Yod Manut Posted February 22, 2005 Report Share Posted February 22, 2005 Jeg er så småt begyndt at cutte, og i den anledning er begyndt at spise havregrød, tilsat proteinpulver og SØD, til morgenmad. Når grøden har fået den rette konsistens, tager jeg den af blusset og hælder derefter pulveret i under omrøring.Mit spørgsmål er nu - Tager proteinet skade af at komme i den stadigt relativt varme grød ? Og i såfald har det så nogen reel praktisk betydning ?Jeg har kigget i ProteinFAQ'en og søgt på emnet her på mol, men jeg synes ikke jeg har kunne finde noget jordnært eller brugbart info. Har altså bl.a. læst Luciferase's link, men har svært ved at drage noget konkret udfra dette Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DBM Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 Ja, nu må jeg jo tilstå, at Jhax's spørgsmål, er udledt af en diskussion på MSN med mig... og jeg havde ikke noget svar!?! Det har jo været oppe før - ifm brug af proteinpulver i kager osv. Synes bare aldrig der er kommet en konklusion.Sååå... BUMP! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Anders- Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 proteiner kan denature ved høje temperaturer, men mon ikke de stadig kan bruges af kroppen? de denaturer jo også, når de kommer ned i mavesækken?jeg tvivler på det har nogen praktisk betydning, men du kan jo lave et eksperiment:få alt dit protein fra (tilberedt) æg i en måneds tid.Hvis du skrumper ind til ingenting, så kan denaturerde proteiner ikke bruges Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
camillabruun Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 HejsaJeg vil ikke mene at det har nogen betydning for proteinets brugbarhed for kroppen at det varmes op. Det der har betydning er proteinets sammensætning af aminosyrer, og den ændres ikke ved opvarmning. Ved denaturering udfoldes og omfoldes aminosyrekæderne, men de denatureres som tidligere nævnt igen i maven, så det burde ikke have nogen betydning.Ikke at jeg skal kalde mig ekspert, men mener nu alligevel jeg har lidt at have det i Det skal dog lige siges at protein pulveret får en ret ækel konsistens hvis det f.eks kommes i varm cacao i en skefuld, lidt som æggehvide... så drys og rør - eller put det i før opvarmningMVHCamilla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henrik C Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 (edited) proteiner kan denature ved høje temperaturer, men mon ikke de stadig kan bruges af kroppen? de denaturer jo også, når de kommer ned i mavesækken?jeg tvivler på det har nogen praktisk betydning, men du kan jo lave et eksperiment:få alt dit protein fra (tilberedt) æg i en måneds tid.Hvis du skrumper ind til ingenting, så kan denaturerde proteiner ikke bruges <{POST_SNAPBACK}>Netop for æg gælder at det denaturerede protein er lettere optageligt end det ubehandlede.Jeg kan huske at jeg har prøvet at finde ud af hvad der gælder for valle, men uden resultat. At det denaturerer i maven kan ikke bruges som argument, da det ikke er sikkert at det denaturerer på samme måde som ved opvarmning Jeg TROR dog ikke at det betyder noget som helst, at den bliver opvarmet lidt i grøden. Edited February 23, 2005 by Henrik C Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Anders- Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 Netop for æg gælder at det denaturerede protein er lettere optageligt end det ubehandlede.det var derfor jeg valgte æg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 Netop for æg gælder at det denaturerede protein er lettere optageligt end det ubehandlede.det var derfor jeg valgte æg <{POST_SNAPBACK}>Så er det jo et dårligt eksempel da vi ved det optages/udnyttes godt Et godt eksempel vil være opvarmet proteinpulver, men der er næppe nogen som vil være forsøgskanin og leve af dette i en uge? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sas Posted February 26, 2005 Report Share Posted February 26, 2005 (edited) Når grøden har fået den rette konsistens, tager jeg den af blusset og hælder derefter pulveret i under omrøring.Stik et termometer i grøden.Mener det er omkring 58 grader proteiner denaturerer I den periode jeg voksede mest stod menuen på lunken-varm grød med proteinpulver.Jeg ville ikke være urolig. Edited February 26, 2005 by sas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yod Manut Posted February 26, 2005 Author Report Share Posted February 26, 2005 Takker for de betryggende svar.Konsekvens: Jeg venter, når det muligt, lidt længere med at røre proteinet i. Så grøden kan nå at køle bare lidt ned. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sniper Posted March 4, 2005 Report Share Posted March 4, 2005 Det meste proteinpulver kan ikke varmes op uden molekylestrukturen deri forandres og muligvis gøres værdiløs.. En ven lavede på et tidspunkt proteinbarer selv i ovnen, men er gået helt fra det igen da den brugte proteinen bliver værdiløs...Foreskelligt protein har forskellige denaturerings grader, og det helt afgørenede for om det kan opvarmes er hvilket du bruger.Kasein protein tåler opvarmning hvorimod de almindelige ikke gør, men er ofte en del dyrere, så hvis du vil opvarme det på nogen måde er det vejen frem.. Men kasein protein er også langsommere optageligt i kroppen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linde Posted March 5, 2005 Report Share Posted March 5, 2005 Du kan også bare købe ren ægge-protein, det kan som sagt før godt tåle det. Og så skulle det vist endda kunne bruges til æggekage Har dog ikke prøvet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Det meste proteinpulver kan ikke varmes op uden molekylestrukturen deri forandres og muligvis gøres værdiløs.. En ven lavede på et tidspunkt proteinbarer selv i ovnen, men er gået helt fra det igen da den brugte proteinen bliver værdiløs...Foreskelligt protein har forskellige denaturerings grader, og det helt afgørenede for om det kan opvarmes er hvilket du bruger.Kasein protein tåler opvarmning hvorimod de almindelige ikke gør, men er ofte en del dyrere, så hvis du vil opvarme det på nogen måde er det vejen frem.. Men kasein protein er også langsommere optageligt i kroppen...Vil det så sige at de proteinbarer jeg har liggende lavet af b.la. valle er totalt ubrugelige? (De er hjemmelavede) Hvad spiser jeg så når jeg indtager dem? Kan de ikke regnes ind i mit daglige proteinindtag? