Vedtægter til stiftende general forsamling


overarmen2000
 Share

Recommended Posts

Efter vi har kigget lidt på Esbjerg drengenes udkast til vedtægter for deres forening, så har vi så selv forsøgt at lave et udkast til vores stiftende general forsamling for Odense styrkeløft klub.

Men da de kommunalt ansatte er kendt for at være paragrafryttere af rang samt temmeligt emsige så kunne det jo være rart hvis der var nogen som kunne se om der var noget der skulle laves om, så vi undgår at få en om'er. :smile:

Vedtægter for Odense Styrkeløftklub:

§ 1: Foreningens navn og formål:

Foreningen, som er hjemmehørende i Odense kommune, har til formål at samle sine medlemmer om og at fremme interessen for Styrkeløft.

§ 2: Medlemmer:

Enhver over 13 år kan optages som aktivt eller passivt medlem.

§ 3: Kontingent:

Årets kontingent for seniorer (over 18 år) og juniorer (13-18 år) revideres efter behov på ordinære generalforsamlinger.

Kontingentet skal være betalt inden udgangen af forfaldsmåneden.

Af hensyn til reglerne om udelukkelse af et medlem på grund af kontingentrestance skal alle medlemmer orienteres om, hvornår kontingentet skal betales via opslag i klubhuset og/eller indbetalingskort, som foreningen udsender.

Udmeldelse skal ske skriftligt til kassereren med en måneds varsel til udgangen af en kontingentperiode. I forbindelse med udmeldelse skal medlemmets eventuelle økonomiske mellemværender med foreningen afvikles.

§ 4: Foreningens ledelse:

Foreningen ledes af en generalforsamling og en bestyrelse. Sidstnævnte varetager foreningens daglige arbejde og interesser. Bestyrelsen består af 6 medlemmer: Formand, kasserer, næstformand og 3 menige bestyrelsesmedlemmer. Hvis et bestyrelsesmedlem træder ud af bestyrelsen i utide, indkaldes suppleanten. Er der herpå yderligere afgang fra bestyrelsen i utide, kan bestyrelsen frit vælge et medlem af foreningen ind i bestyrelsen. Denne post skal dog sættes på valg ved den først kommende generalforsamling. Der skal vælges en bestyrelsessuppleant. Bestyrelsens medlemmer vælges på generalforsamlingen for en periode af 2 år, således at formanden og ét menigt medlem vælges på ulige årstal, og kasserer, næstformand samt ét menigt medlem vælges på lige årstal. Formand og kasserer udgør bestyrelsens forretningsudvalg. Foreningen tegnes økonomisk af kassereren og formanden. Ved optagelse af lån og pantsætning tegnes foreningen af den samlede bestyrelse. Formanden indkalder til bestyrelsesmøder, når vedkommende skønner det nødvendigt, eller når mindst 2 andre bestyrelsesmedlemmer kræver det. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 medlemmer, heriblandt formand eller næstformand, er tilstede og deltager i afstemningerne. Afgørelserne træffes ved simpelt stemmeflertal. Ved stemmelighed er formandens stemme, eller i dennes fravær, næstformandens, afgørende. Ved hvert bestyrelsesmøde fører sekretæren en protokol, der skal godkendes og underskrives på det næstfølgende bestyrelsesmøde.

§ 5: Udvalg:

Generalforsamlingen vælger for ét år ad gangen medlemmer til diverse stående udvalg, ligesom hvert udvalg aflægger beretning om udvalgets aktiviteter på generalforsamlingen.

§ 6: Foreningens ordinære generalforsamling:

Generalforsamlingen skal afholdes hvert år i februar måned. Der indkaldes ved opslag i foreningens lokaler senest 1 måned før - og i den lokale dagspresse senest 14 dage før mødets afholdelse.

Dagsordenen skal som minimum indeholde følgende punkter:

1. Valg af dirigent og referent

2. Formandens beretning

3. Regnskab

4. Indkomne forslag

5. Valg af bestyrelse

6. Valg af 3 suppleanter

7. Valg af 1 revisor

8. Valg af 1 revisorsuppleant

9. Valg af udvalg

10. Eventuelt

Ad. 4: Forslag skal være bestyrelsen skriftligt i hænde senest 14 dage før generalforsamlingen. De indkomne forslag vil derpå blive hængt op på opslagstavlerne i Odense styrkeløftklub’s lokaler til orientering for medlemmerne senest 5 dage før mødets afholdelse. Kun de forslag, der er optaget på dagsordenen, kan afgøres på generalforsamlingen. Der kan dog stilles ændringsforslag, der holder sig inden for de bekendtgjorte forslags rammer, blot dette sker inden afstemning om forslagene. Generalforsamlingen afgør ved simpelt stemmeflertal de forslag, der er forelagt. Dog kræves 2/3 majoritet for vedtagelse af nye vedtægter eller ændringer af bestående. Hvis der er mindst 2/3 majoritet for en ændring i bestående vedtægter, skal forslaget genfremsættes på en ekstraordinær generalforsamling til afgørelse ved simpel flertalsafgørelse, hvis blot ét medlem forlanger dette.

Angående personvalg og øvrige afstemninger: Skriftlig afstemning skal foretages, såfremt ét medlem kræver det, og disse afgøres ved simpelt stemmeflertal bortset fra de under vedtægter nævnte forhold. Stemmeret på generalforsamlingen har alle aktive medlemmer af foreningen, som har været medlem mindst 6 måneder i en ubrudt periode op til generalforsamlingen. Ved medlem forstås en person som har betalt sit kontingent rettidige dog skal medlemmer som er i restance slettes af medlemsregistret når disse ikke har betalt skyldigt kontingent to måneder efter betalingsfristens overskridelse.

