workout-girl Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 nej protein kan bruges af kroppen selvom det er blevet "kogt" Det er helt samme mekanisme som et kogt æg. Enzymet bliver ødelagt pga varmen (stift), men kroppen "bruger" proteinet alligevel. Så rør du bare protein i din havergrød :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 nej protein kan bruges af kroppen selvom det er blevet "kogt" Det er helt samme mekanisme som et kogt æg. Enzymet bliver ødelagt pga varmen (stift), men kroppen "bruger" proteinet alligevel. Så rør du bare protein i din havergrød :4thumbup:Hvilket enzym bliver ødelagt af varmen???Tror du roder nogle ting sammen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Hvilket enzym bliver ødelagt af varmen???Tror du roder nogle ting sammen...OKAY: fra min biologi-lexdenaturering: kemisk proces, hvorved et protein(fx et enzym) ændrer den naturlige rumlige struktur. Jeg roder ikke ikke på den måde sammen i begræberne. Men i sammenhængen er det ligemeget om jeg siger enzym eller protein, for det er det sammen.. eller enzymer er bygget af protein. jeg nævnte æg, i æget er der enzymer, og det er derfra proteinet kommer fra!.. æg har ikke bare protein liggende rundt, så mennesker kan spise dem for at få store muller, som det er med proteinpulver. DERFOR skrev jeg at enzymet i æg blev stivnet af opvarmningen.. men prugt orden protein når jeg snakkede om pulveret. Skulle nok ikek have skrevet begge ting sorry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 (edited) OKAY: fra min biologi-lexdenaturering: kemisk proces, hvorved et protein(fx et enzym) ændrer den naturlige rumlige struktur. Jeg roder ikke ikke på den måde sammen i begræberne. Men i sammenhængen er det ligemeget om jeg siger enzym eller protein, for det er det sammen.. eller enzymer er bygget af protein. jeg nævnte æg, i æget er der enzymer, og det er derfra proteinet kommer fra!.. æg har ikke bare protein liggende rundt, så mennesker kan spise dem for at få store muller, som det er med proteinpulver. DERFOR skrev jeg at enzymet i æg blev stivnet af opvarmningen.. men prugt orden protein når jeg snakkede om pulveret. Skulle nok ikek have skrevet begge ting sorry Du roder det nu stadigvæk sammen... bare fordi nogle aminosyrer sættes sammen så de danner et protein gør det dem IKKE til et enzym!Et enzym består ofte også af mere end en flok aminosyrer...Det er IKKE lige meget om vi snakker enzym og protein i kostsammenhæng - der er en verden til forskel!... og det du skriver om at protein i ægget kommer fra enzymer holder altså bare ikke!! Proteinet var der til at starte med og rent faktisk ligger proteinet bare og flyder rundt i et æg indtil du koger det så proteinet ændre struktur Edited February 16, 2006 by angel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 (edited) Du roder det nu stadigvæk sammen... bare fordi nogle aminosyrer sættes sammen så de danner et protein gør det dem IKKE til et enzym!Et enzym består ofte også af mere end en flok aminosyrer...Det er IKKE lige meget om vi snakker enzym og protein i kostsammenhæng - der er en verden til forskel!... og det du skriver om at protein i ægget kommer fra enzymer holder altså bare ikke!! Proteinet var der til at starte med og rent faktisk ligger proteinet bare og flyder rundt i et æg indtil du koger det så proteinet ændre struktur åh fint har ikke mere energi til at diskutere det her.. men enzymer er proteiner Det er bare at læse det alle første der står om enzymer i min biokemi bog *lister ud igen* Edited February 16, 2006 by workout-girl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 (edited) åh fint har ikke mere energi til at diskutere det her.. men enzymer er proteiner Det er bare at læse det alle første der står om enzymer i min biokemi bog *lister ud igen*Ja... enzymer består af proteiner og blandt andet forskellige vitaminer eller metal-atomer...Men protein i maden er IKKE enzymer - verden til forskel Nu er jeg fræk fordi klokken er mange og jeg HELT SIKKERT er overtræt og har diæthjerne (så undskyld mig lige på forhånd!!)