basisøvelser


Michael Soerensen
 Share

Recommended Posts

Hvad er det præcis der gør at øvelser som squat, dødløft og bænkpres er særligt gode? Ja, de aktiverer mange muskler på een gang, men det er vel ikke mere muskelopbyggende i sig selv?

Hvis det er fordi der frigives mere testosteron ved disse øvelser, hvad så med kvinder der vel ikke har dette hormon? Er disse øvelser så ikke kun lige så gode som alle andre?

Link to comment
Share on other sites

Hej!

De store øvelsers aktivering af mange muskelgrupper på en gang er det, som skaber en større udskillelse af fx testosteron og væksthormon. Udover at den enkelte muskel har udført et arbejde og gennemgået den mikroskopiske nedbrydning af dens fibre, som initierer genopbygning, så vil øget udskillelse af disse hormoner ud over nedbrydningen være med til at stimulere musklen til endnu mere vækst, end mikronedbrydningen alene.

Kvinder producerer også testosteron og andre "mandlige" kønshormoner i små mængder, det omvendte forhold gør sig også gældende hos mænd.

Vi kan - ved at træne de store øvelser - også få en øget udskillelse af egenproducerede anabole hormoner som testosteron og væksthormon, og har relativt større glæde af de øvelser end mænd, som producerer mere testosteron i hvile også. Bare rolig, det er ikke noget vi får skægvækst af, det hjælper blot muskeltilvæksten hos kvinder (og mænd) i højere grad, end isolationsøvelser gør.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share