Svækling Posted November 26, 2003 Report Share Posted November 26, 2003 Nå, prøver at spørge her for en gang skyld.Når jeg griller en hakkedreng i ovnen, så kan jeg jo tydeligt se den svinder. Jeg vejer normalt mit kød inden tilberedningen, og går så ud fra de gram til at regne kcal ud. Men det er j forkert, når den svinder meget? Jeg bruger okse m. 6% fedt.hvordan finder jeg ud af kcal-indholdet efter grillen?Et andet ? er, jeg overvejer at købe okseklump, og så selv hakke det. Hvordan finder jeg ud af fedt% og kcal pr. 100g? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted November 26, 2003 Report Share Posted November 26, 2003 Det er svært det der med at beregne maden efter tilberedning. Hvis jeg var dig ville jeg bare veje hakkebørgen efter tilberedning, og så regne kcal ud fra det. Tror det meste der forsvinder er væske, men der forsvinder nok også noget fedt. Jeg ville bruge den % der er opgivet, og regne udfra den. Så er du jo på den sikre side.Mht. til okseklumpen, hvad med at spørge slagteren, måske kan han fortælle dig det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svækling Posted November 26, 2003 Author Report Share Posted November 26, 2003 ja, det er nok smart nok bare at veje den bagefter. Som du siger, så er man på den sikre side. Hvad er al det der brune noget, som kommer ud af kødet?? Jeg synes det er ulækkert, og fjerner det altid.Jo, jeg kunne jo spørge slagteren, hvis ikke det var fordi jeg vil købe kødet i metro, der er det noget billigere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lea Posted November 26, 2003 Report Share Posted November 26, 2003 ja, det er nok smart nok bare at veje den bagefter. Som du siger, så er man på den sikre side. Hvad er al det der brune noget, som kommer ud af kødet?? Jeg synes det er ulækkert, og fjerner det altid.Jo, jeg kunne jo spørge slagteren, hvis ikke det var fordi jeg vil købe kødet i metro, der er det noget billigere. Alt der der brune noget?..... vil tro det er kødsaft ..... hehe, du er sjov.Spørg da slagteren alligevel, lad som om du kommer igen i morgen og køber det. B) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted November 26, 2003 Report Share Posted November 26, 2003 Okseklump u/ fedtkappen:Pr/100g543 Kj21.2 g protein4.8 g fedtDet "brune" :lol: kødsaft, urenheder og proteinstoffer.Smid den på panden, så slipper du for det "brune"Den skal vejes INDEN stegning. Det giver det mest præcise resultat.Det er hovedsageligt vand der forsvinder, når ikke fedt % er større end den er. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svækling Posted November 26, 2003 Author Report Share Posted November 26, 2003 Lea, det kunne man jo gøre. Sneaky.... ;) Fedt Stubbe, tak skal du have. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wannabe Posted December 2, 2003 Report Share Posted December 2, 2003 I Fødevaredirektoratets "Den lille levnedsmiddeltabel" står der lidt om ændring af indholdet af maden ved tilberedning, bla.:Tilberedning. Ved snitning, hakning, iblødsætning, stegning,bagning, kogning, varmholdning m.m. sker der vitamin- og/ellermineraltab. Disse tab må man selv være opmærksom på, idettabellen som nævnt oftest har data for de friske råvarer. Tilbered-ning vil især påvirke indholdet af B- og C-vitaminer. I forbindelsemed kogning af f.eks. kartofler kan C-vitamintabet være op til50%. Ved varmholdning sker det største vitamintab som regelinden for de første 1-2 timer. Disse forhold er vigtige at tage hen-syn til, hvis man ønsker at beregne en varmholdt rets vitamin-indhold eller planlægge en kost på basis af anbefalingerne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Svækling Posted December 2, 2003 Author Report Share Posted December 2, 2003 yes, det skal man huske. Jeg kan også huske jeg har læst noget om engang, at grøntsager mister vitaminer for hver dag de ligger og venter på at blive brugt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.