CSC ser stærke ud


jarvig13
 Share

Recommended Posts

Jeg må sige, at jeg har lidt fidus til CSC i år. Måske ikke som samlet vinder af den gule trøje, men bestemt med muligheden for flere ryttere i f.eks. top 6-7 stykker.

Selvom jeg nogen gange tvivler lidt på Bjarnes reelle evner som holdkaptajn, så må jeg dog give ham, at han ser ud til, at kunne få det bedste frem i sine nye ryttere. F.eks. Luttenberger sidste år. En gamle stjerne som de fleste vel regnede for at være udbrændt. Alligevel var det reelt ham som sikrede CSC sejren i holdkonkurrencen, idet han på alle de svære bjergetaber kom ind på flotte placeringer (oftest i top-20) på den så vigtige tredjeplads på holdet, som er gældende for regnskabet.

Og også lidt med Hamilton. Da CSC købte ham, da var han jo ikke ung, og selvom han havde været en top hjælperytter for Armstrong, så må jeg ærligt indrømme, at jeg tænkte, at det var et vildt køb til farvoritpladsen på CSC-holdet. Alligevel viste han sig jo skræmmende stærk selv med brækket kraveben, og i årets tour er helt sikkert blandt de hotteste navne.

Det leder nemlig frem til årets CSC-hold. Eller mere specifikt på dem der skal gøre sig gældende i den samlede stilling.

Basso giver sig selv. Og jeg synes han ser godt ud. Sidste år tabte Basso kun 45 sekunder til Armstrong i bjergene (resten tabte han i de to enkeltstarter og i holdkørslen). Jeg har fuld tiltro til at han mindst er ligeså stærk i år i bjergene, og at Riis har givet ham selverkendelsen af, at han har potentialet til noget stort, og at dette "blot" kræver at han også tør angribe i bjergene.

Jeg synes det er svært at komme med en vurdering af Bassos samlede placering. Jeg synes mange er meget "negative" med hensyn til deres vurdering af hans chancer i år. Jeg mener - jeg er overbevist om at Basso er mindst ligeså stærk i år som sidste år. Når dertil lægges, at en af enkeltstarterne (hvor han trods alt er svag) er udskiftet med en bjergenkeltstart, at han ikke mistede meget på holdtidskørslen, samt endelige at Riis måske har givet ham mod på at angribe i bjergene, så mener jeg at en samlet tredjeplads er mulig (efter Armstrong og Ulrich - men lige foran Hamilton). I hvert fald er jeg helt sikker på han slutter i top-10

Sastre giver også sig selv. Notorisk god i bjergene og notorisk svag i enkeltstarter. Derfor kan de samme ting som blev sagt om Basso også siges om Sastre. Når dertil lægges at han lavede en helt fantastisk prolog :blink: så burde der være muligheder for Sastre-overraskelser i år. Sidste års 9.-plads bliver forbedret. Måske kun en eller to pladser. Jeg satser på en top-7 placering til Sastre - han ser skarp ud i år.

Julich er jokeren. Og det er ham ovenstående med Luttenberger og Hamilton gik på. En rytter der er blevet nr. 2 i touren, men de sidste mange år en stor skuffelse og nedtur. Vel så meget at ingen rigtigt tror på ham i år. Men jeg tror at Riis har set noget som ingen andre har. Jeg tror på at Riis har hentet noget frem i Julich, som han ikke selv har troet på i lang tid. Hvorfor jeg tror det? Jo, af to grunde. Den første, den omtalte med Riis's evne til at spotte at udbrændte ryttere måske er langt mindre udbrændte end nogen (ink. dem selv) tror de er. Den anden grund er hvordan han har kørt i år. En super stærk og overbevisende prolog. Og i dag sad han konstant blandt de allerforreste hele tiden. Et kig lige bag Armstrong afslørede næsten konstant, at Basso, Sastre og Julch sad lige på hjul af ham og at de så skarpe ud.