For at opnå stemmeret skal medlemmerne, i medlemsperioden, deltage aktivt i én eller flere af foreningens aktiviteter, mindst 4 gange på månedsbasis.

Ethvert medlem er valgbar til bestyrelse og udvalg efter 6 måneders medlemskab.

§ 7: Ekstraordinær generalforsamling:

Ekstraordinær generalforsamling afholdes på foranledning af foreningens bestyrelse, eller når mindst 10 medlemmer fremsender skriftlig begæring med angivelse af det emne, de ønsker behandlet. Jævnfør i øvrigt paragraf 6 under ændring af vedtægter. Forslagsstilleren skal selv være til stede. Den ekstraordinære generalforsamling indkaldes med mindst 14 dages varsel i foreningens lokaler og er beslutningsdygtig som den ordinære.

§ 8: Ordensregler og reglementer:

Det påhviler bestyrelse og foreningens øvrige medlemmer at påse, at de af foreningen vedtagne ordensregler og reglementer overholdes. Dopingmisbrug tolereres ikke og vil medføre karantæne i henhold til D.I.-F.´s , DSF´s og IPF´s regler angående den sportslige aktivitet. Angående træningsmuligheder i klubben for en karantæneramt løfter: Der skal gives karantæne, men bestyrelsen skal tage stilling fra sag til sag og uddele karantæne i henhold til forseelsens karakter. Angående karantæne givet af D.I.-F. for dopingmisbrug, gælder D.I.-F.´s regelsæt. Hvis det kan bevises, at et medlem af klubben har medvirket til salg eller formidling af dopingmidler, vil dette medføre livsvarig karantæne i foreningen. - For at kunne stille op i en konkurrence for Odense Styrkeløftklub skal en deltager have været medlem af klubben i mindst 6 måneder og stået på DSF´s licensliste i 3 måneder. Det er muligt at søge om dispentation fra 6-måneders reglen gennem en skriftligt ansøgning til bestyrelsen.

§ 9: Regnskabsåret:

Foreningens regnskabsår er 1. 1. - 31. 12. På enhver ordinær generalforsamling forelægges et af kassereren og revisionen underskrevet årsregnskab med tilhørende status. Hver år skal der opstilles et budget for det kommende år.

§ 10: Opløsning af foreningen:

Beslutning om opløsning af foreningen kan kun træffes på en generalforsamling, hvor mindst 3/4 af de stemmeberettigede medlemmer er tilstede. Ved den skriftlige afstemning skal mindst 3/4 af de afgivne stemmer være for forslaget om foreningens opløsning. Hvis der er 3/4 flertal for en opløsning, men ikke 3/4 af de stemmeberettigede er tilstede, kan ophævelsen mindst 30 dage efter forelægges på en ny generalforsamling, hvor den kan vedtages med sædvanligt flertal af de fremmødte medlemmer. I tilfælde af, at der er flertal for en opløsning, skal generalforsamlingen nedsætte en bestyrelse, som på forsamlingens præmisser skal administrere foreningens formue. Inden for 2 år efter foreningens opløsning skal bestyrelsen vurdere, om der er mulighed for og ønske om genoprettelse af foreningen. Hvis dette er tilfældet skal der indkaldes til en generalforsamling, hvor mindst 3/4 af de fremmødte medlemmer skal stemme for en genetablering af foreningen. Hvis der ikke er mulighed for eller ønske om en genetablering efter 2 års forløb, skal foreningens formue gives til Dansk Styrkeløft Forbund.

Link to comment
Share on other sites

Med medlemmer under 18 i klubben skal i kigge lidt pð valbarhed til udvalg/bestyrelse samt stemmeret til generalforsamling.

Ved ikke hvordan reglerne er nu, men ved at der engang var nogle problemer omkring dette.

Kontakt DIF og spörg. Der kan man altid hente hjælp til netop dette.

Mads

Link to comment
Share on other sites

Med medlemmer under 18 i klubben skal i kigge lidt pð valbarhed til udvalg/bestyrelse samt stemmeret til generalforsamling.

Ved ikke hvordan reglerne er nu, men ved at der engang var nogle problemer omkring dette.

Kontakt DIF og spörg. Der kan man altid hente hjælp til netop dette.

Mads

Vi har ikke nogen løftere under 18 :smile:

Link to comment
Share on other sites

Vi har ikke nogen løftere under 18 :smile:

Jens din hat det er ikke det Mads han mener... du var der jo ikke da vi lavede vedtægterne selvom Honning ellers sagde du kom... hvis du læser vedtægterne kan du se at vi har valgt at det er nok bare at være over 13 for at blive med-lem... går udfra at Mads mener at de ting han henviser til skal stå i vedtægterne og ikke først når det bliver aktuelt med et medlem under 18 :wink:

Edited by TLunau
Link to comment
Share on other sites

Jens din hat det er ikke det Mads han mener... du var der jo ikke da vi lavede vedtægterne selvom Honning ellers sagde du kom... hvis du læser vedtægterne kan du se at vi har valgt at det er nok bare at være over 13 for at blive med-lem... går udfra at Mads mener at de ting han henviser til skal stå i vedtægterne og ikke først når det bliver aktuelt med et medlem under 18 :wink:

Ok jeg svaredee måske lidt hurtigt. :smile: Men jeg fik aldrig besked om noget som helst, så vidste ingenting

Link to comment
Share on other sites

Jens din hat det er ikke det Mads han mener... du var der jo ikke da vi lavede vedtægterne selvom Honning ellers sagde du kom... hvis du læser vedtægterne kan du se at vi har valgt at det er nok bare at være over 13 for at blive med-lem... går udfra at Mads mener at de ting han henviser til skal stå i vedtægterne og ikke først når det bliver aktuelt med et medlem under 18 :wink:

Nemlig

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share