Shoot Fighting


Yetti
 Share

Recommended Posts

Der er da mening i det meste sport. Bl.a. man holder sig i form og er sund. Så kan man diskutere om der er mening i at løfte jern eller slå med næver.

Niklas :superman:

<{POST_SNAPBACK}>

Det er da også sundt at løfte jern og slå med næver! Hvad skulle der være skadeligt i det?

Prøv at tage et par timer i den lokale bokseklub. Der er altså ikke noget bedre end at dele øretæver ud under ordnede forhold! :w00t:

Rommel

<{POST_SNAPBACK}>

Du har så evig ret.... :4thumbup:

Link to comment
Share on other sites

Jeg ved godt, det i nogle af jeres øjne er kontrolleret vold med regler og dommere mv., men i mine øjne er det ikke andet end gadeslagsmål i en ring....

Jeg tror ikke at du kommer langt med den indstilling, hvis du dukker op i en klub :thumb_down:

Prøv nu at åbne dit sind lidt - det er ikke sikkert at du sidder med alle de rigtige svar på hvordan verden hænger sammen.

Eller start til taichi - der slår de ikke på hinanden :wink:

Link to comment
Share on other sites

I mener altså at denne sport kun er for folk, der vil kæmpe i ringen?
Hvor er det blevet sagt?
men I må vel bare acceptere, at ikke alle kan være tilhængere af åben kamp

Det er også fint, men så skal man måske udtrykke det på en anden måde!

Ligesom nogle også mener, fodbold er dybt overflødigt og tåbeligt!!
Jeg bryder mig ikke om fodbold, men derfor behøver jeg ikke at dizze udøvere eller andre ting omkring sporten. Hvis jeg endeligt skal udtale mig kritisk - så forsøger jeg at gøre det på en konstruktiv måde, og foregiver ikke at vide noget om sporten.
men jeg har ikke noget behov for at vise mig selv eller mine omgivelser, at jeg har modet (eller hvad nu det er, I kalder det) til at stille mig op i en ring foran en skare skrigende mennesker for at slå lås på en modstander og ham ditto...

Sådan har 99,9% af den danske befolkning det, men derfor behøver de ikke at tale ned om sporten. Get my point :wink:

Iøvrigt: Hvad er der galt med at heppe på deltagerne?

Du lyder frygteligt fordomsfuld.

men derfor behøver jeg ikke vise, at jeg kan... Jeg skal bare vide med mig selv, at jeg kan...!!
Godt for dig - men har du overvejet at kæmperne IKKE gør det for din eller andres skyld???
Kan I ikke prøve at forklare, hvorfor I tror, jeg vil falde helt uden for i en sådan klub!?

Du er fuld af fordomme over for sporten, du mangler sikkert modet - og du vil ikke være der fordi du synes det er sjovt.

Link to comment
Share on other sites

Jeg mener ikke, mine to udsagn er modsætninger!! Man kan vel sagtens træne sporten og blive bedre til det forsvar, man gerne vil opnå, uden man skal hellige sportens kommercialisering på TV mv.
Er det selve kampsporten du ikke kan lide, eller er det kommercialisering du ikke kan lide? Fodbold er også utrolig kommercielt, kan du heller ikke lide det? Kommercialisering er til en hvis grad nødvendigt, hvis en sport skal blive populær. Og helt sikkert nødvendigt hvis sportsudøverne skal kunne leve af deres sport og dyrke den fuldtid.

Hvis du afskyr konkurrence elementet i kampsporten, så er det vel ikke kamsport du søger men selvforsvar?

Jeg mener, der kan ligge mange gode grunde grund for at træne en kampsport (velvære etc.), men jeg syntes stadig, det er en mærkelig ide at tjene penge på rå vold!! Jeg ved godt, det i nogle af jeres øjne er kontrolleret vold med regler og dommere mv., men i mine øjne er det ikke andet end gadeslagsmål i en ring....
Du ER fordomsfuld når du omtaler det som vold og gadeslagsmål. Det viser at du ikke har sat dig ind i sporten.

Et par artikler om emnet der forklarer det meget bedre end jeg kan:

Sandheden om Ultimate Fighting

Blod, sved og ignorance

Link to comment
Share on other sites

Hvis du afskyr konkurrence elementet i kampsporten, så er det vel ikke kamsport du søger men selvforsvar?

Jah, det har jeg efter egen mening heller ikke lagt skjul på!! Jeg vil kunne forsvare mig selv, hvis alt andet er uundgåeligt... Det har jeg efterhånden skrevet op til flere gange

Jamen det er da fair nok, men så forstår jeg ikke hvorfor du indleder med at spørge om nogen har erfaring med shootfighting og lignende. Det er kampsport. Hvorfor komme så tæt på noget du afskyr? Du behøver skam ikke gå til en kampsport for at lære selvforsvar.

Du ER fordomsfuld når du omtaler det som vold og gadeslagsmål. Det viser at du ikke har sat dig ind i sporten.

Et par artikler om emnet der forklarer det meget bedre end jeg kan:

Sandheden om Ultimate Fighting

Blod, sved og ignorance

<{POST_SNAPBACK}>

Nu har jeg tilfældigvis læst flere artikler her på nettet (inklusiv den første du nævner), der er skrevet af aktive i submission fighting, shoot fighting mv., hvor de skriver om sporten samt deres motivaton for at dyrke den!!

Definitionen på en fordom er vel, når man dømmer noget uden at have sat sig ind i grundlaget eller konceptet bag....!!

