Køber i udenlandsk kød?


Dines
 Share

Recommended Posts

Multiresistente bakterier i udenlandsk kød

Faldt over den ovenstående artikel og tænkte at man måske burde gå mere efter dansk eller økologisk kød. Er det noget i tænker over, eller skal det bare være de billigste fra Netto? Det er jo nogle ret skræmmende tal de smider i artiklen. Selvfølgelig er problemet mindre, hvis man opbevarer og tilbereder maden ordentligt, men i og med man køber det, så medvirker man jo også indirekte til at producenterne bliver ved med at bruge store mængder antibiotika i deres produktion.

Link to comment
Share on other sites

For mit vedkommende køber jeg som regel kun dansk kylling og svinekød, dansk eller tysk hakket oksekød. Men hensyn til hele stykker oksekød er jeg mindre kræsen med hensyn til oprindelseslandet, ihvertfald med hensyn til fødevaresikkerheden.

Link to comment
Share on other sites

Multiresistente bakterier i udenlandsk kød

Faldt over den ovenstående artikel og tænkte at man måske burde gå mere efter dansk eller økologisk kød. Er det noget i tænker over, eller skal det bare være de billigste fra Netto? Det er jo nogle ret skræmmende tal de smider i artiklen. Selvfølgelig er problemet mindre, hvis man opbevarer og tilbereder maden ordentligt, men i og med man køber det, så medvirker man jo også indirekte til at producenterne bliver ved med at bruge store mængder antibiotika i deres produktion.

Salmonella (enterica) infektion er meget sjældent en sygdom der udvikler sig i systemisk retning, og derfor også en sygdom der kun sjældent behandles med antibiotika. Salmonellas natur er nu engang at inficere tarmepithelet og holde sig i tarmen, og her give vandig diarre og mavesmerter, som det er tilfældet for fx campylobacter. Man skal virkelig indtage et stort antal levende bakterier for overhovedet at riskere at bakterien bliver blodbåren, og det er først her man overvejer antibiotisk behandling. De eneste salmonella infektioner der typisk arter sig i den retning er infektioner hvor produktet overhovedet ikke opvarmes, fx en hjemmelavet koldskål med æg, eller kiksekage der får lov at stå ude en hel dag eller mere. Salmonellainfektioner fra kød er generelt ikke noget der er behandlingskrævende.

Jeg spiser selv flittigt udenlandsk kød og mindes ikke endnu at have fået problemer i den retning overhovedet, det handler om at maden tilberedes korrekt.

Link to comment
Share on other sites

Enig med Sort :smile:

Kiksekage er immervæk gustent på det område - der skal man helst være sikker på det er salmonellafri æg (så vidt som muligt).

Har fået en lille skræmmehistorie @ mikrobiologi. 1 far og 1 søn der nød lidt godt af naboens kiksekage (Hvilket de havde gjort i årevis) - dog skulle det gå galt den ene dag, da de nød et stykke hvor en god mængde (salmonella)bakterier havde ligget indpakket i palminen, og derved overlevet turen gennem mavesækken til tarmen. Infektionen havde været så kraftig, at de døde et par timer efter indtagelsen (frit fra hukommelsen, kan ikke huske den præcise tidsramme - men var ikke lang tid!).

Den ældre nabo-dame havde ladet kiksekagen stå og hærde på køkkenbordet istedet for køleskabet, hvilket jo havde givet lidt bedre vækst-optimum end ellers for bakterierne. Derudover fik vi at vide, at kommunen havde været ude, og konstatere at den lille hønsefarm hun havde på altanen (Kaldes vist en farm for 6+ høns) var salmonellabærende, og hun derfor ikke kunne bruge æggene rent madmæssigt.

Anygays, hun havde jo altid gjort sådan og så var der jo naturligvis intet galt i det! :crazy:

Link to comment
Share on other sites

Enig med Sort :smile:

Kiksekage er immervæk gustent på det område - der skal man helst være sikker på det er salmonellafri æg (så vidt som muligt).

Har fået en lille skræmmehistorie @ mikrobiologi. 1 far og 1 søn der nød lidt godt af naboens kiksekage (Hvilket de havde gjort i årevis) - dog skulle det gå galt den ene dag, da de nød et stykke hvor en god mængde (salmonella)bakterier havde ligget indpakket i palminen, og derved overlevet turen gennem mavesækken til tarmen. Infektionen havde været så kraftig, at de døde et par timer efter indtagelsen (frit fra hukommelsen, kan ikke huske den præcise tidsramme - men var ikke lang tid!).

Den ældre nabo-dame havde ladet kiksekagen stå og hærde på køkkenbordet istedet for køleskabet, hvilket jo havde givet lidt bedre vækst-optimum end ellers for bakterierne. Derudover fik vi at vide, at kommunen havde været ude, og konstatere at den lille hønsefarm hun havde på altanen (Kaldes vist en farm for 6+ høns) var salmonellabærende, og hun derfor ikke kunne bruge æggene rent madmæssigt.

Anygays, hun havde jo altid gjort sådan og så var der jo naturligvis intet galt i det! :crazy:

Den historie har jeg også fået fortalt (af min mor). Tragisk, men rå, upastoriserede æg er vidst aldrig et hit.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share