sats Posted November 18, 2005 Report Share Posted November 18, 2005 Hej,Jeg er for nylig flyttet hjemmefra for at starte på universitet pr. 1/9-05.Det går jo vældig godt, men der er jo ikke mange proteiner i pasta med kødsovs og den slags kollegie mad.Så ville høre jer om der er nogle der har nogle opskrifter som er vældigt billige og rige på proteiner?- Mads Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phl Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 1 dåse tun1 dåse makrel1 liter mælk4 rå æg200g havregryn3 skiver smuldret rugbrødbland det hele sammen og steg det på panden i 30 minutter, herefter er det bare at guffe, NAM NAM! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulle Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 (edited) Hej,Jeg er for nylig flyttet hjemmefra for at starte på universitet pr. 1/9-05.Det går jo vældig godt, men der er jo ikke mange proteiner i pasta med kødsovs og den slags kollegie mad.Så ville høre jer om der er nogle der har nogle opskrifter som er vældigt billige og rige på proteiner?- MadsJo der er da godt med proteiner i pasta med kødsauce. du kan lave kødsauce med forskellige kødarter feks. kylling, kalkun. osv. du kan bare skære kylling filet ud i mange små stykker og tilberede dem ligesom du ville ha gjort med hak. oksekød. men her er en lækker opskrift med enten kylling kalkun elller oksekød.1 løg (hakket)4-8 fed hvidøg (finthakket)150g. hakket kød1 dåse hakket tomatolivenolie krydderier: paprika, chillipulver, spidskommen, tørret oregano.det er selvfølgelig op til dig selv hvilke krydderier du bruger men dem jeg har nævnt passer rigtgig godt til retten.1 tskfuld sukker1/5 grønsagsboulion terning1/2 dåse vand (tomatdåsen)og saltdu varmer olien op på en stor stegepande. ikke en gryde.så putter du løg, hvidløg, paprika, chilli på når løgne er godt bløde putter du kødet på og bruner det.så skal tomaterne på sammen med sukker og boulion og vand.og det er her tricket kommer. ALT! for mange koger ikke deres retter nok. saucen skal koge stille og roligt ind til den blir tyk.når du syns retten er tyk nok smager du til med salt og resten af krydderierne. koger den videre i ca. 2 min. og så er den færdig.hvis du syns kan du hakke grønsager og putte i retten. hvis du skære dem i små stykker skal de bare koge med i ca. 5 min. du kan spise både ris pasta til retten, bulgur er også rigtig godt. hvis du ikke har råd til de store mængder kød kan du suplere med bønner i retten. kidney bønner er mine faves :4mewantfood: Edited November 19, 2005 by mulle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Jeg bor også på kollegie og kunne egentlig også bruge nogle opskrifter, jeg så dog gerne at det bare kan smides i ovnen, hader den tid jeg "spilder" på at stå og tilberede Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
overarmen2000 Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Jeg plejer altid at lave en masse mad som jeg så bare kan have liggende på køl og så proppe i micro ovnen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torben F. Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Jeg bor også på kollegie og kunne egentlig også bruge nogle opskrifter, jeg så dog gerne at det bare kan smides i ovnen, hader den tid jeg "spilder" på at stå og tilberede Ja, totalt -EV Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mulle Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Jeg bor også på kollegie og kunne egentlig også bruge nogle opskrifter, jeg så dog gerne at det bare kan smides i ovnen, hader den tid jeg "spilder" på at stå og tilberede hvis du skal lave mad fra bunden tager det jo lige så lang tid at lave mad i dryde som i en ovn. gryden eller panden kan jo godt stå og passe sig selv mens man laver andre ting. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonNiklas Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 1 dåse tun1 dåse makrel1 liter mælk4 rå æg200g havregryn3 skiver smuldret rugbrødbland det hele sammen og steg det på panden i 30 minutter, herefter er det bare at guffe, NAM NAM! :)Skal det bare blandes sammen, eller kan man med fordel proppe det i en blender?Niklas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cookie_sq Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 hvis du skal lave mad fra bunden tager det jo lige så lang tid at lave mad i dryde som i en ovn. gryden eller panden kan jo godt stå og passe sig selv mens man laver andre ting.Man skal som regel holde lidt øje med det, hvis jeg derimod smider 1 kg kyllingepat i oven er det færdigt en times tid efter uden jeg overhovedet skal holde øje med det, men kyllingepat er lidt kedeligt i længden... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Prøv at grav opskrifttråden igennem, der er mange lette og gode retter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonNiklas Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Man skal som regel holde lidt øje med det, hvis jeg derimod smider 1 kg kyllingepat i oven er det færdigt en times tid efter uden jeg overhovedet skal holde øje med det, men kyllingepat er lidt kedeligt i længden...Hva så med lidt marinade på kyllingepatten? :4mewantfood: Niklas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alpha Posted November 19, 2005 Report Share Posted November 19, 2005 Min kære kærestes opskrift KYLLING I OVN - UFATTELIG NEMT1) Kyllingefilet/kyllingeinderfilet lægges i ildfast fad.2) Drys knust ingefær på.3) Kom et godt lag hytteost på.Bages i ovn ved 175 grader i 25-30 min. Spises med grønt til (diætudgaven) eller på rugbrød eller med kartofler/ris + grønt til.Delish! :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
phl Posted November 20, 2005 Report Share Posted November 20, 2005 Min kære kærestes opskrift KYLLING I OVN - UFATTELIG NEMT1) Kyllingefilet/kyllingeinderfilet lægges i ildfast fad.2) Drys knust ingefær på.3) Kom et godt lag hytteost på.Bages i ovn ved 175 grader i 25-30 min. Spises med grønt til (diætudgaven) eller på rugbrød eller med kartofler/ris + grønt til.Delish! :4mewantfood:hytteost, puh badr! :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eruption Posted November 21, 2005 Report Share Posted November 21, 2005 hytteost, puh badr! :)Jeg syntes det kommer an på hvilken hytteost du køber. SElv syntes jeg godt om arla's "karolines køkken" hytteost. Alle andre er ikke mig, e.x. tholstrups Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kander Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 Billigt alternativ til købe-ovn-kartofler.Skyl kartoflerne rene for det værste skidt, skær dem i store (random) stykker og smid dem på en bradepande. Hæld olie over dem og drys salt og peber på. Rod godt rundt så olien, salt og pepper er fordelt.1 time i ovnen ved 200 grader (varmluft) og så har du et lækkert og billigt alternativ til de noget dyre købekartofler. Et par krydder-hakkedrenge og lidt salat ved siden af og så er den hjemme! :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tjr Posted November 22, 2005 Report Share Posted November 22, 2005 (edited) Kander -->Jeg gør altid selv sådan med kartofler. Synes at dem man kan købe, smager af pap.Personligt ville jeg også lige smide noget citron + timian eller rosemarin.Edit:Flytter forresten selv på kollegie inden længe (håber jeg da) - så skal jeg nok lige update, når jeg finder ud af, hvad der spiller :) Edited November 22, 2005 by tjr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 Kander> Jep det er tricket. Gulerødder, løg og peberfrugter er også en god ting at smide med sammen med kartoflerne. Og der behøves ikke særligt meget olie for at det blir godt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eruption Posted November 24, 2005 Report Share Posted November 24, 2005 Kander> Jep det er tricket. Gulerødder, løg og peberfrugter er også en god ting at smide med sammen med kartoflerne. Og der behøves ikke særligt meget olie for at det blir godt.De fleste rodfrugter er glimrende til det også. Rå rødbeder o.l. mhmmm :4mewantfood: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.