Nemlig, og at kalder det for vold og gadeslagsmål vidner om at man ikke har sat sig ind i sporten. Vold er et overgreb imod et andet menneske imod dets vilje. Hvis du kalder det her vold, så har du valgt at definere ordet vold på en måde så også boksning, kickboksning, judo, knockdown-karate og brydning falder ind under den kategori.

Hvis du kalder det for gadeslagsmål fordi reglerne er på et minimum for ikke at hindre atleternes udfoldelse og muligheder for at vise deres evner, so be it. Det er bare uheldigt at du bruger et ord der er negativt ladet.

Jeg har stadig min mening omkring disse ting!! Jeg får måske sagt det på en måde, så det provokerer jer, der ikke har samme holdning, men det er vel netop effekten af en diskussion... Istedet for at sige, jeg er latterlig, fordomsfuld mv., så forsvar det, I mener, der bør forsvares!! Jeg mener stadig ikke 2 mænd i en ring, der forsøger, at "skade" hinanden mest muligt er noget, man bør hellige som værende en positiv kulturel side af vor kultur, omend det er en subkultur!!

Der er ikke nogen der har sagt du er latterlig (der er muligvis nogen der har tænkt det :tongue:)

Målet er ikke at skade hinanden mest muligt, målet i selve kampen er at vinde over modstanderen, hvad enten det er ved submission, knockout eller ved at kamplederen ikke mener modstanderen forsvarer sig intelligent længere.

Jeg mener ikke, det er værdier, vi bør bygge et samfund på og sende videre til vores ungdom... Jeg ved godt, det ikke er denne baggrund, I dyrker sporten på, men det er det billed, alle dem, der ikke sætter sig ind i jeres baggrund for sporten, tager til sig, eksempelvis let påvirkelige unge mennesker... Derfor bryder jeg ikke mig om, den store sendeflade netop denne sport får på tv, da udførelsen af netop denne sport minder meget om reguler gadekamp!! Det virker voldsomt, råt grænsende til brutalt for det utrænede øje. Samtidig er det for det utrænede øje ofte den mest voldsomme, der vinder... Det menneskesyn skal mine børn (børn i almindelighed) ikke vokse op med!!!

:blink: Det var også disse let påvirkelige unge mennesker der blev brugt som argument under debatten om rock musik, voldige film og computerspil og dengang boksning blev en organiseret sport.

Link to comment
Share on other sites

jeg vil lære en kampsport, fordi jeg mener et angreb er bedre en et forsvar, især når man ikke kan matche sin modstander fysisk...
Det er så netop det modsatte af hvad de traditionelle kampsystemer lærer os.. Jeg har eksempelvis brugt 20 år på ju-jitsu, og her lader man modstanderen angribe først, og pacificerer ham så ved hjælp af hans egen krop.
Det, der skiller submission fra de andre, er blandt andet (noter jer, jeg ikke har set nogle danske stævner), at man kan og må slå på en, der er forsvarsløs

Hvis du som uøvet stiller dig ind til en konkurrence bokser, vil du også være forsvarsløs. Ingen forskel der!

Men om lige andet vil, to jævnbyrdige modstandere nødvendigvis skulle skade hinanden psykisk eller fysisk på vejen til dette mål
Nej. Hvordan tror du det foregår til træning? Vi er mange, som er rimeligt jævnbyrdige - tror du vi slår hinanden til plukfisk hver gang? En lille fejl kan gøre udlslaget så man taber til en jævnbyrdig: Du lander i en lås, strangulering eller i en position hvor du er åben for slag. I alle disse kan du iøvrigt "tap out" :wink:
Det virker langt mere brutalt og primitivt på befolkningen end eksempelvis boksning...., derfor nok også alle de negativt ladede artikler omkring sporten. Hvorfor tror du, vi ser langt mere afstumpet + umotiveret vold i dag?? Der kan være mange forklaringsmodeller, men jeg ser en tendens i denne sportsgren.

Man kan som udgangspunkt reagere på to måder når man møder noget man ikke forstår 1: Man kan fordømme det og sige det er farligt (det være sig udlændinge, politik eller sport) 2: Eller man kan forsøge at forstå det, hvorved langt de fleste "farlige" ting pludseligt giver mening.

Hvilken vælger du? :wink:

Hele baggrunden for kampsporten er, at kan skal nedkæmpe et andet menneske!!
Nej. Baggrunden er at vinde, og det gør man med snilde og teknisk formåen. Ikke ved at nedkæmpe. Igen - du har ikke prøvet det, og derfor siger du som du gør!
At skade et andet menneske er særdeles uhumant i min verden, især hvis det menneske ikke truer din eksistens. Hvad det jo ikke gør indenfor kampsporten, der er frivillig.

Du vælger selv om du vil gå i ringen. Du vælger selv hvilken turnering du vil stille op i. Og det gør du, fordi du har lyst. Ja, du har så meget lyst til at afprøve dig selv, at du er rede til at løbe en risiko for at få et par på snotten. Der er mig bekendt ikke nogen der går i ringen for at skade den anden. Hvis det er dit mål, vil du meget tidligt blive skilt fra, fordi alle vil tæve dig til træning.

Alligevel vil jeg dog drage ned i den lokale klub og kigge mig omkring, så jeg kan mærke stemningen på egen krop!

Jeg ved ikke hvor du er fra, men er du fra Ålborg er du meget velkommen i SFA. Så skal jeg gerne vise dig lidt om sporten :smile:

Edited by Jørgen L
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share