Calf raise vs. andre øvelser


Wannabe
 Share

Recommended Posts

Jeg plejer ikke at køre "lever standing calf raise", men har for god ordens skyld taget den med i mit nye program.

Og her oplever jeg at jeg snildt kan nappe nogle sæt - i dag var det 8 med op til 330kg, og jeg går slet ikke død på iltmangel/syre/nervesystem-failure/whatever i denne øvelse... tror min 1RM ligger > 400-450kg.... Det mærkes samtidig som om at musklen/fibre/sener "trækkes i stykker" hvis jeg vælger at køre med tungere vægt.

Det er jo lidt vildt, når jeg til sammenligning sjældent roder med dumbbells over 20 kg... og her dør jeg mere på muskeltræthed eller hvad jeg oplever som iltmangel :bblush:.

Hvorfor er der den store forskel i kg, og hvorfor kan jeg få en så stor belastning i denne øvelse, at jeg kan totaltsmadre musklen, hvis det var det jeg havde sat mig for...?

- jeg håber at der i svaret ligger nøglen til mere effektiv træning i de andre øvelser - 330 kg i dumbbell curls ville jo ikke være dårligt :lol:... ellers skal jeg måske bare droppe alt det med arme, og stille op i DM i calf raise når jeg er på den anden side af 1 tons ;):lol:

Edited by Wannabe
Link to comment
Share on other sites

Jeg kender ikke "lever-standing calf-raise", men hvis det er alm. standing calf-raise, er 330 kg da en del når man er utrænet. Dog afhænger den vægt man løfter af hvor langt inde mod maskinen, man har placeret skuldrene. Jo tættere, jo større vægt, pga. vægtstangsprincippet.

Mit bud på hvorfor du er stærk i denne øvelse er at lægmusklen, for en utrænet, nok er kroppens bedst trænede muskel (med mindre man har været helt stillesiddende). Den skal jo løfte hele kroppens vægt talrige gange på en dag.

P.S. jeg glæder mig til at høre om du får DOMS i læggene. Det er rigtig sjovt :blink:

Edited by Henrik C
Link to comment
Share on other sites

Jeg kender ikke "lever-standing calf-raise", men hvis det er alm. standing calf-raise, er 330 kg da en del når man er utrænet. Dog afhænger den vægt man løfter af hvor langt inde mod maskinen, man har placeret skuldrene. Jo tættere, jo større vægt, pga. vægtstangsprincippet.
Det er vist bare den almindelige øvelse: http://www.exrx.net/WeightExercises/Gastro...gCalfRaise.html. Med hensyn til vinkel på maskinen og bevægelighed i øvelsens udførelse, tror jeg at jeg matcher ham fætteren på billedet meget godt. Jeg forsøger bare at stå nogenlunde lodret og holder en lige/spændt ryg under øvelsen.
P.S. jeg glæder mig til at høre om du får DOMS i læggene. Det er rigtig sjovt

Der kommer sikkert noget DOMS på dag 2 efter øvelsen. Ellers må den have nogle flere kg næste gang :devil::lol:.

Jeg håber at der ud over dit udmærkede og sikkert meget sandsynlige bud, findes årsager som er mere relateret til selve øvelsens påvirkning af musklen, som man kunne anvende ved valg af øvelser for andre muskelgrupper...

Der er iøvrigt lidt om calf træning på:

http://www.bodybuilding.com/fun/greatcalves.htm

http://www.bodybuilding.com/fun/phano15.htm

http://www.bodybuilding.com/fun/matt85.htm

http://www.physique-engineering.com/articl...ftraining.shtml

Edited by Wannabe
Link to comment
Share on other sites

Jamen så må vi jo hellere sammenligne lidt. OBBC har to forskellige - "den lille" der går til omkring 400 kg og som har kort afstand til blokken, og "den store" som går til 800-900 kg og såvidt jeg husker har lidt længere afstand. Jeg legede med den lille sidste gang, men prøver begge næste gang.

Men ellers må jeg jo nok bare se i øjnene at det må være fordi det ér kroppens stærkeste muskel...

Link to comment
Share on other sites

Så har jeg set lidt mere på sagen.

"Den lille" går til 375kg. "Den store" går til 600kg, og har 5-10 cm kortere afstand til blokken.

Efter en lille test synes jeg nu ikke at der er den store forskel i praksis.

Men hvor er det bare typisk for mit liv at den øvelse hvor jeg kan tage lidt kg er en lægøvelse :(... Hvad havde mine genetiske forfædre tænkt sig - at jeg skulle score i shorts og løsthængende bluse :4slap: ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share