It's all about TESTERONE !!!


Deluxe
 Share

Recommended Posts

Hej Blackmoore

Det du skriver er sådant set næsten helt rigtigt. Men der er detaljer !! Darwin havde ikke nogen anvendelig nedarvningslære. Faktisk var han selv en anelse Lamarcks i sin nedarvningslære, idet han mente tilegnede evner delvist kunne nedarves (en anden mulighed han gav var at nedarvningen skete gennem blodet). Når dette så behændigt er forglemt om Darwin er det fordi hans hovedfokus ikke var dette. Darwin så som en af de første (men ikke DEN første), at det der primært styrede evolutionen, var selektion. Lamarc mente at det der styrede evolutionen, var tilegnelsen af evner, som givtigt kunne videreføres til sit afkom.

At nedarvingen skete gennem distinkte enheder kaldet gener, blev først formuleret af Mengel 20 år senere. Den beskrivelse du kommer med, er i virkeligheden den teori som opstod på baggrund af en forening af Darwins og Mengels teorier, nemlig den neo-darwinistiske teori.

Link to comment
Share on other sites

Jeg er godt klar over at det er neodarvinisme, jeg brugte. Det er nemlig den teori , de fleste er mest "velbevarede " i. Men det er nok et problem, i hvert tilfælde for folk uden en lille smule naturvidenskablig baggrund, at undgå at få en lille smule Larmarck ind i deres tankegang. Man kan sige, at Darvin formulerede tanken om selektionen og det at egenskaber skal være arvelige for at de kan selekteres, men at han manglede viden om, hvordan denne "arvelighed" blev overført fra generation til generation. Det gør  dog ikke hans tanker mindre geniale..Derudover er "origin of the spieces" ikke ligefrem den mest velskrevne bog i verdenshistorien.  Men lad nu det ligge

Det er pudsigt at Mendel's forskning var så genial, og der alligevel gik så lang tid før han for alvor blev opdaget. Men det hele blev lidt mere konkret, da man fik de kære bananfluer med.

Venlig hilsen Blackmoore

Link to comment
Share on other sites

Jeps.. det er nogen år sidne jeg sidst læste om den kære "ærtemand", men hans skarphed er nærmest rystende. Så meget med så simple midler. Det er sgu en havemand, der vil noget, Og især når man tænker på at vi skal frem til 50'erne før Watson og Crick finder DNA's struktur,og dermed den virkelige nøgle til arvelighedens mysterie.

Venlig hilsen Blackmoore

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share