Protein efter træning


Jørgen L
 Share

Recommended Posts

Fra ekstrabladet

Praktisk protein efter styrketræning

Per Brændgaard er ernærings-ekspert. I denne uge ser han på proteinbarer, der er praktiske efter træning, hvis du kan tåle de ekstra kalorier

Per Brændgaard - 10:02 - 24. feb. 2007

Protein skal spises straks efter styrketræning, hvis du vil have størst mulig effekt – helst lige efter sidste sæt af sidste øvelse, dvs. inden du strækker ud. Du skal spise mindst ti gram med det samme, for venter du bare to timer efter endt træning, får du stort set ingen virkning i musklerne.

Proteinbarer er en praktisk og velsmagende løsning. Men de er forholdsvis dyre både i forhold til kroner og kalorier. Proteinbarer indeholder altid flere kulhydrater i form af sukker og mere fedt end f.eks. visse proteinpulvere, der kan fås med meget lavt indhold af fedt og kulhydrat. Bivirkningen ved proteinbarerne kan derfor være overflødige kalorier, der gør det sværere at tabe fedt, hvis det er et af målene med træningen. Frugt og ren protein er altid et sundere og bedre valg end proteinbarer.

Det bedste valg

Nutramino Bar, chocolate & caramel eller chocolate & banana

Fire ud af seks stjerner

Nutramino-barerne indeholder 20,2 g protein per bar og 104 kcal per 10 gram protein. Det er den proteinbar i selskabet her, som har det højeste proteinindhold i forhold til kalorieindholdet. Proteinet er en blanding af soja og valle (en mælkebestanddel). Valleprotein er smart, da det fra naturens side er et protein, der bliver optaget hurtigt i kroppen. Og det har man brug for lige efter styrketræning. Mine smagsløg foretrækker Nutramino-barerne frem for de øvrige barer. Nutramino er det bedste valg for de fleste, der dyrker styrketræning med henblik at opbygge muskler og styrke, og som kan tåle lidt ekstra sukker og fedt.

Pris: 19 kroner, 60 gram

Velegnet til vægtløftning

PROMAX proteinbar XL

Tre ud af seks stjerner

Baren er stor og udmærker sig ved det højeste proteinindhold pr. bar på 25 gram og den laveste pris i forhold til proteinindholdet. Men det samlede kalorieindhold i baren og kalorieindholdet i forhold til proteinindholdet er ret højt, 131 kcal pr. 10 g protein. Proteinkvaliteten er god med mælkeprotein som den primære bestanddel. Alt i alt er baren et godt valg for dem, der har svært ved at tage på, og som derfor har brug for ekstra kalorier.

Pris: 18 kroner, 82 gram

Halvdyr protein

MAXIM Recovery Bar

To ud af seks stjerner

Recovery-baren indeholder 14,9 gram protein per bar, og prisen svarer til 12,10 kroner per 10 g protein. Kalorieindholdet er ret højt med 144 kcal per 10 gram protein. Proteinet er i form af mælkeprotein, altså god kvalitet. Protein kan fås billigere både i forhold til kroner og kalorier sammenlignet med andre produkter.

Pris: 18 kroner, 55 gram

For lidt protein

PROMAX højenergi proteinbar

En ud af seks stjerner

Denne proteinbar har det laveste proteinindhold i selskabet med 9,9 gram protein per bar og den højeste proteinpris på 15,15 kroner – og 146 kcal per 10 gram protein. Baren er for dem, der ud over protein også har ekstra brug for energi. Hovedingredienserne er sukker i form af drue- og frugtsukker. Proteinet kommer fra mælk. Denne bar bør egentlig betegnes som en blanding af en proteinbar og en kulhydrat-/energibar. Sammenlignet med andre proteinbarer er fedtindholdet lavere og kulhydratindholdet højere. Den er et særlig godt valg efter udholdenhedstræning, hvor kulhydratbehovet er forholdsvis højere og proteinbehovet forholdsvis lavere end efter styrketræning.

Pris: 15 kroner, 35 gram

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share