iceb1977 Posted September 12, 2004 Report Share Posted September 12, 2004 (edited) HejI den pasta jeg normalt køber er der ca. 350 kcal pr 100 g. Jeg plejer normalt at spise 500 g pasta til et hovedmåltid men nuhvor jeg har skåret ned i mit kalorieindtag så spiser jeg max 250 dvs halvdelen pga. det store energiindhold i min pasta. Kan man få pasta der indholder mindre kcal pr 100 g end min ? Hvad med frisk pasta ? Min er tørret...... Jeg ligger med en grænse på 3000 kcal i indtag pr. dagså denne pasta kan jeg ikke spise meget af.NB: pastaopskrifter er også velkomne........iceb1977 Edited September 12, 2004 by iceb1977 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted September 12, 2004 Report Share Posted September 12, 2004 500 gram pasta? Jeg kan kvæle max 374 gram ned på en gang efter træning, men 500 gram?Nej, jeg tror ikke du finder ægte pasta der ikke er de 350 kalorier per 100 gram. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceb1977 Posted September 12, 2004 Author Report Share Posted September 12, 2004 nå ok findes der så en opskrift hvor jeg kan lave min egen pasta ? Jeg synes bare det er meget med hele 350 kcal..... iceb1977 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stryger2 Posted September 12, 2004 Report Share Posted September 12, 2004 Spis mindre pasta, og tag et grovflute til maden i stedet. Så bliver det hele lidt mere varieret, og der er færre kcal i grovflutes, forudsat du lige kigger dig for ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panda Posted September 12, 2004 Report Share Posted September 12, 2004 Når du skriver 500 g., er det så tørvægt, dvs. inden du koger pastaen? Så er det godt nok en voldsom portion pasta, du kan spise. Det er jo en hel pose!Hvis det er 500 g. kogt pasta, du sætter til livs, så kan du se kalorieindholdet her. Ca. 141 kcal./ 100 g.Hvis du ser på indholdsfortegnelsen på frisk pasta, så er kalorietallet noget lavere end i tørret pasta. Men det er fordi det indeholder meget mere væske. Kalorieindholdet pr. 100 g. vil være ca. det samme for "frisk" og tørret pasta, når det er kogt. Det samme gælder hjemmelavet pasta.Eva :zcyclon: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaxPower Posted September 12, 2004 Report Share Posted September 12, 2004 (edited) nå ok findes der så en opskrift hvor jeg kan lave min egen pasta ? Jeg synes bare det er meget med hele 350 kcal..... iceb1977Så kan du jo bare lade være med at æde ET HALVT KG :lol: Pasta er mel + vand og vist også et æg, og mel indeholder altså mange kulhydrater, uanset om du selv laver pastaen eller køber det færdigt.BTW: Det er vel vægten FØR kogning vi snakker om ikke?Jeg plejer vel at guffe 100-150g pasta (vægt før kogning), hvis jeg bare laver en simpel pastaret. Edited September 12, 2004 by MaxPower Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rønne Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 HVIS jeg spiser pasta er det fuldkornspasta og kun 50 gram (tørvægt). Jeg bruger det som variation/supplement sammen med grøntsagerne. Der er som nævnt mange kcal. i pasta og næringsværdien kan vel også diskuteres.Hvis man er lidt perfid, så undgår man ris, pasta, kartofler og brød . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 Skift noget af pastaen ud med grøntsager. De mætter mere, indeholder færre kalorier og er sundere. Hvis man er lidt perfid, så undgår man ris, pasta, kartofler og brødI mine øjne helt unødvendigt, sålænge man ikke indtager voldsomme mængder bør det ikke være noget problem i en varieret kost. Derimod kan det være en god idé at vælge typerne med omhu. Fiberpasta og groft brød er ganske sundt. Kartofler er så mættende at det er svært at indtage voldsomt mange kalorier når de indgår i et måltid. Endeligt, hvis ris virkeligt er et problem - så er der nogen der har glemt at fortælle det til Asiaterne :lol: Det er jo ikke ligefrem i den del af verden at man finder problemerne med overvægt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 (edited) Helt og aldeles enig :) Den kulhydratsforskrækkelse man efterhånden ser, er fuldstændig ude af proportioner Hvis ikke man har plads til komplekse kulhydrater som ris, pasta og kartofler i sin diæt/kost, så bør man kigge en ekstra gang på hvad man propper i munden. Edited September 13, 2004 by Crawdaddy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rønne Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 Helt og aldeles enig :) Ditto, men sammenligningen gik her på 500 gram almindelig pasta vs. 50 gram fuldkorns. Skal der bulkes og er der behov for kulh. er pasta mm. da en rigtig god kilde. Formålet helliger midlet men iceb1977 ville gerne mindske sit kcal.indtag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 Helt og aldeles enig :)Ditto, men sammenligningen gik her på 500 gram almindelig pasta vs. 50 gram fuldkorns. Skal der bulkes og er der behov for kulh. er pasta mm. da en rigtig god kilde. Formålet helliger midlet men iceb1977 ville gerne mindske sit kcal.indtag. Den er jeg med på, men 250gr pasta er nu stadigvæk en ordentlig slat og mindre kan også godt gøre det. Skærer han fx 50gr væk, er der stadigvæk 200gr, som er mere end rigeligt med mindre stofskiftet er fra helvede. Det er ca 150gr kulhydrat og ca 26gr Protein 50gr pasta er dog nærmest ikke værd at bruge kogende vand på :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 Jeg baserer en stor del af mit kal. indtag på pasta, faktisk 300 gram om dagen. Man bliver hurtigt vant til bare at æde det.Craw> du bulker med ca 4500, ikke? Hvordan når du det tal? