Pro Touren står for fald


Jan D.
 Share

Recommended Posts

Så skete det man måske havde ventet på. Arrangørerne bag de tre store løbsorganisationer har valgt at forlade pro touren.

http://www.cyclingnews.com/news.php?id=new...dec06/dec13news

Nyheden kommer efter den meget udbredte kritik pro touren har været udsat for som et lukket system med manglende muligheder for fornyelse og skarpe skillelinie imellem pro tour-hold med licens og andre hold, som reelt næsten er lukke ude uden direkte mulighed for at træde ind i pro touren.

Desuden som hovedet på sømmet har UCI ikke evnet at komme videre i den spanske sag med det resultat af hovedparten af de mistænkte sandsynligvis går fri og sagerne giver frifindelse eller bliver frafaldet pga. manglende beviser måske alene forbi man ikke fra spansk side vil udlevere tilstrækkelige oplysninger og DNA-profiler. Samtidig har UCI været fraværende omkring opbygningen af et etisk regelsæt, som er etableret imellem holdene. Med udsigten til at løbsarrangørerne ikke kan si dopingmistænkte fra deres løb er det foreståeligt at de nu har fået nok.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Bemærk at det ikke kun er småløb, der er tale om men ud over de tre store tour også en række andre højtestimerede løb.

Paris-Nice, Tirreno-Adriatico, Milano-San Remo, Paris-Roubaix, Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège, Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a España, Paris-Tours and Giro di Lombardia.
Link to comment
Share on other sites

Dejligt at se, at ASO, RCS og Unipublic giver UCI fingeren. Jeg tror så i modsætning til dig ikke, at den spanske "Operación Puerto" har det store med bruddet imellem løbsarrangørene og ProTouren. Der har jo været masser af konflikter. Blandt andet at ProTouren er et lukket selskab med flerårige kontrakter imellem holdene og UCI uden mulighed for op- og nedrykning. Desuden har ASO, RCS og Unipublic ment, at antallet af ProTourhold var for stort. Med 20 hold levnede det ikke plads til mange Wild Cards til hold med lokale interesser. Det som jeg tror i sidste ende fik bægeret til at løbe over hos de 3 store løbsarrangørere var UCI´s krav om, at Vueltaen skulle skæres ned til to uger. Det kan man da ikke! Det er en Grand Tour med store traditioner. I Spanien anses det nærmest som det største en spansk rytter kan vinde.

Men det er et spændende udspil de 3 store løbsarrangørere er kommet med. Det kan ende med et brud imellem UCI og den proffesionele elite. Pat McQuaid har jo været ude at beklage sig som det ses på TV2. Mage til tudefjæs skal man da lede længe efter.

"Min kommentar er, at UCI laver kalen­deren, UCI laver reglerne, og det vil UCI blive ved med. Arrangørerne har ikke noget valg. Vi bestemmer."

"Uanset hvordan man stiller tingene op, skal UCIs regler følges, men vi tager da alle indsigelser og protester seriøst, så vi vil da drøfte problematikken."

"Jeg vil dog sige, at for mig at se tyder noget på, at de tre arrangører forsøger at overtage styringen af cykelsporten, men det får de ikke mulighed for."

Men hvad hjælper det, at UCI står så stejlt på at de laver reglerne. ASO, RCS og Unipublic sidder på Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana, Paris - Nice, Tirreno - Adriatico, Milano-San Remo, Paris-Roubaix, Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège, Paris-Tours og Lombardiet Rundt. Kort sagt alle cykelsportens klassiske løb.

Hvad vil UCI komme med som alternativ? En ProTour med Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Clasica Ciclista San Sebastian, Züri Metzgete, Schweiz, Romandiet, Tyskland og Polen Rundt som sine store flagskibe? Vil de inviterer alle de mindre løb der ikke kom med på ProTouren ind i varmen? Vil de forsøge at starte en række nye løb op som erstatning for de klassiske?

Uanset hvad de vælger har de ikke en chance. Cykelsporten er en sport der er bygget op omkring traditioner. De traditioner er forbundet med de tre store rundture Giroen, Vueltaen og Touren. Og med de store endagsløb med mere end et århundrede på bagen som Milano-San Remo, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Giro di Lombardia. Det er de løb fansne vil se. Det er de løb TV vil transmiterer. Og ikke mindst er det de løb rytterne, holdejerne og sponsorene vil vinde.

Men som det står nu vil følgende 18 hold blive inviteret til ASO, RCS og Unipublic´s løb i 2007; AG2R Prévoyance, Bouygues Telecom, Caisse d'Epargne, Cofidis, Crédit Agricole, Davitamon-Lotto, Discovery Chanel, Euskaltel, Française des Jeux, Gerolsteiner, Lampre, Liquigas, Quick Step, Rabobank, Saunier Duval, T Mobile, Team CSC og and Team Milram. Det ventes at de tre arrangørere fra 2008 vil skære dette antal ned til 16.

