients Spørgsmålet er så hvilke der smager bedst Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.