SAS-ligaen


ShotPut2012
 Share

Recommended Posts

Vi nærmer os med hastige skridt vinterpausen i den danske SAS-liga.

Hvad sker der i vinterpausen? Hvem køber hvem? Hvilke store skifter kan vi forvente i løbet af vinterpausen?

F.C. København:

For at begynde i toppen af tabellen:

Mulig tilgang(de sikre markeret med *): *Ailton Almeida, Örgryte,

Mulig afgang: Michael Silberbauer, Jesper Christiansen

Der forlyder rygter om at Everton er på udkig efter Silberbauer og Chrisiansen, men jeg kan ikke se hvorfor FCK skulle ønske at sælge dem nu!

Man må forvente at FCK forsøger at skaffe nogle forstærkninger til truppen, som mangler lidt bredde. Optimalt set skulle FCK vel have to spillere til hver plads.

Målmænd:

Jesper Christiansen, Superligaens pt. bedste målmand.

Benny Gall, en solid reserve, som ikke har noget i mod at sidde på bænken, men han er godt oppe i alderen og bliver Jesper Christiansen langtidsskadet er han måske ikke det bedste alternativ på længere sigt.

Forsvar:

Lars Jacobsen, kandiderer vel også til at være SAS-ligaens bedste højre back.

Michael Graugaard, Brede Hangeland, Midterforsvaret som indtil videre har lukket 9 mål ind i denne sæson. Kun Aab og Esbjerg har formået at score mere end én gang mod FCK i denne sæson og halvdelen af holdene har ikke scoret i opgørerne mod FCK.

Oskar Wendt, har været usikker i mange situationer og førstevalget hedder nok stadig Bergdølmo, men så længe denne er skadet er det vist op til Wendt at passe venstre back, som har været holdet achilleshæl siden Niclas Jensen forlod klubben.

Dan Thomassen, André Bergdølmo er begge gode spillere. Nikolaj Hansen og Jeppe Brandrup har begge været inde og snuse til førsteholdet. Jamil Fearrington har ikke spillet for løverne endnu og derfor er det ikke rigtigt til at sige hvad han kan.

En god venstre back og en reserve i Thomas Rytter-klasse ville klæde FCKs forsvar.

Midtbane:

I følge Erik Rasmussen har FCM Danmarks bedste midtbane. Er FCK ikke Danmark eller hvad?

Michael Silberbauer, når han er bedst, så er han en af de bedste fremadrettede bølgebrydere i Danmark. Hans spidskompetence er at bryde modstanderen midt på banen og rykke i høj fart mod mål. Har været svingende gennem efteråret og man kunne måske have givet Razak Pimpong eller Martin Bergvold noget mere spilletid.

Hjalte Nørregaard: er ved at blive den gevinst for FCK man håbede på da man købte ham. Han er ikke så fremadrettet som sidst han trådte ud for løverne.

Tobias Linderoth: Hvem er bedre end ham på midtbanen i Danmark i øjeblikket? Nogle kalder ham svinsk. Han er meget kontant og kommer til tider for sent. Det er hans store fejl. Han forårsagede 36 bolderobringer mod Manchester United og begik 0!!! frispark! Klasse! For god til det FCK-hold som startede sæsonen, men en MEGET vigtig brik på det FCK hold der spiller nu.

Jesper Grønkjær: Har ikke spillet i lang tid, men det bliver spændende at se hvad han kan tilføre et FCK-hold som sprudler, når han vender tilbage fra skadespause og får nogle kampe i benene. I sine bedste stunder er han en fryd for øjet at se på!

Atiba Hutchinson: Kan desværre vise sig at blive sorteper når Grønkjær vender tilbage, men det er nok mere sandsynligt at Silberbauer eller Nørregaard glider ud, da Hutchinson har været RIGTIGT stærk i de sidste fire-fem uger.

Reserverne tæller: Martin Bergvold, Razak Pimpong, William Kvist evt. Hjalte Nørregaard eller Michael Silberbauer og Jeppe Brandrup. Jeg vil NÆSTEN sige at FCKs reservemidtbane, med kamptræning, ville kunne bide skeer med Danmarks bedste midtbane.

Angreb:

Det er nye tider i FCK. Med et snit på to mål pr. kamp er de ligaens næstmest scorende hold med en kamp i baghånden.