Holdene er ikke tvunget til at deltage i modsætning til i ProTouren. Så det vil give arrangørene 4 Wild Cards, plus det løse såfremt nogle af holdene vælger enkelte af løbene fra. Dette er bestemt ikke utænkeligt, da nogle af holdene knap ha bredde til 3 GTs på en sæson. Det skulle feks ikke undre mig, såfremt et par af de franske hold valgte Giroen eller Vueltaen fra. Eller et hold uden folk til brostenene valgte at blive hjemme fra Paris-Roubaix.

Som jeg ser det vil det være et stort skridt fremad for den proffesionele cykelsport. I nogle af forårsklassikerne vil det skabe plads til mindre mandskaber som har ryttere der netop er eksperter i de løb i, hvilket der jo feks. stort set ikke findes på de spanske hold.

Desuden skal vi ikke længere se hold som kommer med nogle af deres dårligste ryttere til Giroen og Vueltaen, fordi de udelukkende har overskud til en Toursatsning. Nu kan de istedet vælge en GT fra. Dette vil give plads til nogle af de bedste hold fra Continental Touren. De kan så have Vueltaen eller Giroen som det helt store mål for sæsonen. Dette vil både øge udviklingen hos disse ryttere, samt have større sportslig berretigelse end et ProTourhold der kommer med deres B-hold. Hvilket hold som feks Ceramica Panaria-Navigare og Colombia-Selle Italia gang på gang har vist i Giroen.

Sidst men ikke mindst vil bruddet imellem UCI og løbsarrangørene have to særdeles positive effekter. Manolo Saiz som var en af hovedmændene i "Operación Puerto" vil blive holdt væk fra de store løb. Han sidder jo stadig på sin ProTourlicens igennem selskabet Active Bay som drev Liberty Segurosholdet. Desuden vil det med garanti give plads til Astanaholdet, som drives af Walter Goodefroot og Alexandre Vinokourov, i alle de store løb. En stor gevinst for alle os cykelfans, da holdet foruden Vinokourov har Andreas Klöden, Paolo Savoldelli og Andrei Kashechkin i 2007.

Link to comment
Share on other sites

Ja pro-touren har ødelagt cykelsporten, så det er godt de store løb endelig siger stop. Kelme som var verdens "ældste" hold, holdet hed kelme i 21år eller noget i den stil så kom pro-touren og kelme kom ikke med og så sprang sponsoren fra.

der har været spændinger siden starten og jeg synes at de store gik for længe og vendtede.

Link to comment
Share on other sites

Ja pro-touren har ødelagt cykelsporten, så det er godt de store løb endelig siger stop. Kelme som var verdens "ældste" hold, holdet hed kelme i 21år eller noget i den stil så kom pro-touren og kelme kom ikke med og så sprang sponsoren fra.

Det skyldtes vist mere, at Kelmekoncernen som også havde økonomiske vanskligheder følte at de havde opnået hvad de ønskede. Iøvrigt førte Belda holdet videre under navnet Communidad Valencia.

Iøvrigt lader det ikke til, at alvoren er gået op for UCI. I sidste uge gav de en ProTourlicens til svensk/belgistke Unibet.com og i dag fik Astana så sin licens. Gad vide om de først fatter det når et af de to hold ikke kommer med i Paris - Nice, Tirreno - Adriatico eller Milano-San Remo eller hvilket løb arrangørerne nu vælger at lave den første store protest i?

Link to comment
Share on other sites

Her kan ses IOC-præsident Jacques Rogge´s udtaleleser omkring dopingtest, DNA-database, samt udelukkelsen af Basso, Ullrich og andre fra "Operación Puerto" på baggrund af et etisk kodeks. Beskeden fra Rogge er klar. Basso, Ullrich og andre i lignende situation skal have lov at kører løb med øjeblikelig virkning.

IOC president Rogge wants DNA database

The president of the International Olympic Committee (IOC), Belgian Jacques Rogge, has spoken out in favour of the creation of a DNA database assembling the vital facts of all top-level athletes, including cyclists. In an interview with Het Laatste Nieuws, Rogge considered this to be the next step in the fight against doping, not only within cycling, but also in other sports.

"Today, the riders have to give urine and blood samples. Tomorrow, this has to include DNA also," Rogge stated. "It's not very painful: a pin prick inside the cheek, a bit of hair... that's less painful than blood extraction. The data would be well-stored and protected. Tell me, what's the problem?"

The IOC boss went even further, saying that the fight against doping needed the interventions of police authorities to be successful. "(A DNA database), together with more controls, home searches, telephone taps... We have to find the next Fuentes fast."

Still, Rogge presented himself as a firm supporter of the presumption of innocence, and said that Ivan Basso and Jan Ullrich should not be excluded from their sport, as their guilt had not been established. "The question of whether or not they are guilty has not yet been answered," he added. "Basso, Ullrich and the others are therefore free to race wherever they want to. Now, does this annoy me as a sports fan? Yes. But should we be allowed to exclude them? No. I don't find it particularly pleasant to tolerate them in the peloton, but it is necessary. The presumption of innocence is a sacred principle to me.

