Claus B Posted January 13, 2002 Report Share Posted January 13, 2002 Er der nogen, der kender energifordelingen i bønner?Jeg har på fornemmelsen, at den minder om ærter (P5.2, F0.4, K7.2, 54Kcal/100g.)?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jcq Posted January 13, 2002 Report Share Posted January 13, 2002 du må nok specificere lidt, for der findes altså rigtigt mange forskellige sorter. Jeg bruger selv hvide og sorte. Nogle bønner har helt op til 30g protein pr. 100g men aminosyreprofilen er knap så god. peace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helix Posted January 13, 2002 Report Share Posted January 13, 2002 Jcq: Hvor har du set bønner der indeholder 30% protein ? Det lyder helt vildt. :shocked:Men som du selv siger, så vokser træerne heller ikke op i himlen, da deres AA profil nok temmelig dårlig, det kan man dog til tider kompenseres lidt for. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jcq Posted January 13, 2002 Report Share Posted January 13, 2002 Jeg tror nok de var kinesiske dem med 30g, men jeg kan ikke huske hvad de hed.Sorte eller hvide bønner, kan ikke huske hvilken af dem, har omkring 21g. Det eneste der er noget møg er at de skal koge i helvedes lang tid ellers smager de faktisk ret godt til næsten alt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 13, 2002 Author Report Share Posted January 13, 2002 hmm, tilgiv mig min uvidenhed, der ville få enhver bønnekender til at skamme sig LOLjeg tænkte nu på grønne bønner, men farven er jo ligegyldig når de først ligger i maven :)Hvor køber I de sjove bønner, og de grønne bønner for den sags skyld henne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jcq Posted January 13, 2002 Report Share Posted January 13, 2002 prøv evt. din lokale grønthandler, hvis har er arabisk har han helt sikkert et rimeligt udvalg. Men det er tør-bønner, dvs. de skal tilberedes før de kan tilsættes noget andet. Prøv at søg lidt på nettet, så finder du opskrifter+deklarationer på de fleste. Et godt tip, hvis du koger mange af gangen kan du sagtens nedfryse dem.NB. Husk at kogevandet ALDRIG må drikkes eller bruges til anden madlavning medmindre du vil sidde på lokum resten af dagen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jcq Posted January 13, 2002 Report Share Posted January 13, 2002 Ok, hvad sker der med min avatar, hvorfor vil den ikke blive større?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 13, 2002 Author Report Share Posted January 13, 2002 Du spiser ikke nok MAKRO-næringsstoffer :)hmm, så streger jeg ideen med bønne-te LOLeller måske skulle man prøve at sælge det som afføringsmiddel :)seriøst:Jeg havde ellers tænkt mig at bruge bønnerne til salater a'naturel, men det er lidt besværligt, hvis de skal koges først. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hitman Posted January 13, 2002 Report Share Posted January 13, 2002 Jamen her skal du da få de forskellige bønners energifordeling Pr 100g Energi Protein Fedt Kulhyd.Grønne bønner: 190kJ 2g 0g 9gSoja bønner: 1800kJ 34g 18g 34gTørrede linsebønner: 1500kJ 22g 2g 60gMan kan se at der tydelig er forskel på de bønners energifordeling. Det er altså ikke ligemeget hvilke bønner man spiser. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claus B Posted January 13, 2002 Author Report Share Posted January 13, 2002 fint fint :)Ok, grønne bønner ligner faktisk ærter ret meget.jeg går ud fra, at soja-bønnerne også er tørrede.Så er der jo en stor forskel, bare pga. vandindholdet.Men som sagt, kan jeg kun bruge friske, ikke-tørrede bønner.Ellers tak for info'en :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKICE Posted January 14, 2002 Report Share Posted January 14, 2002 JCQ, er det dig selv der er AVATAR eller hvad?Jeg køber nogle gange de der dåser med baked beans i tomat. Dem kan man spise direkte fra dåsen. men varm dem lige, det smager altså bedre. Du kan faktsik også putte tun i. Det smager ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny Bravo Posted January 14, 2002 Report Share Posted January 14, 2002 Blackice>> Hæ hæ.... Bare der er tun i så er alt okay.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BLACKICE Posted January 15, 2002 Report Share Posted January 15, 2002 Yep Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.