Hvis Julich overrasker, hvor meget overrasker han så? Hmmm, umuligt at sige. Men jeg ville da ikke blive det midste overrasket over at se ham i top-20. Ja, stort set ligeså lidt overrasket ville jeg blive hvis han havner i top-15. Top-10? Naaaa, det er umuligt at spå om.

Men alt i alt tror jeg faktisk at CSC er endnu bedre stillet end sidste år. ;)

Link to comment
Share on other sites

jeg er utrolig spændt på hvad Julich egentligt har med i posen!

dagens etappe... lidt sløvt af en sådan kongeetappe, med et fuldt forventligt solo pirat togt af Virenque..sådan et skal han have hvert år. jeg havde håbet lidt mere go fra nogen af de andre hold.

Link to comment
Share on other sites

Dejligt debatoplæg, Jarvig. :)

Jeg er enig i de fleste af dine betragtninger, men du har vist hørt lidt for meget efter hvad de vrøvler om på TV2.

Med hensyn til Basso er jeg enig med dig i, at han såfremt han er i samme form som sidste år er en mulig kandidat til den nederste plads på podiet. Specielt efter at Zubeldia, Mayo og Menchov alle tabte tid på brostensetapen. Basso har dog lidt det samme problem som Ullrich og Hamilton i bjergene, idet han er knap så eksplosiv som mange af de øvrige topkandidater. De mangler simpelthen antritet til at slå et hul der er stort nok. Jeg ser dog med spænding frem til at se udbyttet af Bassos specialtræning på ITT-cyklen under Riis´s kyndige vejledning. Sidste år var hans position på cyklen jo helt gal.

At beskrive Sastre som notorisk ringe på enkeltstarten er helt forkert. Sastre har altid været rimlig habil på enkeltstarterne, men såfremt du ikke er hardcore entustiast som undertegnede forstår jeg godt at du har den opfattelse. Mader og flere andre danske journalister har jo altid betegnet Sastre som den lille klatrer med de ringe evner på ITT. Sastre lærte allerede helt tilbage i sin tid under Manolo Saiz hos Once at kører en fornuftig ITT, da det er den egenskab den gale Saiz prioriterer absolut højest. Carlos har en yderst fornuft sidestilling på ITT-cyklen og bliver rent faktisk bedre og bedre år for år i kampen mod uret. Af årets deltagere i Touren vil jeg mene, at det kun er Armstrong, Leipheimer, Ullrich og Hamilton af de øvrige klassementryttere som er væsenligt bedre end den lille spanier i kampen mod uret, men de kan jo også kører lige op med specialister som Millar, Gontjar og Rich. I en sammenligning med ryttere som Basso, Heras, Rasmussen, Mayo, Mancebo og Zubeldia falder han absolut ikke igennem, tværtimod. Jeg husker tydligt, at Rolf Sørensen under sidste års TdF forsvarede Sastres ITT kvaliteter, hvor han sagde at den eneste danske rytter som var i nærheden af Sastres niveau i denne diciplin var Claus Michael Møller. Sastres svaghed har dog de andre år været hans manglende stabilitet. På hans gode dage kan han sætte alle i bjergene, vi husker jo alle hvordan han sidste år plantede den rendyrkede spanske klatrespecialist Mecado på den sidste stigning da han vandt sin etapesejr. På hans svage dage taber han dog nemt 5 minuter til favoritgruppen. Men såfremt han er blevet mere stabil i sine præstationer vil jeg betegne ham som et lige så godt bud på Tourens 3. plads som værende lige så god som Bassos.

Med hensyn til Julich tror jeg at du overvurderer ham en smule. Han blev nr. 3 i et stærkt amputeret felt i 98, hvor Festina var blevet smidt ud og de spanske hold Banesto, Kelme, Vitalicio og ONCE havde trukket sig fra løbet. Dette gjorde feltet svagere det år, og med de spanske hold i løbet ville en placering i top 5 sikkert ikke have været mulig for Julich. Men han er en stærk rytter, der dog har sine begrænsninger, når det virkligt går op af. Men en top 15 placering er måske inde for hans rækkevidde.