Marcus Allbäck: Nu med mål! Marcus Allbäck har igennem det sidste halvandet års tid i FCK været en gevinst. Han har scoret 21 SAS-ligamål på halvanden sæson i en klub hvor angribere historisk set ikke laver mange mål.

Fredrik Berglund: Berglund skylder nogle mål og har ikke helt klassen til at spille europæisk, men han har alligevel lavet 6 mål i efterårets første 15 kampe og mon ikke både Allbäck og Berglund vil true klubrekorden på 15 sæsontræffere som indehaves af David Nielsen, Marcus Allbäck og Alvaro Santos.

Reserver: Her ser det lidt trægt ud. Martin Bernburg er FCKs eneste deciderede angrebsreserve, men Bergvold er flere gange trådt ind med held og Hutchinson gjorde også en ganske pæn figur mod United, altså bortset fra at han ikke kan sparke på mål!

Styrker:

Holdet. Et af de bedste som har spillet i den danske liga siden skiftet til Superligaen. Intet slår det Brøndbyhold med Peter Schmeichel og co., men ellers er de godt deroppeaf!

Træneren. En uprøvet træner, som har vist at han passer som hånd i handske i FCK.

Nogle stjernespillere som er for gode til den danske liga, men som gør sig fortrinligt i CL.

Medgang medfører medgang - modgang medfører ikke nødvendigvis modgang!

Svagheder:

En smal trup for et hold som spiller 50 kampe på en sæson.

Venstre back. Bergdølmo er lidt for langsom og Wendt har ikke rigtigt forståelsen for spillet endnu.

Vurdering:

Hvis FCK forstærker truppen med et par stærke reserver, så bliver de stor set umulige at slå i Danmark!

Spørgsmålet bliver dog om Ståle Solbakken formår at vise sit værd når han pludselig får rigtig tid til at arbejde med holdet...

Det var FCK. Der må sidde nogle supportere fra de andre klubber og kunne byde ind med tilsvarende.

Skulle der være andre FCKere som vil byde ind med noget så gør det! Jeg er ikke fodboldekspert og ingen siger at min vurdering er rigtig.

(Vi ved godt at Brøndby synes at FCK er nederen! og vice versa. Den del af det behøver vi ikke komme ind på) Så det kunne være fedt hvis denne tråd kunne handle om den kommende forårssæson og ikke om mudderkastning fra klub til klub.

Edited by ShotPut2012
Link to comment
Share on other sites

Brøndby IF

Fucked i øjeblikket. Meulensteen levede til den grad op til det man frygtede. Ja tak.

Zaza, Daniel Agger, Danton, Absalonsen, Kamper, Kim Christensen, Elmander og Skoubo forlod klubben.

De blev erstattet af Duncan, 2 engelske nørder/psykopater i forsvaret, Spelmann, Peguero og Cramer.

Nå jo, vi må ikke glemme Hannes Sigurdsson, som ikke kan spille fodbold... Men... Han er næsten 190 høj, så han må være übergod i boksen. Selvom han ikke engang var god nok i LEAGUE TWO i England.

Det eneste nyindkøb, som overhovedet er godt nok til BIF er Peguero.

Helt symptomatisk for Brøndby i år, så bliver han skadet efter 3 mål på 2 kampe eller hvad det var.

Spelmann har egentlig været ganske lovende, han bliver nok en god spiller OM ET PAR ÅR.

Cramer er i mine øjne bedre end Ankergren, men sympomatisk nok, så får han ikke lov til at spille.

Meulensteen & Doc køber sikkert nogle skodspillere nu, som ikke vil gøre noget som helst bedre.

Tak for denne sæson.

Link to comment
Share on other sites

Ja, og nu begynder storaktionærerne også at sælge ud, da de ikke kan se nogen overordnet strategi for at vende skuden. Bjerregaard har store problemer.
Ja, før, så kunne BIF hente rent faktisk gode spillere. Nu, de er så langt nede, kan de sikkert ikke.

Jeg ville da gerne have set BIF hente Mattias Jonson tilbage til klubben. Lige nu mangler de seriøst en målmand, en højreback, en stopper, en defensiv midt, en offensiv midt og en angriber.