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 :4mewantfood: Jeg spiser det samme til morgen, og er også i tvivl om proteinet tager skade. Men putter det i lige inde jeg spiser det, så varme påvirkningen er minimal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axethrower Skovdød Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Hvis denatureret protein ikke kunne bruges i kroppen, så får man ikke meget glæde af en stegt bøf, eller en oksesteg stegt ved 200 grader i ovnen i 1 time til en kernetemperatur på 75 grader. Jeg tror sagtens at kropppen kan optage denatureret protein. Langtidsholdbar kakaomælk er da også kraftigt varmebehandlet, men der er da undersøgelser der viser at kakaomælk stadig kan benyttes til muskelopbygning. UHT-behandling: http://da.wikipedia.org/wiki/UHT-behandling Så jeg tror sagtens at du kan røre dit valleprotein ud i grøden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Hvis denatureret protein ikke kunne bruges i kroppen, så får man ikke meget glæde af en stegt bøf, eller en oksesteg stegt ved 200 grader i ovnen i 1 time til en kernetemperatur på 75 grader. Jeg tror sagtens at kropppen kan optage denatureret protein. Langtidsholdbar kakaomælk er da også kraftigt varmebehandlet, men der er da undersøgelser der viser at kakaomælk stadig kan benyttes til muskelopbygning.UHT-behandling:http://da.wikipedia.org/wiki/UHT-behandlingSå jeg tror sagtens at du kan røre dit valleprotein ud i grøden.Hvordan ser det ud med mine proteinbarer bagt ved 200 grader? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonNiklas Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Man kan også købe noget bageprotein online har jeg set. Det burde i hvert fald skulle holde til det Niklas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Man kan også købe noget bageprotein online har jeg set. Det burde i hvert fald skulle holde til det Niklas Yes, den er jeg med på.. Men jeg har bare det problem at jeg står med 1,5 kg chokoladeprotein som jeg virkelig hader smagen af.. Så derfor er jeg blevet rådet til at lave barer - og nu vil jeg så gerne vide om de barer er totalt værdiløse eller om de stadig er brugbare? :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 11, 2006 Report Share Posted February 11, 2006 Yes, den er jeg med på.. Men jeg har bare det problem at jeg står med 1,5 kg chokoladeprotein som jeg virkelig hader smagen af.. Så derfor er jeg blevet rådet til at lave barer - og nu vil jeg så gerne vide om de barer er totalt værdiløse eller om de stadig er brugbare? :4mewantfood:Næsten alt protein kan reddes med lidt flydende SØD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Næsten alt protein kan reddes med lidt flydende SØDJeg snakker ikke smag. Hvad mener du med at proteinen kan reddes med flydende sødestof?! Jeg vil bare gerne vide om de proteinbarer jeg har liggende er brugbare, altså om jeg kan optage den protein der er i dem eller hvordan det ser ud?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Mente bare med flydende SØD, at hvis man ikke kan en få en shake ned så hjælper lidt sødestof. Ang: dit protein-problem så er jeg sikker på du godt kan bruge det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 (edited) Mente bare med flydende SØD, at hvis man ikke kan en få en shake ned så hjælper lidt sødestof. Ang: dit protein-problem så er jeg sikker på du godt kan bruge det.Nårh på den måde. Ja, bruger også SØD i mine shakes for at gøre dem drikkelige Det var bare med hensyn til om det denaturerede protein kunne optages. Synes det er svært at få et klart svar, der er rigtig mange meninger om netop dette emne når man læser rundt i de forskellige tråde. Edited February 12, 2006 by Keki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 (edited) Er helt enig men er kommet frem til, at måske har proteinet taget en smule skade men er stadigvæk ok. Edited February 12, 2006 by FicusForPresident Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 12, 2006 Report Share Posted February 12, 2006 Er helt enig men er kommet frem til, at måske har proteinet taget en smule skade men er stadigvæk ok.Ja, det er jeg sådan set også kunne bare godt tænke mig en biologisk forklaring også, så jeg er helt sikker. Er der nogen der har den? Eller en idé om hvor stor skaden er.. Altså om jeg stadig godt kan alle 10 g protein der er pr. bar med i mit samlede proteinregnskab Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keki Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Mente bare med flydende SØD, at hvis man ikke kan en få en shake ned så hjælper lidt sødestof. Ang: dit protein-problem så er jeg sikker på du godt kan bruge det.Forresten så smager det hammer godt at hælde proteinpulveret i det færdigkogte havregrød!! Har testet det de sidste par morgener! Nammenam! Så til jer der som jeg ikke er vilde med smagen af jeres prot. pulver er det en fremragende måde at kvæle den på! Den mærkelige eftersmag forsvinder helt! NAMMENAM! :4mewantfood: :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FicusForPresident Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Glem ikke kanel =) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.