Iøvrigt var Julich ikke i blandt de 3 CSC-ryttere som konstant sad i hjul på Armstrong i dag. Det var ganske rigtigt Sastre og Basso, men den tredje rytter var Bartoli som i dag sad konstant ved Bassos side. ;)

Link to comment
Share on other sites

Informativt indlæg Squatfather :)

Dog er jeg ikke helt enig med Sastre-detaljen. Ikke at det du skriver er forkert, men at jeg skrev det ud fra en anden synsvinkel. Og den synsvinkel er - at hvis vi ser bort fra Pantani-året - så har alle tour-vindere i nyere tid været enten gode eller ekstremt gode til enkeltstarter. Så standarden er ikke god i forhold til en eller anden tilfældig bjergged - men god/dårlig i forhold til de absolutte specialister som samtidigt kører for klassementet. :)

Link to comment
Share on other sites

>Jarvig.

Du har jo delvis ret i din betragtning omkring de seneste års Tourvinder, men såfremt man ser så firkantet på det, kan man jo også sige at Hamilton, Ullrich og Armstrong er de eneste af de nuværende ryttere der overhovedet kan vind Touren. Det vil absolut ikke overaske mig, såfremt Sastre kommer et godt stykke ind i top 10 på den lange enkeltstart på Tourens næstsidste dag.

Link to comment
Share on other sites

>Jarvig.

Du har jo delvis ret i din betragtning omkring de seneste års Tourvinder, men såfremt man ser så firkantet på det, kan man jo også sige at Hamilton, Ullrich og Armstrong er de eneste af de nuværende ryttere der overhovedet kan vind Touren. Det vil absolut ikke overaske mig, såfremt Sastre kommer et godt stykke ind i top 10 på den lange enkeltstart på Tourens næstsidste dag.

Netop fordi den ene af årets enkeltstarter er udskiftet med bjergudgave, så tror jeg, der er flere chancer end i mange år for, at bjergspecialister kan true Armstrong i år. Det kræver dog at de "samarbejder" og kører på ham hele tiden. Formentlig (eller næsten helt sikkert) vil Armstrong være stærk nok til at afvise de første 5-10 seriøse angreb - men derefter må selv Armstrong give fortabt, og modsat andre år så har han ikke +10 min at gøre godt med grundet to enkeltstarter.

Såfremt at bjergrytterne ikke fedtspiller, så mener jeg at alle de følgende kan gøre livet hårdt for Armstrong: Heras, Mayo, Zubeldia, Basso, Sastre, Mancebo og Osa.

Dertil skal selvfølgelig lægges de to seriøse modstandere Ulrich og Hamilton. :)

BTW: Michael Rasmussen ser simpelthen helt vild skarp ud på stigningerne. Så Spanien rundt sidste år, og der var han typisk blandt de 2-3 bedste klatere på alle etaber. :blink: Hvis han har gjort bare lille fremgang siden sidste år, så er jeg sq spændt på om han mon faktisk ikke kan køre fra alle de andre på mindst en voldsom bjergetabe. Og her mener jeg ikke et langt angreb som holder hjem. Men et angreb på sidste stigning, hvor alle farvoritterne er med og klar. Jeg tror faktisk der er en (lille) men helt seriøs chance for det. :blink::bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

Netop fordi den ene af årets enkeltstarter er udskiftet med bjergudgave, så tror jeg, der er flere chancer end i mange år for, at bjergspecialister kan true Armstrong i år. Det kræver dog at de "samarbejder" og kører på ham hele tiden. Formentlig (eller næsten helt sikkert) vil Armstrong være stærk nok til at afvise de første 5-10 seriøse angreb - men derefter må selv Armstrong give fortabt, og modsat andre år så har han ikke +10 min at gøre godt med grundet to enkeltstarter.

Såfremt at bjergrytterne ikke fedtspiller, så mener jeg at alle de følgende kan gøre livet hårdt for Armstrong: Heras, Mayo, Zubeldia, Basso, Sastre, Mancebo og Osa.

