JUNK de LUXE Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Jeg er for nylig begyndt at tage min vægt og vægttab mere seriøst, blandt andet med at tælle kalorier, beregne makroenæring osv. Hvad jeg er kommet frem til virker på en eller anden måde forkert. Jeg er i stort kalorie underskud, så jeg frygter at jeg måske har regnet forkert et sted.Men først lidt info om mig selv.Mand, 30 år, 140kg, 190cm.I dag har jeg indtaget og lavet følgende:====================================Morgenmad257 kcalHavregryn, økologiske, 53 g, 184 kcalSkummetmælk, 200 g, 72 kcalFrokost1147 kcalAnanas i stykker, minidåse, Netto, 20 g, 10 kcalChicken Tikka Masala, Kitchen joy, 50 g, 69 kcalDressing, Beauvais Thousand Island 3%, 20 g, 18 kcalGulerod, 50 g, 18 kcalKyllingbryst grillet, Dulano, 200 g, 222 kcalKyllingebrystfilet, indisk inspireret, Guldsegl, 100 g, 103 kcalLammekød, hakket, 150 g, 260 kcalNaan brød, tandoori, 100 g 280 kcalRadise,10 g, 1 kcalSkummetmælk, 200 g, 72 kcalTandoori chicken, Better for you, coop, 50 g, 60 kcalÆrter, grønne, 50 g, 35 kcalAftensmad1320 kcalChili sauce, COOP, 10 g, 8 kcalCoca Cola Zero, 1500 g, 5 kcalDressing, Kraft Classic Hvidløg, 20 g, 33 kcalDurum Sandwich, Paaskebrød, 200 g, 545 kcalKebab, 100 g, 210 kcalKyllingbryst grillet, Dulano, 200 g, 222 kcalPitabrød, 56 g, 137 kcalSalat, Iceberg, 100 g, 16 kcalSkummetmælk, 400 g, 144 kcalMellemmåltider182 kcalBanan, 160 g, 131 kcalÆble, 100 g, 51 kcalMotion677 kcalBadminton, let, 45 min, 470 kcalVolleyball, 30 min, 207 kcal====================================Ifølge disse tal og motion-onlines TE beregner (sat til absolut minium = 7t søvn, 30 min gå), så har jeg et Energiforbrug på 4585kcal og har kun forbrugt 2906kcal. Altså er jeg i underskud med 1679kcal. Dette virker på mig helt hen i vejret, da jeg spiser godt til og f.eks. her til aften fik en pita med kebab + en durum rulle med kylling. Har jeg lavet en regnefejl et sted, eller er der ugler i mosen?Hvis tallene passer, vil jeg være ked af at skulle spise endnu mere, men hvad kan det i så fald betyde for sundheden og vægttabet? Iflg. mine beregninger så er min energifordeling samt makroenæring således:Kulhydrat: 46%, 340 gramProtein: 32%, 242 gramFedt: 22%, 73 gramPå forhånd tak, I er for fede (pun intended) :)//jesper Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mollerup Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 550 G til kød frokost Det er pga. af din vægt at dit underskud er på den størrelse. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JUNK de LUXE Posted September 10, 2009 Author Report Share Posted September 10, 2009 Well.. frokost er baseret på øjemål da det er fra vores kantine. Men de fokusuere på at lave sundt og kalorielet mad, og jeg vil hellere skrive for stort indtag, end for lavt. Men du har nok ret.. det er nok lidt voldsomt. SÅ meget spiser jeg dog heller ikke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gudderman Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Hvor er fibrene og grøntsagerne? Som Mollerup skriver er det høje kalorietal pga. din nuværende vægt. Det tal vil selvfølgelig falde efterhånden som du taber dig. Prøv at sætte beregneren på den vægt du gerne vil ned på og se hvad den siger. Dermed ikke sagt at du skal spise som en der vejer 50kg. mindre, men 140kg vil genere et stort tal i beregneren. Den kan jo ikke se at det meste måske er fedt!