"We can't hold a with hunt without proof - the ProTour teams have to understand that. It's not enough to be convinced of somebody's guilt," Rogge concluded.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

UCI klager til EU Kommissionen

http://www.feltet.dk/index.php?id_parent=1...p;id_nyhed=3862

Virker lidt som en desperado-handling er alvoren endelig gået op for UCI's ledelse. Det negative er at man fortsætter med at forfølge det samme spor med pro touren uden at lytte hverken til den ene eller anden kritik.

Synes deværre at den internationale cykelsport ligger fuldstændig underdrejet p.t. med den verserende sag, der risikerer at splitte løbeprogrammet i to selvstændige løbsserier. Samtidg gør du flere af dopinganklagede ryttere fra den spanske case sig klar til sæsonens cykelløb.

Hvis ikke begge spørgsmål fider en positiv løsning tror jeg sporten desværre er på vej mod en større nedtur og krise.

Link to comment
Share on other sites

UCI foreslår nu en reduktion fra 9 til 8 ryttere pr. hold i de tre store toure. Hermed kunne der blive plads til 5 wild card istedet for to. Alt sammen for at imødegå kritikken og udmeldelsen fra løbsarrengørerne.

Her mener man dog, der er sikkerhedsmæssige problemer med forslaget. Hovedargumentet fra løbsarrengørerne er dog:

Derudover angiver Zomegnan endnu engang, at det største problem med ProTouren er, at det er et lukket system.

http://www.feltet.dk/index.php?id_parent=1...p;id_nyhed=3819

Det er vist også mest pro touren der er en form for karteldannelse.

Edited by Jan D.
Link to comment
Share on other sites

Forslaget med 8 ryttere på hvert hold istedet for 9 kom UCI jo allerede med da ProTouren blev skabt. Allerede dengang afviste løbsarrangørerne det tiltag. Men du har da ret i at beskyldningen om kasteldannelse fra UCI er helt til grin. Hvis der findes karteler i cykelsporten er det vist hos UCI selv.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Striden imellem UCI og ASO, RCS og Unipublic spidser til som ProTour sæsonens premiere nærmer sig. Flere ProTourhold har af arrangørerne fået, at vide at de ikke er velkommen til nogle af seriens løb. Unipublic ser fortsat ud til at være det hold der bliver hårdest ramt. Men også Astana, Gerolsteiner, Rabobank og Caisse d´Epargne er blevet bedt om at blive væk til nogle af de 3 løbsarrangøres ProTourarrangementer.

Paris-Nice med eller uden UCI

Startforbud på vej?

RCS smider tre hold ud

Chok for Gerolsteiner og Rabobank

Giro-nej til Unibet

Link to comment
Share on other sites

Så er konflikten imellem UCI og løbsarrangørene for alvor trappet op.

Paris-Nice: Et frit løb i den nationale kalender

UCI nægter ProTour hold i Paris-Nice

Umiddelbart kunne det ligne en splittelse imellem UCI og de proffesionele hold, idet beslutningen nærmest er lagt over på ProTourholdene. Vil de bakke op om UCI og deres ProTour? Eller vil de bakke op omkring ASO, RCS og Unipublic som sidder på rettighederne til alle de store løb? Personligt tror jeg, at løbsarrangørene har de stærkeste kort på hånden, idet både holdledere, ryttere og sponsorene har en interesse i at kører de store klassiske løb. Jeg kan under ingen omstændigheder forestille mig, at de store hold og deres stjerner vil vælge Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a Espana, Paris - Nice, Tirreno - Adriatico, Milano-San Remo, Paris-Roubaix, Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège, Paris-Tours og Lombardiet Rundt fra for at støtte UCI.

Den kommende udvikling bliver yderst intressant at følge.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

2007-sæsonen reddet

Så blev der indgået et forlig for 2007 sæsonen imellem UCI og de tre store løbsarrangørere ASO, RCS og Unipublic. Hermed er ProTouren reddet for i år, og vi kan hermed gå en cykelsæson i møde hvor de store ryttere kører de store løb. Forliget indebærer dog, at de to hold som fik de sidste ProTourlicenser, Astana og Unibet, ikke vil blive inviteret til alle løbene. For Astana har det næppe den store betydning, da de har så stærke ryttere at de uden tvivl vil få wild cards til de løb de ønsker at kører. Unibet tror jeg dog vil komme til at stå over i en stor del af ProTourløbene.

Link to comment
Share on other sites

Så har kompromiset imellem UCI og løbsarrangørerene skabt den første ballade. Unibet er mildt sagt ikke tilfredse. ASO nægter dem start i deres løb med henhold til fransk lovgivning som forbyder reklame for spil som ikke er statskontroleret. Og UCI kritiseres for ikke at kunne overholde deres kontraktlige forbindelser med Unibet i forbindelse med den ProTourlicens de har udstedt til holdet.

ASO nægter Unibet adgang

Unibet sagsøger både ASO og UCI

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share