Transfedtsyrer i Maxim proteinbar


michael
 Share

Recommended Posts

Dear Michael,

Sorry BUT you have made a mistake here. There are no  transfedtsyrer in either our energy bars or protein bars. You are right to be worried about this as they are very, very unhealthy.

I think you are confusing mættede fedsyrer with  transfedtsyrer.

Many companies try to hide the use of transfedtsyrer in their products. Here is an explanation on the subject that you can find on one of my article on maxims home page:

Usunde mættede transfedtsyrer – ”The really bad guys”

Transfedtsyrer er vegetabilske olier, som er delvis hydrogenerede. Når der tilsættes hydrogen til olierne, bliver de faste ved stuetemperatur, og denne egenskab gør dem anvendelige i en række forskellige produkter. Men det resulterer også i dannelsen af store mængder af giftige produkter, som ikke findes naturligt, og derfor ikke har nogen plads i fødekæden.

I produktionen af sådanne olier, udrettes de essentielle fedtstoffers krumninger, og dermed tabes den form, som netop passer til kroppens “nøglehuller”. Desuden er transfedtsyrer endnu mere dræbende for din sundhed og dine sportspræstationerne end mættede fedtstoffer. For når din krop ikke får tilført de sunde essentielle fedtstoffer, er den nødt til at gå på kompromis og anvende transfedtsyrer i stedet for. Som et eksempel herpå kan nævnes cellemembraner, hvor transfedtsyrer forårsager brud på de beskyttende membraner, fordi de ikke har den rigtige form, og dette giver giftige substanser adgang til cellen.  

Denne effekt er blevet sat i forbindelse med en lang række skadelige virkninger: transfedtsyrer fordobler risikoen for hjertetilfælde, og i videnskabelige undersøgelser er det vist, at de forårsager adskillige andre ubehagelige ting. F.eks. påvirker de leverfunktionen og insulinfunktionen, og de får blodpladerne til at klumpe sammen. Der er fundet sammenhæng mellem transfedtsyrer og lav fødselsvægt hos babyer, og desuden giver de øget forekomst af abnorme sædceller, og er i dyreforsøg vist at vanskeliggøre graviditet (4).

Desværre findes transfedtsyrer overalt i moderne fødevarer, som f.eks. margarine, delvist hydrogenerede vegetabilske olier, suppeblandinger, brød, småkager, frosne fødevarer, slik, donuts, wienerbrød og pommes frites –  i alle mulige forskellige ting.

Varedeklarationer – Hvad fødevareproducenterne ikke ønsker du skal vide!

Fødevareproducenterne bekymrer sig mere om at øge produkternes holdbarhed end om folks helbred. De forsøger at skjule det faktum, at deres produkt indeholder transfedtsyrer ved at skrive ”hydrogeneret” eller ´”delvist hydrogeneret” på varedeklarationen, og ved at læse varedeklarationen inden du køber et givent produkt, kan du undgå mange af de dårlige transfedtsyrer i din kost. Hvis du ser ”H”-ordet på varedeklarationen, skal du ”H”-urtigst muligt lægge varen tilbage på hylden. Forhåbentlig vil det i fremtiden blive lovpligtigt for fødevareproducenterne at angive brugen af transfedtsyrer mere tydeligt, så det nemmere opdages af forbrugerne. Endvidere bør du købe produkter, som er rige på umættede fedtstoffer, specielt de essentielle omega-fedtsyrer, samt skære ned på de produkter, som indeholder store mængder mættet fedt.

If you would like a copy of the whole article email me at [email protected]

Link to comment
Share on other sites

Lad mig straks dementere: Der er kun vegetabilsk fedt i Maxim energibar, og ikke hydogeneret vegetabilsk fedt. Det glæder mig, at det også gælder for Maxim protein barer.

Jeg har desværre eksempler på andre protein barer som har  den skavank. Til slikhovederne kan jeg sige, at der er også transfedtsyrer i: Yankie, Mars, Snickers, Holly, Twix, Daim m.fl.

Pas på der ude -  det er en jungle!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share