AC separation (separation af skulderled)


peteface
 Share

Recommended Posts

Hejsa mol'ere.

Har følgende skade som følge af styrt på min cykel (direkte på skulderen):

http://www.sportsinjuryclinic.net/gallery/...der/acjoint.jpg

Det er dog ikke separeret så meget som på billedet men det skulle give jer en ide om hvad skade det er. Jeg har gået med skaden i 3 måneder nu og oplever stadig forbigående smerte i leddet. Lægen snakkede om cirka 8-9 måneder før ledbåndene fik deres oprindelige styrke igen. Det lader til at leddet stadig kan flexe lidt, altså leddet mellem den yderste del af skulderen og der hvor kravebenet møder skulderbladdet.

Er meget interesseret i at høre om folks erfaringer med genoptræning og hvornår i/de har returneret til aktivitet igen efter skaden. Var begyndt til noget styrketræning før jeg fik skaden men det ser vidst ikke for lyst ud med styrketræning foreløbig pga leddet?

(Er lidt ny i dette forum men jeg tror det er her min post hører hjemme. Har søgt lidt i forum'et og fundet et par lignende posts, men synes lige jeg vil stille spørgsmålet mere konkret.)

Link to comment
Share on other sites

Hejsa mol'ere.

Har følgende skade som følge af styrt på min cykel (direkte på skulderen):

http://www.sportsinjuryclinic.net/gallery/...der/acjoint.jpg

Det er dog ikke separeret så meget som på billedet men det skulle give jer en ide om hvad skade det er. Jeg har gået med skaden i 3 måneder nu og oplever stadig forbigående smerte i leddet.  Lægen snakkede om cirka 8-9 måneder før ledbåndene fik deres oprindelige styrke igen. Det lader til at leddet stadig kan flexe lidt, altså leddet mellem den yderste del af skulderen og der hvor kravebenet møder skulderbladdet.

Er meget interesseret i at høre om folks erfaringer med genoptræning og hvornår i/de har returneret til aktivitet igen efter skaden.  Var begyndt til noget styrketræning før jeg fik skaden men det ser vidst ikke for lyst ud med styrketræning foreløbig pga leddet?

(Er lidt ny i dette forum men jeg tror det er her min post hører hjemme. Har søgt lidt i forum'et og fundet et par lignende posts, men synes lige jeg vil stille spørgsmålet mere konkret.)

<{POST_SNAPBACK}>

Hej... Jeg har fået fjernet 12-13 mm af mit kraveben, da mit AC-led var fuldstændigt ødelagt. Smerterne kom ved mig i dec. 2002 efter et fald på skuldren. Jeg har idag, 11 måneder efter operation, stadig mange smerter og kan faktisk ikke bruge skuldren/armen idag. Jeg gik altså et år med smerter i leddet, inden jeg blev opereret, så det er en langvarig affære. Jeg kan kun sige at du må prøve, at lave de øvelser du kan, og lad være med at prøve at" træne igennem smerten". Sørg for at holde din skulder igang. Der er ud og indrotation vigtig. Jeg ved ikke om du kan bruge dette ikke særligt oplivende svar til noget

Link to comment
Share on other sites

Ja først er man lettet over kravebenet ikke er brækket, men så opdager man hvad en AC separation er. Det er tilsyneladende noget mange har måttet døje med efter fald med udstrakt arm og slag direkte på skulderen...

Om jeg kan bruge dit indlæg - Måske ikke direkte men det er da ved at gå op for mig at man skal være utroligt forsigtig med skaden - såvidt jeg kan forstå er det især bevægelser over skulderhøjde man skal undgå.

Det er trist at høre at din skade har medført at du ikke kan bruge skulderen. Jeg går ud fra det var en 100% separation så.

Lavede også dette indlæg da lægen ikke virkede særligt interesseret i en dybere udredning omkring genoptræning så jeg er stadig meget interesseret i at høre fra folk som har genoptrænet efter en ac separation.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har selv en delvis (regner jeg med) seperation. Jeg holdt en måneds pause, og er startet stille og roligt op igen. Jeg træner som før, men dog uden om smerten. og det går stille og roligt fremad. Der kommer kun tilbagefald, hvis jeg presser den for hårdt.

Jeg synes du skulle få en henvisning til en skulderspecialist (ortopæd) eller fys med speciale i sportsskader. Det er hvad jeg selv ville gøre/har overvejet (er selv fys, men ikke med "sportsspeciale")

Her er hvad den side du linker til skriver:

What can a sports injury specialist or doctor do?

Tape the collar bone down into place so it heals properly. You will need to be strapped for 2 to 3 weeks.

Apply Tens treatment for pain relief.

Advise on mobility exercises.

Operate if it is a total rupture.

WARNING - If this injury is neglected and allowed to heal out of place this could increase the wear and tear on your joint causing you problems in the future

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

If this injury is neglected and allowed to heal out of place this could increase the wear and tear on your joint causing you problems in the future

Jeg kapre lige lidt :innocent:

Jørgen L----> Nu render jeg selv rundt med et sublukseret AV led. Vil det også være risiko ved subluksationer eller kan det selv finde på plads?

Svar evt over pm)

devito :smile:

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror nu det han pastede var et udklip fra den webside jeg viste billedet fra.

Istedet for at kapre kunne du have pm'et i første omgang. Men pyt...

En subluksation.. er vel i stil med hvad man har når selve separationen i AC leddet er helet såvidt jeg ved ?

Min læge mente ikke der skulle gøres noget udover at skulderen skulle have hvile i 6 uger - efter de 6 uger ventede jeg yderligere 2uger for at være på den sikre side. Men ledbåndet er stadig løst - han sagde det kunne tage op mod 8 måneder for et ledbånd at stabilisere sig igen. I min situation kan jeg flexe det yderste af skulderen (skulderbladet i presume) en smule i forhold til kravebenet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share