R0mme1 Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 Er proteiner i brune bønner noget man skal gå efter? Fordi der jo masser af prots i en dåse bønner og masser af kulhydrater. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuglen Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 det er slet ikke noget dårligt valg.. spiser selv bønner... bare lige vær opmærksom på følgerne af sådan en dåse til aftensmad :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dines Posted June 14, 2006 Report Share Posted June 14, 2006 Luftgenerne ved bønneindtag skulle mindskes hvis man vasker dem og vist også hvis man spiser dem jævnligt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R0mme1 Posted June 15, 2006 Author Report Share Posted June 15, 2006 Tak for rådene :4thumbup: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAV Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Mener at have læst at de proteiner i bønner ikke er korrekt sammensat af de ammionsyrer som er optimale men henblik på muskelmasse ?! At de proteiner man helst skal have er dem fra, kød, fjerkræ og mælkeprodukter. Noget hold i det ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flexipecs Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 (edited) Mener at have læst at de proteiner i bønner ikke er korrekt sammensat af de ammionsyrer som er optimale men henblik på muskelmasse ?! At de proteiner man helst skal have er dem fra, kød, fjerkræ og mælkeprodukter. Noget hold i det ?Ja, æg og mælkeprodukter har de bedst optagelige porteiner du finder i fødevarer - derefter kommer kød af forskellig art, brune ris osv. Jeg mener det er omkring 61% af proteinerne i soyabønner, som kan optages...94% af porteinerne i æg er optagelige, hvorfor æg som regel sættes som standarten i forhold til andre fødevarer.Edit: Dette er taget ud af hukommelsen, så hæng mig ikke op på det.... Edited June 15, 2006 by Flexipecs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAV Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Ja, æg og mælkeprodukter har de bedst optagelige porteiner du finder i fødevarer - derefter kommer kød af forskellig art, brune ris osv. Jeg mener det er omkring 61% af proteinerne i soyabønner, som kan optages...94% af porteinerne i æg er optagelige, hvorfor æg som regel sættes som standarten i forhold til andre fødevarer.Edit: Dette er taget ud af hukommelsen, så hæng mig ikke op på det....Lyder meget rigtigt.. Er der noget hold i om æg skal koges eller om det er bedre at spise dem rå mht proteinoptagelsen ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flexipecs Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 (edited) Lyder meget rigtigt.. Er der noget hold i om æg skal koges eller om det er bedre at spise dem rå mht proteinoptagelsen ?Ja, det er korrekt nok at proteinoptagelsen fra æg højnes hvis ægget er kogt/tilberedt end hvis råt. Edited June 15, 2006 by Flexipecs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAV Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Ja, det er korrekt nok at proteinoptagelsen fra æg højnes hvis ægget er kogt/tilberedt end hvis råt.Kan du forklarer hvorfor ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Ja, æg og mælkeprodukter har de bedst optagelige porteiner du finder i fødevarer - derefter kommer kød af forskellig art, brune ris osv. Jeg mener det er omkring 61% af proteinerne i soyabønner, som kan optages...94% af porteinerne i æg er optagelige, hvorfor æg som regel sættes som standarten i forhold til andre fødevarer.Edit: Dette er taget ud af hukommelsen, så hæng mig ikke op på det.... Der er forskel på om vi snakker optagelighed eller udnyttelse. Flere vegetabilske kilder kan godt sammensættes til at have en udnyttelse på højde med æg eller højere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 (edited) Der er forskel på om vi snakker optagelighed eller udnyttelse. Flere vegetabilske kilder kan godt sammensættes til at have en udnyttelse på højde med æg eller højere.Lyder spændende Stubbe Kan du ikke komme med nogle eks. på nogle af dem? Edited June 15, 2006 by Dr. pattøj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Lyder spændende Stubbe Kan du ikke komme med nogle eks. på nogle af dem? Bønner og majs opnår for eksempel samme kvalitet som æg mens kvaliteten af ægprotein forbedres hvis der sammensættes med kartoffelprotein. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr. pattøj Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Bønner og majs opnår for eksempel samme kvalitet som æg mens kvaliteten af ægprotein forbedres hvis der sammensættes med kartoffelprotein.Det var alligevel satans!!! Bring ´em on.. Evt. hvis du har en liste over sammensætninger. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stubbe Posted June 15, 2006 Report Share Posted June 15, 2006 Det var alligevel satans!!! Bring ´em on.. Evt. hvis du har en liste over sammensætninger. Har desværre ingen liste, det var blot et par eksempler jeg havde ved hånden. Der findes jo utallige kombinationer af vegetabilske kilder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flexipecs Posted June 16, 2006 Report Share Posted June 16, 2006 Kan du forklarer hvorfor ? Not quite...Men der er lavet nogle forsøg.Her er bl.a. en af dem.Der er forskel på om vi snakker optagelighed eller udnyttelse. Flere vegetabilske kilder kan godt sammensættes til at have en udnyttelse på højde med æg eller højere.Ja, det har jeg hørt om før Er bare ikke inde i, hvad der kan sammensættes ... men tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.