jarvig13 Posted March 11, 2002 Report Share Posted March 11, 2002 Hey MOL'ereEr der ikke blevet lidt stille den seneste tid her i vægttabs-forumet. Jeg kunne godt trænge til nogle nye spændende indlæg, som man kan reagere på.Hvad f.eks. med indlæg vedrørende:- egne vægttabserfaringer- motionsplaner- diætforslag- nogle teoretiske diskussionerMed venlig hilsenjarvig13 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Watts Posted March 11, 2002 Report Share Posted March 11, 2002 En teoretisk diskussion - tror der er et proportionalt forhold mellem debat om vægttab og vandtemperatur.Hvad siger du? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arne Posted March 11, 2002 Report Share Posted March 11, 2002 Jeg siger at jeg tror at Watts sidder og keder sig og vil have lidt ballade i gaden..Hvis du lavede et survey på formiddags"aviser", ugeblade o.lign vil du nok kunne skaffe statistisk belæg for den påstand. Her inde? Tja- lad os se til maj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarvig13 Posted March 12, 2002 Author Report Share Posted March 12, 2002 Hmmm, godt, men så kan jeg da selv begynde med et teoretisk spørgsmål.Spørgsmålet er overordnet set følgende: Hvordan "ved" kroppen, hvad jeg har tænkt mig at spise i løbet af dagen.Spørgsmålet kan konkretiseres til: Hvordan "ved" kroppen, hvornår fedt skal indgå som "byggestene" til kroppens vedligeholdelse (f.eks. "reparationer" i cellemembranen) og hvornår det blot skal opmagasineres i kroppen som decideret fedtvæv.En tænkt situation er som følger (de angivne energi- og mængdedata er kun illustrative, ikke nødvendigvis præcise angivelser for, hvordan det ser ud i virkeligheden): Vores "forsøgsperson" har et stofskifte på 12.000 kj om dagen. Hans diæt er også på 12.000 kj om dagen. Hans fødesammensætning i hans diæt svarer præcist til, hvad kroppen behøver for at fungerer. Hermed mener jeg, at han præcist får proteiner nok - men ikke flere - til en optimal proteinsyntese, fedt nok - men ikke mere - til kroppens daglige fedtforbrug. Den resterende føde antages at være en fornuftig blanding af simple og komplekse kulhydrater. For vores forsøgsperson antager jeg nu, at fedtforbruget til kroppens vedligeholdelse er 2.000 kj, hvilket igen er lig med hans fedtmængdeindtagelse.Nu ændres hans diæt med et ekstra fødeindtag på 2.000 kj kulhydrater. Standardviden er nu, at de 2.000 kj fedt han indtager hermed ryger op i den "røde zone", hvor han tager på (hans diæt er på 14.000 kj, han forbruger kun 12.000 kj og de 2.000 kj der er overskud er fedt, som næsten i forholdet en til en kan sætte sig på sidebenene).Og her fremkommer min undren. For kroppen kan jo ikke bare sætte de 2.000 kj fedt på sidebenene. For de 2.000 kj fedt skulle jo bruges til kroppens vedligeholdelse.Kort og godt: Hvordan kan man (vi) blot kritikløst sige, at et energioverskud er lig fedtvævsforøgelse?Og videre: Hvordan ved kroppen, hvor stor en mængde af et energioverskud i fedt, der skal bruges på kroppens vedligeholdelse og hvilken del der skal sætte sig som fedtvæv?PS: For ikke at skabe undren mht. kommentarer i andre tråde, så har ovenstående intet med den modsatte situation at gøre, altså energiunderskudssituationen. For her gælder det stadig, at forbrænding større end fødeindtag altid, altid, altid er lig vægttab. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.