Lorteskulder


banan911
 Share

Recommended Posts

Jeg har siden sidst i marts haft en træls skulderskade som bevirker at jeg har næsten konstante smerter mellem skulderbladet og rygsøjlen. Se evt Tidligere indlæg

Mit træningsprogram blev lavet om så jeg ikke trænede bryst længere og min træning der indvoldverede skulder blev droslet væsentlig ned og ersattet af frivægtsøvelser med meget lav vægt.

For 3 ugers tid siden var jeg hos fys, som fandt ud af at det var min nedre rhomboids og evt også den nedre del af trapezius som var beskadigt. Muligvis en lille fibersprængning som jeg ikke havde givet hvile nok.

Rådet han gav mig var at lave nogle strækøvelser og lægge varmt omslag på området 2 gange dagligt. Det med de varme omslag har jeg nok ikke været så flink til :( og smerterne er der også stadigvæk.

I dag har jeg så været ved læge. Han gav mig gigtmedicin (Diclon) som jeg skal tage i 2 uger - og hvis det ikek virker skal jeg til fys igen.

Men vil det virke ?? Jeg har sgu næsten ikke trænet overkroppen i 4 måneder :-(((

LORT siger jeg bare -jeg er sgu lidt nede over det.

Link to comment
Share on other sites

stor medfølelse herfra - du må ikke give op. Har selv skulderprobs og kan mærke at når jeg ikke gør som fyssen har sagt, bliver det værre. Hvis du ikke rigtig tror på at stræk og varme omslag kan gøre tricket, så find en anden fys og få vedkommendes mening.

gigtmedicin tager helt sikker smerterne, men om det ellers hjælper, ved jeg ikke - det virker sådan lidt symptom-behandlingsagtigt.

God bedring, jeg ved virkelig hvordan du har det - og måske skal man se i øjnene at man aldrig bliver 100% god igen, men med tålmodighed ( jeg er også ved at sprænge i luften ind i mellem) og grundig genoptræning kan vi godt komme et stykke deropad.

Held og lykke fra Mette

Link to comment
Share on other sites

Hmm den fys jeg var hos er ellers specialist i sportsskader og skulderskader for at det ikke skal være løgn. Han er fysioterapeut for 2 store jyske håndboldklubber - så jeg håber han ved hvad han taler om :huh:

Han var også meget grundig - det tog 1 hel time for hans indledende undersøgelse :rolleyes:

Måske skal jeg give de varme omslag en chance mere - har ikke lige været så flink til at huske dem :(

På netdoktor står der at medicinen fjerner evt betændelse og hævelse - men udover det så er det vel bare at udætte problemet til jeg ikke længere må tage dem mere (1-2 uger afhængig af effekt) :confused2:

Det er bare svært at acceptere at smerten skal vare så længe og at ens træning går helt i vasken. Hvis jeg så måske også skal indse at den aldrig bliver 100 % god igen så bliver jeg sgu rasende :rocketwhore:

Jeg havde kun trænet 4 måneder da skaden skete - Jeg gik for langt ned med stangen i bænkpres - da instruktøren ikke havde vist mig øvelsen - men bare sagde den skal du køre. Ok det er jo også lidt min fejl jeg kunen jo have tjekket op herinde for korrekt udførelse - men det er lidt sent nu :crying:

Link to comment
Share on other sites

jamen, så ved han jo nok hvad han taler om, og så er det vel bare at gøre som han siger :)

det kan da sagtens være at du kan blive 100% i orden - vi har også forskellige skader - jeg er hypermobil i skulderen og har derfor trænet for langt ude i yderstilling med for meget belastning på, så jeg skal træne mine rotatormanchet-muskler op til at overtage mine slatne ledbånds funktioner. Det sker med øvelser, jeg skal lave hver dag - fra nu af og til evig tid - det er det, jeg mener med ikke at kunne være 100% i orden - skaden vil altid lure om hjørnet.

hvad siger fyssen i forhold til at blive i orden igen? Min sagde ½-1 år før jeg kunne træne tungt igen, men det gælder kun for øvelser, hvor skulderen er i en uheldig position, så jeg træner rimelig tungt med resten af kroppen + øvelser, hvor skulderen skal bagud, men ikke forud (presse-øvelser).

igen - god bedring

- mvh Mette

Link to comment
Share on other sites

Fyssen sagde at jeg ikke var hybermobil - og hvis jeg var var det i hvert fald minimalt. Så det er jo godt nok. Som jeg også skrev så er skaden hos mig opstået fordi jeg kom for langt bagud med vægt på.

Fyssen sagde at det burde gå over i løbet af ca 3 uger, hvis jeg fulgte hans råd om varme omslag.