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nannas Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Nu har jeg igennem en periode øvet mig i at spise i kantine og spise i forbindelse med arbejde ( repræsentation) og alligevel spise sundt og godt. og jeg har lært en del og kan i den anledning glæde mig over at have fået meget mere energi.Frokost Tag udgangspunkt i to stykker fuldkornsrugbrød- af pålæg vælger jeg kun "rene" ting dvs ingen mystiske salater eller andre typer fødevare som er "smurt" ind i dressing/mayo eller lignendeJeg har en list over gode typre pålæg: æg, roastbeef, tomat, fisk osv...ved siden af de to stykker rugbrød fylder jeg så op fra en salatbuffet, men igen kun "rene" grøntsager ikke dem med dressing og mystiske ting i, som i mine øjne ikke er grøntsager.Jeg spiser grøntsagerne først og kan ikke altid spise begge stykker rugbrød. Så jeg overvejer om et ikke et nok. Frugt spiser jeg kun hvis det er frisk og helst ikke for mange vindruer opg bananerMiddag ( hvor jeg ikke selv laver mad)et stykke kød, masser af grøntsager og ikke dressing, sauce eller lignende.Jeg tror ligesom i de to andre råd du har fået, at du spiser alt for meget kød, alt for få grøntsgaer og alt for lidt groft. Og så husk et par mellemmåltider fx et stykke frugt før frokost, så er du heller ikke så sulten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mollerup Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Well.. frokost er baseret på øjemål da det er fra vores kantine. Men de fokusuere på at lave sundt og kalorielet mad, og jeg vil hellere skrive for stort indtag, end for lavt. Men du har nok ret.. det er nok lidt voldsomt. SÅ meget spiser jeg dog heller ikke.He he, jeg spiste selv 400 g kalvemørbrad til fodbold i går, når det er godt kød så kan man hurtigt komme til at spise for meget Det er heller ikke noget problem at ligge i stort underskud med din vægt, jeg har selv et energi forbrug på ca. 5.800 kcal og et underskud på ca. 2.000 kcal, så længe du ikke går og er sulten og som Nannas siger er det en god ide med nogle mellem måltider med frugt.Hvis du taber dig og ikke har det dårligt , så er det fint Jeg mangler selv at tabe 15-20 kg har tabt 65 kg(175 cm og 164.8 kg)Held og lykke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dysp Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Nu har jeg igennem en periode øvet mig i at spise i kantine og spise i forbindelse med arbejde ( repræsentation) og alligevel spise sundt og godt. og jeg har lært en del og kan i den anledning glæde mig over at have fået meget mere energi.Frokost Tag udgangspunkt i to stykker fuldkornsrugbrød- af pålæg vælger jeg kun "rene" ting dvs ingen mystiske salater eller andre typer fødevare som er "smurt" ind i dressing/mayo eller lignendeJeg har en list over gode typre pålæg: æg, roastbeef, tomat, fisk osv...ved siden af de to stykker rugbrød fylder jeg så op fra en salatbuffet, men igen kun "rene" grøntsager ikke dem med dressing og mystiske ting i, som i mine øjne ikke er grøntsager.Jeg spiser grøntsagerne først og kan ikke altid spise begge stykker rugbrød. Så jeg overvejer om et ikke et nok. Frugt spiser jeg kun hvis det er frisk og helst ikke for mange vindruer opg bananerMiddag ( hvor jeg ikke selv laver mad)et stykke kød, masser af grøntsager og ikke dressing, sauce eller lignende.Jeg tror ligesom i de to andre råd du har fået, at du spiser alt for meget kød, alt for få grøntsgaer og alt for lidt groft. Og så husk et par mellemmåltider fx et stykke frugt før frokost, så er du heller ikke så sultenSå du får altså ingen fedt overhovedet til frokost? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nannas Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 (edited) Så du får altså ingen fedt overhovedet til frokost?[/quoteNår jeg spiser i kantine eller lignende - så er svaret ja, for der prøver jeg at undgå skjult fedt, så det fedt jeg får er fra brød, fisk, nødder osv. Det er helt bevidst for meget mad der virker sundt er fyldt med alt muligt fedt som jeg gerne vil undgå pt. Jeg skelner mellem mad jeg spiser ude og mad jeg spiser hjemme. Edited September 11, 2009 by nannas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.