Silenced Posted July 29, 2004 Report Share Posted July 29, 2004 Er der nogen herinde der har styr på hvilke grøntsager der er "grove"?????Jeg aner INTET om grøntsager så det ville være en stor hjælpPå forhånd tak*Flemming* Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLunau Posted July 29, 2004 Report Share Posted July 29, 2004 Du kunne jo starte med at præcisere hvad du mener med "grove" ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silenced Posted July 29, 2004 Author Report Share Posted July 29, 2004 Du kunne jo starte med at præcisere hvad du mener med "grove" ;) Det er jo netop det.. Jeg aner det ikke Du får lige et link herScroll ned til bunden.. Der står hvad der skal ind og hvad der skal ud af kosten...Der står grove grøntsager og jeg aner ikke hvad det er... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivsen Posted July 29, 2004 Report Share Posted July 29, 2004 hejdet er f.eks. blomkål, broccoli, rosenkål, gulerødder...../Vivs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silenced Posted July 29, 2004 Author Report Share Posted July 29, 2004 hejdet er f.eks. blomkål, broccoli, rosenkål, gulerødder...../Vivs Er der et sted evt på nettet hvor de er listet som grove / fine eller en bog eller noget...????Har lige siddet og læst om det da min kone lider af PCO.. Hvis jeg nu kunne sammensætte hendes kost helt perfekt ville det jo være guld.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vivsen Posted July 29, 2004 Report Share Posted July 29, 2004 jeg skal se om jeg kan finde noget om det - melder mig ! :) /V Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silenced Posted July 29, 2004 Author Report Share Posted July 29, 2004 jeg skal se om jeg kan finde noget om det - melder mig ! :) /V takker.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silenced Posted July 29, 2004 Author Report Share Posted July 29, 2004 Nu vi er igang.. Jeg har nogle Karotter liggende i fryseren.. De er jo blancheret inen de bliver frosset ned..Ødelægger tilberedningen kostfibrene eller sker der ikke noget??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted July 29, 2004 Report Share Posted July 29, 2004 Nogen gange klassificeres grønsager efter fiberindholdet. "Grove" er grønsager med et fiberindhold på 2 g og over, pr 100 g. Ødelægger tilberedningen kostfibrene eller sker der ikke noget???Der sker ikke noget af betydning med makronæringsstofferne, men mikronæringsstofferne påvirkes lidt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silenced Posted July 29, 2004 Author Report Share Posted July 29, 2004 ok tak for det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Da'mus Posted July 30, 2004 Report Share Posted July 30, 2004 Man kunne måske bruge den forsigtige huskeregel, at de grøntsgaer, som kræver et seriøst tyggearbejde i rå tilstand (empirisk eller teoretisk - det er nok ikke alle grøntsager, man vil kunne finde på at gnaske sig igennem i rå tilstand - altså grøntsagerne?! Eller whad? ) er at klassificere som grove. Personligt ville jeg f.eks. mene, at det er noget nemmere at gnaske sig igennem en bakke med 500 gram rå tomater (som ikke hører til de grove grøntsager) frem for 500 g rå blomkål/broccoli/hvidkål (som jo så - tadaaaa - hører til de grove).... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proteinfræseren Posted July 30, 2004 Report Share Posted July 30, 2004 Grove grøntsager er vel dem med mange kostfibre i? Det kunne jo f.eks. være almindelige bønner som er særdeles lækre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.