Nu henter de sikkert nogle 3. verdens noobs til holdet, der ikke kan spille bold, i stedet for at hente f.eks. Rune Jarstein (Odd Grenland - en af de mest talentfulde unge målmænd i skandinavien. Allerede langt bedre end det, BIF har nu), Ragnvald Soma (SK Brann), Brian Priske (som får minimalt spilletid), Mattias Jonson (ex-BIF) og f.eks Thorstein Helstad (fremragende angriber, som dog er lidt udenfor holdet i Rosenborg, siden man hentede Steffen Iversen i Vålerenga).

Med de indkøb, vil de kunne have fortsat at spille det 4-3-3 (4-2-3-1) de gjorde før og de ville sikkert kunne holde niveauet ifh før.

Edited by kineser
Link to comment
Share on other sites

Lidt til rygtebørsen:

Niclas Jensen og Jon Dahl Tomassen i FCK-trøjen efter årsskiftet! :w00t:

De vil ikke kunne holde på Jon Dahl, pengemæssigt, med mindre han af en eller anden grund bliver lokket af FCs kæmpe CL-ambitioner og går med til at lege forsker. Niclas Jensen har været på vej tilbage til FC i et stykke tid nu, derimod.

Brøndby skulle have kig på Søren Berg...
Lyder meningløst... Men Meulensteen er jo også über. Edited by kineser
Link to comment
Share on other sites

Randers FC

Målmand:

Martin S. Jensen - Solid ankerman. Har dog en efterhånden fremskræden alder.

Forsvar :

Ralf Pedersen - God, gammel og garvet. Rutinen er hans ypperste kort, desværre er han slet ikke hurtig nok mere. Kommer en angriber forbi ham, fanger han ham ikke.

Issah Ahmed - Ung spiller, med til tider svingende indsats. Når han spiller bedst, er han mildest talt fremragende (Desuden optræder han på det Ghanesiske landhold). Med lidt mere rutine kandiderer han stærkt til at være en af Suppens bedste midterforsvarere.

Søren Pedersen, Jonas Damborg, John Sandberg, René Carlsen er alle udmærkede spillere, som dog ikke tilfører holdet noget specielt.

Peter Christiansen - Tidl. FCK-spiller, men for dælan; Han er langt fra tidligere tiders standard :crazy:

Midtbane:

Randers FCs midtbane, er en kombination af teknisk (meget) dygtige fløje - og et par fysisk stærke midt-midtere.

Alex Da Silva : Fremragende tekniker, og det ved han. Søger tit den direkte udfordring, dog ikke med lige meget held hver gang. Ligeledes meget svingende.

Stig Tøfting : Han behøver vist ingen introduktion. Har fået sin anden ungdom i Randers.

Todor Yanchev : Tidl. Bulgarsk landsholdsspiller med et ufatteligt løbepensum + et udmærket hug fra kanten af feltet.

Kenneth Møller Pedersen : Randers mest stabile mand. Giftigt skud, teknisk dygtig og rutineret.

Carsten Fredgaard : Ligeledes en gammel kending. Hurtig og teknisk dygtig - dog ikke på højde med tidligere tider. Trækker sig tit fra tacklingerne.

Reserverne tæller bl.a. en stabil mand, som den tidl. SIF'er Rasmus Hansen samt senegaleseren Tidiane Sane, som er ung og teknisk dygtig.

Angreb:

Djiby, Djiby, Djiby Djiby FALL! : Èn af Suppens i øjeblikket skarpeste angribere. Enormt stærk i luften - men også med evnen til at stå det rigtige sted. Trods sine 1.87 har han en ganske udmærket teknik. Hans kontante behandling af modstanderne har skabt mange kritiske ryster blandt modspillere - men Troels Bech mener, at danske spillere er blevet for pivede, og Djiby blot udnytter sin fysik :superman: Randers FC holder nok ikke på Djiby særligt længe (Tænk bare på Mota) - men han ryger nok ikke for under 10 mio.

Karsten Johansen : En decideret humørspiller. Enten er han god, eller så falder han helt i gennem.

Fabinho (Fantastico :tongue:) : Brasiliansk boldekvilibrist. Har været meget skadet den seneste tid (Glasben), men er ellers en fremragende angriber.

Derudover er der: Jesper Christiansen, Thomas Dalsgaard, Lars Larsen; Som alle enten har været skadet eller under vanligt niveau.

Styrker:

Teknikken. Randers FC har et af SAS-ligaen teknisk mest velfunderede hold, især deres midtbane - angreb. Derudover er otte spillere i startopstillingen over 1.80, hvilket har gjort dem giftige på dødbolde. Har i Lars Olsen en taktisk dygtig træner.