Hvad der skulle ske når skaden var væk- nævnte han intet om :confused2:

Men mon ikke jeg skal tage den med ro ;)

Link to comment
Share on other sites

Hej :banana:

Nu læste jeg godt nok, at din fysioterapeut mistænker dig for at have en skade på musklen.

For et par måneder siden havde jeg selv temmelig ondt nøjagtig samme sted (ml. rygsøjle og skulderbladskanten - ud for midten af skulderbladet). Til sidst kunne jeg ikke sidde foroverbøjet på min motorcykel eller sidde og læse en bog ved et bord, uden at det gjorde irriterende ondt.

Jeg gik til kiropraktor i den periode i anden anledning. Smerterne var en infiltration i rhomboideus/trapezius, årsagen stammede fra den 2. brysthvirvel. Hvad der helt præcist gik galt, tror jeg du skal spørge TJ om. To manipulationer med en uges mellemrum, så var den væk.

Jeg vil gerne vædde med, at en fys kunne have masseret på det i månedsvis uden den store fremgang (uden at nedgøre fysser ;) )

Link to comment
Share on other sites

Hej Armoured female

Det er lige præcis der hvor du havde ondt at jeg også har ondt !!! mellem skulderbladet og rygsøjlen - sådan halvvejs nede på skulderbladet.

Jeg kan ikke sove uden smerter, jeg kan ikke sidde uden smerter, jeg kan ikke dreje en indkøbsvogn uden smerter, jeg kan ikke stort set ikke ret meget uden smerter :headwall:

Hvor sidder denne omtalte 2 brysthvirvel ?? Og hvordan opstod skaden i dit tilfælde ??

Jeg synes det lyder meget lovende det du siger her - nu har jeg jo rendt rundt i 3½ månede med konstante smerter :beatup:

Link to comment
Share on other sites

Rygsøjlen har en prominent tap ved overgangen fra nakke til ryg, som føles tydeligere under huden end de andre. Dette er 7. halshvirvel. Herunder følger tappen fra 1. og så 2. brysthvirvel og så videre dernedaf.

Jeg ved ikke hvordan det opstod, det kom snigende og blev værre og værre. Det kan også komme pludseligt, som et hold i nakken.

Du kan da altid finde en kiropraktor og høre, hvad han/hun siger til det. Det koster godt nok penge at opsøge en kiropraktor, men hvis du er træt nok af din skade, så er det måske forsøget værd alligevel... :thumbwink:

Link to comment
Share on other sites

Hej igen

Det kunne da måske godt være sådan noget !! Fyssen fandt nemlig ud af at jeg var meget øm ved den 3 hvirvel - så måske skulle jeg kontakte en kiropraktor - 200 kr er vel hvad det koster og det er jo bliigt sluppet kan man sige.

Link to comment
Share on other sites

Ingen grund til panik..jeg har haft en skulderskade, der gjorde jeg ikke engang kunne tage en armbøjning... med den rette genoptræning og tålmodighed kommer man langt.. den er 99% iorden idag .

god bedring, man kan sagtens blive god igen.

Link to comment
Share on other sites

Hej Amoured Female

Jeg har nu spist gigtpiller uden stor forandring i 5 dage nu :( Derfor vil jeg måske overvje at gå til den kiropraktor. men først vil jeg lige høre hvordan at smerten var hos dig - bare sådan så jeg kan se om der er en chance for at det også er det der er mit problem.

Jeg har ondt når skulderbladet bliver presset ind mod rygsøjlen - som når man foreksempel presser skuldrene bagud, især hvis man laver "hånden ned i baglommen bevægelsen".

Håber på hjælp :D

Link to comment
Share on other sites

Bl. a. rhomboideusmusklen aktiveres med den bevægelse, og sidder der en skade (påført selve musklen og skulle være helet forlængst hvis du har passet godt på den) eller en infiltration/myose, hvor balladen egentlig stammer fra 2. brysthvirvel eller deromkring, vil den klage under sammentrækningen.

Smerten er skarp/skærende ved bevægelse og for mit vedkommende også når jeg sad stille med albuerne på et bord (her bruges skulderbladsmusklerne lidt til stabilisering, tror jeg).

Link to comment
Share on other sites

Hmm så er der måske en god chance for at det er det der er galt med mig også så.

Smerten føles nemlig skarp - nærmest som om man bliver skåret med en kniv - eller at nogen stikker i en med nåle. Det er dog kun ved bevægelse.

Når jeg ikke er i bevægelse så er det "bare" en generel ømhed som når man har overtrænet en muskel.

Jeg vil betillle tid hos kiropraktiker så. Er der nogen der kender en god i Århus området ??

Link to comment
Share on other sites

Jeg har været hos kiropraktoren 2 gange nu uden den store fremgang. Faktisk har jeg fået ondt i begge skuldre nu så jeg ved ikke om det er penge ud af vinduet.

