Nyt energireduceret fedtstof bliver godkendt


Wannabe
 Share

Recommended Posts

http://www.altomkost.dk/Presse/Presse/Nyhe...vergodkendt.htm kan man læse

Den Europæiske Kommission har godkendt det nye energireducerede fedtstof salatrim.

Salatrim er et nyt fedtstof (triglycerid), som giver mindre energi i forhold til almindelige fedtstoffer (triglycerider). Salatrim giver ca. 25 kJ pr. gram fedt modsat almindelige fedtstoffer, som giver 37 kJ pr gram fedt.

Den Europæiske Kommission har den 1. december givet tilladelse til markedsføring af salatrim som ny fødevareingrediens i henhold til novel food forordningen (258/97/EF), på baggrund af en flertalsafgørelse i den Stående Komite for fødevarer. Novel food er det, der på danske kaldes for nye fødevarer.

Kun i bagværk og konfekture

Salatrim tillades kun anvendt i bagværk og konfekture, hvor betegnelsen "energireduceret fedt (salatrim)" skal anføres i ingredienslisten. På mærkningen kræves derudover, at der skal være en erklæring om, at overforbrug kan medføre mave-tarm gener, og der skal også være en erklæring om, at produkterne ikke er beregnet til at blive anvendt af børn.

Beslutningen er rettet til Danisco A/S, hvor en tilladelse til markedsføring kun er omfattet salg til fødevareindustrien og ikke et salg direkte til forbrugerne.

Sikkerhedsvurdering inden markedsføring

Novel food reglerne foreskriver, at nye fødevarer eller fødevareingredienser skal underkastes en sikkerhedsvurdering inden markedsføring kan godkendes, for at sikre, at kun produkter, som kan siges at være sundhedsmæssig forsvarlige at indtage bliver tilladt markedsført. Den Videnskabelige Komite for Levnedsmidler (SCF) har som et led i vurderingen udtalt, at salatrim ikke udgør nogen sundhedsrisiko for mennesker, men en række undersøgelser tyder på, at et højt indtag af salatrim (over 30 g/dag) kan give mave-tarm gener. SCF bemærkede også, at der ikke foreligger data på den virkning som produkter indeholdende salatrim har på børn under 16 år.

Lissom Gajol kan for meget give bøvl med maven :santa2:.

Men ellers kan vi så godt begynde at køre flere dougnuts ned... <_<

Edited by Wannabe
Link to comment
Share on other sites

lidt off-topic. Hvorfor kan det ikke lade sig gøre at lave light slik, ligesom man kan lave sodavand light?

Det kan det også. Man kan f.eks få tykkegummi uden sukker og nogle slags bolcher (som indeholder saccherin) Problemet med saccherin er at det er afførende i store doser og det er måske derfor at det ikke er "in" at lave sukkerfri bolcher.

Link to comment
Share on other sites

Det kan det også. Man kan f.eks få tykkegummi uden sukker og nogle slags bolcher (som indeholder saccherin) Problemet med saccherin er at det er afførende i store doser og det er måske derfor at det ikke er "in" at lave sukkerfri bolcher.
Hermedico sælger en del af den slags til sukkersyge-patienter, samt andre som vil have lav-GI-produkter. Se fx https://www.hermedico.dk/netkoeb/indkoeb/in...?produkt=770107, som er bolcher med
Energi: 420 kJ/100kcal, kulhydrat/polydextrose: 94 g, heraf sukkerarter: 0-1 g

Der er en del andre produkter i deres netbutik.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share