Svagheder:

Truppen er for smal - og hyppige rokeringer i forsvaret. Derudover mangler holdet en decideret målscorer udover Fall.

Vurdering:

Køb Simon Bræmer, køb Simon Bræmer!

Randers FC har fået banket et udmærket hold på benene, som kan tage point fra de bedste (Men også tabe til de dårligere hold) - de skal nok blive i Suppen i fremtiden, and then - :devil:

Edited by Rasmus G
Link to comment
Share on other sites

Jeg tror pt. prisen for Jon Dahl bliver overvurderet lidt.

Manden er nok lidt i samme situation som Grønkjær. Ikke nok spilletid, og han har vel tjent så meget så man kunne tro at fodbold ville være det vigtigste...

Eller håbe!

Blæret at Randers blev tredje hold som repræsenteret herinde!

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror pt. prisen for Jon Dahl bliver overvurderet lidt.

Manden er nok lidt i samme situation som Grønkjær. Ikke nok spilletid, og han har vel tjent så meget så man kunne tro at fodbold ville være det vigtigste...

Ironisk nok, så var han topscorer og en af Stuttgarts bedste spillere under Trappatoni.

Jeg tror faktisk godt, at FC har råd til at købe ham fri. Det, jeg ikke tror på, er at han vil gå med til en relativt lav Superliga-løn.

Link to comment
Share on other sites

Ja, og nu begynder storaktionærerne også at sælge ud, da de ikke kan se nogen overordnet strategi for at vende skuden. Bjerregaard har store problemer.

nu er det kun en aktionær der sælger ud. men ok at eje 15% af bif og så sælge så man kun har 9% er vel også sjat. man kan sige meget om don ø, men til forskel fra doc så har han forstand på drive virksomhed og lige pt kan det nok være lidt svært at modbevise don ø's filosofi om at fodboldkampe vindes på direktionsgangene. ok det passer selvfølgelig ikke helt, men fejlkøb(bif) eller manglende indkøb kan bestemt have sin påvirkning på klubben.

en ting fc dog burde koncentrere sig om er at få sået nogle frø på deres pinlige bane. jeg var desværre ikke inde og se fc-bif men fra tv'et kunne jeg da tydeligt se at det ikke er en bane at råbe hurra for.

Link to comment
Share on other sites

Banen kan ikke blive bedre med alle de arrangementer... selv hvis den får en overhaling i vinterpausen af groundkeeperen, afhænger dens tilstand af antallet af arrangementer i det nye år.

Edit. Elfsborg har i øvrigt kig på Berglund.

Edited by Cache
Link to comment
Share on other sites

Lidt til rygtebørsen:

Niclas Jensen og Jon Dahl Tomassen i FCK-trøjen efter årsskiftet! :w00t:

En god venstre back og en reserve i Thomas Rytter-klasse ville klæde FCKs forsvar.

Jeg håber satme ikke Jon Dahl ender i FCK. Han er så pivringe at han ikke engang kan afdrible en FC Zulu spiller.

Og Thomas Rytter.... :4pooh: Føj siger jeg bare. "Rytter, du fortjener det" :rocketwhore:

Link to comment
Share on other sites

Jeg håber satme ikke Jon Dahl ender i FCK. Han er så pivringe at han ikke engang kan afdrible en FC Zulu spiller.

Og Thomas Rytter.... :4pooh: Føj siger jeg bare. "Rytter, du fortjener det" :rocketwhore:

Ja, han spiller virkelig dårligt på landsholdet. Han laver aldrig mål. :wink: Jon Dahl er da i hvert fald én klasse over Allbäck. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Ja, han spiller virkelig dårligt på landsholdet. Han laver aldrig mål. :wink: Jon Dahl er da i hvert fald én klasse over Allbäck. :wink:
Allbäck er en bedre fodboldspiller end Jon Dahl :)

Dog er de meget forskellige.

Jon Dahl er en "poacher", mens Allbäck er en hårdtarbejdende og teknisk allround-angriber.