Dertil skal selvfølgelig lægges de to seriøse modstandere Ulrich og Hamilton. :)

Bjergenkeltstarten burde helt sikkert kunne mindske Armstrongs fordel til klatrerne. Af dem du nævner tror jeg dog ikke, at Osa er i blandt dem der kan lave ravage. Men man må så absolut heller ikke glemme Menchov, samt de to unge italienere Scarponi og Chauchioli. :)

Med hensyn til Rasmussen, så kan han kører fra alle i bjergene på sine bedste dage. Det bliver intressant, hvordan Rabobank spiller deres to kort, Rasmussen og Leipheimer.

Link to comment
Share on other sites

Menchov! Jeps ham havde jeg glemt - han hører til blandt udfordrene. :)

Må indrømme at jeg ikke er stabil i min viden om de to andre du nævner, Scarponi og Chauchioli. Kender dem selvfølgelig af navn (og gavn). Men hvordan tror du de klare sig i turen, og hvor er deres stærke og svage sider i en lang tour? :)

Link to comment
Share on other sites

Scarponi blev nr. 18 i Giroen i 2002 som neopro og nr. 16 i 2003. I år går han målrettet efter ungdomskonkurrencen i Touren. Tidligere i år vandt han fredsløbet og et mindre italiensk etapeløb, desuden blev han nr. to i Østrig Rundt, nr. 4 i Fleche Wallone og nr. 7 i Liege-Bastonge-Liege. Han har 8 sejre i år, og er en rimlig alsidig rytter som er stærk i bjergene og rimlig habil på ITT. På hviledagen forleden udtalte han at han regnede med at vinde bjergenkeltstarten. :blink:

Chauchioli blev nr. 3 i Giroen for to år siden. Sidste sæson var han meget skadet, i år har han ikke haft de store resultater, da han sammen med Møller primært har forberedt sig på TdF. Han har hans største styrke i bjergene.

Link to comment
Share on other sites

Fed debat(ekkoekkoekko),

Hvad siger I så til Bartoli? Skal han regnes lidt som Julich, sådan lidt psykisk nede, hvor det tager en Riis at få ham til at tro på sig selv? Rolf havde spået ham en mere fremtrædende rolle i dagens etape, men kommer måske først i morgen?

Niske

Link to comment
Share on other sites

BTW: Michael Rasmussen ser simpelthen helt vild skarp ud på stigningerne. Så Spanien rundt sidste år, og der var han typisk blandt de 2-3 bedste klatere på alle etaber.  Hvis han har gjort bare lille fremgang siden sidste år, så er jeg sq spændt på om han mon faktisk ikke kan køre fra alle de andre på mindst en voldsom bjergetabe. Og her mener jeg ikke et langt angreb som holder hjem. Men et angreb på sidste stigning, hvor alle farvoritterne er med og klar. Jeg tror faktisk der er en (lille) men helt seriøs chance for det. 

Enig. Han så virkelig ud til at køre med overskud på dagens etape, det virkede som om han knapt nok anstrengte sig.

En anden betragtning fra dagens etape, måske er det bare mig der er paranoid, men så det ud som om Heras var tæt på at slippe favoritgruppen på kategori-1 stigningen? Eller har han det bare fint med at ligge bagerst i gruppen, uden det store behov, for at vise sig i det forreste geled? :unsure: Håber det er nummer to.

Lidt off-topic fra trådens oprindelige emne, men det var vist allerede sket lidt, så håber det går.

Link to comment
Share on other sites

Hvad siger I så til Bartoli? Skal han regnes lidt som Julich, sådan lidt psykisk nede, hvor det tager en Riis at få ham til at tro på sig selv? Rolf havde spået ham en mere fremtrædende rolle i dagens etape, men kommer måske først i morgen?

Jeg undrede mig også over Bartolis passivitet i går - lange etaper med korte hårde stigninger burde ligge til ham. Men feltet opgav jo mere eller mindre (vistnok pga styrt) at hente Virenque ind, og det har måske fjernet Bartolis chance for at komme væk.