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 Jeg baserer en stor del af mit kal. indtag på pasta, faktisk 300 gram om dagen. Man bliver hurtigt vant til bare at æde det.Craw> du bulker med ca 4500, ikke? Hvordan når du det tal? Normalt ligger jeg på 4300kcal/dag hvilket jeg er nået frem til ved at regne ud hvor mange kcal jeg spiser ;) Jeg bulker ikke bevidst og har ikke gjort det siden 1996. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 Hold da kæft, du må have en stor appetit...Store drenge, store maver.Selv ligger jeg på 3500, og det er sgu mest tvang! :) Men jeg skal jo voske.Iøvrigt, hvordan kan du kvæle den der fæle tunshake ned? Er det ikke billigere med en proteinshake, eller for den sags skyld nemmere og bedre-smagende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rih Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 Du skal spise fuldkornspasta og KUN 125 g. pr måltid, siger en diætist jeg har talt med (og så er man endda gavmild) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crawdaddy Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 Hold da kæft, du må have en stor appetit...Store drenge, store maver.Selv ligger jeg på 3500, og det er sgu mest tvang! :) Men jeg skal jo voske.Iøvrigt, hvordan kan du kvæle den der fæle tunshake ned? Er det ikke billigere med en proteinshake, eller for den sags skyld nemmere og bedre-smagende Tunshakes er en kulinarisk oplevelse :lol: ;)Hvis den skulle skiftes ud, skulle det være til noget kasein, men det er lidt svært at opdrive og heller ikke helt billigt. Så er tun nemmere og det smager også fint nok.Min appetit er nu ikke voldsom og især ikke offseason. Nogle gange ryger det bare ned fordi det skal og ikke fordi jeg er sulten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Slettet bruger Posted September 13, 2004 Report Share Posted September 13, 2004 Er du laktose intolerant? Ellers er mælk da en glimrende kassein kilde! :) Men ok, det ved du jo med garanti allerede :lol: Jeg skal ikke gøre mig klog på noget. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 --->RihDu skal spise fuldkornspasta og KUN 125 g. pr måltid, siger en diætist jeg har talt med (og så er man endda gavmild)Hvorfor det ? Lone78 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Louise01 Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Man kan få en pasta i Aldi, som skulle have et noget lavere energiindhold og det smager fuldstændig som det andet. Jeg kan desværre ikke lige huske mærket.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rih Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 --->RihDu skal spise fuldkornspasta og KUN 125 g. pr måltid, siger en diætist jeg har talt med (og så er man endda gavmild)Hvorfor det ? Øhh! Jeg ved kun hvad diætisten sagde til mig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 --->Rih,Jeg tror du skal finde en anden diætist. Det lyder som noget værre vrøvl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted September 14, 2004 Report Share Posted September 14, 2004 Jeg tror du skal finde en anden diætist. Det lyder som noget værre vrøvl.Hvorfor det? Kender du baggrunden til udtalelsen?Som altid med kost skal det ses i forhold til den øvrige kost for den enkelte person. Uden at kende baggrunden, rih's kostmønster og spisevaner kan du ikke udtale dig om det er noget vrøvl.At rih så siger det videre som en gylden regel er selvfølgelig også en fejl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaeus Posted September 15, 2004 Report Share Posted September 15, 2004 Fuldkornsprodukter er altid at foretrække fremfor "hvide" produkter. Flere fibre, mætter bedre, flere mikronæringstoffer, mere stabilt blodsukker.De 125 gram hænger formentlig sammen med at det typisk er bedre at indtage flere mindre måltider end nogle få store. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diddley Posted September 16, 2004 Report Share Posted September 16, 2004 Er det ikke lidt svært at opfatte udsagnet:Du skal spise fuldkornspasta og KUN 125 g. pr måltidSom andet end en gylden regel ? Derfor mener jeg stadig diætisten er galt afmarcheret, anyway - OT ifht. trådens emne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.