Link to comment
Share on other sites

Ja, han spiller virkelig dårligt på landsholdet. Han laver aldrig mål. :wink: Jon Dahl er da i hvert fald én klasse over Allbäck. :wink:

Jeg synes faktisk at Jon Dahl er en ret dårlig fodbold spiller der ikke har andet at byde på end sin inderside. Han er ikke hurtig, han er ikke hovedstødsstærk og han er ikke nogen teknikker. Han har det bare med at stå de rigtige steder og kan så putte bolden i kassen. Det er bare ikke godt nok i moderne fodbold IMO. Jeg så hellere en en angrebs duo der hedder Allbäck-Ailton.

Allbäck spiller som fast man på det svenske landshold og scorer i snit i hver anden kamp.

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes faktisk at Jon Dahl er en ret dårlig fodbold spiller der ikke har andet at byde på end sin inderside. Han er ikke hurtig, han er ikke hovedstødsstærk og han er ikke nogen teknikker. Han har det bare med at stå de rigtige steder og kan så putte bolden i kassen. Det er bare ikke godt nok i moderne fodbold IMO. Jeg så hellere en en angrebs duo der hedder Allbäck-Ailton.

Præcis, han putter bolden i kassen! Jeg synes derimod, at Jon Dahl er ret komplet - fornuftig fart, udmærket hovedspil, enormt løbepensum og ikke mindst en kølig, kølig afslutter. At du kan kalde ham dårlig, er simpelthen en fejlslutning :wink:

Allbäck spiller som fast man på det svenske landshold og scorer i snit i hver anden kamp.

Jon Dahl spiller som fast mand på det danske landshold og har scoret 43 mål i 85 kampe, mod patetiske 63 kampe og 27 mål til Allbäck :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Jon Dahl har bedre teknik end størstedelen af de spillere, som i Superligaen er kendt for at være teknisk stærke.

Han spiller bare simpelt. Kig på f.eks. en v. Nistelrooy eller Drogba. De spiller jo også altid simpelt, er tit det rigtige sted på det rigtige tidspunk og på den måde scorer mål. Nu er de begge to også uhyre fysisk stærke og har meget godt hovedspil, men de er alligevel samme type spillere som Jon Dahl. Selvfølgelig er de bedre FODBOLDSPILLERE end han er, men sådan set, spiller de med det samme instinkt.

Link to comment
Share on other sites

Skal Jon Dahl til klubben, så skal han spille præcis samme position som han gjorde i Milan.

Men vi skal også have i baghovedet at hvis fc skal gi et 2 cifret millionbeløb for en angriber/offensiv midt, så skal han score virkelig meget! Og så må han helst ikke falde i værdi så fc har mulighed for at skyde ham af igen til indkøbsprisen...

Glæder mig til at se Ailton.

Og Bræmer til Randers kunne være spændende. Han score meget på 2. holdet i Aab. Hvis han blev lidt voksen og tog det hele lidt mere seriøst kan han sagtens spille superliga. Men en prof. fodboldspiller ryger altså ikke, meget Uprofessionelt at gøre!!

Edited by EssE
Link to comment
Share on other sites

Skal Jon Dahl til klubben, så skal han spille præcis samme position som han gjorde i Milan.

Men vi skal også have i baghovedet at hvis fc skal gi et 2 cifret millionbeløb for en angriber/offensiv midt, så skal han score virkelig meget! Og så må han helst ikke falde i værdi så fc har mulighed for at skyde ham af igen til indkøbsprisen...

Glæder mig til at se Ailton.

Og Bræmer til Randers kunne være spændende. Han score meget på 2. holdet i brøndby. Hvis han blev lidt voksen og tog det hele lidt mere seriøst kan han sagtens spille superliga. Men en prof. fodboldspiller ryger altså ikke, meget Uprofessionelt at gøre!!

Siden hvornår har Simon Bræmer spillet i Brøndby? Hvis det var tilfældet, brugte de ham nok på førsteholdet :smile:

Ps. Han spiller i AaB, og har da bestemt niveau til Suppen - se bare på sidste sæson.

Edited by Rasmus G
Link to comment
Share on other sites

Siden hvornår har Simon Bræmer spillet i Brøndby? Hvis det var tilfældet, brugte de ham nok på førsteholdet :smile:

Ps. Han spiller i AaB, og har da bestemt niveau til Suppen - se bare på sidste sæson.

Fejl, gik lidt for hurtigt, retter det lige :)

Han har spillet i vrå i sine helt unge år, derefter ved jeg ikke om han tog til hjørring inden han kom til Aab eller om han tog direkte derud. Men han har været lejet ud til Hjørring på et tidspunkt..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share