Jeg håber da at Riis får sparket Bartoli (og også Julich selvfølgelig) i gang igen; det skulle nødig gå som det gik med Tafi - dét var også en skam... Jeg ville nyde at se Bartolis aggresivitet bare en sidste gang inden pensionen (hans, ikke min). Dagens etape kunne være hans.

Link to comment
Share on other sites

Jarvig

Men alt i alt tror jeg faktisk at CSC er endnu bedre stillet end sidste år. 
På mange punkter ja, men alligevel nej. Der er trods alt efter min opfattelse af styrkeforholdet lidt niveauforskel på hamilton og Basso (endnu tror jeg, men vi får se).

Desuden kom Jaksche ikke med p.g.a. styrt og luttenberger blev ikke udtaget til holdet (hvad jeg klart betragter som en fejldisponering fra Riis - vil tager her om en top 20 mand - ikke 1 men 2 gange).

Selvom jeg nogen gange tvivler lidt på Bjarnes reelle evner som holdkaptajn, så må jeg dog give ham, at han ser ud til, at kunne få det bedste frem i sine nye ryttere.

Enig i at Bjarne og hans stab oftest træningsmæssigt får meget ud af rytterne. Hvad angår de taktiske overvejelser mener jeg denne CSC-tour let kan ende i en skuffelse. For det første er holdet efter min overbevisning udtaget med forkerte folk. For det andet er taktikken næsten grænsede til naiv.

CSC-holdet har 4 ryttere hvis primære sigte er etapesejre i fladt eller kuperet terræn(Arvesen, Piil, Bartoli og Voigt). Af de falde etaper har hidtil kun 2 etaper endt med sejr til udbrudsryttere (O'Grady og POZZATO). Dette er ikke atypisk for touren. Chancen for at vinde 1 eller flere etaper via udbrud er derfor beherskede. Det må derfor siges at være overkill at udtage 4 klasseryttere til dette formål. Samtidig har man 2 klassementryttere der som udgangspunkt er ligestillet, men næsten ikke til at hjælpe når det for alvor går løs i bjergene (måske Julich, lidt Peron evt. andre af førnævnte, men ingen med garanti for at kunne køre opad, når der åbnes for alvor).

Taktikken og Piil's forbandelse er noget vrøvl. Piil er åbenbart i kanon form, men at klage over han ikke fik lov at få et stort forsping i udbrud med en 5. plads i klaasementet er naivt.

Ligger man så godt til kan den gule trøje ikke bare se passivt til og var på den pågældende etape nødt til at holde tidsdiff. på relativt få minutter, hvilket i slutfaser medføre at udbruddet er et oplagt bytte for springerholdene.

Dette har hidtil også gjaldt de 3 øvrige udbrudsryttere. Hvorfor fanden skal de ligge så højt i klassementet når de alligevel ikke kan holde placeringen i de rigtige bjerge. Der skal et større tidstab til før CSC-ryttere har chancen for en udbrudssejr på de flade etaper. Som det er nu går man efter alt - og fristes jeg til at sige - får måske intet.

Jeg er derfor helt uenig i din vurdering af at touren so far går godt for CSC.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Jan D -> Kloge tanker, som jeg faktisk er meget enig i.

Helt specifikt er det selvfølgelig et dramatisk handicap er Jackse blev skadet. At Riis - med eller uden Jackse - så holder Luttenberger udenfor, det synes jeg også er mærkeligt. :blink:

Eneste detalje, som giver lidt mening i Riis's retning. Ingen tvivl om, at det udtagne CSC-tour-hold bare stod rigtigt godt til holdkørslen. Arvesen, Piil, Bartoli og Voigt har helt sikkert bidraget meget til at denne maskine så (og næsten var, hvis vi holder uheld/dumheder udenfor) rigtig stærk og hurtig ud. Jeg tror Riis - udover prestigen - lagde rigtigt maget i holdtidskørslen - specielt med henblik på at både Sastre og Basso skulle stå stærkt inden bjergene. ;)

Så selvom jeg også syntes at Riis udtog et mærkeligt hold (og var yderst uheldig med Jackses skade), så giver det nu alligevel en del mening. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share