3 eller mange måltider


Chris27
 Share

Recommended Posts

Jeg læser jo ofte her, at man skal spise 6 måltider hver dag. Men jeg spiser kun 3 måltider om dagen, fordi 6 måltider er lidt besværgeligt og fordi det passer godt med vores superbuffet på arbejdet.

Mit energiindtag er fint nok og jeg får også rigeligt med proteiner, men de er stadig fordelt på kun 3 måltider.

Hvad betyder det i forhold til min styrketræning og generelt (det må jo have en betydning siden mange måltider anbefales herinde) med hvorfor og hvor meget.

Er der nogle af jer kostspecialister, som kan svare på det :)

Link to comment
Share on other sites

Det er vigtigt at spise ofte. 3 måltider lige i underkanten, 6 supert. :)

Det er svært at komme med præcise kvantitative angivelser for , hvad effekterne er af, at dagens samlede fødeindtag indtages i forskellige antal potioner.

Men vigtigt er det. Her er nogle effekter

- Stofskiftet holdes oppe (det har når ikke at gå i dvalemode).

- Hvis du endvidere spiser "rigtigt", så vil du hele dagen have masser af energi og vil (alt andet lige) ikke opleve dorskeperioder.

- Proteinsyntesen (generelt og ved træning specifikt) får bedst mulige arbejdsbetingelser.

- Man bliver ikke i samme grad lækkersulten

:)

Link to comment
Share on other sites

Nu når jeg for det meste ikke at blive sulten, maven kan dog rumle en smule inden frokost men ellers ikke, og jeg sørger for aldrig at være sulten når jeg træner.

Men nu har der jo været debat, om hvor meget protein man kan optage, og hvis jeg feks indtager 70g, kunne det måske tænkes, at kroppen ikke kan optage det hele. Og så nævner du sænket stofskifte, hvad vil det i praksis betyde.

Det skal måske lige siges, at jeg prøver at holde et moderat kalorieoverskud.

Men som sagt, så føler jeg ikke selv nogle gener ved kun 3 måltider, men måske er der nogle, som jeg ikke er opmærksom på. Så det jeg søger er nok mest gode argumenter for at spise mange måltider :)

Link to comment
Share on other sites

Men som sagt, så føler jeg ikke selv nogle gener ved kun 3 måltider, men måske er der nogle, som jeg ikke er opmærksom på. Så det jeg søger er nok mest gode argumenter for at spise mange måltider :)

??????????????????????????????????????????????????? Det er jo lige det jeg har givet dig !!!!!! Måske føler du, at du ikke har gener af kun at spise 3 måltider, men det er jo ikke det samme som, at det er optiamlt for dig !!!!

Link to comment
Share on other sites

Jarvig> rolig nu, jeg kan godt se dine argumenter.

Det er jo en af de ophøjede MOL-sandhederne med 6 måltider om dagen, men det jeg fiskede efter var den videnskabelige begrundelse på at mange måltider er bedst. Med hensyn til stofskiftet er det vel mest relevant i forbindelse med vægttab eller.. Og hvad dækker proteinsyntesen helt præcist over.

Link to comment
Share on other sites

Hvis man har aspirationer om forøget muskelmasse, så er kan mindre end 5 måltider om dagen ikke gøre det. Ellers går du simpelt hen rundt i katabolsk tilstand i store dele af dagen. Man er i forvejen i katabolsk tilstand i store dele af natten, så det mindste man kan gøre om dagen, er da i de mindste at sørge for at man er i positiv nitrogen balance (et tegn på at man får protein nok). Hvis ikke man får protein indenbords ca. hver 3 time, så øges risikoen for at havne i negativ nitrogenbalance, og potentialet for muskelopbygning forsvinder. Så det er ikke et spørgsmål om fordele og ulemper ved kun at spise 3 gange om dagen. FOR DER ER IKKE NOGEN FORDELE. Det er MEGET dumt kun at spise 3 gange om dagen hvis man vil have større muskler. Det er simpelt hen en af bodybuilding´s GYLDNE REGLER.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Jeg ved godt, at der ikke er nogen fordel ved 3 måltider. Det er bare ren magelighed.

Jeg kan se, at jeg nok må prøve at få plads til et måltid eller to mere.

Men jeg har lige et par spørgsmål:

Hvad er katabolsk tilstand egentligt sådan nærmere bestemt.

Hvad sker der hvis proteinindtaget er fordelt på færre indtag, men den samlede mængde er stor nok :huh:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har sådan set skrevet svar på det meste af det du spørger om.

Katabolsk tilstand er simpelt hen en biokemisk tilstand hvor der sker en nedbrydning af energisubstanser herunder også muskelvæv.

Hvad sker der hvis proteinindtaget er fordelt på færre indtag, men den samlede mængde er stor nok

Har svaret på det. Du risikere at du i adskellige timer om dagen render rundt med negativ nitrogenbalance. Når man er i negativ nitrogenbalance, så har man ikke indtaget nok protein i et hypertrofi øjemed. Protein kan jo ikke gemmes til du har brug for det. Så selvom du reelt får nok, så SKAL det fordeles ud over dagen.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

TJ> jeg synes du om denne nye bulkstrategi jeg bruger for at øge appetitten. Førhen spiste/drak jeg ca 7-8 måltider løbende, dvs hvert andet bestod af en whey/cassein/simple carp-blanding, men jeg syntes at denne fordeling ødelagde min appetit ved de "rigtige" måktider, så jeg begyndte at drikke mine shakes sammen med hovedmåltiderne, dvs ca fire hovedmåltider ca hver femte time istedet. Dette gør at jeg til hvert måltid får både komplekse og mindre komplekse proteiner samt kylhydrater hvilket da også må betyde at der vil blive tilført protein jævnt i de efterfølgende timer. Alt i alt kan jeg samlet indtage en del flere proteiner fra kød og komplekse kulhydrater fra kartofler/ris uden at skulle tvangsspise.

Andres meninger er meget velkomne

Link to comment
Share on other sites

Jcq> Jeg er nu stadigvæk mest tilhænger af "spacing of meals" teorien. Jo mere du kan sprede dit daglige indtag af kalorier og protein udover dagen, jo mere udnytter du. Samtidig øges chancen for at have konstant positiv nitrogen balance drastisk. MEN, har man svært ved at tage på, så er din praksis ganske udemærket. For færre måltider gør at forbrændingen ikke bliver stimuleret så ofte, og da man indtager samme totale mængde kalorier og protein, så øges chancen for at tage på. Man skal dog være opmærksom på at man på denne her måde også øger risikoen for at akkumulere for meget fedt. Det første år jeg trænte, øgede jeg fra ca. 82 kg i kropsvægt, til 102 kg. Og det var udelukkende ved at følge noget der ligner din praksis. Jeg spiste 4-5 gange om dagen. Og til 3 af disse måltider drak jeg en Mega Mass 2000 shake, så jeg oveni min mad dagligt fik 2000 kalorier gennem gainer drinks. Desværre var en stor del af den masse jeg tog på i form af fedt. Så det kan altså gå FOR stærkt.

Thomas

Link to comment
Share on other sites

Kan man ikke løse det problem ved bare at drikke en ½ litter Cacao/mælk (alt efter kalorie behov) mellem de 3 "hovede måltider??

det virker ihvertfald fint for mig :D

Så får man sin protein og sine kulhydrater, og holder vel samtidigt sit stofskifte i gang...eller hvad?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share