... måske du skal læse længere end den første side i din bog til stykket der omhandler proteiner (den lå ligesom lige for!!) Edited February 16, 2006 by angel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Ja... enzymer består af proteiner og blandt andet forskellige vitaminer eller metal-atomer...Men protein i maden er IKKE enzymer - verden til forskel Nu er jeg fræk fordi klokken er mange og jeg HELT SIKKERT er overtræt og har diæthjerne (så undskyld mig lige på forhånd!!)... måske du skal læse længere end den første side i din bog til stykket der omhandler proteiner (den lå ligesom lige for!!)Det er okay, men læser jo biologi ..så jo jeg har os læst om proteiner ENGANG hehemen det er 2år siden jeg har set på proteiner og enzymer.. lige nu er det ATP regnskaber Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luciferase Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Ja... enzymer består af proteiner og blandt andet forskellige vitaminer eller metal-atomer...Men protein i maden er IKKE enzymer - verden til forskel Nu er jeg fræk fordi klokken er mange og jeg HELT SIKKERT er overtræt og har diæthjerne (så undskyld mig lige på forhånd!!)... måske du skal læse længere end den første side i din bog til stykket der omhandler proteinerOk jeg synes måske du er lidt uskarp i din argumentation....hvorfor er det du mener at protein i maden ikke kan være enzymer? Protein kommer fra mange forskellige ting...og snakker vi æg kommer proteinerne OGSÅ fra enzymer!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Det er okay, men læser jo biologi ..så jo jeg har os læst om proteiner ENGANG hehemen det er 2år siden jeg har set på proteiner og enzymer.. lige nu er det ATP regnskaberUHHH... så må debatten kører på om en NADH skal tilskrives 2.5 eller 3 ATP ... men uanset hvad - hvis du læser biologi så burde det da være vigtigt at have kendskab til hvad et enzym kontra andre typer af rene proteiner.(hmmmm... må heller gå i seng nu!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Ok jeg synes måske du er lidt uskarp i din argumentation....hvorfor er det du mener at protein i maden ikke kan være enzymer? Protein kommer fra mange forskellige ting...og snakker vi æg kommer proteinerne OGSÅ fra enzymer!!nemlig og mange at proteinerne fra æg er byggesten i enzymerne(i ægget) men vi lader sagen ligge til jeg lige har genlæst mine notater om enzymer og proteiner forresten så på i undskylde de mange stavefejl jeg laver, er bare ikke dansker, men fra Frankrig (men arbejder hårdt på at blive go til det ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 forresten så på i undskylde de mange stavefejl jeg laver, er bare ikke dansker, men fra Frankrig (men arbejder hårdt på at blive go til det )Så gør du det jo ganske fornuftigt :4thumbup: Troede blot det var et par slå fejl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luciferase Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 ... men uanset hvad - hvis du læser biologi så burde det da være vigtigt at have kendskab til hvad et enzym kontra andre typer af rene proteiner.(hmmmm... må heller gå i seng nu!)Ah Angel du er altså ikke helt fair nu...det er simpelthen ikke rigtigt at sige at man ikke indtager enzymer når man spiser æg....måske burde du går i seng og overveje den igen imorgen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 UHHH... så må debatten kører på om en NADH skal tilskrives 2.5 eller 3 ATP ... men uanset hvad - hvis du læser biologi så burde det da være vigtigt at have kendskab til hvad et enzym kontra andre typer af rene proteiner.(hmmmm... må heller gå i seng nu!)når vi laver beregningerne regner vi med 3ATP for en NADH+H(plus) i ETK bortset fra når det er Isocitrat der bliver oxideret til Oxalosuccinat i citronsyrecyklusen.. ( nu snakkede jeg så alm glucose-forbrænding)hvor har du dit Bio fra? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 16, 2006 Report Share Posted February 16, 2006 Så gør du det jo ganske fornuftigt :4thumbup: Troede blot det var et par slå fejl Det er da os mange af fejlene der er Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Jeg synes det mest interessante er at vide hvorvidt man kan fyre sit proteinpulver i ovnen (når man laver proteinbarer) og i den sammenhæng hvordan det ændres under opvarmning i forhold til optagelsen i det menneskelige legeme. Hvad siger I om det? Måske kan der blive enighed om det? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 (edited) Ah Angel du er altså ikke helt fair nu...det er simpelthen ikke rigtigt at sige at man ikke indtager enzymer når man spiser æg....måske burde du går i seng og overveje den igen imorgen.Det sagde jeg heller ikke ... sagde blot at man ikke kan sidestille protein i kosten med enzymerne!! En ting er proteinet en anden ting er enzymerne!! Edited February 17, 2006 by angel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 når vi laver beregningerne regner vi med 3ATP for en NADH+H(plus) i ETK bortset fra når det er Isocitrat der bliver oxideret til Oxalosuccinat i citronsyrecyklusen.. ( nu snakkede jeg så alm glucose-forbrænding)hvor har du dit Bio fra? :)hmmmm... troede nu at man på de højere læreanstalter fuldt og fast var gået over til 2.5 i stedet for de 3??!Jeg har læst nogle år på KVL og læser i dag medicin - så har haft nogle år med biokemi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Jeg synes det mest interessante er at vide hvorvidt man kan fyre sit proteinpulver i ovnen (når man laver proteinbarer) og i den sammenhæng hvordan det ændres under opvarmning i forhold til optagelsen i det menneskelige legeme. Hvad siger I om det? Måske kan der blive enighed om det? Jeg er ret sikker på at der ikke går særlig meget protein "tabt" ved at du varmer det op. Men du kan da lave et forsøg med det :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 17, 2006 Report Share Posted February 17, 2006 Jeg er ret sikker på at der ikke går særlig meget protein "tabt" ved at du varmer det op. Men du kan da lave et forsøg med det :)Det vil jeg gerne! Kunne være sjovt endelig at få afklaret det! Men hvordan vil du lave sådan et forsøg? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Det vil jeg gerne! Kunne være sjovt endelig at få afklaret det! Men hvordan vil du lave sådan et forsøg?Ja det bliver godt nok lidt svært... men mærker du at du måske ikke får "nok" proteiner de dage hvor du har fået meget af dit proteinbehov dækket af de de hjemmelavet bar ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
angel Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Hvis du er så bange for at proteiner skal gå tabt kan man også lave en anden og egentligt meget lækker løsning!!Du pisker nogle æggehvider hårdt (til de er helt stive), laver havregrøden som du plejer og efter den er færdig vender du æggehviderne i :4mewantfood: Giver en let og dejlig havregrød :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
workout-girl Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Hvis du er så bange for at proteiner skal gå tabt kan man også lave en anden og egentligt meget lækker løsning!!Du pisker nogle æggehvider hårdt (til de er helt stive), laver havregrøden som du plejer og efter den er færdig vender du æggehviderne i :4mewantfood: Giver en let og dejlig havregrød :4thumbup:tror jeg faktisk jeg vil prøve :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 18, 2006 Report Share Posted February 18, 2006 Hvis du er så bange for at proteiner skal gå tabt kan man også lave en anden og egentligt meget lækker løsning!!Du pisker nogle æggehvider hårdt (til de er helt stive), laver havregrøden som du plejer og efter den er færdig vender du æggehviderne i :4mewantfood: Giver en let og dejlig havregrød :4thumbup:Det lyder ikke helt dårligt! Det skal da prøves! HUSK NU AT KØBE PASTEURISEREDE ÆGGEHVIDER Det er ikke sådan fordi jeg er helt vildt bange for ikke at få mit proteinbehov dækket, det ville bare være lidt dumt når man nu bruger penge på pulveret Ja det bliver godt nok lidt svært... men mærker du at du måske ikke får "nok" proteiner de dage hvor du har fået meget af dit proteinbehov dækket af de de hjemmelavet bar ?Hehe, så god en fornemmelse tror jeg ikke at jeg har, men det føles sådan set meget ens Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATP Posted March 9, 2006 Report Share Posted March 9, 2006 (edited) For lige at vende tilbage til det oprindelige spørgsmål, så: Nej. Korrekt at valle er meget varmefølsomt (ift. f.eks. kasein) og vil denatureres forholdsvist hurtigt. Dette har i dit tilfælde ingen konkret betydning, da det kun er proteinets tærtiære struktur, der ændres. Proteinet/aminosyrerne kan stadig optage, faktisk har proteaserne lettere ved at spalte peptidbindingerne. Edited March 9, 2006 by ATP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.