Kcal-indhold efter tilberedning


Svækling
 Share

Recommended Posts

Nå, prøver at spørge her for en gang skyld.

Når jeg griller en hakkedreng i ovnen, så kan jeg jo tydeligt se den svinder. Jeg vejer normalt mit kød inden tilberedningen, og går så ud fra de gram til at regne kcal ud. Men det er j forkert, når den svinder meget? Jeg bruger okse m. 6% fedt.

hvordan finder jeg ud af kcal-indholdet efter grillen?

Et andet ? er, jeg overvejer at købe okseklump, og så selv hakke det. Hvordan finder jeg ud af fedt% og kcal pr. 100g?

Link to comment
Share on other sites

Det er svært det der med at beregne maden efter tilberedning. Hvis jeg var dig ville jeg bare veje hakkebørgen efter tilberedning, og så regne kcal ud fra det. Tror det meste der forsvinder er væske, men der forsvinder nok også noget fedt. Jeg ville bruge den % der er opgivet, og regne udfra den. Så er du jo på den sikre side.

Mht. til okseklumpen, hvad med at spørge slagteren, måske kan han fortælle dig det?

Link to comment
Share on other sites

ja, det er nok smart nok bare at veje den bagefter. Som du siger, så er man på den sikre side. Hvad er al det der brune noget, som kommer ud af kødet?? Jeg synes det er ulækkert, og fjerner det altid.

Jo, jeg kunne jo spørge slagteren, hvis ikke det var fordi jeg vil købe kødet i metro, der er det noget billigere.

Link to comment
Share on other sites

ja, det er nok smart nok bare at veje den bagefter. Som du siger, så er man på den sikre side. Hvad er al det der brune noget, som kommer ud af kødet?? Jeg synes det er ulækkert, og fjerner det altid.

Jo, jeg kunne jo spørge slagteren, hvis ikke det var fordi jeg vil købe kødet i metro, der er det noget billigere.

Alt der der brune noget?..... vil tro det er kødsaft ..... hehe, du er sjov.

Spørg da slagteren alligevel, lad som om du kommer igen i morgen og køber det. B)

Link to comment
Share on other sites

Okseklump u/ fedtkappen:

Pr/100g

543 Kj

21.2 g protein

4.8 g fedt

Det "brune" :lol: kødsaft, urenheder og proteinstoffer.

Smid den på panden, så slipper du for det "brune"

Den skal vejes INDEN stegning. Det giver det mest præcise resultat.

Det er hovedsageligt vand der forsvinder, når ikke fedt % er større end den er.

Link to comment
Share on other sites

I Fødevaredirektoratets "Den lille levnedsmiddeltabel" står der lidt om ændring af indholdet af maden ved tilberedning, bla.:

Tilberedning. Ved snitning, hakning, iblødsætning, stegning,

bagning, kogning, varmholdning m.m. sker der vitamin- og/eller

mineraltab. Disse tab må man selv være opmærksom på, idet

tabellen som nævnt oftest har data for de friske råvarer. Tilbered-

ning vil især påvirke indholdet af B- og C-vitaminer. I forbindelse

med kogning af f.eks. kartofler kan C-vitamintabet være op til

50%. Ved varmholdning sker det største vitamintab som regel

inden for de første 1-2 timer. Disse forhold er vigtige at tage hen-

syn til, hvis man ønsker at beregne en varmholdt rets vitamin-

indhold eller planlægge en kost på basis af anbefalingerne.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share