Af samme årsag har jeg netop meldt mig ud af mit center idag efter at jeg havde været inde og træne - vildt mærkeligt at jeg ikke træner mere - faktsik blev jeg helt ked.

Men når jeg kun kan træne mave, nedre ryg og ben - så er det ikke pengene værd.

Jeg startede min træning sidste efterår - men der gik altså ikke lang tid inden jeg blev skadet - så jeg er godt bitter - hvad nu hvis jeg skal spise smertestillede medicin resten af mine dage

Jeg er ret deprimeret lige nu - mit humør er helt i kælderen - øh hvor er det dog bare træææælst :devil:

Link to comment
Share on other sites

Giv kiropraktoren noget mere tid, jeg har vokset skævt sådan at min hofte sad skævt. I løbet af ca. 6 månneder kunne min kiropraktor rette den op. Nu skal jeg kun gå der for at holde ryggen ved lige, så den ikke falder tilbage til det den var før.

Prøv at hører nogen i Århus om de anbefaler din kiropraktor, jeg flyttede og prøvede så en ny, men hun kunne slet ikke noget som helst. I løbet af 2 månneder havde jeg konstante smerter og kunne ikke binde mine snørrebånd uden at sidde ned og slet ikke løbe + det gjorde ondt når jeg cyklede. Alt i alt et helvede!!! :thumb_down: Tre gang hos min gamle kiropraktor og så kørte det hele igen, så prøv at checke op på din kiropraktor om der er nogen der har hørt/ved noget.

Link to comment
Share on other sites

Hej Rasmius

Nu er det jo ikke så fedt at hænge en bestemt kiropraktor ud - men det kan jo være at andre har gode erfaringer med ham og så bliver det jo i stedet til en anbefaling :D

Han hedder jesper Overvad og har klinik på Vorregårds Allé 99

8200 Århus N.

Er der nogle af jer derude der kender noget til ham ??

Link to comment
Share on other sites

Hej Igen

Nu har jeg fået min tredie behandling og jeg synes altså stadig at det gør godt og grundigt ondt. :o

Men kiropraktoren mener at jeg kun mangler en behandling mere - men jeg ved nu ikke ??

Grunden til at jeg har fået ondt i begge skuldre nu var at smerten i den ene skulder havde været så stærk at den havde blokeret for den anden - fik jeg forklaret.

Og ja jeg har meldt mig ud - jeg kan jo kun lave øvelser der ikke indvolvere skuldrende og armene :(

Og når jeg nu er studerende så synes jeg godt at jeg kan spare de penge indtil min skulder forhåbentlig er ok igen :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jeg har også problemer præcist samme sted, bare i højre side. Skaden har generet mig i ca. 1 år nu, nogen gange ret markant og andre gange har den næsten været helt væk. Så derfor er det meget interessant læsning om andre der har haft noget lign.

Og nu er det vist også på høje tid at jeg får bestilt tid hos en kiropraktor, for at få kikket lidt nærmere på det.

Når!! du kommer tilbage til træningen igen kan jeg anbefale at "spænde" under bænkpres, som TJ anbefaler det. Efter at jeg har gjort det de sidste 3 måneder har min skade næsten været væk.

Jeg vender tilbage når jeg har været hos en kiropraktor, det kan jo være at vedkommende lige ved hvad der skal til!.

Link to comment
Share on other sites

Efter at have brugt 1000 kr på kiropraktor, kan jeg nedslående bekræfte at det ingenting har hjulpet :confused:

Smerten er der stadigvæk - noglegange er det ikke udelukkende mellem skulderblad og rygsøjle, men også på ydersiden af skulderen og på bagsiden af armen :weeping:

Det er så deprimerende - jeg bruger ofte en hel time på at falde i søvn om aftenen fordi at det gør ondt. Jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre :cry_ani:

Det virker jo desværre ikke til at det går væk med tiden - så hvad skal jeg mon nu prøve.

Link to comment
Share on other sites

fys og kiropraktor virkede ikke? :(

ærgeligt, men har du snakket med din læge?

Om ikke andet, så kan han da sende dig videre i systemet, så du i det mindste kan få en forklaring på problemet og måske også en virksom behandling? :)

insistér hellere efter første konsultation at blive sendt videre - du har ventet nok!

Link to comment
Share on other sites

Hej Claus B

Jeg har været hos læge :). Han ordinerede mig gigtmedicin som hedder Diclon. Det virker da også nogetlunde ok - det tager nemlig en del af smerten, men det kan jeg jo ikke blive ved med at tage resten af mine dage :( jeg er jo trods alt kun 23.

Jeg har forøvrigt brugt de 2*10 piller som han ordinerede mig så min recept duer ikke længere.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share