weenies og forced?


Patrick J
 Share

Recommended Posts

Forced reps misbruges til det ekstreme, man ser det hver eneste dag, og det er bestemt ikke kun weenies der benytter sig af dem. Både store, små, nybegyndere og garvede bruger dem i den (forkerte) tro, at hvis de prøver at løfte noget deres krop egentlig ikke kan, så vil de blive i stand til det i løbet af et stykke tid. Men os på MOL der har fuldt med i debatten ved heldigvis bedre. Jeg ser tit folk komme ind i centeret og bænke 130 rent, helt selv. Derefter smækker de 140 på stangen og bænker det med hjælp fra makker. Derefter ryger der 150 på stangen og mønsteret gentager sig. Måske ryger der 155 på og der køres lidt mere i bænk/dødløft combo stil. En uge efter tages samme tur og bænken ligger solidt på de 130 forever. Det er rape på CNS så det basker, men jeg troede også engang at det var vejen frem. Nybegyndere ser de store "garvede" bodybuildere køre forced reps i hver øvelse, sommetider i hvert sæt. De gamle gutter har en hvis autoritet i centeret og da deres viden, som stammer fra et FLEX blad anno 85 ikke sådan lige kan forfægtes og de jo egentlig også ser pænt store ud, så går de forældede metoder i arv. Jeg tror forced rep debatten er slut her på MOL, men de fleste andre steder er den ikke engang begyndt...

Link to comment
Share on other sites

Mange ser Forced reps blive brugt i vid udstrækning når de slår op i et FLEX eller lignende. Og det er jo nogle forbandede store gutter man ser i FLEX, så det er da forståeligt at folk bliver påvirket af det.

Faktum er at de store gutter (IBBF poffessionelle) hovedsageligt kun bruger forced reps op til konkurrence. Offseason bruges det sjældent da forced reps (også efter egen erfaring) ikke er anbefalelsesværdigt til at bygge masse og styrke, men snarere definitioner og cuts. Desuden er det også langt mere tilfredsstillende selv at have løftet en vægt end at skulle ha' nogen til at hjælpe. Bodybuilding er IKKE en holdsport!!!

Så til alle jer newbees, glem forced reps, og løft kun det i selv kan tage. Hvis I endelig skal bruge noget som ligner forced reps, så brug rest/pause princippet i stedet!

Michael

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share